Menu

Futbal

Talianska Seria A

Cagliari Calcio – SSC Neapol

0:5

koniec (0:2)

11.12.2016, 12:30 • 16. kolo • Miroslav Kováčik

: 7.5 4.8 1.65

Gianpaolo Calvarese dnešné stretnutie zbytočne nenaťahoval. O víťazovi stretnutia bolo dávno rozhodnuté, a tak hlavný arbiter doprial domácim hráčom skorší koniec zápasu. Neapol sa teší z jasného víťazstva 0:5, na ktorom sa jedným gólom podieľal aj Marek Hamšík. Hrdinom zápasu sa ale stal Dries Mertens, ktorý zaznamenal hattrick. V samotnom zápase ešte mohol prikrášliť výhru hostí José María Callejón, no v čistej šanci ho vychytal Marco Storari. Každopádne, Neapol sa dostáva na priebežné štvrté miesto tabuľky, Cagliari zostáva naďalej na dvanástej priečke. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem pekný zvyšok dňa. (14:28:40)

90

Koniec zápasu.

89

Domáci mali výhodu priameho kopu. K hlavičke sa dostal, ak sa nemýlim, Nicoló Barella ale brankár Pepe Reina jeho zakončenie kryje.

88

Federico Melchiorri sa pretlačil k centru z pravej strany. Ten smeroval na prednú žrď ale do bezpečia ho upratal Vlad Chiricheş.

87

Domáci sa snažili rozvinúť rýchlu akciu stredom ihriska, no včas ich nekompromisným odkopom zastavil španielsky obranca Raúl Albiol.

86

Zápas sa už len dohráva. Je jasné, že Neapol skresá svoju stratu na čelo tabuľky Serie A. Naopak, Cagliari si pripíše na konto druhú domácu prehru.

85

Domáci mali výhodu rohového kopu, no následne prepadli v defenzíve. Neapol sa dostal do protiútoku, ten zakončil José Callejón ale v čistej šanci ho vychytal Marco Storari.

84

Postranný rozhodca musel zdvihnúť svoju zástavku, pretože jeden z domácich hráčov bol v momente prihrávke v jasnom ofsajde.

83

Neapol drží loptu na svojich kopačkách a v niektorých chvíľach nám zápas pripomína bago. Hostia kontrolujú hru a domáci už ani príliš nenapádajú.

81

José María Callejón dostal veľmi dobrú loptu za obrannú líniu a postupoval na brankára súpera. Marco Storari ale dobre vybehol, vrhol sa mu pod nohy a loptu mu zobral.

80

Nový muž na trávniku Marco Capuano sa okamžite zapojil do útočnej akcie domácich a smerom na Pepeho Reinu vyslal nebezpečnú strelu. Španielsky brankár ju ale na dvakrát skrotil.

79

Posledné striedanie dnešného zápasu. Na trávnik prichádza čerstvý Marco Capuano, ktorý nahradil Danieleho Dessenu.

78

Bruno Alves teraz chyboval v rozohrávke. Marko Rog sa už pomaly dostával do šance, no domáci obranca ho včas stihol faulovať.

77

Nicoló Barella sa previnil nedovoleným zákrokom v strede poľa. Tentokrát sa to ale našťastie zaobišlo bez zbytočne vyhrotených emócii.

76

Zápas sa už pomaly dohráva. Aj domáci sa už viac stiahli do defenzívy a budú snažiť najmä o to, aby sa zápas neskončil ešte väčším debaklom.

75

Hrdina dnešného zápasu Dries Mertens končí v dnešnom zápase. Strelca troch gólov nahradzuje na záverečnú štvrťhodinu Emanuele Giaccherini.

74

Marek Hamšík bol teraz faulovaný v strede ihriska. Následne sa ale pustil do ohnivej výmeny názorov s Danielem Dessenom a obaja zúčastnení hráči dostávajú žltú kartu.

