Menu

Futbal

Anglická Premier League

Chelsea FC – West Bromwich Albion

1:0

koniec (0:0)

11.12.2016, 13:00 • Stamford Bridge, London • 15. kolo • Matej Kubove (@Matej Kubove)

: 1.4 6.54 15.0

Hostia dnes siahali na jeden bod, ale ten im zobral Diego Costa a nemohúcnosť v ofenzíve. Šancí však bolo málo na oboch stranách, takže jeden gól je primeraný hre a zaslúžená je aj výhra, nakoľko Chelsea bola o niečo lepšia. (14:54:09)

90+4

Koniec zápasu.

90+4

Zdá sa, že WBA dnes gól dať nedokáže, pretože Chelsea sa skvele zatiahla a nepúšťa žiadnu loptu do nebezpečnej pozície. Všetky centre idú okamžite preč.

90+2

Robson-Kanu našiel centrom iba Cahilla, takže ďalšia ofenzívna snaha WBA bola zastavená veľmi rýchlo. Domáci prešli do kontry, ale lopta sa zasekla na pravom krídle.

90

Nadstavujú sa 4 minúty.

90

Willian prešiel dopredu a snažil sa odcentrovať na Costu či iných spoluhráčov, ale Nyom ho k ničomu nepustil. WBA ide dopredu veľmi pomaly.

89

Diego Costa neudržal loptu na svojich kopačkách veľmi dlho, pretože ju pomerne rýchlo poslal za autovú čiaru, čím dal súperovi šancu niečo vymyslieť, no to sa nepodarilo.

87

Marcos Alonso sa pokúsil navýšiť vedenie a dať tak domácim pokoj už asi do konca stretnutia, ale jeho ľavačka skončila tesne nad bránou.

84

Striedanie v tíme West Bromwich Albion: z ihriska odchádza Chris Brunt, prichádza Hal Robson-Kanu.

83

Hostia sa snažia a tlačia sa dopredu, ale defenzíva Chelsea funguje veľmi dobre, takže ich nechce pustiť do absolútne ničoho.

81

Diego Costa padá po faule od McAuleyho, WBA sa bude musieť v závere koncentrovať, ak chce niečo so zápasom urobiť a nie zbytočne faulovať.

79

Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Eden Hazard, prichádza Branislav Ivanović.

78

Striedanie v tíme West Bromwich Albion: z ihriska odchádza Matt Phillips, prichádza James McClean.
Striedanie v tíme West Bromwich Albion: z ihriska odchádza James Morrison, prichádza Nacer Chadli.

76

76. Diego Costa (CHE) - 1:0

76

Chelsea dala gól!

Domáci sa dočkali necelú štvrťhodinu pred koncom, kedy prišiel pas na krídlo, kde spravil chybu McAuley, ktorého obehol DIEGO COSTA, loptu si zobral a spred Fostera zavesil pod brvno.

76

Domáci získali rohový kop, po ktorom sa k hlavičke dostal jeden z domácich, ale bolo to cez súper a lopta sa iba odrazila k Fosterovi.

74

Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Victor Moses, prichádza Cesc Fàbregas.

73

William sa snaží po príchode, čo to ide, ale zatiaľ mu stále niečo chýba. Teraz sa dostal k strele z hranice šestnástky, ale bránu minul.

70

Luiz dostal nepríjemný zásah do oblasti niekde pri uchu a tak bude potrebovať ošetrenie. Hra sa preruší, ale za chvíľu sa bude určite pokračovať bez problémov.

68

David Luiz sa pokúsil vystreliť spoza šestnástky, no dostal sa veľmi blízko k Morrisonovi a tak ho iba nastrelil bez toho, aby vytvoril nebezpečenstvo.

66

Gary Cahill si pripisuje ďalší skvelý a hlavne dôležitý zákrok, pretože zastavil pokus Fletchera z veľmi dobrej pozície. Prechod domácich dopredu končí nepresným centrom Hazarda.

