Menu

Futbal

Anglická Premier League

Liverpool FC – West Ham United

2:2

koniec (1:2)

11.12.2016, 17:30 • Anfield Road, Liverpool • 15. kolo • Miroslav Kováčik

Liverpool si na svoje desiate víťazstvo bude musieť ešte počkať. V dnešnom zápase bol jasne lepším tímom, no opäť doplatil na zbytočné chyby obrany i brankára Lorisa Kariusa. V druhom polčase skóroval len Divock Origi, ktorý stanovil konečné skóre zápasu na 2:2. Domáci síce ostávajú na treťom mieste, no opäť stratili na čelo tabuľky. Naopak, West Ham sa vďaka zisku bodu dostáva zo zostupového pásma. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (19:25:13)

90+4

Koniec zápasu.

90+3

Liverpoolčania posielali nebezpečné centre do šestnástky súpera, no do zakončenia sa nedostali a zrejme ani dnešný duel nevyhrajú.

90+2

Do otvorenej obrany Liverpoolu sa vydal Dimitri Payet. Veľmi dobre ho ale pred šestnástkou pripravil o loptu estónsky obranca Ragnar Klavan.

90+1

Hlavný rozhodca pridáva k riadnemu hraciemu času ešte tri minúty. Z pravej strany centroval Nathaniel Clyne, no jeho pas kryje Darren Randolph.

90

Prebieha posledná minúta zápasu. West Ham hrá momentálne v oslabení, keďže Andy Carroll má zakrvavený dres a musí byť ošetrovaný.

89

Adam Lallana sa teraz nepredral stredom obrany hostí. Veľmi dobre zastavil jeho útočné snaženie striedajúci Edimilson Fernandes.

88

James Milner posielal z ľavej strany center do šestnástky. V nej ale boli len dvaja domáci hráči, a tak loptu bez problémov kryje Darren Randolph.

87

Tentokrát sa musel mať na pozore aj brankár Loris Karius. Ten ale dobre zasiahol pred Andym Carrollom a zažehnal črtajúcu sa šancu hostí.

85

James Milner vystrelil spoza pokutového územia. Jeho pokus bol ale zblokovaný, a tak budú domáci zahrávať jubilejný desiaty roh.

84

Aaron Cresswell sa vybral na útočný výlet, no jeho akciu zastavil postranný rozhodca, ktorý signalizoval ofsajdové postavenie.

83

Liverpoolčania to teraz spravili výborne. Adam Lallana šikovne vytvoril pozíciu pre Nathaniela Clynea, ale domáci obranca strelou z prvej minul bránu West Hamu.

82

Kladivári si mohli na chvíli vydýchnuť. Nedovoleným zákrokom sa totiž previnil jeden z domácich hráčov. Následne strieľa nepresne Dimitri Payet.

81

Posledná desaťminútovka sa začala. Roberto Firmino z ľavej strany adresoval prihrávku na Divocka Origiho, ale center na neho neprešiel.

80

Nathaniel Clyne poslal výborný center do nebezpečného priestoru. Naskakoval tam Georginio Wijnaldum, ale situáciu vyriešil Winston Reid.

79

Do pokutového územia West Hamu smeruje jeden center za druhým. Kladivári ale zatiaľ odolávajú a nepúšťajú súpera do zakončenia.

78

Druhé striedanie v tíme hostí. Pre dnešok má odpracované Manuel Lanzini, ktorého na záverečné minúty nahradil Edimilson Fernandes.

77

Divock Origi sa snažil šikovne prestrčiť loptu na Georginia Wijnalduma. Holanďan sa ale k lopte nedostal, pretože včas zasiahol Håvard Nordtveit.

76

Domáci futbalisti mali výhodu rohového kopu, no previnili sa útočným faulom. Navyše, žltou kartou je ocenený Sadio Mané.

75

Do konca zápasu nám ostáva ešte približne štvrťhodina. Kladivári sa vytrvalo bránia a hoci majú loptu na kopačkách len minimálne, stále držia nerozhodné skóre.

