Menu

Hokej

Tipos Extraliga (SR)

HK 32 Liptovský Mikuláš – HKM Zvolen

1:3

koniec (0:1, 1:1, 0:1)

03.01.2021, 17:00 • TITAN aréna Liptovský Mikuláš • 27. kolo • Ivan Harčár

Tipsport: 4.54 5.0 1.5

Liptovský Mikuláš bol dobrým protivníkom Zvolenu, ale hostia boli efektívnejší. Nový rok tak začali lepšie hráči dvojnásobného slovenského majstra. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (19:20:26)

Koniec zápasu.

59:59

Vylúčenie v tíme HK 32 Liptovský Mikuláš (Uhrík – 2 min., hrubosť).
Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (J. Mikúš – 2 min., hrubosť).

59:37

Zvolen dal gól!
ALLAN MCPHERSON išiel neúnavne za Petranom, ktorý zaváhal a cez neho usmernil puk do opustenej brány Liptovského Mikuláša. Asistencia: Miikko Nuutinen.

59:07

Kaarlehto vykorčuľoval na striedačku! Záverečná power-play Mikuláša!

58:52

Liptovský Mikuláš oddychový čas!

58:35

Zvolenu vyhovuje aj pôsobenie v útočnom pásme a taktiež priaznivý čas, ktorý hrá v jeho prospech. Kaarlehto by určite rád opustil bránku a Liptáci by skúsili vabank, ale v tomto momente je to absolútne nemožné.

58:05

Kanaďania v drese Liptovského Mikuláša chceli potrestať medzery v obrane Zvolena. McShane sa odhodlal k bekhendovej koncovke. Trenčan na mieste.

58:00

Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.

57:28

Kelemen svojim rýchlym korčuľovaním urobil problémy domácej defenzíve, ale sám si za to mohol, že sa nezrodila šanca, pretože jeho zlú spätnú nahrávku ukoristil Hamráček.

56:35

Adam Trenčan s výborným zákrokom. Liptáci sa dlho hrali s pukom ďaleko od zvolenskej brány, ale keď sa naskytla šanca, išiel do nej Tullio z otočky. Vyrovnanie sa však nedostavilo.

Reklamná prestávka.

54:28

Liptovský Mikuláš hrá s piatimi hráčmi.

54:10

Zvolenčania sa snažili rozprúdiť kolotoč okolo fínskeho brankára Kaarlehta. Nuutinen bol posledný zakončujúci, ale krajana na druhej strane barikády neohrozil.

53:30

Tretia žŕdka v zápase! Hostia mali príležitosť na strelenie gólu v presilovke! Nestalo sa tak!

52:42

Pekná súhra Zvolena pri tejto početnej výhode. Nuutinen však neprestrelil Kaarlehta.

52:28

Vylúčenie v tíme HK 32 Liptovský Mikuláš (A. Lištiak – 2 min., nedovolené bránenie).

51:41

Liptovský Mikuláš hrá s piatimi hráčmi.

51:07

Zuzin sa zmocnil puku v strednom pásme, ale domáci brániaci hráč ho nepustil ďalej.

50:35

Liptáci sa v krátkom čase druhý raz úspešne oslobodili. Hosťujúci Michal Ivan sa však pripravuje vyraziť dopredu.

49:57

Zlá rozohrávka Zvolenčanov v útočnom pásme. Bača okamžite berie puk a vystrelil ho cez všetky čiary.

49:41

Vylúčenie v tíme HK 32 Liptovský Mikuláš (Mezovský – 2 min., krosček).

49:41

Bondra sa dostal do prečíslenia s Pulišom! Proti sebe mali len Jesusa, ktorý robil, čo mohol! Mezovský potom natlačil Bondru do brány a odsedí si dve minúty na trestnej lavici!

49:05

Kelemena upratal z bránkoviska Pavúk a hosťujúceho hráča chcel ešte pomstiť Tibenský. Domáci zadák sa súperovi ospravedlnil a je to v poriadku.

Reklamná prestávka.

47:22

Zvolen stále vedie o jeden gól, no v jeho hre vidieť nepresnosti a nervozitu. Opätovne sa to pokúsil oživiť Oldrich Kotvan taktickým podržaním puku za svojim gólmanom.

