Menu

Futbal

Prípravný zápas

FK Jablonec – FK Varnsdorf

1:2

koniec (0:1)

09.07.2022, 11:00 • Vrkoslavice • Patrik Sandev (@Thimpu25) cz

Tipsport: 1.28 5.0 9.46

Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (12:41:22)
Ani druhý přípravný duel Jablonci po výsledkové stránce nevyšel. Varnsdorf mu byl rozhodně rovnocenným partnerem, a i když ve druhém poločase možná nepůsobil tak kompaktně jako v tom první, efektivně dokázal proměňovat svoje šance. Ze čtyř přípravných utkání tak hosté uzmuli již své druhé vítězství, to první se konalo v duelu s Teplicemi.

90+1

Konec zápasu.

88

Dost tvrdá rána pro Jablonec, bezpochyby ani. Celý druhý poločas soupeře hodně mačkal, nakonec ho však jeho soupeř vyučil z produktivity. Už má opravdu jen málo času na to, aby opětovně srovnal.

86

86. Pavlo RUDNYCKYJ - 1:2

86

Varnsdorf právě vstřelil branku!
Podobně jako v prvním dějství hosté zasadili soupeři ránu vlastně zcela nečekaně, i nyní se celek ze druhé ligy prosadil prakticky ze své první šance. A. Richter vyběhl ze své brány proti PAVLOVI RUDNYCKÉMU, aby zastavil jeho únik poté, co do ofsajdu hostující forvard vystaven nebyl, a jeho sok ho pak obehrál a ze střední vzdálenosti míč nasměroval do poloprázdné brány.

84

Šulc se snažil pobídnout své spoluhráče ve vápně, avšak bez úspěchu. Obrana Varnsdorf srazila míč do zámezí na rohový kop, který následně také dokázala ubránit. Byť opět jen za cenu dalšího kopu z rohu...

83

Všechny útočné akce jsou již trochu utahané, možná že oba týmy trochu čekají na závěrečný hvizd hlavního arbitra. Rozhodně se nejednalo o vůbec špatné utkání, v první půli bylo možná jaksi lepší druholigové mužstvo, v té druhé naopak to domácí.

81

Silný byl nyní vyzván dlouhý pasem, ovšem Šerák bez obtíží míč polapil. Vyběhl si ze své brány a v klidu ho sebral do svých rukavic.

80

Jablonec se nyní snaží na soupeře tvrdě presovat, jak je ve druhém poločase na hrací ploše prakticky zcela jiná sestava, tak síly na tuto aktivitu zkrátka jsou.

78

Silný si nyní nepohlídal ofsajd, Jablonec tak přichází o balón. I nadále se domácí tlačí za další brankou, nicméně bez úspěchu. Jakýsi tlak už možná není takový, jako během první poloviny druhé půle.

77

Hosté měli k dispozici rohový kop, ten rozehráli nakrátko, následně centroval Ondráček, ovšem bez většího úspěchu, Jeho přetažený pas neměl šanci na úspěch.

76

Varnsdorf se nyní dostal do jedné z ojedinělých možností, tentokráte byla vyslána střela z pravé strany, ale gólman A. Richter zasahovat nemusel. Ještě se pak snažil hrozit Bláha, ale jeho přihrávka byla sražena do zámezí.

73

Hra opět přerušená pro ofsajd, do něhož se nyní vystavili hosté. Zhruba nějakých dvacet minut, pokud dojde ještě na nějaké to nastavení, zbývá do konce tohoto utkání. Jablonec se snaží útočit, co to jde, zatím ale hosté odolávají.

72

Lubaki se nyní snažil poslat míč dopředu, ovšem bez úspěchu. Byl pod tlakem, navíc vepředu ani neměl své spoluhráče. Varnsdorf stále pokračuje v kostrbatém počínání.

69

69. parádní práce Šeráka, neuspěli Krob ani Silný

69

Další velký závar před brankou Varnsdorfu! Šerák má mezi třemi tyčemi rozhodně daleko více práce než Vaňák, jenž chytal v prvním poločase. Nakonec si se situací poradil, i když na něj z bezprostřední blízkosti pálili Krob i Silný. Hosté se nicméně stále nemohou vůbec chytit, stále jsou těmi, kdo se prakticky jenom brání.

