Menu

Futbal

Španielska LaLiga

Granada CF – RCD Espanyol Barcelona

0:0

koniec (0:0)

22.05.2022, 20:00 • Estadio Nuevo Los Cármenes (Granada) • 38. kolo • Dávid Švec

To je ode mě z tohoto utkání a celé této sezony španělské LaLigy všechno. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek večera. (22:05:54)
Statistiky zápasu:

Držení míče: 39 % : 61 %.
Střely na branku: 5:5.
Střely mimo: 3:2.
Rohy: 7:3.
Ofsajdy: 1:0.
Fauly: 9:12.
Hráči Granady teď leží nebo sedí na trávníku a mnozí pláčou. Spolu s nimi i fanoušci na tribunách, kteří viděli výsledky zápasů Cádizu a Mallorcy, kteří své zápasy vyhrály a tyto výhry je nakonec posunuly o bod před Granadu. Ta se v dnešním rozhodujícím zápase dlouho nedokázala prosadit, od cca 65. minuty ale přece jen začala svůj tlak na obranu Espanyolu postupně zvyšovat. Klíčovým momentem celé sezony Granady se stal pokutový kop, který byl nařízen po ruce Gómeze v pokutovém území, zkušený útočník Jorge Molina ale o pár centimetrů minul branku Espanyolu. Stejný hráč měl pak obrovskou šanci i v nastaveném čase, hlavičkou ale míč usměrnil jen do rukou gólmana Espanyolu a jelikož pak Bacca technickou střelu, který byla tečovaná, orazítkoval jen tyč branky hostů, tak se domácí vytoužené branky, která by je zachránila v nejvyšší španělské soutěži, nedočkali. Sezona 2022/2023 španělské LaLigy tak bude bez Granady. Espanyol se jako nováček v soutěži udržel a skončil na 14. místě ligové tabulky.

90+5

Konec zápasu.

90+5

Poslední zoufalý útok Granady vedl po levé straně Uzuni, jeho nepřesný centr ale skončil až u rohového praporku na opačné straně hřiště. Tímto se naděje Granady na záchranu končí.

90+4

Granada má teď obrovský tlak. Domácí získali standardku na útočné polovině, nákop do šestnáctky ale skončil v rukou brankáře Espanyolu Diega Lópeze.

90+3

Bacca si navedl míč před šestnáctkou Espanyolu na pravačku a technickou střelou, kterou ještě tečoval obránce hostů, orazítkoval levou tyč branky Espanyolu.

90+3

Puertas našel výborným centrem z pravé strany ve středu šestnáctky Espanyolu úplně volného Molinu, ten ale ve výborné pozici usměrnil míč hlavou jen do středu branky na brankáře Diega Lópeze.

90+2

Centr od rohového praporku z opačné strany spadl zhruba na penaltový bod, kde se k míči nakonec protlačil Quini. Jeho střela z otočky skončila výrazně mimo branku Espanyolu.

90+1

Na centr z rohu Granady si vyskočil ve středu domácí šestnáctky Sánchez, jeho hlavička ale byla sražena nad Lópezovu branku.

90

Naděje Granady na záchranu bude trvat ještě pět minut.

90

Střídání v týmu Espanyol Barcelona:
ze hřiště odchází Javi Puado, přichází Luca Koleosho.

89

Granada by se ráda dostala do závěrečeného tlaku, míč ale mají pod kontrolou hosté a ti si ho přihrávají po celé ploše vlastní poloviny hřiště.

88

Střídání v týmu Espanyol Barcelona:
ze hřiště odchází Tonny Vilhena, přichází Dídac Vilà.

88

Střídání v týmu Espanyol Barcelona:
ze hřiště odchází David López, přichází Fernando Calero.

87

Žlutou kartu za podražení rozběhnutého protihráče dostává Sergio Escudero (Granada CF).

86

Granada už nemá na čo čekat a hned po zisku míče všichni její hráči startují dopředu. Na konci posledního rychlého útoku do obrany Espanyolu byla slabá střela Puertase po zemi do rukou brankáře Diega Lópeze.

85

Střídání v týmu Granada CF:
ze hřiště odchází Yan Eteki, přichází Maxime Gonalons.

Granada CF – RCD Espanyol Barcelona

0:0

koniec (0:0)

Späť na online

Karty:   87. Escudero (GRN)

Nepremenená penalta: 72. J. Molina (GRN), mimo

Držení míče: 39 % : 61 %.
Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 3:2. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 9:12.

Granada CF: Maximiano – Quini, V. Díaz (C), D. Duarte, Escudero – Collado (85. G. Sánchez), Petrović (85. Bacca), L. Milla (33. Eteki, 85. Gonalons) – Puertas, J. Molina, Suárez V (61. Uzuni).
Náhradníci: Escandell – Arias, Soro, Machís, Arezo, I. Ruiz, Brau.

Tréner: Aitor Karanka

RCD Espanyol Barcelona: López I – López II (C) (88. Calero), Se. Gómez, Cabrera – A. Vidal, Y. Herrera, Melamed (73. Melendo), Darder, Vilhena (88. Vilà) – Embarba (73. Wu), Puado (90. Koleosho).
Náhradníci: Oier, García XV – Miguelón, Mérida, Loren, Dimata, A. Pérez.

Tréner: Luis Blanco

Rozhodca: Hernández – Villanueva, Escuderos

Diváci: 17 951