46:09

Mikúš prakticky na poslednú chvíľu nahadzoval na domácu bránu, ale išlo o vysoký puk.

45:51

Domácim v tejto fáze hry sa nedarí. Niekoľkokrát si nevedeli presne prihrať, čo sa podpísalo pod dvojité zakázané uvoľnenie.

42:45

Tibenský zamieril dopredu a po jeho zakončení musel zasahovať liptovský brankár. Bolo to úspešné.

42:00

Kaarlehto musel použiť aj lapačku a betón, aby zabránil prípadnému tretiemu gólu hostí. Navyše to vykonal v ležatej polohe, ale zvládol to.

41:51

Kelemen bol nepríjemný pred bránkou Liptovského Mikuláša. Z tohto miesta ho doslova vyhnal Jesus, ktorý ešte do neho dobiedzal, ale zvolenský mladík neoplácal.

41:19

T.J.Melancon sa tvrdo oprel do puku a zvonila bránka Liptákov! Kaarlehto mal veľké šťastie!

40:43

Hostia teraz vo dvoch prípadoch po sebe dokázali ľahko odzbrojiť domácich od puku a zobrali si ho na svoje hokejky.

40:01

Začala sa tretia tretina.
Tretia tretina sa začne o 18:41.
Liptáci výrazne zlepšili herný prejav po príchode z kabín. Ich aktivita bola odmenená gólom na 1:1. Do prestávky sa však tešili hostia zo Zvolena z vedenia zásluhou Radovana Puliša a pred treťou časťou vedú 2:1.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:39

Andreas Štrauch sa podelil o prihrávku s Valtolom. Ten z výrazného pravého uhla vystrelil, ale Trenčan sa nedotkol puku.

39:00

Prebieha posledná minúta druhej tretiny.

38:04

Domáci hokejisti to chceli zahrať svižne smerom dopredu. Matej Bača sa dostával na os klziska, no nedosiahol na nepresnú prihrávku Rusinu.

Reklamná prestávka.

37:21

Zvolen dal gól!
Ivan poslal puk pred bránku, kde bol bránený RADOVAN PULIŠ. Prvú snahu zastavil Kaarlehto, ale na druhýkrát už nič nezmohol. Asistencie: Juraj Mikúš a Michal Ivan.

36:58

Zvolenská prvá formácia urobila zopár chýb na svojej polovici. Radovan Bondra to vyriešil k spokojnosti.

36:17

Marcinek si dovolil v útočnom pásme v prehustenom priestore niekoľko manévrov, ale Hamráček ho nakoniec dostal preč zo sľubnej pozície na strelu.

35:21

Kelemen dnes hýri veľkou aktivitou. Z posledných síl sa však drzo natlačil pred domáce bránkovisko. Kaarlehto sa dotkol puku betónom.

33:32

Matej Bača nabral veľkú rýchlosť. Súper ho však ideálne križoval, ale dokázal zakončiť a ohroziť Trenčana, ktorému puk vypadol, ale Zvolenu nehrozilo nebezpečenstvo.

32:36

Liptovský Mikuláš dal gól!
WILLIAM PORTOKALIS číhal medzi kruhmi a dokázal šikovne tečovať nahodenie krajana Jesusa. Adam Trenčan bol v tomto prípade bezmocný. Asistencia: David Jesus.

31:53

Valtolov puk bol zrazený. Následne sa ocitol na zvolenských hokejkách a bol s pomocou mantinelu poslaný na druhú stranu klziska.

31:33

Marcel Petran stratil puk na útočnej modrej čiare. Zvolen sa tak oslobodil.

31:18

Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (P. Zuzin – 2 min., podrazenie).

30:50

Betker si urobil útočný výlet, ale puk nasmeroval iba na päty Bondru. Vzápätí ale predsa len prišla strela a brankár Kaarlehto opätovne potvrdil svoje kvality.

29:56

Portokalis hoci jednou rukou, ale aspoň sa pokúsil vyrovnať. Bola to však situácia, s ktorou nemal Trenčan absolútne žiadne výraznejšie problémy.

29:19

Kelemen veľmi rýchlo dostal Zvolenčanov naspäť do útočného pásma. Medzi kruhmi si všimol navrátilca z trestnej lavice Nuutinena, ktorý mal problémy so spracovaním puku.

