Menu

Futbal

Španielska LaLiga

Valencia CF – Villarreal CF

1:1

koniec (0:0)

03.05.2023, 19:30 • Estadio de Mestalla (Valencia) • 33. kolo • Milan Huppert cz

Zajímavé utkání mezi Valencií a Villarrealem vítěze nepoznalo, na Mestalle se zrodil nerozhodný výsledek 1:1.

Po bezbrankovém úvodním dějství otevřel gólový účet střetnutí v 62. minutě Nicolas Jackson, ten se prosadil tvrdou ránou z pravé strany šestnáctky. Domácí po inkasovaném gólu výrazně zlepšili výkon a začali diktovat tempo hry. Trefa Cavaniho ještě neplatila pro ofsajd, ale gólu Samuela Lina ze 72. minuty už v uznání nic nebránilo. Valencia pokračovala v aktivním pojetí, ale kýženého obratu se nedočkala. V nastaveném čase ještě rozvlnil síť Marí, ale podobně jako Cavani, i on z ofsajdu.

Svěřencům kouče Baraji ve finále může i získaný bod přijít vhod, z posledního nesestupového sedmnáctého místa se vzdálili Espanyolu na rozdíl tří bodů. Villarreal zůstává pátý o sedm bodů za čtvrtým Realem Sociedad a o pět bodů před šestým Betisem. (21:30:39)

90+5

Konec zápasu.

90+4

Hosté se vůbec neženou za poslední útočnou akcí. Juan Foyth dokonce sběhl zpátky na obrannou polovinu a nahrál Reinovi. „Žlutá ponorka“ každou chvilkou očekává vysvobozující závěrečný hvizd.

90+3

Mestalla explodovala nadšením. Předčasně! Žolík Albero Marí dostal míč přes padajícího Reinu do sítě, ale jak pomezní naznačil a opakované záběry potvrdily, skórující hráč byl v ofsajdu.

90+2

Hostům evidentně remíza stačí, protože Pepe Reina hodně dlouho otálel s rozehrávkou odkopu od brány, div nedostal žlutou kartu.

90+1

Gerard Moreno naznačil, že střihne nůžky, ale úmysl si rozmyslel, s čímž nepočítal Ilaix Moriba, který šel komicky k zemi, jako kdyby dostal úder do obličeje. To se vůbec nelíbilo Manu Triguerosovi, jenž soka ležícího na zemi nakopl míčem a strhla se menší strkanice, která se obešla bez karet.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.

89

Gabriel Paulista se rozhodl si nekomplikovat situaci malou domů či složitou rozehrávkou do lajny, před Morenem prostě a jednoduše zakopl hrací předmět do autu.

88

Kdo už zakončoval, tak to byl po přetaženém pasu zprava Alfonso Pedraza, z velkého úhlu však Mamardašviliho nepřekvapil.

87

S problémy, ale přece sprintující Juan Foyth stihl míč na lajně. Zpracoval si balón a poslal ho do vápna, Thierry Correia zde zdárně předskočil a ke střele nepustil Morena.

86

Střídání v týmu Valencia CF:
ze hřiště odchází Edinson Cavani, přichází Albero Marí.

86

Střídání v týmu Valencia CF:
ze hřiště odchází Samuel Lino, přichází Toni Lato.

85

Bylo zřejmé, že Samuel Lino chce vybojovat rohový kop, ale neuspěl, protože sice nastřelil Torrese, ale míč ještě lehce lízl jeho pravé stehno a až pak opustil hrací plochu.

84

Raúl Albiol hledal, ale zkrátka neměl komu přihrát směrem dopředu, proto se na půli otočil a zapojil do hry nohama i Pepeho Reinu.

83

Hosté chytře zklidňují hru kombinací kolem poloviny hřiště. Určitě si jsou vědomi, že v posledních minutách nehrají lépe a chyba v této fázi utkání by mohla být kritická.

