Menu

Futbal

Španielska LaLiga

SD Eibar – Deportivo Alavés

0:0

koniec (0:0)

11.12.2016, 12:00 • Estadio Municipal de Ipurua • 15. kolo • Róbert Gašpárek

Diváci, ktorí a sa rozhodli sledovať dneňe stretnutie nemôžu byť spokojní. Sledovali sme len futbalovú tragédiu bez strhujúcich momentov. Domáci sa snažili presadzovať skrz kombinačný futbal a naopak hostia dnes vsadili na pevnú defenzívu a následné rýchle kontry. Odo mňa to je z tohto zápasu všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. Zápasom vás sprevádzal Róbert Gašpárek. (13:54:32)
Držení míče: 66 % : 34 %.
Střely na branku: 0:0.
Střely mimo: 1:0.
Rohy: 6:2.
Ofsajdy: 0:3.
Fauly: 6:3.

90+3

Koniec zápasu.

90+2

Deyverson si to individuálnym spôosobom namieril smerom dopredu. Ale jeho výlet skončil v súboji na hranici veľkého vápna, po ktorom skončil na trávniku a dožadoval sa voľného kopu. Hlavný arbiter celú situáciu videl jasne a nechal hru pokračovať bez prerušenia.

90+1

Štvrtý rozhodca sa rozhodol, že sa budú hrať v druhom dejstve ešte tri minútky navyše.

90

Luna sa snažil spracovať ťažkú prihrávku svojho spoluhráča. Zachytiť ju stihol, ale spracovať dostatočne už nie. O loptu na hranici veľkého vápna prišiel po skvelej práci brániaceho hráča.

89

Pedro León zakrútil rohový kop, ale jeden z obrancov súpera sa vyštveral do vzduchu a hlavičkou posiela loptu do bezpečia.

88

Liftovaný center končí len u obrany súpera, ktorá ho pohotovo odpratala zo šestnástky. Tím Eibar donútil súpera až ku rohovému kopu.

87

Pekný kros poslal Antonio Luna, ale Pacheco loptu vyboxoval mimo nebezpečia.

86

Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Víctor Camarasa, prichádza Ibai Gómez.

85

Dlhý pas, ktorým hľadal Antonio Luna spoluhráčov je nepresný. Loptu si pohodlne prevzal brániaci hráč.

84

Pri lopte sú hostia, ktorí si na vlastnej polovici ihriska medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok.

83

Striedanie v tíme SD Eibar: z ihriska odchádza Takaši Inuj, prichádza Nano.

81

Capa pekne zacentroval s cieľom nájsť spoluhráčov. Podarilo sa. Sergio Enrich zakončuje hlavou, ale len povedľa ľavej tyčky.

80

80. Sergi Enrich (EIB)

80

Alexis doslova odcentroval loptu po outovom vhdzovaní do pokutového územia súpera. Tam sa dostala na kopačku útočiaceho hráča, ktorého však sklamal prvý dotyk s loptou, ktorá následne putovala za čiaru.

79

Hosťujúci celok má výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.

78

Adrian González sa ocitol v sľubnej pozícii po precíznom pase. Vystrelil, ale do dráhy sa mu položil jeden zo súperov a strelu zablokoval.

77

Méndez je odmávaný v postavení mimo hry. Nabudúce si musí dať väčší pozor.

76

Defenzíva je v pohotovosti, keď odvracia nebezpečný center do šestnástky, ktorého autorom je Pedro León.

75

Pedro León dokázal odcentrovať z hranice veľkého vápna súpera, kde jeho pokus zblokoval vo vlastnom vápne stojaci brániaci hráč. Domáce publikum si pýtalo pokutový kop, pretože sa im zdalo, že obranca Alavés zblokoval tento pokus rukou. Hlavný arbiter necháva hru pokračovať bez prerušenia.

74

Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Gaizka Toquero, prichádza Edgar Méndez.

73

Striedanie v tíme SD Eibar: z ihriska odchádza Rubén Peña, prichádza Ander Capa.

73

Počuli sme hvizd hlavného arbitra, ktorý vstupuje do diania a nariadil Eibaru štandardnú situáciu po ruke Thea Hernándeza.

72

Zástvka letí do nebies! Bol to Gaizka Toquero, kto sa nechal chytiť v ofsajdovej pasci súpera. Domáci budú zahrávať nepriamy voľný kop.

71

Štatistika držania lopty je momentálne 60% v prospech domáceho celku a 40% v neprospech toho hosťujúceho.