72

72. Dries Mertens (NEA) - 0:5

72

Neapol dal gól! Dnešný zápas sa mení na neapolskú exhibíciu. DRIES MERTENS sa poľahky zbavil obrancu súpera, prešiel do pokutového územia a strelou k ľavej žrdi skompletizoval hattrick.

71

Takisto registrujeme striedanie aj na strane domácich. V zápase končí nie príliš výrazný Marco Borriello a na trávnik prichádza Federico Melchiorri.

70

Neapol po druhýkrát v dnešnom zápase strieda. Na trávnik prichádza Marko Rog, ktorý nahradil strelca tretieho gólu Piotra Zielińskeho.

69

69. Dries Mertens (NEA) - 0:4

69

Neapol dal gól! Domáci futbalisti potvrdzujú, že majú najhoršiu obranu v celej Serie A. DRIES MERTENS dostal výbornú kolmú prihrávku od Lorenza Insigneho, v šestnástke sa pretlačil cez Mauricia Islu a strelou popod brankára strieľa štvrtý gól favorita zápasu.

68

Za dnešný výkon si zaslúži pochvalu aj celá obrana Neapolu. Aj teraz kompletná štvorica včas vystúpila a do ofsajdu vystavila oboch domácich útočníkov.

67

Priamy kop z veľkej diaľky zahral Dries Mertens. Belgičan vystrelil prudko, ale bránu súpera prestrelil. Nasleduje tak len odkop od brány.

66

Marek Hamšík potiahol akciu hosťujúceho mužstva. Zozadu ho však fauloval Simone Padoin, a tak je ďalším potrestaným hráčom v zápase.

65

Futbalisti Neapolu teraz trošku nechávajú hrať svojho súpera. Už nenapádajú tak aktívne a tiež sa príliš netlačia dopredu. Zápas majú jasne pod kontrolou.

63

Vzrušenie na tribúnach bolo zbytočne. Ešte v zárodku domácej akcie sa ocitol v postavení mimo hry Daniele Dessena. Následne zakončenie bolo už zbytočné.

62

Ďalším potrestaným mužom dnešného zápasu je výborne hrajúci Elseid Hysaj. Teraz však potiahol za dres Diega Fariasa, a tak dostáva žlté napomenutie.

61

Neapol mal výhodu ďalšieho rohového kopu. Tradične ho zahral krajný obranca Ivan Strinić, no opäť našiel len rukavice domáceho brankára.

60

60. Dries Mertens (NEA)

60

Ďalšia obrovská šanca hostí. Za obrannou líniou zostal úplne voľný Dries Mertens, no z vnútra šestnástky trafil len vybehnutého brankára Marca Storariho.

59

Nechýbalo veľa a Marek Hamšík mohol zaznamenať svoj druhý gól v dnešnom dueli. Z hranice šestnástky loptu krásne obalil svojou pravačkou, no tesne minul domácu bránu.

58

Neapol to často skúša po svojej pravej strane, kde útok veľmi dobre podporuje obranca Elseid Hysaj. Tentokrát svojim centrom ale Driesa Mertensa nenašiel.

57

Lorenzo Insigne bol teraz faulovaný v strede ihriska, a tak hostia ostanú pri lopte. Nedovoleným zákrokom sa prezentoval Daniele Dessena.

56

Partenopei jasne kontrolujú priebeh zápasu. Držia loptu na svojich kopačkách a užívajú si svoje luxusné trojgólové vedenie.

55

V metropole Sardínie sa teraz nehrá, pretože ošetrovaný musí byť Marco Borriello. Domáci útočník je dnes prakticky neviditeľný a nevyslal ani jednu strelu na bránu.

54

Priamy kop hostí napokon mieril len nad bránu súpera. Medzitým domáci striedajú. Z ihriska odchádza Panagiotis Tachtsidis a na jeho miesto prichádza Diego Farias.

53

Belgický futbalista Dries Mertens bol faulovaný tesne pred pokutovým územím súpera. Neapol tak bude mať ďalšiu šancu na skórovanie.