82

Ilaix Moriba si všiml zabíhajícího Edinsona Cavaniho, ale zřejmě usoudil, že v době nahrávky už by byl spoluhráč v ofsajdu, těžko si jinak vysvětlit zpětný pas k Paulistovi.

81

Z ostrého úhlu pokusil střelecké štěstí Nicolas Jackson. Jednou už mu to vyšlo, v tomto případě vypálil pravačkou dost nepřesně.

81

Střídání v týmu Villarreal CF:
ze hřiště odchází Samuel Chukwueze, přichází Gerard Moreno.

79

Nedorozumění vedlo ke ztrátě balónu. Dani Parejo posílal Samuelovi Chukwuezemu pas za obranu, ale spoluhráč očekával nahrávku do nohy.

78

Hosté postupovali tři na tři. Celou akci zbrzdil Samuel Chukwueze, Manu Triguerosovi totiž doleva poslal nahrávku za paty.

77

Útočí opět Valencia. Z pravého křídla vyslal centr na hranici malého vápna Ilaix Moriba, Étienne Capoue nepustil k zakončení Edinsona Cavaniho.

76

Defenzivní činnosti si Raúl Albiol splnil na jedničku. Správně očekával, že Hugo Duro zkusí kličku k lajně, konkurenta přetlačil tělem.

75

Psychická výhoda je bezpochyby na straně domácího celku, který byl v posledních minutách jasně lepším týmem a zaslouženě se dočkal srovnání skóre.

74

Střídání v týmu Villarreal CF:
ze hřiště odchází Ramon Terrats, přichází Manu Trigueros.

72

Valencia právě vstřelila branku!
Konečně se Valencii zadařilo, je vyrovnáno! Reina dostal těžkou nahrávkou středem do problémů spoluhráče, který byl odstaven tělem. Cavani potom na malém prostoru poslal míč k Durovi, kterého fauloval Reina, ovšem Manzano nechal akci citlivě dohrát, protože balón se odrazil k SAMUELU LINOVI a jeho střela po zemi prošla skrze nohama bránícího Terratse až za brankovou čáru.

71

Ani teď to nevyšlo! Samuel Lino stříleným centrem našel na zadní tyči Huga Dura, nově příchozí fotbalista ale ve skluzu minul odkrytou část brány.

70

Střídání v týmu Valencia CF:
ze hřiště odchází André Almeida, přichází Hugo Duro.

69

V situaci dvou proti třem si Samuel Lino věřil individuálně. Pau Torres ale proti němu šel chytře do skluzu, provedl jej ukázkově.

68

I další akci fotbalistů v bílých dresech přerušil zdvižený praporek pomezního, za posledním obráncem se tentokráte nechal nachytat Samuel Lino.

67

Fanoušci i hráči už se radovali z vedoucího gólu, ale předčasně, protože pod břevno tvrdě zakončující Edinson Cavani stál v době nahrávky na svou osobu v ofsajdovém postavení.

66

Střídání v týmu Villarreal CF:
ze hřiště odchází Yeremi Pino, přichází Étienne Capoue.

65

Zajímavým pokusem se prezentoval Yeremi Pino, když chtěl z velké dálky překvapit vyběhnuvšího brankáře, nicméně Giorgi Mamardašvili stihl zacouvat a míč schoval v rukavicích.

64

Domácím teď určitě není do zpěvu. Každopádně času na zvrat je dostatek, jenom je potřeba ještě více přidat směrem do ofenzivy.

62

Villarreal právě vstřelil branku!
Bezbrankové skóre prolomeno, důležitý vedoucí gól střílí hosté! Almeidovy hrubě nevyšel pokus o obranný odkop, balón naopak prodloužil do vlastního vápna, kde si ho NICOLAS JACKSON zpracoval na hruď, a ještě před dopadem na zem kulatý nesmysl nekompromisně napálil do bližšího, levého horního rohu, Mamardašvili byl bez šance.

61

S malou domů si Pepe Reina věděl rady, nekomplikoval si situaci zpracováním a z první balón odehrál na volného Pedrazu.

