Menu

Hokej

NHL

Nashville Predators – Pittsburgh Penguins

5:1

koniec (1:1, 4:0, 0:0)

23.10.2016, 02:10 • Bridgestone Arena, Nashville • Vojtěch Balon (@VojtaBalon) cz

Tipsport: 2.74 3.7 2.36

To je z mé strany vše, přeji hezkou neděli! (04:46:21)
ČESKOSLOVENSKÁ STOPA:

Marek Mazanec (NSH) zůstal pouze na lavičce.
TŘI HVĚZDY ZÁPASU:

1. Kevin Fiala (NSH) 2+0
2. Viktor Arvidsson (NSH) 2+0
3. Juuse Saros (NSH) 34 zák., 1 gól, úsp. 97,1%
Ačkoliv dnes Predators postrádali pět hráčů včetně Fishera či Rinneho, kteří se přiotrávili zkaženou kuřecí polévkou, Penguins přejeli jednoznačně 5:1. O výhře Nashvillu rozhodla druhá třetina, ve které se Preds gólově prosadili hned čtyřikrát, závěrečná dvacetiminutovka už se dohrávala pouze z povinnosti.

Konec zápasu.

59:38

Trevor Daley už se k rozehrávce příliš nemá, a tak pouze drží kotouč za vlastní svatyní. Je hotovo!

58:59

P.K. Subban po souboji s Määttou upadl na vlastní brankovou konstrukci a z ledu odbruslil s bolestivou grimasou, zdá se však, že bude v pořádku.

58:04

V této sezóně debutující Warsofsky nashvillskou svatyni od modré netrefil a domácí poté uklidnili hru. Oba týmy nyní střídají.

57:15

Malkin vyhrál vhazování pro Justina Schultze, jehož ránu od modré Saros bez potíží zastavil a zkušeně přerušil hru.

56:36

Nyní je před námi poslední komerční přestávka námi sledovaného utkání.

56:09

Rusta nepustil do zakončení pozorný Roman Josi, Pens ale ještě zůstali v útočném pásmu a ke střele se dostal Carl Hagelin, Saros ale předvedl další povedený zákrok.

55:16

James Neal našlápl na pravém křídle a dovezl puk do útočného pásma, tam ale o něj v rohu kluziště přišel a hosté ho poté odpálili do bezpečí.

54:30

Čas se začíná rychle krátit a ani jeden tým už se nikam nežene, nyní už je jasné, že si Predators den po porážce v Detroitu připíšou do tabulky vítězství na domácím ledě.

53:33

Preds si zahrají další přesilovou hru, dvě minuty za nedovolené bránění vyfasoval Brian Dumoulin (PIT).

53:22

Mattias Ekholm si všiml skulinky ve středu hřiště a dostal se až před Condona, kterého ale bezprostřední blízkosti překonat nedokázal!

52:43

Viktor Arvidsson podél levého mantinelu prchl s pukem alespoň do středního pásma, domácí tak mohou po nějaké době strávené ve vlastní třetině vystřídat.

51:52

Hra je opět přerušena a nyní navíc bude následovat komerční přestávka.

51:48

Tučňáci rozehráli puk na zakázané uvolnění, hra je po dlouhé době přerušena a vhazovat se bude před Condonem.

50:59

Odražený kotouč se překvapivě odrazil na hůl Trevora Daleyho, který mohl snížit, z první ale těsně minul nashvillskou svatyni!

50:03

Deset minut před koncem třetí třetiny zadáci Preds kombinují ve vlastním pásmu a čekají na dostřídávající spoluhráče.

49:16

Ani Patric Hörnqvist si na Juuseho Sarose nepřišel, s pokusem švédského reprezentanta z ostrého úhlu si domácí brankář poradil a přerušil hru.

48:37

Warsofsky nabil volnému Ollimu Määttovi, jenž ještě volil přihrávku na Kunitze, ale Saros si poradil. Tlak hostů však ještě pokračuje!