51

51. Piotr Zieliński (NEA) - 0:3

51

Neapol dal gól! Hostia možno definitívne rozhodujú dnešné stretnutie. Poľský stredopoliar PIOTR ZIELIŃSKI si prebral loptu približne 25 metrov od brány, prudko vystrelil a lopta krásne zapadla k pravej žrdi brankára Marca Storariho – 0:3.

50

Z ľavej strany poslal prízemný center do šestnástky Marek Hamšík. José María Callejón si naň dobre nabiehal, no tesne pred ním poslal loptu na roh Fabio Pisacane.

49

Elseid Hysaj išiel až príliš ochotne na trávnik, a tak sa pokutový kop nepíska. Napriek tomu Neapol pokračuje vo svojej aktivite a predvádza veľmi dobrý výkon.

48

Partia okolo Mareka Hamšíka mala v krátkom čase výhodu dvoch rohových kopov. Domáci futbalisti ale boli pozorní a nebezpečenstvo zažehnali.

47

Elseid Hysaj je dnes veľmi aktívny. Teraz poslal z pravej strany ďalší nepríjemný center do päťky, ktorý musel odvrátiť na rohový kop Bruno Alves.

46

V úvode druhého polčasu rozprúdil akciu Neapolu po ľavej strane Lorenzo Insigne. Taktickým faulom ho ale zastavil Panagiotis Tachtsidis.

46

Začal sa druhý polčas.
Prvý polčas máme za sebou. Oveľa spokojnejší môžu byť hráči Neapolu, ktorí vedú dvojgólovým rozdielom. Najskôr sa technickou strelou presadil Dries Mertens a v samotnom závere stál na správnom mieste aj Marek Hamšík. Slovenský futbalista tak zaznamenal svoj piaty gól v sezóne a zariadil polčasové skóre na 0:2. Domáci toho smerom dopredu príliš veľa nepredviedli a Pepe Reina nemusel predviesť ani jeden vážnejší zákrok. Druhý polčas sa začne približne o 13:37 hod.

45+4

Prvý polčas sa skončil.

45+3

Jorginho si pekne nabehol na kolmú prihrávku, no z vnútra pokutového územia trafil len dobre brániaceho obrancu Cagliari.

45+2

Futbalisti spod Vezuvu kontrolujú záver prvého polčasu. Na polovici ihriska držia loptu na svojich kopačkách a už akoby čakali na záverečný hvizd.

45+1

Prvý polčas bol pomerne rozkúskovaný, a tak hlavný rozhodca nadstavuje až tri minúty. Neapol sa opäť dostal na dostrel, no tentokrát Marek Hamšík nedokázal zakončiť.

45

45. Marek Hamšík (NEA) - 0:2

45

Neapol dal gól! V poslednej minúte prvého polčasu hostia znásobujú svoje vedenie. Po centri z pravej strany najskôr Lorenzo Insigne trafil len brvno, no následne loptu upratal do siete pohotovou dorážkou MAREK HAMŠÍK.

44

Elseid Hysaj potiahol akciu po pravej strane. Pekný center poslal do šestnástky, no Dries Mertens svojim akrobatickým zakončením minul bránu.

43

Marco Borriello bol faulovaný pri postrannej čiare, a tak mali domáci výhodu priameho kopu. Center z pravej strany sa ale končí len odkopom od brány.

42

Kalidou Koulibaly nebude môcť pre zranenie pokračovať v dnešnom zápase. Na jeho miesto tak prichádza španielsky obranca Raúl Albiol.

41

Pepe Reina si teraz dával načas s rozohrávkou a hlavný rozhodca mu dáva jasne najavo, že mu to tolerovať nebude. Pri lopte sú hostia.

40

Pre domácich sa črtala šanca zaútočiť, no ich snahu prerušil obranný zákrok Elseid Hysaja. Toho následne fauloval Marco Sau.

39

Tak napokon za predchádzajúcu situáciu dostáva Kalidou Koulibaly žltú kartu. Tento verdikt je možno trochu kontroverzný, ale nemenný.