60

Ofenzivní snahy Valencie ještě pokračovaly, ale zastavil je arbitr Manzano v momentě, kdy odpískal útočný faul Linovi.

59

O pár vteřin později kopali domácí roh rovněž zprava. Ale ani na druhý pokus se nedočkali zakončení, nejvýše se vyšplhal Raúl Albiol.

58

Rohový kop pro Valencii. José Gayà nevymýšlel žádné složitosti, prostě jen nastřelil prvního clonícího hráče, jímž byl Foyth.

57

Edinson Cavani vyzkoušel přímou střelu na bránu. Pepe Reina si dobře postavil pětičlennou zeď, ta tvrdou střelu úspěšně zastavila.

56

Na seznam potrestaných hráčů žlutou kartou se přidává také hostující středopolař Dani Parejo, jehož viditelně překvapila Moribova rychlost, pravou nohou místo míče bolestivě trefil jeho dolní končetinu.

56

Střídání v týmu Valencia CF:
ze hřiště odchází Nicolás González, přichází Ilaix Moriba.

55

Zkušený středopolař Dani Parejo vyzkoušel průnikovou přihrávku středem hřiště na Nicolase Jacksona, Thierry Correia útočníka pokryl na jedničku.

54

Valencia se ubránila a Giorgi Mamardašvili okamžitě poslal dlouhý výhoz na Samuela Lina, který až příliš okatě nafilmoval pád po střetu s Torresem.

53

Samozřejmě ani Villarreal nezapomněl útočit. Po levé straně nabral vysokou rychlost Samuel Chukwueze, nastřelil Paulistu a získal rohový kop.

52

Domácí jsou v úvodu druhé půle jasně lepším týmem. José Gayà viděl za obranu nabíhajícího Diega Lópeze, tomu nakonec pomezní správně odmával ofsajd.

51

Velká příležitost Valencie gólem nekončí! Pravou stranou utekl obraně André Almeida, jemuž vyšel parádně první dotek, ale ve finále jako kdyby se lekl vyběhnuvšího brankáře a loboval míč mimo tři tyče. Spoluhráč Samuel Lino před sebou měl prázdnou bránu, stačilo nahrát pod sebe.

50

Nyní skončil na zemi Pau Torres, jenž vybojoval faul na svou osobu, Javi Guerra ho totiž lehce brnknul přes pravou nohu.

49

Tvrdý střet s konkurentem podstoupil Ramon Terrats. Středopolař zůstal ležet na trávníku, po chvilce vylehávání ale vstal bez potřeby ošetření či obstříknutí.

48

Stejně jako v úvodu první, tak i na začátku druhé půle zahrozil Nicolas Jackson, ale ani v tomto případě neuspěl, pravačkou vypálil příliš vysoko.

47

Zatímco hostující kouč do sestavy nesáhl, tak domácí trenér o poločasové přestávce jednu změnu udělal, Yunuse Musaha nahradil ofenzivněji laděnějším Diegem Lópezem.

46

Střídání v týmu Valencia CF:
ze hřiště odchází Yunus Musah, přichází Diego López.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně ve 20:34.
Úvodní dějství zápasu mezi Valencií a Villarrealem branku nepřineslo. Více ze hry má „žlutá ponorka“, jejíž největší příležitost měl už ve 3. minutě Nicolas Jackson, střelu z půlkruhu za velkým vápnem nasměroval do pravé tyče. Jinak nesledujeme příliš atraktivní střetnutí, k vidění byla jediná střela na bránu, Chukwuezeho pokus Mamardašvili bez větších problémů vyrazil rukama.

45+3

První poločas skončil.

45+1

Tak to bylo hodně zbytečné. Edinson Cavani po přerušené hře nesmyslně dohrál Pina, žlutá karta je logickým vyústěním celé situace.

45+1

Fotbalisté ve žlutých dresech v závěru první půle kopali ještě jeden rohový kop, ale k centru vůbec nedošlo, po další rozehrávce nakrátko byl Pinovi odpískán útočný faul.

45

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu jednu minutu.