29:04

Zvolen hrá s piatimi hráčmi.

28:07

Liptovský Mikuláš nevyrovnal! Kelemenovu nebezpečnú strelu zastavil telom tesne pred bránkovou čiarou brankár Kaarlehto! Ešte to však musel potvrdiť videorozhodca!

27:55

Robertson si na väčšiu vzdialenosť vymenil puk so Štrauchom. Po jeho strele nemusel Trenčan zasahovať, pretože vôbec netrafil priestor jeho bránky.

Reklamná prestávka.

27:04

Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Nuutinen – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).

26:33

Peter Zuzin veľmi dobre obkorčuľoval bránku Kaarlehta, no z priestoru medzi kruhmi nikomu nedokázal adresovať svoju prihrávku.

25:58

Juraj Mikúš dostal puk od mantinelu do stredu ľadovej plochy. Okamžite prenášal hru na útočného partnera Puliša, ale išlo o nepresný puk.

24:46

Skvelý dlhý pas od zvolenskej brány až na útočnú modrú čiaru! Kelemen sa prebil na ľavý kruh a opečiatkoval domácu svätyňu!

24:00

Kaarlehto vytiahol ďalší dôležitý zákrok! Prvú strelu Zuzina zneškodnil lapačkou a následne domáci obranca zablokoval McPhersona pri snahe dorážať!

23:09

Tibenský prifrčal do útočného pásma a pokúšal sa byť osožný pre svoje mužstvo. Hru Zvolena chcel urýchliť rýchlou rozohrávkou na Betkera, ale bolo to nepresné.

22:28

Kelemen si urobil skvelý náskok pred Jesusom, no ten ho napriek tomu šikovným zákrokom dostal z dobrej palebnej pozície.

22:03

Blesková akcia Liptovského Mikuláša. Úspešné vhadzovanie a raketová reakcia Mezovského. Brankár Trenčan ukázal rýchle reflexy.

22:00

McPherson protestoval proti odpískanému zakázanému uvoľneniu jeho tímu. Hra sa vráti k brankárovi Trenčanovi.

21:25

Valtola je už veľmi dlho na ľadovej ploche. Čoskoro pôjde striedať, no musí počkať, kým sa mu uvoľnia spoluhráči na rozohrávku.

20:49

Nebezpečná strela pre hosťujúceho brankára Trenčana. Poriadne sa zapotil po zakončení Valtolu od modrej čiary.

20:24

Robertson predbehol Puliša v súboji o puk, lenže krátko na to podľahol tlaku Bondru, a tak ľahko o neho prišiel.

20:01

Začala sa druhá tretina.
Druhá tretina sa začne o 17:50.
Zvolen spustil lavínu šancí na nerozhľadených Liptákov. Mužstvo jednoznačne drží nad vodou bravúrny fínsky brankár Kaarlehto. Smerom dopredu zo strany Mikuláša to je zatiaľ slabé.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:58

Rudolf Huna takmer zužitkoval posledné sekundy úvodného dejstva. Trenčan vyskočil za pukom s natiahnutou lapačkou, ale nedosiahol na naň.

19:19

Tullio vystrelil z ľavého kruhu! Puk zastavila podľa všetkého pravá žŕdka Trenčanovej brány!

19:00

Prebieha posledná minúta prvej tretiny.

17:58

Valtola si vylepšoval pozíciu na zakončenie, ale zodpovedne zacúval do vlastných radov Václav Stupka a skúsene odobral mladému Fínovi puk.

17:28

Bondra sa figliarsky uvoľnil a ohrozil domáceho brankára.

16:14

Liptovský Mikuláš hrá s piatimi hráčmi.

16:06

Melancon vynikajúco mieril k pravej žrdi mikulášskej bránky, lenže ešte krajšie zasiahol svojou lapačkou najzamestnanejší muž prvej tretiny Kaarlehto. Pekný semafor.

15:25

Kaarlehto vystrelil ľavý betón proti nepríjemnému zakončeniu.

14:29

Hamráček na domácej strane zabojoval vo vlastnom oslabení, ale okamžite si na neho dali pozor Zvolenčania. Aspoň sčasti natiahol presilovkové sekundy.