38

Kalidou Koulibaly sa vybral na útočný výlet, no tesne za poliacou čiarou sa nepríjemne zrazil so Simonem Padoinom. Hosťujúci hráč musí byť ošetrovaný.

37

Neapol aj po strelenom góle pokračuje vo svojej útočnej aktivite. Momentálne drží loptu v strede poľa a snaží sa troška vytiahnuť svojho súpera.

36

Nicoló Barella dostáva žltú kartu. Možno trošku frustrovaný išiel veľmi tvrdo do súboja s Josém Callejónom a zaslúžene dostáva od rozhodcu napomenutie.

34

34. Dries Mertens (NEA) - 0:1

34

Neapol dal gól! Hostia sa zaslúžene dostávajú do tesného vedenia. Marek Hamšík kolmou prihrávkou našiel v šestnástke DRIESA MERTENSA. Ten sa obtočil v pokutovom území okolo Lucu Ceppitelliho a strelou k ľavej žrdi otvára skóre dnešného stretnutia.

33

Kalidou Koulibaly teraz spravil menšiu chybu v okolí vlastnej šestnástky. Včas mu ale pomohol Elseid Hysaj, ktorého navyše fauloval Marco Sau.

32

Po prihrávke Mareka Hamšíka sa dostal k centru z ľavej strany Lorenzo Insigne. Ten poslal loptu do nebezpečného priestoru, ale najvyššie vyskočil Bruno Alves.

31

Neapol mal výhodu ďalšieho rohového kopu. Z pravej strany ho zahral Ivan Strinić, no našiel len rukavice brankára Marca Storariho.

30

Prvú polhodinku zápasu nám ukončili nedovolené zákroky na oboch stranách. Napriek tomu sa hrá pomerne čisto, hoci sme videli už jednu žltú kartu.

29

José María Callejón už nezachytil loptu na hracej ploche. Nasledovať tak bude len odkop od brány domáceho gólmana Marca Storariho.

28

Na druhej strane musel zasahovať Marco Storari. Dries Mertens si prebral loptu na hranici pokutového územia, no jeho strele chýbala razancia.

27

Domáci sa dostali do svojho prvého zakončenia v zápase. Marco Borriello pripravil priestor pre Simoneho Padoina, no jeho pokus včas zblokoval Elseid Hysaj.

26

Kalidou Koulibaly si teraz splnil svoje obranné povinnosti a zachytil kolmú prihrávku smerujúcu na Marca Saua. Na druhej strane sa ocitol v "ofsajde" José María Callejón.

25

Prvý polčas sa nám prehupol do svojej druhej polovice. Neapol naďalej pokračuje v útočnej aktivite, no teraz prichádza o loptu, keďže fauloval José Callejón.

24

Domáci teraz veľmi dobre napádali rozohrávku súpera a do hry sa musel zapojiť aj Pepe Reina. Napokon z tejto situácie pramení vhadzovanie pre Partenopei.

23

23. Lorenzo Insigne (NEA)

23

V krátkom časovom úseku zahrávali hostia tri rohové kopy. Ani po jednom z nich sa ale do zakončenia nedostali. O pár sekúnd na to ale predsa len vystrelil Lorenzo Insigne, ktorý tesne minul bránu.

21

Priamy kop napokon rozohral Dries Mertens. Svojou pravačkou ale trafil len múr, od ktorého sa lopta odrazila na ďalší rohový kop Neapolu.

20

Mauricio Isla teraz nešetrne poslal na trávnik Driesa Mertensa a je prvým hráčom, ktorý v dnešnom zápase vidí žltú kartu. Navyše, hostia majú výhodu priameho kopu z 25 metrov.

19

Ďalší strelecký pokus v podaní slovenského reprezentanta. Marek Hamšík si pred pokutovým územím pripravil loptu na pravačku, no strela mu príliš nevyšla.

18

18. Marek Hamšík (NEA)

18

Obrovská šanca pre Neapol! Po rohovom kope z ľavej strany Piotr Zieliński vrátil loptu pred bránu, no Marek Hamšík z tesnej blízkosti trafil len obetavého domáceho obrancu Fabia Pisacaneho.