73

Winston Reid zahral rukou, a tak mali domáci výhodu priameho kopu. Myslím, že to bol práve obranca z Nového Zélandu, kto odvrátil loptu do bezpečia.

72

Sadio Mané predviedol svoju typickú individuálnu akciu. Dostal sa do dobrej streleckej pozície, no napokon trafil len brániaceho obrancu West Hamu.

71

Aj nasledujúci rohový kop zahrali domáci dobre. Nabiehalo si tam hneď niekoľko hráčov v červenom drese, no lopta napokon preletela celým pokutovým územím.

70

Krásny futbalový moment. Jordan Henderson vystrelil z veľkej diaľky, namieril absolútne presne, no brankár Darren Randolph predviedol fantastický zákrok a loptu vytesnil na roh.

69

Opäť vynikajúco zasiahol Angelo Ogbonna. Nathaniel Clyne sa dostal k centru z pravej strany, ale taliansky obranca si aj tentokrát poradil.

68

Predošlá akcia Liverpoolu pokračovala ďalej. Z ľavej strany posielal loptu do nebezpečného priestoru Divock Origi. Našiel však len rukavice Darrena Randolpha.

67

Adam Lallana sa výborne vyhol ofsajdovej pasci. Spätnou prihrávkou našiel Georginia Wijnalduma, no jeho pokus zblokoval Håvard Nordtveit.

66

Jordan Henderson teraz adresoval center na Divocka Origiho. Belgický útočník sa ale k lopte nedostal, a tak nasleduje len odkop od brány.

65

Z ľavej strany centroval James Milner. Domáci kapitán ale našiel len pripraveného talianskeho stopéra Angela Ogbonnu.

64

Londýnčania opäť vysunuli svoje napádanie a narobili problémy domácim obrancom. Niekoľkokrát sa musel zapojiť do hry aj Loris Karius.

63

Po prvýkrát v zápase strieda aj Slaven Bilić. Ten posiela na trávnik Andyho Carrolla, ktorý nahradzuje nie príliš výrazného Andrého Ayewa.

62

Holandský futbalista Georginio Wijnaldum sa dostal do dobrej streleckej pozície. Z ľavej strany sa snažil obstreliť brankára, no bránu tesne minul.

61

Jordan Henderson poslal vysoký center z pravej strany. Lopta až príliš dlho letela, a tak ju dokázal zachytiť brankár Darren Randolph.

60

Máme za sebou hodinu hry a dá sa očakávať, že domáci budú stupňovať svoj tlak. Pred pár sekundami sa nepresadil Georginio Wijnaldum, ktorého včas odstavil Angelo Ogbonna.

58

James Milner príkladne zabojoval. Dostal sa aj cez Andrého Ayewa, no následná prihrávka na Roberta Firmina už nebola najpresnejšia.

57

Takmer všetci hráči sú aktuálne na polovici West Hamu. Domáci idú jednoznačne za víťazstvom, ktoré by bolo pre nich desiate v sezóne.

56

Opäť vidíme mimoriadne agresívne napádanie domácich futbalistov. Håvard Nordtveit teraz nevedel čo skôr, a tak poslal na spoluhráča len nepresnú prihrávku.

55

Georginio Wijnaldum roztiahol hru na pravú stranu, odkiaľ následne centroval Divock Origi. Situáciu ale vyriešil obranný zákrok Winstona Reida.

54

Na druhej strane pohrozili aj hostia. Dimitri Payet poslal výborný center do šestnástky a nechýbalo veľa, aby presne zakončil André Ayew.

53

Roberto Firmino zbytočne stratil loptu v strede ihriska. Následne zozadu fauloval Marka Noblea, a tak je prvým potrestaným hráčom zápasu.

52

Roberto Firimino si prebral loptu v pokutovom území súpera. Z pravej strany poslal jemnučký center, no ten spacifikoval Darren Randolph.