14:14

Vylúčenie v tíme HK 32 Liptovský Mikuláš (Rudolf Huna – 2 min., faul kolenom).

13:49

Liptovský Mikuláš hrá s piatimi hráčmi.

13:40

Melancon ukázal výbornú palicovú techniku. Dokonale zmiatol domácich hráčov, vytvoril si miesto na streľbu a poslal dobrý projektil na súperovu bránku. Kaarlehto však bez zákroku.

13:10

Liptáci zachytili puk na obrannej modrej čiare a poslal ho až k brankárovi Trenčanovi.

12:40

Kaarlehto odolal dôrazu Zvolena! V poslednom momente vytesnil puk do bezpečia!

12:24

Nuutinen si spracoval puk, zamieril a nebolo to zlé. Tesne minul bránku Liptovského Mikuláša.

11:49

Vylúčenie v tíme HK 32 Liptovský Mikuláš (Portokalis – 2 min., sekanie).

11:27

McPherson ideálne oklamal spätným pohybom Petrana, ktorý sa vracal pomáhať svojim kolegom. Následne cez neho nedokázal pretlačiť prihrávku na Zuzina.

10:45

Bryndziari boli veľmi dôrazní v domácom bránkovisku. Kaarlehto udržal puk v náručí, ale hostia ešte išli do dorážok. Pavúk si musel vydobyť rešpekt, čo sa mu aj podarilo. Nebolo to však natoľko vážne, aby sa muselo vylučovať.

09:50

Radovan Bondra si zobral puk na hokejku a vrátil sa do vlastnej obrannej tretine. Hneď na to ho forčekoval Uhrík.

09:26

Droppa zahral obetavo a časťou výstroja zabránil prejsť strele hosťujúceho Chlepčoka.

08:06

Zvolen dal gól!
ALLAN MCPHERSON mal náskok pred domácimi hráčmi, keď mu poslal puk do jazdy Nuutinen. Zvolil strelu ponad vyrážačku Kaarlehta a k vzdialenejšej žrdi, ktorá sa skončila úspechom. Asistencia: Miikko Nuutinen.

Reklamná prestávka.

07:56

Zvolenský brankár Trenčan pozorne sledoval pred sebou hru. Domáci obranca Petran ho zamestnal ľahkou strelou, ktorú bez ťažkosti pokryl.

07:10

Puliš si vypýtal nahrávku na os ihriska. Išiel do pokľaku, z ktorého nastrelil prvého brániaceho hráča. Zvolen tak prišiel o pásmo.

06:15

Nahadzovaný puk do predbránkového priestoru domácich hokejistov. Kaarlehto veľa toho nevidel, no následne nečelil dorážkovému pokusu súpera.

05:47

Liptovský Mikuláš tentoraz obrátil hru smerom na druhú stranu klziska. Zlyhal však v prechode do útočného pásma. Postavenie mimo hry.

05:13

Stupka zakončoval z tesnej blízkosti. Domáci brankár efektne zasiahol svojim betónom, keď si postrážil bližšiu konštrukciu brány.

04:55

Peter Zuzin premiešal puk za modrou čiarou a posielal ho do ohňa. McPherson v sťaženej pozícii dokázal tečovať a Kaarlehto bol znovu v pozore.

04:17

Hostia spod Pustého hradu začali veľkým náporom na domácich. Kaarlehto v tejto chvíli zachytil vyhodený puk do lapačky a radšej umožnil striedať spoluhráčom. Prerušená hra.

03:45

Kotvan adresoval prihrávku od mantinelu na os ľadovej plochy, avšak súper mu prečítal úmysel a poslal puk do stredného pásma.

02:46

Zvolen si vybojoval dobrý tlak, ktorým robil problémy Liptákom. Tí sa už chceli z neho vymaniť, no zabránil im v tom pozorný Hatala.

02:08

McShane na druhej strane bol pripravený útočiť a aj sa dostával do strely. Hosťujúci obrancovia jeho snahu zastavili stečovaním puku na ochrannú sieť.

01:33

McPherson unikol domácej defenzíve! Ocitol sa pred Kaarlehtom, ale nevyzrel na neho bekhendovým zakončením!