17

José María Callejón vybojoval pre hostí rohový kop. Jeho center z pravej strany totiž výborne zblokoval krajný obranca Mauricio Isla.

16

Lorenzo Insigne teraz nespracoval krížny pas, a tak bude nasledovať vhadzovanie pre futbalistov Cagliari. Tí zatiaľ nepôsobia smerom dopredu práve najlepšie.

15

Bruno Alves skúsil vystreliť z veľkej diaľky. Včas k nemu ale pristúpil Jorginho a zblokoval jeho pokus ešte pred šestnástkou hostí.

14

Piotr Zieliński je ošetrovaný mimo hracej plochy. Medzitým sa už hrá a treba pochváliť Elseida Hysaja, ktorý sklzom odzbrojil Marca Borriella.

13

Na ihrisku sa teraz nehrá, pretože na trávniku ostáva ležať Piotr Zieliński. S poľským futbalistom to nevyzerá dobre a už sa na striedačke pomaly pripravuje Allan.

12

Dries Mertens sa dostával do ďalšej šance, no v poslednej chvíli dobre zapracoval jeden z obrancov domácich. Celú situáciu napokon vyriešil Marco Storari.

11

Pekná akcia hostí. Lorenzo Insigne posunul loptu na Driesa Mertensa. Belgický reprezentant si spravil priestor na hranici šestnástky, no bránu netrafil.

10

Od začiatku stretnutia majú miernu územnú prevahu futbalisti spod Vezuvu. Tí nabrali na čelo tabuľky už výraznú stratu, a tak dnes potrebujú získať všetky body.

9

Po dlhšom čase sa smerom dopredu osmelili aj domáci futbalisti. Marco Sau sa ale nechal chytiť do ofsajdovej pasce, a tak nemohol pokračovať v hre.

8

8. Piotr Zieliński (NEA)

8

Hráči Neapolu príliš nešpekulujú a snažia sa ohroziť súperovu bránu strelami spoza šestnástky. Teraz vystrelil Piotr Zieliński, no jeho pokus mieril vedľa ľavej žrde.

7

Jorginho zahral ďalší priamy kop hostí. Lopta sa odrazila na kopačku Josého Callejóna a ten z hranice šestnástky vystrelil. Jeho zakončenie ale mierilo tesne nad bránu.

6

Neapol mal výhodu prvého rohového kopu. Z ľavej strany poslal center do šestnástky Ivan Strinić, ale jeho prudký pas žiadneho spoluhráča nenašiel.

5

Teraz sa hralo na veľmi malom priestore. Hostia sa snažili predrať k šestnástke súpera, ale nepresnými prihrávkami sa pripravili o loptu.

4

Pre Neapol sa črtala šanca na rýchly brejk. Lorenzo Insigne si ale nerozumel s Marekom Hamšíkom, a tak sa domáci bez problémov ubránili.

3

Marco Borriello si výborne prikryl loptu svojou robustnou postavou. Odzbrojiť ho chcel Vlad Chiricheş, no previnil sa len faulom v strede poľa.

2

Partenopei mali výhodu priameho kopu. Jorginho poslal center do šestnástky, no jeden z hosťujúcich hráčov sa previnil útočným faulom.

1

Úvodný výkop zápasu mali hostia, no veľmi rýchlo stratili loptu. Dokonca musel zasahovať Pepe Reina, ale propagačná strela z veľkej diaľky ho nemohla zaskočiť.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Cagliari Calcio: Storari – Isla, Ceppitelli, Alves, Pisacane – Dessena (C), Tachtsidis, Padoin – Barella – Sau, Borriello.
Náhradníci: Rafael, Colombo – Melchiorri, Munari, Farias, Capuano, Giannetti, Salamon.

SSC Neapol: Reina – Hysaj, Chiricheş, Koulibaly, Strinić – Piotr Zieliński, Jorginho, Hamšík (C) – Callejón, D. Mertens, L. Insigne.
Náhradníci: Rafael Cabral, Sepe – Giaccherini, Allan, Ch. Maggio, Maksimović, Gabbiadini, Rog, Ghoulam, Albiol, Diawara, El Kaddouri.

