Menu

Futbal

Talianska Seria A

FC Turín – Juventus Turín

1:3

koniec (1:1)

11.12.2016, 15:00 • Olympijský štadión v Turíne • 16. kolo • Róbert Gašpárek

Tipsport: 4.55 3.63 1.84

Toto bola reklama na futbal. Krásne akcie, zaujímavé momenty a krásne gólové zakončenia. Diváci, ktorí sa rozhodli sledovať dnešný duel musia byť maximálne spokojní. Oba tímy hrali kombinačný štýl hry a ani jeden z tímov si nedokázal vytvoriť väčšiu dominanciu nad svojim súperom. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. Zápasom vás sprevádzal Róbert Gašpárek. (16:57:33)
Držení míče: 52 % : 48 %.
Střely na branku: 2:8.
Střely mimo: 5:9.
Rohy: 4:3.
Ofsajdy: 1:1.
Fauly: 23:18.

90+5

Koniec zápasu.

90+4

V závere zápasu sa ešte Khedira po súboji ocitol na hracej ploche a hlavný arbiter nariadil voľný kop v prospech Juventusu.

90+3

Pri lopte sú domáci hráči, ktorí sa na polovici súpera pokúšajú o nemožné.

90+2

90+2. Miralem Pjanić (JUV) - 1:3

90+2

Juventus Turín dal gól!
Pred týmto úspešným zakončením Joe Hart vytiahol dva skvelé zákroky, ale na ten tretí bol už prikrátky. MIRALEM PJANIĆ si zbehol na odrazenú loptu, ktorú bez väčších problémov poslal do odkrytej brány. Stav stretnutia je 1:3 a už je viac-menej rozhodnuté.

90+1

Štvrtý rozhodca nadstavuje v prvom dejstve ešte štyri minútky navyše.

89

Obrovská príležitosť! Higuaín si opäť nebezpečne nabehol do hĺbky šestnástky súpera, kde si dokázal nájsť skvelú streleckú pozíciu. Okamžite mu tak bola poslaná prihrávka, do ktorej sa oprel z prvej. Jeho strelecký pokus v páde smeroval nad brvno Hartovej brány.

88

Dobrá obranná činnosť v podaní Mario Lemina, so snahou o prihrávku do šestnástky. Claudio Marchisio sa k lopte nedostal. Zasiahol hráč súpera.

87

Pri lopte sú hráči Juventusu, ktorí zbierajú cenné sekundy na polovici súpera. Domáci futbalisti zatiaľ nejavia zväčšený záujem smerom dopredu.

85

Dobrá tímová hra od družstva Juventus. Hráči kontrolujú dianie na ihrisku cez krátke prihrávky. Trpezlivosť je ich hlavný atribút a cieľom nájsť štrbinku v obrane súpera.

84

Gonzalo Higuaín v snahe získať loptu na polovici súpera fauloval, vďaka čomu si pripisuje na svoje konto útočný faul.

83

83. Gonzalo Higuaín (JUV) - 1:2

83

Juventus Turín dal gól!
GONZALO HIGUAÍN si spracoval ťažký pas od Giorgio Chiellini a následne skrz brániaceho hráča zakončil presne do ľavej časti brány. Stav stretnutia je 1:2!

82

Striedanie v tíme FC Turín: z ihriska odchádza Iago Falqué, prichádza Josef Martínez.

82

Striedanie v tíme FC Turín: z ihriska odchádza Marco Benassi, prichádza Lucas Boyé.

81

Striedanie v tíme Juventus Turín: z ihriska odchádza Juan Cuadrado, prichádza Miralem Pjanić.

81

Striedanie v tíme FC Turín: z ihriska odchádza Daniele Baselli, prichádza Afriyie Acquah.

81

Marco Benassi nenašiel pasom v šestnástke žiadneho spoluhráča. Jeho snaha bola zablokovaná. Turín získava výhodu rohového kopu. Hlavný arbiter a aj asistent zhodne ukázali smerom k zástavke.

80

Ale exekútor s možnosťou ohroziť súpera po rohovom kope nenaložil najideálnejšie. Jeho centrovaný pokus končí až za postrannou čiarou na druhej strane ihriska.

