Menu

Futbal

Talianska Seria A

SSC Neapol – Sampdoria Janov

1:0

koniec (1:0)

09.01.2022, 16:30 • Stadio Diego Armando Maradona, Neapol • 21. kolo • Tomáš Kubečka cz

Tipsport: 1.41 4.88 8.75

Držení míče: 69 % : 31 %.
Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 9:5. Rohy: 13:0. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:11. (18:30:06)
Je konec! Neapol zvládla důležité domácí utkání a poráží Sampdorii 1:0. Favorizovaný celek od úvodních minut tlačil, ale dlouho se nemohl prosadit. Po přímém kopu nakonec udeřil hlavou Jesus, ale jeho zásah kvůli ofsajdu neplatil. Ve 43. minutě však krásným akrobatickým zakončením poslal domácí do vedení Andrea Petagna. Hosté do druhého poločasu poslali náhradního brankáře, ale střelci Neapole jej moc nezaměstnali. Několik pokusů měl Politano, ale dnes neobul střelecké kopačky. Sampdoria ale byla směrem vpřed naprosto bezzubá a odjíždí do Janova bez bodu.

90+3

Konec zápasu.

90+2

Žlutou kartu dostává Nicola Murru (UC Sampdoria).

90+1

Nastavují se tři minuty!

90

Elmas chtěl z levé strany vymyslet palebnou pozici pro Mertense, ale střídající Španěl Yepes jeho úmysl vystihl a získal míč pro Sampdorii.

89

Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Alex Ferrari, přichází Gerard Yepes.

88

Politano přešlápl míč na hranici velkého vápna a zkusil zakončení levou nohou. Jeho pokus ale skončil vedle vzdálenější tyčky.

87

Domácí si na vlastní polovině dovolili riskantní rozehrávku. Juan Jesus přenesl těžiště hry mezi dvěmi soupeři na levou stranu hřiště.

86

Petagna si troufl na zakončení ze střední vzdálenosti. Proti ráně domácího útočníka vystoupil obětavý Ferrari, který střelu zablokoval.

85

Střídající Tuanzebe uspěl v souboji na polovině hřiště a pomohl si přihrávkou do zadních řad. Neapol kontroluje své těsné vedení.

84

Dries Mertens se z hranice velkého vápna opřel do míče levačkou, jenže míč netrefil čistě a poslal jej vedle vzdálenější tyčky.

83

Hostující brankář se musel zapojit do rozehrávky svého mužstva. Nikdo v modrém dresu hostující Sampdorie ale zrovna nehýří pohybem.

82

Neapol nadále drží míč na svých kopačkách. Velkou porci černé práce odvádí na hrotu Andrea Petagna, který dnes snad neprohrál osobní souboj.

81

Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Faouzi Ghoulam, přichází Axel Tuanzebe.
Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Diego Demme, přichází Fabián Ruiz.

80

Andrea Petagna na pravé straně udržel míč, ale netroufl si na průnik do pokutového území. Neapol přesto zůstává u míče v blízkosti pokutového území.

79

Juan Jesus fauloval u postranní čáry a nabídl Sampdorii rozehrávku přímého kopu z nadějné pozice. Tohle může být pro hosty zajímavá možnost.

78

Hosté se nastěhovali do blízkosti pokutového území, ale Caputo se neotočil kolem důrazného Elmase, který si splnil defenzivní povinnosti.

SSC Neapol – Sampdoria Janov

1:0

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 43. Petagna

Karty:   45+2. Chabot (SMD), 90+2. Murru (SMD)

Držení míče: 69 % : 31 %.
Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 9:5. Rohy: 13:0. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:11.

SSC Neapol: Ospina – Di Lorenzo, Juan Jesus, Rrahmani, Ghoulam (81. Tuanzebe) – Demme (81. Ruiz), Lobotka – Petagna, L. Insigne (31. Politano), Elmas – D. Mertens.
Náhradníci: Idasiak, Marfella – Politano, Ruiz, Vergara, Costanzo, Zanoli, Cioffi, Tuanzebe.

Sampdoria Janov: Audero (46. Falcone) – A. Ferrari (89. Yepes), Dragusin, Chabot, Augello (76. Murru) – Askildsen, Thorsby, Ekdal (46. Rincón), Ciervo (73. Caputo) – Quagliarella, Gabbiadini.
Náhradníci: Falcone, N. Ravaglia – Vieira, Trimboli, Caputo, Yepes, Torregrossa, Murru, Rincón.