01:00

Zvolenčania opäť dali o sebe vedieť. Od modrej čiary priletela tvrdá strela jedného z jeho hráčov. Fínsky gólman Kaarlehto po druhýkrát si pripisuje zákrok.

00:31

Hneď v úvode veľká šanca Zvolena! Mal ju Juraj Mikúš! Jeho strelu zlikvidoval brankár Kaarlehto!

00:01

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

HK 32 Liptovský Mikuláš: Kaarlehto – Robertson, Pavúk, Valtola, Petran, Mezovský, Jesus, S. Droppa, Rusina – A. Štrauch, Uhrík, Rudolf Huna – Hamráček, A. Lištiak, Michalík – Tullio, McShane, Portokalis – Haluška, J. Nemec, Matej Bača.

HKM Zvolen: A. Trenčan – Betker, O. Kotvan, Ivan, Melancon, Hraško, Kubka, Gubančok, Hatala – R. Bondra, J. Mikúš, Puliš – McPherson, P. Zuzin, Nuutinen – Stupka, M. Halama, Kelemen – P. Marcinek, Tibenský, Chlepčok.

Rozhodca: J. Tvrdoň, M. Žák – Kacej, Šoltés..
Vážení hokejoví fanúšikovia, Vítam vás pri sledovaní zápasu 27.kola Tipos extraligy medzi Liptovským Mikulášom a Zvolenom.

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ avizoval, že keď sa vráti domov, bude veľmi nepríjemný. Svoje by o tom vedela povedať Banská Bystrica, ktorá padla v poslednom zápase roka 2020. Liptáci veľmi trpeli na neúnavné cestovanie a hľadania si vhodného hokejového prostredia. Už aj tabuľka je z ich pohľadu priaznivejšia. Navyše Zvolenčanom narobili vrásky v jednom súboji pod Pustým hradom. Favorita zachránil zvládnutý záver poslednej tretiny i následné nájazdy.

ZVOLEN mal v závere decembra kolísavú výkonnosť, ktorú podčiarkol prehrou s Detvou 2:4. Treba poznamenať, že s týmto súperom prehral dvakrát za týždeň. Bryndziari si uvedomujú, že najbližšie stretnutie nebude prechádzka ružovou záhradou.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

HK 32 Liptovský Mikuláš – HKM Zvolen

1:3

koniec (0:1, 1:1, 0:1)

Späť na online

Góly a asistencie: 33. Portokalis (Jesus) – 9. McPherson (Nuutinen), 38. Puliš (J. Mikúš, Ivan), 60. McPherson (Nuutinen)

HK 32 Liptovský Mikuláš: Kaarlehto – Robertson, Pavúk, Valtola, Petran, Mezovský, Jesus, S. Droppa, Rusina – A. Štrauch, Uhrík, Rudolf Huna – Hamráček, A. Lištiak, Michalík – Tullio, McShane, Portokalis – Haluška, J. Nemec, Matej Bača.

HKM Zvolen: A. Trenčan – Betker, O. Kotvan, Ivan, Melancon, Hraško, Kubka, Gubančok, Hatala – R. Bondra, J. Mikúš, Puliš – McPherson, P. Zuzin, Nuutinen – Stupka, M. Halama, Kelemen – P. Marcinek, Tibenský, Chlepčok.

Rozhodca: J. Tvrdoň, M. Žák – Kacej, Šoltés.

Diváci: bez divákov.

Priebeh zápasu
1. tretina
08:06 ZVO 0:1 McPherson (Nuutinen)
11:49 LMI 2 Portokalis, sekanie
14:14 LMI 2 Rudolf Huna, faul kolenom
Po 1. tretine
2. tretina
27:04 ZVO 2 Nuutinen, nebezpečná hra vysokou hokejkou
31:18 ZVO 2 P. Zuzin, podrazenie
32:36 LMI 1:1 Portokalis (Jesus)
37:21 ZVO 1:2 Puliš (J. Mikúš, Ivan)
Po 2.tretine
3. tretina
49:41 LMI 2 Mezovský, krosček
52:28 LMI 2 A. Lištiak, nedovolené bránenie
59:37 ZVO 1:3 McPherson (Nuutinen)
59:59 LMI 2 Uhrík, hrubosť
ZVO 2 J. Mikúš, hrubosť
Koniec