44

Hosté zvolili rozehrávku na krátkou vzdálenost, aby nakonec odcentroval Alfonso Pedraza, avšak nepovedeně přímo do rukavic brankáře.

43

Dopředu už znovu tlačí „žlutá ponorka“. Zleva centroval Yeremi Pino, Mouctar Diakhaby v nekomfortní pozici odvracel na roh.

42

Levý záložník André Almeida na své straně vymotal Juana Foytha a odcentroval do vápna na hlavu Edinsona Cavaniho, zkušený uruguayský forvard zakončoval vedle pravé tyče.

41

Jesús Gil Manzano žlutými kartami tedy rozhodně nešetří. Další, a nutno podotknout, že rovněž zaslouženou, ukázal Nicolasi Jacksonovi za nepříjemný šlapák na nohu Gayi.

40

Tradiční exekutor Dani Parejo dle očekávání volil přímou střelu na bránu. Přes zeď kroutil míč na přední, pravou tyč, míč vyletěl nad břevno.

39

Pouze za cenu nedovoleného zákroku a žluté karty Thierry Correia zastavil rozběhnutého Yeremiho Pina, jehož v pádu trefil do levé nohy a Španěl pak přes soupeře nekontrolovaně přeletěl.

38

Samuel Chukwueze si všiml volnějšího středu hřiště, avšak neměl úplně ideální převzetí balónu a ani klička proti Musahovi nebyla provedená vůbec dobře.

37

Hodně si s ohněm zahrával ve vlastním vápně Pau Torres, na nějž nebezpečně dotíral Edinson Cavani, stoper si nakonec pomohl nákopem doprava na Foytha.

36

Mezi dvěma protihráči si míč posunul Samuel Chukwueze, načež došlo k jeho skřípnutí do kleští, rozhodčí odpískal faul Gayovi.

35

Skvěle zafungoval směrem dozadu Alfonso Pedraza. Nejenže skvěle provedeným skluzem obral Cavaniho, ale ještě se bleskově zvedl, přiběhl k balónu jako první a rozehrál na Pareja.

34

O něco úspěšnější byl Yeremi Pino. Za záda Paulisty se sice neprocpal, ale stoper pod tlakem jenom odvracel na roh.

33

K levé lajně si pro dlouhý pas sběhl Yeremi Pino, následně vyzval jeden na jednoho Mouctara Diakhabyho a ze souboje vyšel jako poražený.

32

Ukázkový obranný zákrok předvedl Thierry Correia, Portugalec vystoupil proti Samueli Chukwuezemu a míč mu z pod kopaček poslal do zámezí.

31

Jeden na jednoho postupoval Nicolas Jackson. Gabrielu Paulistovi naznačil kličku doleva, ale šel doprava, brazilský stoper míč vypíchl nataženou levou nohou.

30

Z levého křídla se pokusil odcentrovat Yeremi Pino. Balón nedostal ani do vápna, protože napálil před sebou stojícího Yunuse Musaha.

29

Fotbalisté ve žlutých dresech pod tlakem vysunutého soupeře přesunuli kombinaci na obrannou polovinu, fanoušci na stadiónu tuto skutečnost ocenili hlasitým pískotem.

28

Velká škoda pro Villarreal, že Alejandru Baenovi nevyšel v pokutovém území první dotek po pěkném obloučku Pedrazy.

27

Rozhodčí Manzano poprvé sahal do kapsičky a žluté karty rozdal dokonce dvě! Nejprve faulujícímu Nicu Gonzálezovi, který bolestivě stoupl na kotník Baenovi. Trest neminul ještě Samuela Lina, ten si ihned po odpískání neodpustil hodně zbytečnou poznámku směrem k výroku sudího.

26

Po ostrém, nezaviněném střetu s protihráčem zůstal chvíli otřesený v předklonu Yeremi Pino, naštěstí to v jeho případě na vážnější problémy nevypadá.

25

Yunus Musah vyzkoušel přenesení balónu doleva. André Almeida pochopil úmysl spoluhráče pozdě a míč dostihl až mimo hrací plochu.