70

Do veľkej príležitosti sa dostal Pedro León, ktorý si spracoval krátky pas svojho spoluhráča. Možno mal voliť strelu z voleja, pretože kým si loptu spracoval, tak k nemu pribehol brániaci hráč, ktorý jeho následný strelecký pokus zblokoval.

69

Striedanie v tíme SD Eibar: z ihriska odchádza Gonzalo Escalante, prichádza Adrián González.

68

Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Christian Santos, prichádza Deyverson.

67

Sledovali sme podobnú situáciu. Tentoraz to bol však Tahashi Inuj, ktorý nestihol prudkú prihrávku svojho spoluhráča.

66

Ruben Pena skúšal nájsť kolegu, ale Sergio Enrich sa k lopte nedostal. Pas bol príliš prudký.

65

65. Sergi Enrich (EIB)

65

Pedro León poslal do veľkého vápna prudký center, ktorého sa ale zmocnil len obranca súpera.

64

Escalante si našiel cestu cez rôzne prekážky, ale napokon jeden z hráčov súpera loptu odkopol preč. Lopta ide mimo hry. Šancu skórovať z rohového kopu bude mať Eibar.

63

Rohový kop si zobral na starosti Victor Camarasa, ale vložil do toho až príliš veľa sily a poslal nepresný center.

62

Hernández sa vydal sám dopredu s cieľom pripraviť šancu pre spoluhráčov, ale v tomto rozlete ho zastavil hráč súpera. Lopta ide do zámedzia a nasleduje rohový kop. Alaves so šancou ohroziť bránku súpera.

61

Pedro León sa dostal do streleckej pozície! To bola rana z diaľky! Pokus ale napokon skončil len na brvne. Nabudúce treba namieriť lepšie!

59

Pedro León sa postavil ku rohovej zástavke a rozhodol sa túto situáciu riešiť krátkou rozohrávkou.

58

Skvelá obranná činnosť v podaní Alexisa, ktorý prekazil rodiacu sa akciu súpera, vďaka čou neumožnil nikomu zakončiť, ale za cenu rohového kopu.

57

Escalante sa v súboji previnil voči pravidlám, čo si všimol hlavný arbiter a okamžite reagoval.

56

Hostia sa usadili v strede ihriska, kde si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok s cieľom rozhodiť defenzívu súpera.

55

Victor Camarasa skúša nájsť spoluhráča krátkou prihrávkou do pokutového územia. Gaizka Toquero si prebral loptu, ale útok zastavila defenzíva súpera.

54

Hostia si dokázali na polovici súpera vytvoriť menší tlak, ktorý však nezúžitkovali vo svoj prospech. Lopta je už mimo ohrozenia.

53

Pedro Léon dokázal odcentrovať z ľavého krídla, ale jeho letiaci projektil si zo vzduchu stiahol pozorný gólman súpera.

52

Exekútor rohového kopu volil krátku rozohrávku, po ktorej sa k centru dostal Pedro León, ktorého centrovaný pokus skončil na hlave brániaceho hráča. Lopta je mimo ohrozenia.

51

Takashi Inuj vďaka svojej aktivite vybojoval pre svoj tím ďalší rohový kop.

50

Ale center po rohovom kope nemal dostatočnú výšku a tak loptu zachytil hneď prvý brániaci hráč, ktorý loptu upratal do bezpečnej vzdialenosti.

49

Lejeune veľmi nebezpečným spôosobom odvrátil centrovanú loptu jedného z hráča hostí. Lopta skončila za čiarou a postranný arbiter ukazuje ku rohovej zástavke. Hostia budú mať túto výhodu.

48

48. Alejandro Gálvez (EIB)

48

Gaizka Toquero neutŕžil našťastie žiadne vážnejšie zranenie, ktoré by mu zabránilo pokračovať v stretnutí. Už je aj späť na hracej ploche.

47

Gaizka Toquero sa po súboji zranil a potrebuje opateru lekárnikov. Uvidíme, či bude aj naďalej hrať alebo bude radšej voliť možnosť vystriedania.

46

Začal sa druhý polčas.
Priebeh prvého dejstva možno označiť ako priemerný. Videli sme len málo zaujímavých príležitostí hoci to nebola ani žiadna nuda. Domáci tím sa snaží presadiť skrz kombinaňý futbal a naopak hostia si razia cestičky po rýchlych kontrách.

45+0

Prvý polčas sa skončil.

45

Takashi Inuj svojim centrovaným pokusom hľadal niekoho lepšie postaveného v šestnástke súpera. Bohužiaľ, jeho center bol nepresný a lopta skončila mimo hry. Nasleduje odkop od brány hostí.