79

Antonio Barreca poslal loptu do veľkého vápna z boku ihriska, ale center je zablokovaný napokon. Turín s rohovým kopom.

78

Higuaín skúsil zakončiť z väčšej vzdialenosti, ale jeho tvrdý strelecký pokus skončil úplne mimo brány. Nasleduje odkop domáceho celku.

77

Vyzerá to tak, že sa Daniele Rugani po predošlom zákroku po ihrisku pohybuje bez nejakých zdravotných komplikácii.

76

Daniele Rugani si pýta pomoc lekárnikov so škaredou grimasou v tvári. Uvidíme či bude v hre pokračovať alebo využije možnosť posledného striedania.

75

Higuaín sa po súboji ocitol na trávniku. Hlavný arbiter stál dostatočne blízko, aby si všimol, že sa jednalo o nedovolený zákrok. Higuaín pýtal pre faulujúceho hráča žltú kartu, ktorú však za potiahnutie dresu nedostal.

74

Adem Ljajić v obrovskej šanci! S loptou sa dostal až do pokutového územia súpera, odkiaľ sa rozhodol zakončiť. Jeho strelecký pokus skončil tesne vedľa pravej tyčky.

73

Dybala zahral rohový kop krátkou výmenou lopty so spoluhráčom.

72

Stephan Lichtsteiner s dlhou loptou, ktorej ale chýbala razancia a tak nedorazila k žiadnemu zo spoluhráčov. Jeden z obrancov sa jej dotkol. Tím Juventus si po dobrej práci vybojoval rohový kop.

71

Striedanie v tíme Juventus Turín: z ihriska odchádza Mario Mandžukić, prichádza Paulo Dybala.

71

Adem Ljajić pristúpil k realizácii rohového kopu, ale lopta doplávala len k obrancom súpera.

70

Domáci môžu ohroziť súpera po následnom rohovom kope.

69

Andrea Belotti poslal super prihrávku do šestnástky, kde si ju prevzal Falque, ktorý ale už nestihol zakončiť.

68

Zaznel hvizd hlavného arbitra, ktorý dáva na znamenie, že Belotti sa previnil voči pravidlám a to znamená, že pri lopte budú hráči Juventusu.

67

Striedanie v tíme Juventus Turín: z ihriska odchádza Stefano Sturaro, prichádza Mario Lemina.

67

Skvelá práca Marchisia v zadných radoch, ktorý prekazil rozbiehajúci sa útok súpera, čím zabránil hocikomu zakončiť.

66

Hráči družstva Turín ukazujú dobrý pohyb a slušnú variáciu prihrávok. Čakajú v tejto chvíli na šancu prekĺznuť cez obranu súpera a udrieť.

65

Máme tu čas na malé štatistické okienko. Momentálne držanie lopty je 52% v prospech domáceho celku a 48% v neprospech toho hosťujúceho.

64

Mario Mandžukić sa po centrovanom pokuse Chielliniho chytá za hlavu. Myslel si, že za nim stojí lepšie postavený spoluhráč, čo nebola pravda. Lopta putovala za čiarou a budeme svedkami odkopu od brány domáceho tímu.

63

Asistentova ruka je hore, pretože Gonzalo Higuaín nenašiel spôsob, ako preľstiť ofsajdovú pascu.

62

Lichtsteiner si na adresu hlavného arbitra pýtal pokutový kop za údajný nedovolený zákrok jedného z domácich hráčov. Je pravda, že Lichtsteiner tomu celému dosť pridal a hlavný arbiter mu to nezožral.

60

Domáci hráči to po voľnom kope spravili veľmi zaujímavo. Po sérii krátkych prihrávok sa k lopte dostal nikým nestrážený Andrea Belotti, ktorého zakončenie smerovalo len do nohy brániaceho hráča. Veľká škoda.

59

Belotti sa snažil presadiť individuálne hneď proti dvojici brániacich hráčov, čo mu absolútne nevyšlo. Napriek tomu sú to práve domáci, kto bude zahrávať priamy voľný kop.

58

Adem Ljajić sa po rohovom kope rozbehol k odrazenej lopte, ale jeden z obrancov ho predbehol a odvracia nebezpečenstvo.