51

Ďalší náznak šance pre Liverpool. Bol to Divock Origi, kto strieľal z hranice šestnástky. V poslednej chvíli ale jeho pokus zrazil na rohový kop Winston Reid.

50

Domáci mohli ísť do vedenia. Po aktivite Sadia Maného sa dostal k lopte Georginio Wijnaldum, no jeho strela z otočky mierila tesne vedľa brány.

49

Liverpool pokračuje vo svojej aktivite a podobne ako na začiatku prvého polčasu poriadne tlačí svojho súpera. Poradí sa mu otočiť priebeh zápasu?

48

48. Divock Origi (LIV) - 2:2

48

Liverpool dal gól! Domáci futbalisti vstupujú fantastickým spôsobom do druhého polčasu. Výrazne im ale pomohla chyba brankára Darrena Randolpha, ktorý neudržal center z ľavej strany a uľahčil tak prácu pre skórujúceho DIVOCKA ORIGIHO.

47

Pre Liverpool sa črtala šanca na vyrovnanie. Akciu ale pokazil Adam Lallana, ktorý adresoval nepresnú prihrávku na nabiehajúceho Nathaniela Clynea.

46

Jürgen Klopp začína druhý polčas s jednou personálnou zmenou. Na trávnik posiela Ragnara Klavana, ktorý nahradzuje Dejana Lovrena.

46

Začal sa druhý polčas.
Futbalisti Liverpoolu vstúpili do prvého polčasu vo veľkom štýle a už v piatej minúte sa ujali vedenia zásluhou Adama Lallanu. Následne ale prevzali iniciatívu hostia a dokázali priebeh zápasu otočiť vo svoj prospech. Najskôr skóroval z priameho kopu Dimitri Payet a zatiaľ rozdielový gól zaznamenal Michail Antonio. Z poslednej akcie prvého dejstva mohol vyrovnať Joël Matip, no proti bolo brvno brány West Hamu. Druhý polčas sa začne približne o 18:33 hod.

45+3

Prvý polčas sa skončil.

45+3

Z poslednej akcie prvého polčasu mohli domáci futbalisti vyrovnať. Jordan Henderson posadil center presne na hlavu Joëla Matipa, no ten trafil len brvno brány súpera.

45+2

Adam Lallana sa nepretlačil k centru z pravej strany. Veľmi dobre ho bránil Dimitri Payet, no domáci útočník vybojoval v závere prvého dejstva aspoň roh.

45+1

V prvom polčase sa budú nadstavovať dve minúty. Na konci tej prvej bude odkopávať od svojej brány gólman Darren Randolph.

45

K strele z vnútra šestnástky sa dostal do zakončenia Divock Origi. Belgičan ale z ťažkej pozície trafil len pred ním stojatého Winstona Reida.

44

Hlavný arbiter píska nedovolený zákrok Dimitriho Payeta. Vo svojej kombinácii tak ďalej môžu pokračovať zverenci Jürgena Kloppa.

43

Kladivári sa po druhom strelenom góle stiahli pred vlastné pokutové územie. Nechávajú hrať domácich, no tí kombinujú len v strede ihriska.

42

Georginio Wijnaldum vyhral osobný súboj, a tak mohol centrovať z pravej strany. Vo vzduchu kraľoval Roberto Firmino, no jeho hlavička minula bránu.

41

Dejan Lovren bol teraz nekompromisný a v súboji s Michailom Antoniom si počínal veľmi tvrdo. Všetko to ale bolo v súlade s futbalovými pravidlami.

40

Prvý polčas sa nám chýli k svojmu záveru. Hostia sa nám ale postarali o výraznú dramatizáciu zápasu, ktorý mal byť v znamení domáceho Liverpoolu.