47:44

V této pasáži hry se ani jeden tým nikam nežene, o vítězi je již prakticky rozhodnuto a Penguins se nyní nedaří kloudně rozehrát.

46:55

Carleovu dělovku od modré Condon bez potíží vyrazil a hra byla o chvilku později přerušena, následovat bude komerční přestávka.

46:00

Bonino na útočné modré přišel o puk, to už je Weber zpět na ledě. Domácí bez potíží kráčí za ziskem dvou bodů.

45:25

Ve vlastním oslabení se vydal do rychlého protiútoku Ryan Johansen, který ovšem z pravého kruhu napálil puk jen do připraveného Condona.

44:45

Juuse Saros stále deptá střelce Penguins. Z pravého kruhu teď vypálil Jevgenij Malkin, na pozorného brankáře Preds si ale nepřišel.

44:00

Yannick Weber (NSH) hrál se zlomenou holí a pozornosti sudích to neušlo, to je kuriózní provinění švýcarského zadáka proti pravidlům.

43:34

Malkin se podél pravého hrazení prosmýkl do útočného pásma a poté nabil na modrou napřaženému Schultzovi, který si ovšem na pozorného Sarose nepřišel.

42:53

Dumoulin s Hörnqvistem nedokázali udržet puk v útočném pásmu, domácí hokejisté ho poté dostali do bezpečí a oba týmy nyní střídají.

42:02

Calle Järnkrok otestoval Condonovu pozornost střelou z pravého kruhu, Fleuryho náhradník ale bez problémů zasáhl a přerušil hru.

41:05

Nepřesná rozehrávka Penguins doletěla až na zakázané uvolnění, následovat bude buly po levici Mikea Condona.

40:49

Roman Josi přišel o puk na útočné modré a hosté se poté vydali kupředu, zakončit se jim ale nepodařilo.

40:01

Posledních dvacet minut odchytá Mike Condon, Fleury po nepříliš povedeném výkonu zůstal na střídačce!

40:01

Začala třetí třetina.
Prostřední dvacetiminutovka jednoznačně patřila Predátorům. Svěřenci Petera Laviolettea v ní přidali čtyři góly, a mají tak nakročeno k pohodlnému vítězství. Fleuryho postupně překonali Fiala, Järnkrok, opět Fiala a Arvidsson. Přepustí zkušený gólman Pens své místo náhradníkovi Condonovi? Na tuto a další otázky začneme zjišťovat odpovědi ve 4:02.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:24

39:24 Viktor ARVIDSSON - 5:1

39:24

Nashville právě vstřelil branku!
A ten končí gólem, Preds dnes Tučňáky vyučují z produktivity! Mike Ribeiro od levého mantinelu nahodil kotouč před Fleuryho, odkud ho VIKTOR ARVIDSSON šikovně protečoval pod břevno! Asistence: Mike Ribeiro, Filip Forsberg.

38:58

Hagelinova střílená nabídka pro Bonina zůstala nevyslyšena, kotouč kolem Sarose jen prosvištěl a domácí už mohou založit protiútok.

38:02

Harry Zolnierczyk je zpět na ledě, do konce druhé třetiny už zbývají jen necelé dvě minuty.

37:48

S ranou Trevora Daleyho z vrcholu levého kruhu si Saros bez potíží poradil, vhazovat se bude po jeho pravé ruce.

37:13

Malkin naznačil střelu a místo toho přenechal touš Hörnqvistovi, který z bezprostřední blízkosti nezakončil podle svých představ!

36:57

Saros měl teď plné ruce práce, se střelou Phila Kessela si ale poradil a hráči ve žlutých dresech poté odpálili touš do bezpečí.

36:02

Z farmy povolaný Harry Zolnierczyk (NSH) ve středním pásmu zbytečně zahákoval Malkina, Pens si tak zahrají v početní výhodě – byť až po komerční přestávce.