57

Exekútor priameho voľného kopu vyslal prudký center na vzdialenejšiu žrď, kde si najvyššie vyskocil brániaci hráč, ktorý loptu upratal za čiaru. Domáci s rohovým kopom.

56

Žltú kartu dostáva Daniele Rugani (Juventus Turín). Po tomto zákroku budú domáci zahrávať voľný kop z veľmi zaujímavej pozície.

56

Ljalić bol faulovaný Marchisiom, čo neuniklo pozornosti hlavného arbitra, ktorý okamžite fúkol do píšťaľky a odpískal faul.

55

Stefano Sturaro a jeho center je pokrytý defenzívnym hráčom súpera.

53

Zappacosta vyslal prudký center smerujúci do malého vápna, kde si Buffon svoj priestor postrážil a loptu vyboxoval za hranicu vlastného vápna.

52

Veľmi zaujímavý center vyslal jeden z domácich hráčov, ale nabiehajúci Ljalić sa ku hlavičkovému zakončeniu nedostal. Ako prvý bol pri lopte Buffon, ktorý tento pokus pokryl.

51

Exekútor voľného kopu sa ho rozhodol rozohrať nakrátko. Hostia si vytvárajú väčší tlak.

50

Belloti si v súboji pomáhal nedovoleným spôsobom. Bude to voľný kop, ukazuje hlavný arbiter.

49

Khedira sa našiel voľný priestor na hranici malého vápna, kde mu bol poslaný dlhý pas, ale jeho hlavičkové zakončenie smerovalo tesne vedľa ľavej tyčky. Nasleduje odkop od brány FC Turín.

48

Domáci celok mal menšie problémy na vlastnej polovici ihriska, s ktorými si však defenzíva poradila a loptu podržala na vlastných kopačkách.

47

Stefano Sturaro si nabehol na presný pas do pokutového územia a pokúsil sa obstreliť brankára. Celkom mu to nevyšlo. Lopta preletela mimo tri žrde.

46

Začal sa druhý polčas.
Diváci, ktorí sa rozhodli sledovať dnešné stretnutie musia byť maximálne spokojní. Sledujeme krásny útočný futbal s množstvom šancí a zaujímavých momentov. Domáci celok dnes vsadil na pevnú defenzívu a následné rýchle kontry a naopak hostia nám predvádzajú pekný kombinačný futbal.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Štvrtý rozhodca sa rozhodol nadstaviť v prvom dejstve ešte minútku navyše.

44

Ale po rohovom kope sa hostia radovať nebudú. Mario Mandžukić sa vo vápne súpera dopustil útočného faulu, čo neuniklo pozornosti hlavného arbitra.

43

Lichtsteiner si to namieril aj do útoku, kde vďaka svojej aktivite vybojoval pre svoj tím možnosť ohroziť súpera po rohovom kope.

42

Skvelá práca Alexa Sandra, ktorý čistým spôsobom zobral loptu útočiacemu hráčovi, vďaka čomu mu nedovolil zakončiť.

41

V hre sa po dlhšom prerušení pokračuje ďalej. Vyzerá to tak, že Alex Sandro bude v hre pokračovať bez nejakých zdravotných komplikácii.

39

Alex Sandro sa nepríjmene zrazil so svojim spoluhráčom. Ostáva ležať na trávniku a pýta si pomoc lekárskeho tímu, ktorý mu poskytne odbornú pomoc.

38

Po nedovolenom zákroku Maria Mandžukića domáci tím zahrával priamy voľný kop. Exekútor sa pokúsil ohroziť súpera priamym zakončením, ale v tomto prípade nepochodil. Toto bola ľahká práca pre Buffona.

37

Žltú kartu dostáva Mario Mandžukić (Juventus Turín).

36

Centrovaná lopta po voľnom kope dopadla na hlavu brániaceho hráča, ktorý ju upratal za hranicu vlastného vápna.

35

Žltú kartu dostáva Mirko Valdifiori (FC Turín). To si vyslúžil za podkopnutie. Hostia s možnosťou ohroziť súpera po voľnom kope z väčšej vzdialenosti.

35

Exekútor rohového kopu sa ho rozhodol rozohrat nakrátko. Budeme tak aj naďalej sledovať útočnú snahu Juventusu.