39

39. Michail Antonio (WHU) - 1:2

39

West Ham United dal gól!
Kladivári otáčajú vývoj zápasu vo svoj prospech. Loris Karius teraz zaváhal, nešiel von z brány a dokonale to využil najlepší strelec hostí MICHAIL ANTONIO. Ten jemným kontaktom s loptou prekonal domáceho brankára a strieľa svoj siedmy gól v sezóne.

38

Útočná akcia domáceho tímu musela byť zastavená pre postavenie mimo hry. Obrana West Hamu nachytala v ofsajdovej pasci Adama Lallanu.

37

Na druhej strane sa dostal k odrazenej lopte Roberto Firmino. Jeho zakončenie z hranice šestnástky ale takisto nebolo presné a mierilo pár decimetrov od pravej žrde.

36

Strelou z veľkej diaľky sa snažil prekvapiť domáceho brankára Aaron Cresswell. Jeho strela ľavačkou ale mierila vedľa ľavej žrde brány Lorisa Kariusa.

35

Slaven Bilić pri postrannej čiare povzbudzuje svojich zverencov. Tí po nevydarenom úvode predvádzajú dobrý výkon a s favoritom duelu hrajú vyrovnanú partiu.

34

Po rohovom kope sa dostal do zakončenia Joël Matip. Hlavička kamerunského obrancu ale nebola presná, a tak bude nasledovať len odkop od brány.

33

Rohový kop si o pár sekúnd neskôr vybojovali aj domáci. Roberto Firmino chcel poslať loptu do šestnástky, no jeho center včas zblokoval Håvard Nordtveit.

32

West Ham mal výhodu ďalšieho rohového kopu. Tentokrát ale Dimitri Payet poslal loptu presne na hlavu domáceho stopéra Joëla Matipa.

31

Kladivári zbytočne stratili loptu v okolí svojej šestnástky. Snažil sa to využil James Milner, ale jeho center Divocka Origiho nenašiel.

30

Jordan Henderson sám rozohral rohový kop z pravej strany. Na jeho center si ale nenabehol nikto v červenom drese, a tak Darren Randolph nemusel zasahovať.

29

Liverpool sa okamžite snažil o odpoveď. Adam Lallana šikovne priťukol loptu Jordanovi Hendersonovi, no jeho strela bola zblokovaná na rohový kop.

28

28. Dimitri Payet (WHU) - 1:1

28

West Ham United dal gól!
Na priamy kop hostí sme pomerne dlho čakali, no napokon sme sa dočkali vyrovnávajúceho gólu. Francúz DIMITRI PAYET poslal loptu krásne ponad múr a strelou k pravej žrdi prekonáva Lorisa Kariusa.

26

Hostia budú mať výhodu priameho kopu z pomerne dobrej vzdialenosti. Pedro Obiang totiž prepadol v súboji cez nohu Adama Lallanu.

25

Mark Noble si nabiehal do domáceho pokutového územia. Jeho pohyb ale včas zbadal Dejan Lovren a jednoduchým odkopom zahasil črtajúce sa problémy.

24

Teraz sme videli ofsajdy na oboch stranách. Najskôr si na svoje postavenie nedal pozor Michail Antonio a následne ho napodobnil aj Roberto Firmino.

23

Postupom času sa územná prevaha domácich pomaly vytráca. West Ham sa snaží viac kombinovať a zamestnávať obranu tímu Jürgena Kloppa.

22

Francúzsky futbalista centroval na prednú žrď, no tam bol pozorný James Milner. Liverpoolsky kapitán tak odvrátil loptu do bezpečia.

21

Michail Antonio vybojoval pre svoj tím ďalší rohový kop. Loptu si už berie Dimitri Payet, ktorý ju o pár sekúnd pošle do domáceho pokutového územia.

20

Úvodných dvadsať minút máme za sebou. Spokojnejší môžu byť domáci futbalisti, ktorí sa ujali vedenia zásluhou Adama Lallanu. Minuloročný výsledok 0:3 sa tak určite nezopakuje.

