Menu

Futbal

Španielska LaLiga

Osasuna Pamplona – RCD Mallorca

0:2

koniec (0:0)

22.05.2022, 20:00 • Estadio El Sadar (Pamplona) • 38. kolo • Tomáš Kubečka cz

: 3.8 3.4 3.0

Držení míče: 62 % : 38 %.
Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 7:4. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 8:14. (21:54:46)

Kromě Mallorcy dnes dokázal uspět také Cádiz. Naopak Granada uhrála jen bezbrankovou remízu s Espanyolem, když Molina dvacet minut před koncem neproměnil penaltu. Právě Granada tak doprovodí Levante a Deportivo Alavés o patro níž!
Je konec! Mallorca vítězí na půdě Osasuny 2:0 a zajišťuje si prvoligovou příšlušnost i pro příští sezónu. Vše podstatné se dnes stalo po změně stran. Krátce po příchodu ze šaten poslal hosty do vedení Ángel Rodríguez. Domácí poté zkoušeli útočit, ale nemohli najít recept na obranu. V 84. minutě navíc přidal pojistku Clément Grenier.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Jeden z hostů trefil soupeře u postranní čáry šlapákem a může být rád, že nedostal žlutou kartu.

90+2

Mallorca drží míč na kopačkách daleko od své branky. Hráči v bílém už na trávníku pomaličku začínají slavit, ale ještě musí zhruba tři minuty vydržet.

90+1

Nastavuje se pět minut!

90

Žlutá karta pro tým RCD Mallorca (Pablo Maffeo).

90

Jeden z domácích fotbalistů se po souboji na levé straně dožadoval odpískání pokutového kopu, ale sudí ukazuje, že se o faul nejednalo.

89

Před branku Mallorcy se snesl zajímavý centr z levé strany hrací plochy, ale nikdo v červeném dresu na střílenou pobídku nedosáhl.

88

Osasuna se ještě snaží hrát ofenzivně, nicméně ne a ne si najít cestičku skrz defenzivu hostujícího mužstva.

87

Mallorca ani po vstřelení druhé branky nepolevuje a nadále se tlačí do ofenzivy. Z levé strany střílel opět Grenier, ale tentokrát skvěle zasáhl Herrera!

86

Na tribunách se v sektorech hostujících fanoušků odehrává pořádná oslava. Pro baleárské ostrovy to bude hodně dlouhá noc.

84

Mallorca právě vstřelila branku! Hostující Mallorca si zajišťuje ligovou příslušnost i pro další sezónu! CLEMENT GRENIER se nejlépe zorientoval při závaru v pokutovém území a nekompromisně poslal míč pod břevno!

83

Roberto Torres sestřelil v osobním souboji u postranní čáry rozběhnutého soupeře a ještě si něco vyříkával se sudím.

82

Domácí Osasuna se vydala vpřed po levé straně. Průnikovou přihrávku do vápna vyslal David García, ale trefil jen dobře postaveného rivala.

81

Hra je přerušena! Po souboji před brankou domácí Osasuny zůstávají na trávníku ležet hráči obou týmů.

80

Cádiz se na půdě Deportiva Alavés ujal vedení. Mallorca tak potřebuje udržet vedení.

79

Ezequiel Ávila dostal přihrávku do blízkosti velkého vápna, přehodil si míč na levačku a odcentroval do vápna. Jeho přetažený centr spoluhráče nenašel.

78

Osasuna se snažila přejít do rychlého protútoku, jenže vše zhatila nepřesnou přihrávkou na pravou stranu hrací plochy.

77

Mallorca zahrávala další rohový kop. Centr od rohového praporku přiletěl na malé vápno, ale tam ve vzduchu kraloval Unai García.

76

Střídání v týmu CA Osasuna:
ze hřiště odchází Jonás Ramalho, přichází Iñigo Pérez.

75

Mallorca už se nikam nežene a spíše se snaží koncentrovat na pozornou defenzivu. Naopak domácí celek vrhá všechny síly vpřed.

73

Hosté zahrávali další rohový kop. Na přetažený centr si naběhl Rodríguez, ale jeho hlavička ze záklonu nemohla domácího brankáře Herreru ohrozit.

72

Střídání v týmu CA Osasuna:
ze hřiště odchází Oier, přichází Roberto Torres.

Střídání v týmu RCD Mallorca:
ze hřiště odchází Antonio Sánchez, přichází Clément Grenier.

71

Cádiz i dvacet minut před koncem hraje na půdě Deportiva Alavés bez branek.

70

Do konce utkání zbývá posledních dvacet minut a zatím sledujeme velký boj. Mallorca drží výsledek, který by znamenal její setrvání v lize.