35:24

Tomu se ale nepodařilo usadit Tučňáky v útočném pásmu. Pittsburští ne a ne najít recept na zkušený obranný val Predators.

34:31

James Neal si nedokázal zpracovat prudký Subbanův pas, na druhou stranu tak po Schultzově přihrávce může vyrazit rozjetý Nick Bonino.

33:39

Nepovedená rozehrávka Nashvillu končí na zakázaném uvolnění, vhazovat se bude po pravici Juuseho Sarose.

33:04

Justin Schultz nahodil touš do útočného pásma a odjel střídat, ani jeden tým se v těchto chvílích nikam nežene, což tempu zápasu trochu škodí.

32:17

Fleury hokejkou vypíchl puk do bezpečí těsně před dotírajícím Zolnierczykem, hosté ale o touš poté rychle přišli.

31:32

31:32 Kevin FIALA - 4:1

31:32

Nashville právě vstřelil branku!
Skvělá druhá třetina Predátorů pokračuje, domácí díky dvěma gólům v rozmezí ani ne minuty soupeři odskakují už na tříbrankový rozdíl! Forsbergovu ránu z levého kruhu vyrazil Fleury pouze ke KEVINU FIALOVI, od jehož brusle se touš odrazil do sítě! Asistence: Filip Forsberg, P. K. Subban.

31:23

Hra byla ve středním pásmu přerušena a hlasatel v Bridgestone Areně následně ohlásil další komerční přestávku.

30:36

30:36 Calle JÄRNKROK - 3:1

30:36

Nashville právě vstřelil branku!
A toho Predátoři dokázali využít ke vstřelení dalšího gólu! Hostující defenzíva úplně zapomněla na CALLEHO JÄRNKROKA, který se od modré rozjel vstříc Fleurymu, jehož překonal přesnou střelou mezi betony! Asistence: Colin Wilson, Yannick Weber.

30:19

Svěřenci Mika Sullivana nic nevymýšleli a vyhodili kotouč až k Sarosovi, domácí nyní mají spoustu času na rozehrávku.

29:20

Filip Forsberg se svého strážce Olliho Määtty nezbavil a domácí o puk přišli, Penguins se ho však stále nedaří kloudně rozehrát.

28:33

Carl Hagelin na opačném konci kluziště vybojoval buly v útočném pásmu, Juuse Saros se tak bude muset mít znovu na pozoru.

28:12

Preds mohli zvýšit svůj náskok! Calle Järnkrok dostal ideální přihrávku do mezikruží, z první ale nedokázal překonat přesouvajícího se Fleuryho!

27:28

P.K. Subban uklidnil hru a poté v klidu rozehrál akci Preds, která ale byla přerušena pro ofsajd. Před námi je nyní komerční přestávka.

26:42

Bonino si několikrát vyměnil kotouč s Rustem, nic zajímavého z toho ale nepramenilo. O chvilku později se prokousal až do zakončení Bryan Rust, Saros ale bez potíží zasáhl.

25:50

Ryan Johansen vyvezl puk do středního pásma, kde ho předložil rozjetému Nealovi, jehož následná střela proletěla vysoko nad.

24:58

Momentálně sledujeme hlušší pasáž hry. Ani jednomu týmu se nedaří kloudně rozehrát, po chybě v domácí rozehrávce se ke kotouči dostali lacino Tučňáci.

24:03

Määttovi riskantní rozehrávka prošla, Pens ale o puk posléze rychle přišli a domácí mohou založit protiakci.

23:24

Rychlík Hagelin obral laxního Ekholma o kotouč a poté předložil milimetrově přesnou přihrávku Nicku Boninovi, který ale z ostrého úhlu napálil puk jen do Sarosovy vyrážečky.

22:26

22:26 Kevin FIALA - 2:1

22:26

Nashville právě vstřelil branku!
Svěřenci Petera Laviolettea otáčejí vývoj utkání ve svůj prospěch! Domácí ujeli do přečíslení dva na jednoho a zakončení vzal na sebe KEVIN FIALA, proti jehož střele Fleury nestihl zareagovat! Asistence: Matt Carle.