19

V porovnaní so začiatkom zápasu nám výrazne narástol počet nedovolených zákrokov. Tentokrát bol faulovaný Georginio Wijnaldum, a tak zostanú pri lopte domáci.

18

Ani Steven Gerrard si nenechal ujsť dnešný zápas. Teraz sa len prizeral nepresnému centru Marka Noblea, po ktorom nasleduje odkop od brány.

16

Táto akcia domácich sa úspešne neskončí. Divock Origi si totiž pomohol rukami v súboji s Winstonom Reidom, čo si všimol aj hlavný arbiter Mark Clattenburg.

15

Po prihrávke Sadia Maného sa dostal do zakončenia Roberto Firmino. Strela brazílskeho futbalistu bola zblokovaná, a tak bude nasledovať rohový kop.

14

Liverpool sa nevie vymaniť spod tlaku, ktorý na neho vyvíjajú aktívni hosťujúci futbalisti. Zatiaľ ale obrana tímu z mesta Beatles funguje bez chyby.

13

V úvode zápasu treba za vysoké napádanie pochváliť aj futbalistov West Hamu. Domáci si teraz dokonca museli pomôcť spätnou prihrávkou na Lorisa Kariusa.

12

Doposiaľ sa hrá veľmi čisto, prakticky bez faulov. Teraz sa ale voči pravidlám previnil André Ayew, ktorý poslal k zemi Joëla Matipa.

11

The Reds opäť kombinujú v okolí stredového kruhu. Do rozohrávky sa zapojil aj kamerunský obranca Joël Matip, ktorý sa vrátil do zostavy po menšom zranení.

10

Jordan Henderson sa dlhou prihrávkou snažil vysunúť Jamesa Milnera. Domáci kapitán ale loptu nestihol, a tak bude nasledovať len odkop od brány.

9

Rohový kop z pravej strany zahral Francúz Dimitri Payet. Jeho center smeroval do stredu šestnástky, ale Kladivári sa do zakončenia nepretlačili.

8

Michail Antonio z vnútra šestnástky dokázal vystreliť cez Dejana Lovrena. Brankár Loris Karius bol ale na svojom mieste a loptu vyrazil na druhý rohový kop Londýnčanov.

7

Hrá sa skutočne vo vysokom tempe. Po dlhej prihrávke dopredu sa snažil presadiť Divock Origi, no situáciu si postrážil taliansky stopér Angelo Ogbonna.

6

Na druhej strane mal West Ham výhodu rohového kopu. Loris Karius loptu vyboxoval na hranicu pokutového územia, ale následná strela Manuela Lanziniho bola nepresná.

5

5. Adam Lallana (LIV) - 1:0

5

Liverpool dal gól! Domáci futbalisti sa expresne rýchlo dostávajú do vedenia. Sadio Mané centroval z ľavej strany, ADAM LALLANA si loptu dokázal spracovať v pokutovom území súpera a prízemnou strelou prekonal bezmocného brankára Darrena Randoplha.

4

Georginio Wijnaldum centroval z ľavej strany, no ak by aj padol gól, tak by neplatil. Holandský záložník bol totiž v momente prihrávky v ofsajde.

3

Liverpool od začiatku veľmi vysoko napáda rozohrávku súpera a dáva mu minimum času i priestoru. Aj preto veľmi rýchlo získava loptu naspäť.

2

Domáci opäť obliehali pokutové územie svojho súpera. Z pravej strany sa snažil odcentrovať Adam Lallana, no jeho úmysel mu prekazil Aaron Cresswell.

1

Úvodný výkop zápasu mali domáci futbalisti. V prvej útočnej akcii neuspel Sadio Mané, ktorého tesne pred šestnástkou odstavil od lopty Manuel Lanzini.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Liverpool FC: Karius – Clyne, Matip, Lovren, Milner – Lallana, Henderson, Wijnaldum – Mané, Origi, Firmino.
Náhradníci: Mignolet – A. Moreno, Ejaria, Arnold, Woodburn, Klavan, Lucas Leiva.