65

Phillips sa dostal k centru zľava cez Azpilicuetu, no loptu odvrátil Cahill. Iba naspäť ku škótskemu záložníkovi a ten znova centrovl. Rondón z dobrej pozície na hranici päťky trafil Cahilla, hneď na to všetko vyriešil Courtois.

64

William sa okamžite po príchode snažil preniknúť z krídla do šestnástky, kde už číhalo niekoľko spoluhráčov, ale výborne sa k nemu stiahol Evans a dokázal ho zastaviť.

63

Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Pedro, prichádza Willian.

61

Tretia možnosť Davida Luiza bola z najlepšej pozície, asi takých 20-25 metrov od brány, takmer na osi, ale Brazílčan trafil iba Hazarda v múre a od neho ide lopta tesne vedľa.

60

Dawson fauluje Diega Costu niekoľko metrov od vlastnej šestnástky, aj keď sa skôr zdalo, že to Španiel vletel do obrancu WBA. Každopádne, bude to priamy kop pre Chelsea.

60

Prechod domácich dopredu sa neskončil úspešne, nakoľko Hazard stratil rovnováhu a lopta mu ušla za autovú čiaru.

58

Evans ostáva ležať vo vlastnej šestnástke po kontakte s Diegom Costom a potrebuje ošetrenie, ale zdá sa, že Severný Ír to rozchodí a bude pokračovať v hre.

56

Žltú kartu dostáva Claudio Yacob (West Bromwich Albion).

55

Brunt vymyslel zaujímavý pas na McAuleyho do pokutového územia, ale Courtois skvele čítal hru a veľmi dobrým pohybom si pre loptu prišiel.

54

Cahill veľmi nepríjemne v strede poľa zostrelil Rondóna, ale Angličan žltú kartu aspoň zatiaľ nedostane, pretože to bol jeho prvý trochu väčší faul v zápase.

51

Žltú kartu dostáva Craig Dawson (West Bromwich Albion).

50

Aj keď hráči Chelsea faulovali vedľa šestnástky Courtoisa, hostia nerozohrali dobre a loptu získali domáci. Prechod dopredu bol ale zastavený sklzom Evansa.

48

Žltú kartu dostáva N'Golo Kanté (Chelsea FC).

47

Aj do druhého dejstva vstúpili aktívnejšie domáci, ale opäť narážajú na ten dobre postavený val čiernych dresov hráčov WBA.

46

Začal sa druhý polčas.
Domáci tím bol v prvom polčase aktívnejší a ukazoval svoju silu, ale je vidieť, že WBA prišiel na Stamford Bridge veľmi dobre pripravený a pomerne sa mu darí nepúšťať súpera do veľkých gólových šancí.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Nadstavuje sa 1 minúta.

45

Rondón sa snažil nasadiť šprint s loptou okolo niekoľkých obrancov Chelsea až pred Courtoisa, lenže jeho snaha bola zastavená už v zárodku.

43

Hostia teraz na chvíľu zatlačili na rozohrávku súpera, ale loptu sa im získať nepodarilo, takže po prechode "Blues" vpred sa znova budú musieť brániť.

41

Tentoraz to bol oveľa lepší pokus padajúci k vzdialenejšej žrdi,ale brankár Foster nakoniec krok do strany neurobil a tak nemusel meniť smer, aby sa vrátil späť. Loptu s pokojom chytil.

40

Pedro spadol po kontakte s Yacobom asi 25 metrov od brány Fostera a tak bude mať Chelsea ďalšiu dobrú pozíciu na priameho ohrozenie brány. Pri lopte zas David Luiz.

40

Hostia, teda hlavne obaja stopéri, mali menšie problémy s rozohrávkou proti napádajúcim hráčom Chelsea, no nakoniec sa to podarilo odkopom vyriešiť Nyomovi.

38

Pedro hľadal Diega Costu na hranici malého vápna, kde ho strážil Yacob a Argentínčan to spravil dosť dobre, pretože Španiel sa k hlavičke z výbornej pozície nedostal.