64

Jablonec měl následně k dispozici přímý volný kop, ovšem střela skončila pouze na připravené zdi. Domácí jsou každopádně ve druhém poločase daleko lepším týmem, situace na hrací ploše se zcela obrátila.

63

Tentokráte si nepočínal vůbec v rukavičkách Lubaki (VDF) vůči Kadlecovi, který sestřelil svého soka těsně za vápnem a vyfasoval zaslouženou žlutou kartu.

61

61. ŠULC - 1:1

61

Jablonec právě vstřelil branku!
PAVEL ŠULC se chopil exekuce penalty a zahrál ji zcela nekompromisně. Svou střelu nasměroval přesně do jedné tyčky a ta se pak odrazila přímo do brány. Velmi stěží mohl gólman Šerák zasáhnout, opravdu velmi stěží. Máme vyrovnáno.

60

60. penalta po faulu na Haitla, k zemi ho stáhl Žilák

60

Jablonec bude zahrávat penaltu! Haitl se dostal do vápna a byl stažen k zemi nešikovně si počínajícím Žilákem, tady zkrátka nebylo o čem. Hvizd hlavního arbitra zaznít musel.

57

Solidně rozehraný rohový kop nakrátko, Jablonec ale z něho zase nic nevytěžil. Každopádně pokračuje ve své aktivitě, Varnsdorf se aktuálně pouze brání.

55

Jablonec se snaží v úvodu poločasu propracovat za úvodním gólem, je vidět, že i když se jedná o přátelák, nehodlá už podruhé za sebou padnout.

53

Trochu vášní nyní vzbudilo rozhodnutí rozhodčích ohledně ofsajdu, do kterého se vystavil Jablonec. No, domácí musejí tenhle verdikt skousnout, nic jiného jim prostě nezbývá.

52

Oba trenéři zamíchali se svými sestavami po prvním poločase. Až na jeden nepřímý volný kop jsme zatím neviděli žádnou zásadní možnost na obou stranách.

49

49. nepřímý volný kop Jablonce, Kubista neuspěl

49

Obrovská možnost pro domácí hned zkraje druhé půle! Rozhodčí nařídil nepřímý volný kop ve vápně Varnsdorfu, nakonec vypálil ostře Kubista, avšak trefil jen připravenou zeď před sebou.

46

Začal druhý poločas.
FK Jablonec – 2. poločas: A. Richter – Haitl, Štěpánek, Kubista, Krob – Smejkal, Šulc, Houska, Kadlec, Ritter – Silný

FK Varnsdorf – 2. poločas: Šerák – Ludvíček, Zbrožek, Lubaki, Žilák – Schön, Bláha, Solomon, Ondráček, Sodiq – Rudnyckyj
Jablonec si zatím po výsledkové stránce nepočíná nejlépe ani ve svém druhém přípravném utkání. Varnsdorf rozhodně nepůsobí jako nějaký druholigový kompars, působí na hrací ploše opravdu moc dobře. A dobře se mu osvědčila nová akvizice, který je v klubu na zkoušku, a to Abdullahi Tanko, který zaznamenal jedinou branku utkání.

45

První poločas skončil.

43

Jovović se nyní snažil prosadit středem pole, proti němu ovšem byla solidní přesila hostujícího celku. Ten zatím v defenzívě působí kompaktně, až na pár šancí soupeře má dění na hrací ploše docela slušně pod kontrolou.

42

Ofsajd také na druhé straně, tentokráte byl do něj vystaven číhající Pleštil. Nepřímý volný kop tak bude rozehrávat Varnsdorf.

41

Zase se hosté poměrně lehce dostali za soupeřovu obranu. Tanko opět číhal ve vápně, a kdyby k němu doputovala přihrávka, asi by bylo pro domácí zase zle. Nakonec defenzíva Jablonce včas zasáhla.

39

Tanko byl sice dobře uvolněný, nicméně ho zastavil ofsajd. Varnsdorf každopádně v útoku působí jaksi kreativněji, obrana Jablonce mnohdy nedokáže dobře reagovat.

36

36. možnost Martince

36

Další z mnoha rohových kopů na pořadu dne, tentokráte pro Jablonec. A nakonec z toho byla moc dobrá šance pro domácí. Sejk protáhl merunu ze svého pohledu z vápna až na zadní tyčku, odkud Martinec, který se dostal do souboje s Vaňákem, hlavičkoval na bránu, a až hostující obránce, konkrétně stoper Kouřil, vyrazil střelu pryč, stojíc na brankové čáře.