24

Ofenzivní složku mužstva podpořil Thierry Correia. Portugalský bek volil přízemní centr do vnitra pokutového území, Raúl Albiol odvracel nebezpečí ve skluzu před číhajícím Linem.

23

Oblouček za obranu vyzkoušel José Gayà. Edinson Cavani reagoval včas, ovšem v souboji tělo na tělo nepřetlačil Paua Torrese.

22

Hra se zklidnila, a to zásluhou domácích, kteří již pár vteřin kombinují kolem poloviny hřiště, soupeř to s presinkem moc nepřehání.

21

Centr na přední tyč Giorgimu Mamardašvilimu nenadělal moc velké starosti, reprezentační gólman Gruzie balón vyboxoval pryč z šestnáctky.

20

Hosté brzy získali míč zpátky do své moci Ramon Terrats u pravé lajny vybojoval standardku, Gabriel Paulista jej při kličce do středu ukázkově podrazil.

19

Roh se nakonec nekopal, protože pomezní zpětně odmával Chukwuezemu ofsajd. Opakované záběry ukázaly, že situace byla dost hraniční a o ofsajd se spíše nejednalo.

18

V situaci dvou proti dvěma postupoval Samuel Chukwueze pravou stranou. Diakhabymu udělal na hranici vápna kličku do středu a střílel na zadní tyč, Giorgi Mamardašvili pohotovým zákrokem rukama vyrazil míč na roh.

17

Oba gólmani jsou v dosavadním průběhu střetnutí docela dost vidět. Teď byl zapojen Pepe Reina, centr zleva bezpečně sebral do koše.

16

Po levé straně nabral vysokou rychlost Samuel Chukwueze. Zbavil se osobního strážce, ale okamžitě mu zkřížil cestu Thierry Correia a s ním už si Nigerijec neporadil.

15

Sám proti třem Yeremi Pino neměl moc šancí na úspěch, každopádně zabojoval srdnatě, byť nakonec míč ztratil na úkor Diakhabyho.

14

Až příliš pasivně čekal na míč Alejandro Baena, vběhl před něj Yunus Musah a získal ho pro sebe, následně si však kulatý nesmysl smolně píchl až za postranní čáru.

13

Stoper Mouctar Diakhaby moc dobře věděl, že za něj nabíhá Nicolas Jackson, proto šel do skluzu a dlouhou nahrávku na jeho osobu odvrátil do zámezí.

12

Nepovedený nákop za obranu skončil v rukavicích pozorného brankáře Pepeho Reiny, zkušený Španěl posléze bleskově vyhodil na Pedrazu.

11

Centr na hranici malého území nebyl dobrou volbou, protože toto území měl pod kontrolou Raúl Albiol, míč bez problémů poslal pryč z velkého vápna.

10

Konečně zaútočili i domácí. Yunus Musah si dokonce vysloužil potlesk publika, protože po jeho sraženém stříleném centru uvidíme rohový kop.

9

Za centrem od levé lajny spěchal Ramon Terrats, ale ještě o něco rychlejší byl Giorgi Mamardašvili, ten sebral kulatý nesmysl ze vzduchu.

8

Po sérii odrazů zakončoval uvnitř vápna Yeremi Pino pouze vedle pravé tyče, neúspěšně se potom hlásil o rohový kop.

7

Utkání pokračovala rohovým kopem „žluté ponorky“. Dani Parejo centroval na přední tyčku, odkud hrací předmět Mouctar Diakhaby úspěšně odpálil do bezpečí.

6

Hra nohama už ale zřejmě Giorgimu Mamardašvilimu tak blízká není. Dostal malou domů a vůbec nezvládl zpracování, takže hosté budou kopat roh. Gruzínec měl velké štěstí, že přihrávka na jeho osobu nesměřovala směrem do brány.

5

Nicolas Jackson je v úvodu střetnutí hodně vidět. Neprokličkoval se mezi třemi, ale odražený míč si našel Dani Parejo, střelu z první do středu brány kryl Giorgi Mamardašvili.