34

Hostia budú po zblokovanom pokuse zahrávať rohový kop z ľavej strany.

33

Cuadrado šprintoval dopredu, aby bol pri lopte skôr ako rozbehnutý gólman. V tomto šprinterskom súboji zvíťazil Joe Hart, ktorý už drží loptu vo svojom náručí.

32

Falqué robil, čo mohol, aby stihol dlhú prihrávku svojho spoluhráča. Loptu nakoniec nastihol a následne putovala za postrannú čiaru.

31

Daniele Baselli predložil kvalitný center do šestnástky. Defenzíva súpera si s ním ale poradila a odkopla ho.

30

Pri lopte sú domáci hráči, ktorí kombinujú na vlastnej polovici ihriska a vyčkávajú na ten správny okamih na založenie útočnej snahy.

28

28. Gonzalo Higuaín (JUV) - 1:1

28

Juventus Turín dal gól!
GONZALO HIGUAÍN zakončuje z blízky relatívne poľahky a dáva tak na 1:1. Prihrával mu Mario Mandžukić.

27

Skvelá práca Maria Mandžukića, ktorý donútil svojho protihráča zahrať loptu za postrannú čiaru na jeho vlastnej polovici.

26

Už to vyzeralo tak, že sa Ljalić odhodlá ku zakončeniu, ale napokon si to rozmyslel a loptu posunul svojim spoluhráčom do zadných rad.

25

Marchisio skúsil zakončiť z voleja, ale jeho tvrdý strelecký pokus smeroval tesne vedľa ľavej šibenice. To bola šanca!

24

Hostia sa na dlhší čas usadili na polovici súpera, kde si začínajú vytvárať menší tlak.

23

Cez dvoch obrancov sa Antonio Barreca parádne predral až na hranicu šestnástky, z kadiaľ napriahol k prudkej rane. Lopta žiaľ o chlp preletela okolo ľavej tyčky.

21

Exekútor priameho voľného kopu sa celú situáciu rozhodol vyriešiť rozohrávkou nakrátko, čo znamená, že domáci môžu aj naďalej pokračovať vo svojej útočnej snahe.

20

Daniele Rugani podrazil súpera a Gianluca Rocchi ukazuje, že išlo o nedovolený zákrok. Turín zahrá priamy voľný kop.

18

Pri lopte sú domáci hráči, ktorí sa snažia nájsť ďalší recept na súperovú defenzívu.

16

16. Andrea Belotti (TUI) - 1:0

16

FC Turín dal gól!
Prvá vážnejšia akcia tohto celku a hneď úspešná. Perfektný prudký center vyslal na hranicu malého vápna Danieleho Baselliho, ktorý ANDREA BELOTTI zasiahol hlavou a svojim presným hlavičkovým pokusom smerujúcim do ľavej časti bránky prekonáva bezmocného gólmana.

15

Alex Sandro poslal súpera na trávnik. Ak ho v podobnom zákroku uvidí Gianluca Rocchi opäť, už to zrejme nebude len napomenutie.

14

14.

14

Zlatá príležitosť! Mario Mandžukić zmenil smer zakončenia svojho spoluhráča, ale ani tento pokus nebol úspešný. Joe Hart vytiahol zo svojho rukáva ďalší reflexívny zákrok.

13

Obranca si svoju robotu splnil na 100%. Divákom predviedol parádny zákrok, keď sa mu podarilo zablokovať strelu zo strednej diaľky, ktorú vyslal Adem Ljajić.

12

Mario Mandžukić sa na hranici malého vápna dostal k hlavičke, ale takisto ako Higuaín, tak ani on nedokázal zakončiť presne. Lopta mu jednoducho nesadla.

11

Zappacosta to prehnal v súboji s agresivitou. Arbiter okamžite fúkol do píšťalky.

10

Higuaín v dobrej príležitosti! V čase, keď sa nachádzal na hranici malého vápna, tak mu tam smerovala centrovaná lopta, do ktorej sa oprel hlavou. Jeho hlavičkový pokus však nemal potrebnú razanciu a tak to bola ľahká práca pre pozorného gólmana.

9

Do zakončenia sa tlačil Cuadrado, lae po skvelej práci Zappacostu mu nebolo umožnené zakončiť. Hostia majú výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.