West Ham United: Randolph – Nordtveit, Reid, Ogbonna, Cresswell – Noble, Obiang – Antonio, Lanzini, Payet – A. Ayew.
Náhradníci: Adrián – A. Fletcher, Browne, Carroll, E. Fernandes, Pike, Quina.

Rozhodca: Mark Clattenburg.
Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní online priameho prenosu z anglickej Premier League. FC Liverpool v poslednom kole nečakane zaváhal, a tak si dnes bude chcieť napraviť pošramotenú reputáciu v zápase s West Hamom United.

LIVERPOOL

Futbalistom z mesta Beatles patrí v tabuľke priebežná tretia priečka. Na vedúci Arsenal strácajú štyri body, no v porovnaní s Londýnčanmi majú dnešný zápas k dobru. V poslednom kole nečakane stratili dobre rozbehnutý duel, keď na pôde Bournemouthu prehrali 4:3. Liverpool v domácom prostredí v šiestich dueloch zaváhal len raz, keď remizoval s Manchestrom United 0:0. Zverenci Jürgena Kloppa majú jednu z najlepších ofenzív v súťaži, keď nastrieľali už 35 presných zásahov. Na niekoľko týždňov však The Reds prišli o Philippeho Coutinha, ktorý patrí ku kľúčovým hráčom mužstva. Okrem neho budú chýbať aj Daniel Sturridge a Danny Ings. Naopak, po ľahkom zranení by sa do zostavy mal zaradiť kamerunský stopér Joel Matip a zdravotne fit sú aj Roberto Firmino a Sadio Mané.

WEST HAM

West Ham United nie je v tejto sezóne takým postrachom favoritom, ako tomu bolo v minulej sezóne. Na svojom konte má len dvanásť bodov a momentálne je až na 18. priečke tabuľky. Od konca októbra zverenci Slavena Biliča nevyhrali súťažný zápas a ťahajú sériu šiestich neúspešných stretnutí. Naposledy nezvládli londýnske derby, keď s Arsenalom doma prehrali vysoko 1:5. Kladivári doposiaľ zaznamenali len 15 gólov, čo je o desať menej v porovnaní s minulou sezónou. V nej dokonca dobyli aj Anfield Road, keď nečakane vyhrali 0:3. Najlepším strelcom mužstva je Michail Antonio, ktorý skóroval už šesťkrát. Posledný zápas síce pre zranenie vynechal, ale na pôde Liverpoolu by nemal chýbať. To však neplatí v prípade Diafru Sakha, Reeca Oxforda alebo Gökhana Töreho.

VZÁJOMNÉ ZÁPASY NA ANFIELD ROAD

30.01.16 Liverpool – West Ham 0:0
29.08.15 Liverpool – West Ham 0:3
31.01.15 Liverpool – West Ham 2:0
07.12.13 Liverpool – West Ham 4:1
07.04.13 Liverpool – West Ham 0:0
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

Liverpool FC – West Ham United

2:2

koniec (1:2)

Späť na online

Góly: 5. Lallana, 48. Origi – 28. Payet, 39. Antonio

Karty:   53. Firmino (LIV), 76. Mané (LIV)

Držení míče: 68 % : 32 %.
Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 7:3. Rohy: 11:4. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 7:8.

Liverpool FC: Karius – Clyne, Matip, Lovren (46. Klavan), Milner – Lallana, Henderson, Wijnaldum – Mané, Origi, Firmino.
Náhradníci: Mignolet – A. Moreno, Ejaria, Arnold, Woodburn, Klavan, Lucas Leiva.

West Ham United: Randolph – Nordtveit, Reid, Ogbonna, Cresswell – Noble, Obiang – Antonio, Lanzini (78. E. Fernandes), Payet – A. Ayew (63. Carroll).
Náhradníci: Adrián – A. Fletcher, Browne, Carroll, E. Fernandes, Pike, Quina.

Rozhodca: Mark Clattenburg