44

Christian Santos strieľa z hranice pokutového územia po brilantnom sóle. Loptu nasmeroval presne do stredu bránky. Gólman sa pri tomto pokuse predviedol a pokryl ho fantastickým zákrokom.

43

Jeden z domácich hráčov sa snažil presadiť individuálne, ale už od začiatku to bolo veľmi chaotické a napokon o loptu v šestnástke súpera prišiel.

42

Pedro León posielal dlhý kros až na hranicu malého vápna súpera, kde však nenašiel nikoho so svojich spoluhráčov a lopta skončila len v rukaviciach gólmana.

41

Manu García to prehnal v súboji s agresivitou a rozhodca odpískal nedovolený zákrok. Môže byť rád, že za tento šlapák nevidel žlté napomenutie.

40

Pedro León pristúpil k realizácii rohového kopu, ale lopta doplávala len k obrancom súpera.

39

39. Gaizka Toquero (DAL)

39

Centrovaná lopta po rohovom kope skončila len tesne vedľa pravej tyčky. Bolo to od posledného dotyku brániaceho hráča, čiže budú domáci zahrávať rohový kop.

38

Hlavný arbiter nemohol ignorovať tento tvrdý zákrok, ktorého sa dopustil Alexis a musel tak fúknuť do píšťalky. Domáci s výhodou priameho voľného kopu.

37

Domáci donútili súpera ku spolupráci s vlastným gólmanom, ktorý hral na istotu a loptu, čo mu bola doručená na kopačku poslal, čo najďalej od vlastného vápna.

36

Antonio Luna so sľubnou prihrávkou za obranu. Jeho snahu obrana zaregistrovala a zmocnila sa lopty.

35

Domáci sa teraz na dlhšiu dobu usadili na polovici súpera, ale túto ich snahu im prekazil Gonzalo Escalante svojou nepresnou prihrávkou.

33

Christian Santos sa dopustil ostrého zákroku a Daniel Jesus Trujillo Suarez za tento jeho priestupok hvizdom zastavil hru.

32

Lejeune si to zle načasoval a v čase prihrávky sa nachádzal v ofsajdovom postavení.

30

Feddal si v okolí pokutového kopu našiel priestor, vyskočil najvyššie na center z priameho voľného kopu a hlavou poslal loptu do pravej šibenice. Rodríguez dokázal ale loptu zachytiť pred bránkovou čiarou.

29

Žltú kartu dostáva Gonzalo Escalante (SD Eibar).

28

Gaizka Toquero Pinedo si to namieril smerom k bránke, ale obranca súpera výborne zakročil voči tejto snahe.

27

Asistent rozhodcu máva a hlavný arbiter zastavuje hvizdom útok. Alexis je tým vinníkom, ktorý vbehol za obranu príliš skoro.

26

Po tomto nedovolenom zákroku zahrávali hostia voľný kop zo strednej vzdialenosti, po ktorom sa ku hlavičke na hranici malého vápna dostal Alexis, ale jeho hlavičkový pokus smeroval tesne mimo brány.

25

Gonzalo Escalante s nepekným zákrokom na súpera. Kartové napomínanie od rozhodcu to nebude.

23

23. Manu García (DAL)

23

Do obrovskej príležitosti sa dostal Santos, ktorý sa ocitol nikym nestrážený pred osamoteným gólmanom. Ale jeho strelecký pokus dokázal pekným zákrokom Rodríguez zlikvidovať.

22

Zaznel hvizd rozhodcu, čo znamená, že sa Pedro León dopustil faulu. Hostia majú výhodu nepriameho voľného kopu zo stredu ihriska.

21

Sergio Enrich dokázal poslať z ľavej strany prízemný center smerujúci do malého vápna, kde si však Pacheco svoj priestor postrážil a tento pokus zachytil.

20

Žltú kartu dostáva Kiko Femenía (Deportivo Alavés).

18

Takashi Inui spáchal menší faul a útok súpera je prerušený. Od hlavného rozhodcu dostáva upozornenie, že pri ďalšom priestupku žltej karte neunikne.

17

Domáci sa opäť nasťahovali na polovicu súpera, kde sa im veľmi ťazko dostáva k lepším streleckým pozíciam. Je to vďaka skvelej defenzíve Alavés, ktorá svojmu súperovi dáva len minimum priestoru na hracej ploche.

16

Pacheco skúsil nájsť jedného zo spoluhráčov, ale prihrávka sa mu nepodarila ideálne a šanca tak z toho nebude.