8

Prihrávka, s ktorou sa Higuaín pokúsil ohroziť obranu súpera končí na území nikoho.

7

7.

7

Lopta je už mimo nebezpečia. Mario Mandžukić skúšal preľstiť súpera, ale nepochodil.

6

Hostia si medzi sebou na vlastnej polovici ihriska vymieňajú série kráttkych prihrávok.

5

Vyzerá to tak, že Benassi v súboji utŕžil nejaké zranenie. Rozhodol sa v hre pokračovať bez pomoci lekárskeho tímu.

4

Higuaín si teraz príliš nerozumel so svojim spoluhráčom v rozohrávke a tak si lopta našla cestu len na kopačku brániaceho hráča.

3

Valdifiori skúsil svoje strelecké šťastie strelou z väčšej vzdialenosti, ale jeho tvrdý projektil skončil nad brvnom Buffonovej brány.

2

Valdifiori posielal dlhý pas, ale len do priestoru nikoho. Loptu si pohodlne prevzal brániaci hráč.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

FC Turín: Hart – Zappacosta, Rossettini, Castán, A. Barreca – Benassi, Valdifiori, Baselli – Falqué, Belotti, Ljajić.
Náhradníci: D. Padelli, Cucchietti – Bovo, Acquah, Maxi López, Samuel Gustafsson, Josef Martínez, Vives, Moretti, De Silvestri, Boyé, Ar. Ajeti.

Juventus Turín: Buffon – Lichtsteiner, Rugani, Chiellini, Sandro – S. Khedira, Marchisio, Sturaro – Cuadrado, Higuaín, Mandžukić.
Náhradníci: Neto, Audero Mulyadi – Benatia, Pjanić, Hernanes, Lemina, Dybala, Asamoah, Evra.

Rozhodca: Gianluca Rocchi.
Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes máme na programe 16. kolo Serie A, kde FC Turín privíta na vlastnom štadióne Juventus Turín. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

FC TURÍN: Futbalisti Turína sa nachádzajú na 7. priečke so ziskom 25 bodov. To sa im podarilo po siedmych víťazstvách, štyroch remízach a po štyroch porážkach. Svojim súperom dovedna nastrieľali 31 gólov, ale aj 19 inkasovali. Posledný zápas odohrali na ihrisku Sampdorie, odkiaľ cestovali domov smutný po porážke 2:0.

JUVENTUS TURÍN: Hráči Juventusu momentálne figurujú na špici tabuľky so ziskom 36 bodov. Nasvojom konte majú dvanásť víťazstiev a tri porážky. Skóre majú 32:13, čo z nich robí tím s najlepšou defenzívou z ligy. Posledný zápas odohrali pred zrakmi vlastných fanúšikov, ktorých potešili hladkým víťazstvom 3:1 v zápase proti Atalante.

Zápasom vás bude sprevádzať Róbert Gašpárek.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.

FC Turín – Juventus Turín

1:3

koniec (1:1)

Späť na online

Góly: 16. Belotti – 28. Higuaín, 83. Higuaín, 90+2. Pjanić

Karty:   35. Valdifiori (TUI) – 37. Mandžukić (JUV), 56. Rugani (JUV)

Držení míče: 52 % : 48 %.
Střely na branku: 2:8. Střely mimo: 5:9. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 23:18.

FC Turín: Hart – Zappacosta, Rossettini, Castán, A. Barreca – Benassi (82. Boyé), Valdifiori, Baselli (81. Acquah) – Falqué (82. Josef Martínez), Belotti, Ljajić.
Náhradníci: D. Padelli, Cucchietti – Bovo, Acquah, Maxi López, Samuel Gustafsson, Josef Martínez, Vives, Moretti, De Silvestri, Boyé, Ar. Ajeti.

Juventus Turín: Buffon – Lichtsteiner, Rugani, Chiellini, Sandro – S. Khedira, Marchisio, Sturaro (67. Lemina) – Cuadrado (81. Pjanić), Higuaín, Mandžukić (71. Dybala).
Náhradníci: Neto, Audero Mulyadi – Benatia, Pjanić, Hernanes, Lemina, Dybala, Asamoah, Evra.

Rozhodca: Gianluca Rocchi