35

Tanko nyní dobře kombinoval na pravé straně s Dordićem, nakonec se však centr neujal. Každopádně velké potíže hlavně s prvně jmenovaným domácí obrana evidentně má.

33

Měl střílet. Hübschman poslal dlouhý pas na Jovoviče, ten chvilku s míčem zadribloval, nakonec se ve vápně ještě snažil vyhledat své spoluhráče, ovšem bez úspěchu. Prostor byl již hodně přehuštěný.

32

Zase ukázal Tanko, že odstavit ho od míče je nesmírně složité. Má hodně solidní pokrytí balónu. Nakonec míč procpal do nebezpečného prostoru, kde se snažil dorážet třeba Samko, avšak u meruny byl nakonec přece o vteřinky dříve pozorný gólman Hanuš.

31

Radosta na pravé straně byl tentokráte faulovaný, Varnsdorf si tak také rozehrál přímý volný kop z docela slušné pozice. Jenže centr pouze proletěl pokutovým územím až do zámezí.

30

... centr z levé strany doplachtil pouze k jednomu z obránců Varnsdorfu, jenž si se situací hravě poradil.

29

Sejk nyní vybojoval standardku na levé straně. Udeří Jablonec aspoň po standardce? Uvidíme, za pár okamžiků...

28

Varnsdorf je v posledních minutách lepší, sice neudeřil z rohového kopu, ale obecně musí být Hanuš hodně na pozoru. Do jeho vápna směřuje čím dál více nebezpečných pasů, centrů či jiných přihrávek.

27

"Ven to dejte!" Asi takové byly pokyny od jablonecké lavičky, když po Tankově pasu zprava vznikl v šestnáctce před gólmanem Hanušem velký závar. Aspoň Jablonec ubránil situaci odkopem do zámezí.

26

Dordić se nyní protáhl středem pole, snažil se pobídnout Tanka, nakonec si ovšem obrana Jablonce poradila. Každopádně hosté začínají prvoligový celek opravdu hodně zlobit.

25

Tanko zatím ukazuje, že je rozhodně platným hráčem pro hostující mužstvo. Umí podržet míč, umí ho sklenout dozadu, jako v tomto případě, a navíc je on zatím oním klíčovým mužem tohoto přátelského měření sil.

22

22. Abdullahi TANKO - 0:1

22

Varnsdorf právě vstřelil branku!
Z ničeho nic nyní hosté udeřili! Nepokrytý byl ABDULLAHI TANKO, který se dostal za soupeřovu obranu díky narážečce se svým spoluhráčem na levé straně a uklidil poté míč nekompromisně pod břevno z vyložené pozice. Ve Varnsdorfu je tenhle útočník na zkoušku, určitě by mu tak tenhle gól mohl pomoci k novému angažmá.

21

Máme za sebou zhruba první dvacetiminutovku. Jablonec působí možná o něco nebezpečněji, Varnsdorf umí zahrozit po šestnáctku, ale dál nic. Hostům chybí jakási finální přihrávku, domácím naopak přesnější koncovka.

20

20. šance Pleštila

20

Další velká šance pro domácí! Pleštil se nyní z pravé strany vrhnul do vápna poté, co ho Houska perfektně uvolnil, a byl zcela sám před Vaňákem, ten si ovšem s jeho střelou bravurně poradil a vyrazil ji do zámezí. Rohový kop Jablonce pak další nebezpečí nepřinesl.

19

Varnsdorf měl k dispozici rohový kop, jal se ho rozehrát nakrátko, následoval pak centr Kříže, jenže ve finále si defenzíva Jablonce poradila.

17

Polidar byl krásně uvolněn na ne levé straně, ještě pak přihrál dozadu na Považance, který se snažil vybídnout svou kolmicí svého spoluhráče, tomu ovšem zbytečně unikl míč. Odkop od brány tak provede Vaňák.

15

Varnsdorf měl také k dispozici rohový kop. Byl to snad Hübschman, kdo odvrátil prvotní centr, nicméně k míči se ještě dostal znovu Samko, jehož další pas sebral Hanuš. V nebezpečném prostoru nebyl nikdo z hostujících hráčů.

13

Velmi dobře teď zapracoval Varnsdorf na pravé straně! Dordić byl nakonec tím, kdo přihrával na bližší tyčku, tam byl nicméně prostor hodně přehuštěný. Každopádně hosté začínají prvoligistu kousat, určitě ano.