21:41

Olli Määttä to teď udělal chytře! Finský bek povedenou střílenou přihrávkou vyzval na střelu Kessela, který ale přestřelil Sarosovu klec.

21:09

Ve zbytku početní výhody Preds nic nevymysleli, Patric Hörnqvist je zpět na ledě a Penguins už míří do útoku.

20:01

Začala druhá třetina.
Co nabídne prostřední perioda? Počkejme si na to do 3:08.
Úvodní dvacetiminutovka je za námi. Kuřecí polévkou přiotrávený mančaft Predátorů už od první minuty prohrával, skóre otevřel Scott Wilson. Pens si poté vytvořili i další šance a domácí defenzíva hořela jako papír, po pár minutách se ovšem hra vyrovnala a svěřenci Petera Laviolettea se dočkali vyrovnání z hole Arvidssona.

20:00

První třetina skončila.

19:41

Neal si sjel do předbrankového prostoru a pohotově zakončil z první, střela mu ale příliš nevyšla, a Fleury tak mohl zůstat v klidu.

19:09

O chviličku později byl ale Ribeiro podražen brankářem Fleurym (PIT), jehož menší trest odsedí Patric Hörnqvist.

19:02

V Bridgestone Areně se nám už rozběhla poslední minuta první třetiny. Josi teď nabil na levý kruh rozjetému Ribeirovi, jenž ale zakončit nestihl.

18:09

Autor první branky Pens Scott Wilson se dostal do zakončení v mezikruží, švihem ale poslal kotouč přímo do nastavené lapačky nashvillského gólmana.

17:40

Nepovedená rozehrávka hráčů ve žlutých dresech skončila na zakázaném uvolnění, buly před Sarosem se tak bude opakovat.

17:08

Hra je v posledních minutách hodně rozkouskovaná. Malkinovu šikovně skrytou střelu Saros pro jistotu udržel ve své výstroji, vhazovat se tak bude po jeho pravici.

16:45

Neposedný kotouč se odrazil do mezikruží k Nicku Boninovi, který ale z první napálil puk jen do zadního mantinelu a domácí už zakládají protiakci.

16:11

James Neal udělal dva rychlé kroky, čímž se dostal před Schultze, a vystřelil, Fleury však bez sebemenších problémů zasáhl.

15:48

Eric Fehr sevřel kotouč do své rukavice, což sudí nepřehlédli a přerušili hru. Ta bude pokračovat vhazováním po levé ruce Marca-Andrého Fleuryho.

14:57

Po nějaké době musel být ve střehu i Juuse Saros. Carl Hagelin obkroužil jeho svatyni a z otočky vypálil, na z farmy povolaného brankáře Preds si ale nepřišel. Následovat bude třetí komerční brejk.

14:16

Roman Josi se blýskl parádním individuálním průnikem, zakončení z mezikruží mu ale nevyšlo podle představ a Tučňáci poté puk znovu dostali do bezpečí.

13:38

Brian Dumoulin po chvilkovém náporu elitní lajny Predators bekhendovým obloučkem vyhodil kotouč do bezpečí, domácí už zakládají protiútok.

12:51

Kotouč skončil na pittsburské střídačce, hra je přerušena a vhazovat se bude ve středním pásmu.

12:33

Jevgenij Malkin dostal nyní na levém křídle spoustu prostoru. Ruský reprezentant se rozhodl vypálit, Saros však zůstal pozorný a bez potíží zasáhl.

11:37

Nashvillští začínají přebírat iniciativu. Aktivně hrajícího Neala polévka očividně nepřiotrávila, domácí snajpr teď tvrdou ranou z levého kruhu pořádně prověřil Fleuryho pozornost.

11:15

Roman Josi dostal domácí zpět do útočného pásma, to už je ale Tom Sestito zpět na ledě. Hra je přerušena, před námi je další komerční brejk.