4

Zatím to vypadá, že delší konec provazu budou tahat fotbalisté Villarrealu. Zleva centroval Alejandro Baena, Gabriel Paulista přehlavičkoval Jacksona.

3

Hosté byli blízko vedoucí vedoucí trefě! Z půlkruhu velkého vápna vyprodukoval zajímavý přízemní projektil Nicolas Jackson, Mamardašviliho zachránila pravá tyč.

2

Domácí vstoupili do utkání v tradičních bílých dresech. Také hosté vsadili na klasiku, pro dnešní střetnutí oblékli dresy barvy žluté.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Valencia CF: Mamardašvili – Correia, Diakhaby, Paulista, Gayà (C) – Musah, Guerra, N. González, Almeida – Cavani, Lino.
Náhradníci: Doménech – Castillejo, Cömert, Duro, Foulquier, Guillamón, Lato, D. López III, Marí, Moriba, Özkaçar, J. Vázquez.
Trenér: Rubén Baraja

Villarreal CF: Reina – Foyth, Albiol (C), P. Torres, Pedraza – Terrats, Parejo, Baena – Chukwueze, Jackson, Pino.
Náhradníci: Jörgensen – Capoue, Cuenca, Hassan, Mándí, Mojica, A. Moreno I, G. Moreno, Trigueros.
Trenér: Quique Setién

Rozhodčí: Manzano – Nevado, Martínez.
Valencia CF

Tradiční španělský klub v letošní sezóně hraje o holé přežití. V tabulce se nachází na prvním nesestupovém sedmnáctém místě, přičemž náskok na osmnáctý Espanyol čítá pouhé dva body. Netopýři zabrali a ještě pár dní zpět disponovali dvěma výhrami v řadě, avšak o víkendu v roli favorita třetí nepřidali a na půdě Cádizu prohráli těsným výsledkem 1:2. Střelecké produktivitě mužstva vévodí sedmigóloví Edinson Cavani s Justinem Kluivertem.
Villarreal CF

Fotbalisté Villarrealu jsou oproti dnešnímu soupeři v o poznání lepší pozici, figurují na páté příčce a bojují i o účast v Lize mistrů pro příští sezónu, z pátého místa vzhlíží na čtvrtý Real Sociedad s mankem pěti bodů. Žlutá ponorka odcházela z posledních dvou utkání vítězně, Espanyol v gólově bohatém klání zdolala 4:2, o víkendu přestřílela 3:1 Celtu Vigo. Nejlepším střelcem týmu je José Luis Morales s patnácti trefami.
Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný středeční podvečer. Vítám vás při sledování 33. kola španělské LaLigy, u zápasu mezi Valencií a Villarrealem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.

Valencia CF – Villarreal CF

1:1

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 72. Lino (Duro) – 62. Jackson

Karty:   27. N. González (VAL), 27. Lino (VAL), 39. Correia (VAL), 45+1. Cavani (VAL) – 41. Jackson (VLR), 56. Parejo (VLR)

Držení míče: 32 % : 68 %.
Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 5:6. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 14:13.

Valencia CF: Mamardašvili – Correia, Diakhaby, Paulista, Gayà (C) – Musah (46. D. López III), Guerra, N. González (56. Moriba), Almeida (70. Duro) – Cavani (86. Marí), Lino (86. Lato).
Náhradníci: Doménech – Castillejo, Cömert, Foulquier, Guillamón, Özkaçar, J. Vázquez.

Tréner: Rubén Baraja

Villarreal CF: Reina – Foyth, Albiol (C), P. Torres, Pedraza – Terrats (74. Trigueros), Parejo, Baena – Chukwueze (81. G. Moreno), Jackson, Pino (66. Capoue).
Náhradníci: Jörgensen – Cuenca, Hassan, Mándí, Mojica, A. Moreno I.

Tréner: Quique Setién

Rozhodca: Manzano – Nevado, Martínez

Diváci: 43 634