Rozhodca: Gianpaolo Calvarese.
Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní online priameho prenosu z talianskej Serie A. Dnes sa pozrieme do metropoly Sardínie a prinesieme vám aktuálne dianie zo zápasu medzi Cagliari Calcio a SCC Neapol. Zápas sa začína už o 12:30 hod.

CAGLIARI

Futbalisti Cagliari podávajú počas sezóny pomerne nevyrovnané výkony. Na svojom konte majú rovných 20 bodov a v tabuľke figurujú na 12. mieste. Drvivú väčšinu svojich bodov získali v domácom prostredí, v ktorom vyhrali päť zo siedmich duelov a podľahli len v bláznivom zápase Fiorentine 3:5. Zaujímavosťou je, že posledných päť víťazstiev dosiahli rovnakým výsledkom 2:1. Zverenci Massima Rastelliho disponujú momentálne najhoršou defenzívou v súťaži, keď inkasovali už 32 gólov. O ofenzívu mužstva sa stará najmä Marco Borriello, ktorý strelil už šesť gólov. Tento hráč skóroval aj v poslednom kole, keď zariadil deľbu bodov na pôde Pescary. V dnešnom zápase sa Cagliari bude musieť zaobísť bez štvorice hráčov, menovite bez Lucu Bittanteho, Nicolu Murru, Artura Ionitu a Davideho Di Gennara.

SSC NEAPOL

Futbalistom Neapolu patrí piata priečka tabuľky. Na vedúci Juventus Turín strácajú už osem bodov, a tak si v dnešnom zápase nemôžu dovoliť zaváhať. Na toto strenutie sa naladili víťazne, keď v utorok zdolali Benficu Lisabon 1:2 a zaistili si tak účasť v jarných vyraďovacích bojov Ligy majstrov. Partenopei majú druhú najlepšiu obranu v Serii A, keď inkasovali len 15 gólov. Pri zranení poľského kanoniera Arkadiusza Milika je najlepším strelcom mužstva José Callejón, ktorý skóroval už sedemkrát. Zdatne mu sekunduje aj kapitán Marek Hamšík. Slovenský reprezentant rozvlnil sieť súpera štyrikrát a zaznamenal aj tri gólové prihrávky. V bilancii vzájomných zápasov Neapol dominuje a naposledy prehral s Cagliari ešte v apríli 2009.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:30.

Cagliari Calcio – SSC Neapol

0:5

koniec (0:2)

Späť na online

Góly: 34. D. Mertens, 45. Hamšík, 51. Piotr Zieliński, 69. D. Mertens, 72. D. Mertens

Karty:   20. Isla (CAG), 36. Barella (CAG), 66. Padoin (CAG), 74. Dessena (CAG) – 39. Koulibaly (NEA), 62. Hysaj (NEA), 74. Hamšík (NEA)

Držení míče: 28 % : 72 %.
Střely na branku: 3:11. Střely mimo: 0:10. Rohy: 2:10. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 17:10.

Cagliari Calcio: Storari – Isla, Ceppitelli, Alves, Pisacane – Dessena (C) (79. Capuano), Tachtsidis (54. Farias), Padoin – Barella – Sau, Borriello (71. Melchiorri).
Náhradníci: Rafael, Colombo – Melchiorri, Munari, Farias, Capuano, Giannetti, Salamon.

SSC Neapol: Reina – Hysaj, Chiricheş, Koulibaly (42. Albiol), Strinić – Piotr Zieliński (70. Rog), Jorginho, Hamšík (C) – Callejón, D. Mertens (75. Giaccherini), L. Insigne.
Náhradníci: Rafael Cabral, Sepe – Giaccherini, Allan, Ch. Maggio, Maksimović, Gabbiadini, Rog, Ghoulam, Albiol, Diawara, El Kaddouri.

Rozhodca: Gianpaolo Calvarese