10:37

Mattias Ekholm si sjel na pravý kruh, odkud bez přípravy vypálil, rána mu ale nesedla podle představ, a tak měl Fleury úlohu snadnou.

09:46

Tučňáci se osvobozují odpálením kotouče až k Juuse Sarosovi, Predátorům se v této přesilovce zatím příliš nedaří.

09:09

Kouč Pens Mike Sullivan se zlobí na rozhodčí a spílá jim, že domácí údajně hráli v sedmi hráčích. Toho si ale sudí zřejmě nevšimli, a tak platí signalizovaný trest pro Sestita (PIT) za nedovolené bránění.

08:26

Svěřenci Petera Laviolettea mají signalizovanou výhodu, domácí hokejisté ještě pokračují v kombinaci v útočném pásmu a nikam se neženou.

07:44

Z toho ovšem nic nebezpečného pro partu Mikea Sullivana nepramenilo, jeden ze zadáku Penguins přizvedl nenápadné nahození od mantinelu až do ochranné sítě.

06:57

Ryan Ellis obětavě zblokoval Kunitzovo nahození z vrcholu kruhů, Saros tak tentokrát nemusel zasahovat a domácí už míří do protiútoku.

06:04

Marc-Andre Fleury teď byl hodně rozhozený, se střelou Filipa Forsberga si přesto poradil a pro jistotu přerušil hru. Následovat bude komerční přestávka.

04:59

Jevgenij Malkin se protáhl podél pravého mantinelu a dostal se až do zakončení, jeho bekhendový pokus z ostrého úhlu ale nebyl pro Sarose nebezpečný.

04:02

V úvodu utkání není o šance nouze! Austin Watson se zničehonic ocitl sám v mezikruží, Fleury ale proti jeho střele předvedl parádní reflexivní zákrok!

03:08

03:08 Viktor ARVIDSSON - 1:1

03:08

Nashville právě vstřelil branku!
A máme vyrovnáno! Ellis nabil na střelu P.K. Subbanovi, jehož projektil byl sice zblokován Ianem Colem, kotouč se ale odrazil přímo na hůl VIKTORA ARVIDSSONA, jenž pohotově poslal puk do sítě! Asistence: P.K. Subban, Ryan Ellis.

02:33

Trevor Daley (PIT) vypálil kotouč na tribunu, domácí si tak zahrají svou první přesilovku.

02:15

Defenzíva Nashvillu v úvodu zápasu hoří! Malkin poslal do samostatného úniku Kessela, který si ale na Sarose nepřišel!

01:48

Domácí kvůli zmiňovanému přiotrávení kuřecí polévkou postrádají Sissonse, Fishera, Basse, Craiga Smithe a Rinneho. Fleuryho pozornost teď prověžil z farmy povolaný Harry Zolnierczyk, brankář Pens však spolehlivě zakročil.

00:52

00:52 Scott WILSON - 0:1

00:52

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Tak to je hodně nešťastný start pro Preds a jejich brankářskou trojku Juuseho Sarose! Pens se už v první minutě ujímají vedení, Hörnqvist ukradl puk ve středním pásmu a poté ho v samostatném úniku nesobecky předložil lépe postavenému SCOTTU WILSONOVI, který se nemýlil! Asistence: Patric Hörnqvist.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Nashville Predators: Saros (Mazanec) – Josi, Subban, Ekholm, Ellis, Carle, Weber – Arvidsson, Johansen, Neal – Forsberg, Ribeiro, Fiala – Wilson, Järnkrok, Watson – Zolnierczyk, T. Smith, F. Gaudreau.

Pittsburgh Penguins: M.-A. Fleury (Condon) – Dumoulin, Daley, Cole, J. Schultz, Määttä – Kunitz, Malkin, Kessel – Hagelin, Bonino, Rust – S. Wilson, Cullen, Hörnqvist – Sestito, Fehr, Kühnhackl.