12

Velká škoda pro hosty, že se nyní jemný oblouček Samka neujal. Pronikl do vápna, měl kolem sebe docela dost prostoru, ale nakonec kýženého adresáta nenašel. A byl to snad znovu Samko, kdo vyslal následnou střelu na bránu, Hanuš si s ní ovšem bez obtíží poradil.

11

Zatím je Jablonec na hrací ploše aktivnějším týmem, třeba nyní se mu podařilo soupeře dobře zatlačit, a ten tak obecně hodně chyboval v rozehrávce.

9

Teď si hostující hráči vůbec nerozuměli. A Richter nyní vyslal pouze hodně nepřesnou přihrávku, která směřovala pouze do autu.

8

Polidar uvolnil na levé straně Jovoviče, ten adresoval další pas do šestnáctky Varnsdorfu, obrana hostů alespoň balón odvrátila na rohový kop. Ze svého druhého se každopádně Jablonec neprosadil.

6

6. hlavička Šulce

6

Hezká akce domácích! Houska poslal přihrávku doleva na Polidara, ten svým centrem našel hlavičkujícího Šulce, který každopádně neseřídil svá mířidla nejlépe a poslal merunu pouze do zámezí. Každopádně palec nahoru za tuhle solidní možnost Jablonce.

4

Jablonec měl k dispozici první rohový kop, ten ovšem žádné nebezpečí přinést opravdu nemohl. Byl rozehraný hodně bídně, centr jen proletěl šestnáctkou opět za brankovou čáru.

3

Na druhé straně se tentokráte Jovovič pokoušel dostat k poskakujícímu balónu, nicméně gólman Vaňák si pro něj seběhl a schoval do náruče. Došlo k jakési srážce obou aktérů, každopádně hostující muž v rukavicích se rychle zvedl, a tak se ve hře pokračuje.

2

Varnsdorf předvedl docela slušnou kombinaci na levé straně, nakonec se k míči chtěl ve vápně propracovat Tanko, avšak brankář Hanuš byl u míče přece trochu dříve.

1

Utkání právě začalo.
Hráči již vstupují na hrací plochu, proběhnou úvodní pozdravy utkání a pak už hurá na samotné dění. Přece se začátek zápasu o něco zpozdí.
Úvodní sestavy:

FK Jablonec – 1. poločas: Hanuš – Surzyn, Martinec, Hübschman, Polidar – Pleštil, Šulc, Považanec, Houska, Jovovič – Sejk

FK Varnsdorf – 1. poločas: Vaňák – M. Richter, Kouřil, Kubista, Žilák – Dordič, Žák, Samko, Kříž, Radosta – Tanko.
Hosté zatím mají na kontě tři přáteláky a vedli si jaksi přesně na půl. Na úvod zdolali prvoligové Teplice, pak padli s Hradcem Králové a následně remizovali s Žižkovem. Také s posledním jmenovaným si mimochodem domácí střihli svou úvodní přípravu a nestačili na svého soka o jednu branku. I proto by si nyní velmi rádi napravili reputaci proti celku, který ve fotbalové struktuře působí o patro níže.
Profesionální fotbalové soutěže se neúprosně blíží svému začátku a všechny týmy jsou již v plném proudu přípravy. A to včetně Jablonce a Varnsdorfu, které na sebe narazí v rámci přátelského měření sil ve Vrkoslavicích.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.

FK Jablonec – FK Varnsdorf

1:2

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 61. Šulc (pen.) – 22. Tanko, 86. Rudnyckyj

Karty:   63. Lubaki (VDF)

FK Jablonec: 1. poločas: Hanuš – Surzyn, Martinec, Hübschman, Polidar – Pleštil, Šulc, Považanec, Houska, Jovovič – Sejk 2. poločas: A. Richter – Haitl, Štěpánek, Kubista, Krob – Smejkal, Šulc, Houska, Kadlec, Ritter – Silný

FK Varnsdorf: 1. poločas: Vaňák – M. Richter, Kouřil, Kubista, Žilák – Dordič, Žák, Samko, Kříž, Radosta – Tanko 2. poločas: Šerák – Ludvíček, Zbrožek, Lubaki, Žilák – Schön, Bláha, Solomon, Ondráček, Sodiq – Rudnyckyj