37

Marcos Alonso síce cez McAuleyho na krídle odcentrovať nedokázal, ale získal pre svoj tím aspoň rohový kop.

36

Hazard z rohu šestnástky posielal jemný oblúčik na Costu, ale včas ho odvrátil Nyom. Následne sa lopta ešte odrazila a tak ju McAuley možno aj kus riskantne hlavou prihral na Fostera.

34

Hazard vyskúšal strelu po prihrávke, ktorú obdržal na krídle. Naviezol si loptu do šestnástky a mieril k vzdialenejšej žrdi, ale netrafil bránu.

34

Mosesov center správneho adresáta nenašiel a tak sa dopredu mohol krídlom vydať Dawson, ale zastavil ho Pedro a tak má loptu opäť Chelsea.

32

David Luiz sa postavil k rozohrávke priameho kopu asi z nejakých 30-35 metrov od brány Fostera, ale len potvrdil, že dnes mu duel nevychádza, pretože nasmeroval loptu veľmi vysoko nad.

30

Eden Hazard potreboval po nevyberavom sklze od súpera aj ošetrenie, ktorého chvíľu trvalo, ale vyzerá to tak, že Belgičan bude v poriadku.

29

Žltú kartu dostáva Gareth McAuley (West Bromwich Albion).

28

28. N'Golo Kanté (CHE)

28

Veľká možnosť aj na druhej strane. Costa doviezol loptu pred šestnástku, kde pripravil streleckú pozíciu pre Kantého, ktorý nastrelil Pedra a lopta sa odrazila do protismeru Fostera. Bránu tesne minula.

26

26. José Salomón Rondón (WBA)

26

Rondón vnikol po ďalšej (!) chybe Davida Luiza až do šestnástky a cez Azpilicuetu ľavačkou po zemi lízol tyčku Courtoisovej brány.

25

Domáci kombinujú v strede poľa, ale dopredu im to ide v týchto chvíľach veľmi ťažko. Defenzíva WBA je veľmi dobre sformovaná a dostupuje hráčov v modrom.

22

Ofenzívny faul Nyoma pokazil jeho akciu po krídle, keď prešiel cez jedného a takmer aj druhého hráča, no Moses si ho postrážil a vypýtal faul.

20

Žltú kartu dostáva Chris Brunt (West Bromwich Albion).

19

19. Chris Brunt (WBA)

19

Brunt dostal pred šestnástkou protivníka priestor a to sa súperovi niekedy nevypláca, ale záložník WBA technickým pokusom bránu Courtoisa tesne minul.

18

Nákop dopredu Diega Costu nenašiel. Lopta sa od zeme odrazila k Nyomovi a ten prihral hlavou Fosterovi.

16

Hazard prešiel po ľavej strane až k šestnástke, narazil si s Costom a buď poslal veľmi slabú strelu, alebo prihrávku do uličky pre Pedra. Každopádne, Foster loptu chytil prvý.

15

McAuley číhal na centrovaný pas zľava od Alonsa a veľmi rýchlo sa mu ho podarilo odpratať. Neuspel ani Hazard, ktorý našiel iba brankára Fostera.

14

David Luiz pri postrannej čiare neprihral loptu pred Rondónom na Courtoisa, pretože ju zle trafil a tak mohla mať Chelsea problémy, lenže Alonso zastavil súpera za cenu autu.

13

Domáci znova zakombinovali v okolí šestnástky súpera, až dostali loptu do zaujímavej pozície pre Diega Costu, lenže tomu ju hostia včas odkopli a Moses ju následne neudržal na hracej ploche.

11

Chelsea je od začiatku aktívnejším tímom, ale aj WBA vystrkuje rožky z protiútokov, ktoré idú hlavne cez Luiza. Ten už pustil k zakončeniu Rondóna aj Morrisona.

8

Mosesov pas sprava bol veľmi dlhý a spoluhráči ho zachytili až ďaleko za šestnástkou, ale okamžite prišiel nákop práve na tohto záložníka do šestnástky do Alonsa. Opäť chýbalo niekoľko čísel.