Rozhodčí: Chris Lee, Wes McCauley – Kiel Murchison, Matt MacPherson.
ČESKOSLOVENSKÁ STOPA

Marek Mazanec (NSH) 1 zápas, 0 výher, úsp. 81,5 %
PITTSBURGH PENGUINS

Generálnímu manažerovi Pens Jimu Rutherfordovi se v létě podařilo udržet většinu vítězného kádru pohromadě, i letos tak Tučňáci budou patřit do okruhu favoritů na zisk Stanleyova poháru. Pittsburgh už v nové sezóně stihl odehrát pět zápasů, z nichž jen jednou prohrál v základní hrací době, a spolu s Montréalem a Washingtonem tak Penguins vévodí Východní konferenci. Vyzrají Pens na trápící se Predátory?

Staňte se fanoušky NHL.cz!

NASHVILLE PREDATORS

Loňská sezóna nebyla v podání Predators vůbec marná, svěřenci Petera Laviolettea vypadli až ve druhém kole play-off proti pozdějšímu finalistovi ze San Jose. Nashville poté spolu s Montréalem dohodl nejtřaskavější trejd uplynulé okurkové sezóny, když dlouholetého kapitána Shea Webera vyměnil za P.K. Subbana. Úvod nového ročníku ale Predátorům příliš nevychází, Subban a spol. ze čtyř zápasů vyhráli jediný, v noci na dnešek pak nestačili na Detroit poměrem 3:5.
Hezké brzké ráno všem ranním ptáčatům a příznivcům dobrého hokeje. Co nejsrdečněji vás vítám u sledování textového přenosu z atraktivního duelu kanadskoamerické NHL, v němž Nashville Predators vyzvou od 2:00 obhájce titulu Pittsburgh Penguins. Tak si to nenechte ujít!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

Nashville Predators – Pittsburgh Penguins

5:1

koniec (1:1, 4:0, 0:0)

Späť na online

Góly a asistencie: 4. Arvidsson (Subban, Ellis), 23. Fiala (Carle), 31. Järnkrok (Wilson, Weber), 32. Fiala (Forsberg, Subban), 40. Arvidsson (Ribeiro, Forsberg) – 1. S. Wilson (Hörnqvist)

Nashville Predators: Saros (Mazanec) – Josi, Subban, Ekholm, Ellis, Carle, Weber – Arvidsson, Johansen, Neal – Forsberg, Ribeiro, Fiala – Wilson, Järnkrok, Watson – Zolnierczyk, T. Smith, F. Gaudreau.

Pittsburgh Penguins: M.-A. Fleury (Condon) – Dumoulin, Daley, Cole, J. Schultz, Määttä – Kunitz, Malkin, Kessel – Hagelin, Bonino, Rust – S. Wilson, Cullen, Hörnqvist – Sestito, Fehr, Kühnhackl.

Rozhodca: Chris Lee, Wes McCauley – Kiel Murchison, Matt MacPherson

Priebeh zápasu
1. tretina
00:52 PIT 0:1 S. Wilson (Hörnqvist)
02:33 PIT 2 Daley, zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku
03:08 NSH 1:1 Arvidsson (Subban, Ellis)
09:09 PIT 2 Sestito, nedovolené bránenie
19:09 PIT 2 M.-A. Fleury, podrazenie
Po 1. tretine
2. tretina
22:26 NSH 2:1 Fiala (Carle)
30:36 NSH 3:1 Järnkrok (Wilson, Weber)
31:32 NSH 4:1 Fiala (Forsberg, Subban)
36:02 NSH 2 Zolnierczyk, hákovanie
39:24 NSH 5:1 Arvidsson (Ribeiro, Forsberg)
Po 2.tretine
3. tretina
44:00 NSH 2 Weber, hra zlomenou hokejkou
53:33 PIT 2 Dumoulin, nedovolené bránenie
Koniec