15

Hernandez nacentroval do šestnástky, ale Rodriguez vybehol zo svojho priestoru a zmocnil sa lopty.

14

Sergio Enrich si zbehol na hranicu veľkého vápna na odrazenú loptu, ale jeho zakončenie sa ani nedá považovať za zakončenie. Bolo to veľmi nepodarené.

12

Jeden z domácich hráčov vyslal z ľavého krídla prízemný center, ktorý však zachytil brániaci hráč a tak zažehnal možné nebezpečenstvo.

11

Domáci futbalisti sa usadili na polovici súpera, kde si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok.

10

Obrana súpera efektne získala loptu a zmarila tak nebezpečenstvo po predošlom centri, ktorý poslal Pedro León.

9

Takashi Inuj si zbehol na krásny pas svojho spoluhráča a následne z hranice veľkého vápna zakončil. Jeho strelecký poku smeroval vedľa pravej žrdi.

7

Anaitz Arbilla skúsil nájsť jedného zo spoluhráčov, ale prihrávka sa mu nepodarila ideálne a šanca tak z toho nebude.

6

Sergio Enrich doručil pekný center do šestnástky. Súperova defenzíva je v pohotovosti a možnú hrozbu odvracia.

4

Ruben Pena si nabehol na presný pas a sám pred brankárom umiestnil loptu k ľavej žrdi. Fernando Pacheco predviedol svoje kvality a štýlovo strelecký pokus zlikvidoval.
Pedro León načechral center do šestnástky, ale defenzíva súpera loptu odvrátila.

2

Victor Camarasa skúša prihrať, ale lopta z jeho kopačky je zablokovaná.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

SD Eibar: Y. Rodríguez – Arbilla, Lejeune, Gálvez, Luna – Escalante, Dani García – León, Peña, Inuj – Enrich.
Náhradníci: Cebríá – Adrián González, Nano, Capa, Kike García, dos Santos, Bébé.

Deportivo Alavés: Pacheco – Femenía, Alexis, Feddal, Hernández – Laguardia, M. Llorente, Camarasa, García, Toquero – Santos.
Náhradníci: Ortolá – Carnero García, Deyverson, Pantić, Méndez, D. Torres, I. Gómez.

Rozhodca: Daniel Jesus Trujillo Suarez.
Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes máme na programe 15. kolo LaLigy, kde SD Eibar privíta na vlastnom štadióne Deportivo Alavés. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

SD EIBAR: Futbalisti Eibaru figurujú na 10. priečke so ziskom 21 bodov. To sa im podarilo po šiestich víťazstvách, troch remízach a po piatich porážkach. Svojim súperom dovedna nastrieľali 21 gólov, ale aj 19 inkasovali. Posledný zápas odohrali na ihrisku Ath. Bilbaa, odkiaľ cestovali domov smutný po prehre 3:1. Jediným strelcom hostí sa stal v 70. minúte Enrich.

DEPORTIVO ALAVÉS: HráČi tohto celku sa pohybujú na 13. priečke so ziskom 17 bodov. Nasvojom konte majú štyri víťazstvá, päť remíz a päť prehier. Svojim súperom dovedna dokázali vsietiť 14 gólov a 17 inkasovali. Posledný zápas odohrali pred zrakmi vlastných fanúšikov, ktorí sledovali remízový zápas proti Las Palmasu, kde sa jediným strelcom domáceho celku stal v 4. minúte Alexis.

Zápasom vás bude sprevádzať Róbert Gašpárek.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:00.

SD Eibar – Deportivo Alavés

0:0

koniec (0:0)

Späť na online

Karty:   29. Escalante (EIB) – 20. Femenía (DAL)

Držení míče: 66 % : 34 %.
Střely na branku: 0:0. Střely mimo: 1:0. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 6:3.

SD Eibar: Y. Rodríguez – Arbilla, Lejeune, Gálvez, Luna – Escalante (69. Adrián González), Dani García – León, Peña (73. Capa), Inuj (83. Nano) – Enrich.
Náhradníci: Cebríá – Adrián González, Nano, Capa, Kike García, dos Santos, Bébé.

Deportivo Alavés: Pacheco – Femenía, Alexis, Feddal, Hernández – Laguardia, M. Llorente, Camarasa (86. I. Gómez), García, Toquero (74. Méndez) – Santos (68. Deyverson).
Náhradníci: Ortolá – Carnero García, Deyverson, Pantić, Méndez, D. Torres, I. Gómez.

Rozhodca: Daniel Jesus Trujillo Suarez