6

Ďalšie zakončenie hostí a znova to bolo cez Davida Luiza, ktorého predskočil Morrison, no hlavou namieril veľmi vysoko nad priestor troch žrdí.

5

Phillips sa cez Azpilicuetu pri rohovej zástavke nedostal a dokonca nezískal ani rohový kop, aj keď by si ho spoločne s Tonym Pulisom želal.

4

Rondón sa dostal do zakončenia po centri sprava cez Davida Luiza, ktorý loptu nezastavil, no Juhoameričan našiel iba Courtoisa.

3

Kolmica Azpilicuetu z hĺbky poľa do šestnástky Costu nenašla, pretože ho veľmi dobre postrážil Nyom. Odkop do stredu poľa síce zastavil David Luiz, avšak fauloval Rondóna.

2

Domáci síce loptu na chvíľu stratili, ale veľmi rýchlo ju získali späť a Diego Costa sa snaží prebiť do šestnástky sprava. Prenechal loptu spoluhráčom a hľadá sa priestor na línii ofsajdu.

1

Domáci rozohrávali a držia loptu na svojich kopačkách v blízkosti šestnástky, kde ich súpera zatiaľ nenapáda a tak je to o dosť ľahšie.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, Luiz, Cahill (C) – Moses, Kanté, Matić, Alonso – Pedro, E. Hazard – D. Costa.
Náhradníci: Begović – Aina, Ivanović, Willian, Fàbregas, Chalobah, Batshuayi.

West Bromwich Albion: Foster – C. Dawson, McAuley, J. Evans, Nyom – D. Fletcher (C), Yacob – Brunt, J. Morrison, Phillips – Rondón.
Náhradníci: Palmer – Galloway, C. Gardner, Chadli, McClean, Robson-Kanu, J. Olsson..
Chelsea FC

Druhý tím tabuľky vstupuje do zápasu ako jednoznačný favorit a nič iné, ako víťazstvo si nepripúšťa. V prospech Chelsea svedčí asi všetko, od formy až po vzájomné duely. Tých vyhrali "Blues" 14, oproti trom prehrám. Zároveň vyhrali aj osem posledných ligových súbojov, vrátane merania síl na pôde Manchestru City. Doma porazili napríklad Tottenham, Everton, Man. Utd aj Leicester. Posledná porážka v Premier League prišla ešte koncom septembra proti Arsenalu a celkovo v Ligovom pohári proti West Hamu.

Najlepší strelci

1. Diego Costa 11
2. Eden Hazard 8
3. Pedro, Willian, Victor Moses 3

West Bromwich Albion

Hostia prichádzajú v roli outsidera, aj keď držia peknú ôsmu priečku s dvadsiatimi bodmi. Trpkosť prehry nepoznali v štyroch posledných kolách, kedy zdolali Watford, Burnley a Leicester. Remizovali s Hullom.

Najlepší strelci

1. Nacer Chadli, Salomon Rondón 4
2. McAuley, Phillips 3
3. Morrison 2
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:00.

Chelsea FC – West Bromwich Albion

1:0

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 76. D. Costa

Karty:   48. Kanté (CHE) – 20. Brunt (WBA), 29. McAuley (WBA), 51. C. Dawson (WBA), 56. Yacob (WBA)

Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, Luiz, Cahill (C) – Moses (74. Fàbregas), Kanté, Matić, Alonso – Pedro (63. Willian), E. Hazard (79. Ivanović) – D. Costa.
Náhradníci: Begović – Aina, Ivanović, Willian, Fàbregas, Chalobah, Batshuayi.

West Bromwich Albion: Foster – C. Dawson, McAuley, J. Evans, Nyom – D. Fletcher (C), Yacob – Brunt (84. Robson-Kanu), J. Morrison (78. Chadli), Phillips (78. McClean) – Rondón.
Náhradníci: Palmer – Galloway, C. Gardner, Chadli, McClean, Robson-Kanu, J. Olsson.