69

Dani Rodríguez se tlačil vpřed za vysokým nákopem, ale vybojoval pro Mallorcu pouze vhazování v blízkosti rohového praporku.

68

Stopeři domácího celku si dali pozor na napadajícího soupeře a následně míč nakopli vpřed. Jejich akce skončila nepřesnou pobídkou.

67

Domácí Osasuna už opět kombinuje na polovině soupeře, jenže hráči v červeném se nyní ne a ne dostat za obranu soupeře.

66

Střídání v týmu RCD Mallorca:
ze hřiště odchází Salva Sevilla, přichází Dani Rodríguez.
ze hřiště odchází Ángel Rodríguez, přichází Abdón Prats.

65

Střídání v týmu CA Osasuna:
ze hřiště odchází Kike García, přichází Kike Barja.

64

Žlutá karta pro tým CA Osasuna (Darko Brašanac).

63

Domácí brankář Sergio Herrera tentokrát vyrazil ven z pokutového území a rozehrál na levou stranu. Osasuna chce s výsledkem něco udělat.

62

Unai García si dal pozor na další vysoký nákop a levou nohou nakopl míč za obranu soupeře. Pokračuje hodně kostrbatá hra.

61

Darko Brašanac si navedl míč na levačku a dokázal prudce odcentrovat na malé vápno. K jeho pobídce se hnal Budimir, ale patičkou míč netrefil ideálně.

60

Je za námi hodina hry a hostující celek dělí třicet minut od zachování ligové příslušnosti i pro příští sezónu.

59

Rozehrávku rohového kopu si vyzkoušel také domácí celek. Vysoký centr přiletěl na malé vápno, kde dominovali stopeři Mallorcy.

58

Osasuna si dala pozor na centr z levé strany a darovala soupeři rohový kop. Mallorca je po změně stran jako politá živou vodou.

57

Domácím fanouškům se nelíbí, že se hra v posledních minutách tolik kouskuje. Svou nevoli dávají najevo hlasitým pískotem.

56

Mallorca kombinuje na polovině hřiště a soupeři prakticky nepůjčuje míč. Domácí fotbalisté navíc po změně stran srovna nehýří pohybem.

55

Obrana Mallorcy diriguje rozehrávku na vlastní polovině. Celek z baleárských ostrovů se nyní nikam nežene.

54

Mallorca se hnala vpřed po levé straně, nicméně kombinace hostujícího celku nyní skončila přihrávkou do míst, kde byli soupeři.

52

Mallorca se znovu vydala vpřed a důrazný Muriqi tentokrát získal pro svůj celek rohový kop. Do vápna už míří vysocí hlavičkáři.

51

Osasuna se tlačí do ofenzivy se snahou o odpověď. Přízemní centr z levé strany ale obrana hostujícího celku odehrála do bezpečí.

50

Po jednom ze soubojů zůstává na trávníku ležet Jaume Costa, kterého sestřelil jeden z domácích fotbalistů.

49

Početná skupina hostujících fanoušků hlasitě slaví branku svého mužstva. Hosté navíc pokračují ve vysokém napadání.

47

Mallorca právě vstřelila branku! Mallorca se hned v úvodu druhého poločasu dostává do vedení a výrazně se přibližuje k udržení mezi španělskou elitou! Po krásné kombinaci na jeden dotek ustál souboj ve vápně ÁNGEL RODRÍGUEZ a přízemním pokusem otevřel skóre!

46

Domácí celek předvedl pěknou akci po levé straně, ale sražený centr skončil na kopačkách fotbalistů Mallorcy.

46

Začal druhý poločas.
První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetminutovce jsme se branky nedočkali. O něco aktivnější byla hostující Mallorca, která bojuje o setrvání mezi španělskou elitou. Ani jeden z týmů však neměl obrovské šance. Do kabin se proto odchází bez branek.

45+3

První poločas skončil.

45+3

Osasuna zahrávala rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, kde bez větších problémů zakročila defenziva soupeře.

45+2

Zpoza velkého vápna se do odraženého míče opřel Darko Brašanac. Jeho dělovka letěla v zajímavé výšce, ale nakonec skončila blokem obránce.

45+1

Nastavují se tři minuty!

45

Budimir už málem postupoval sám na brankáře, ale na poslední chvíli se k němu stáhl jeden ze stoperů, který míč nekompromisně odkopl na tribunu.

44

Sevilla se uvolnil na pravé straně hrací plochy, obhodil si statického obránce a odcentroval. Jeho pobídku si ale nikdo ze spoluhráčů ve vápně nenašel.

43

Unai García poslal nákop na polovinu soupeře, kam spěchal Budimir, nicméně před útočníkem Osasuny odkopl míč do bezpečí stoper.

42

Salva Sevilla diriguje rozehrávku Mallorcy na polovině hrací plochy. Defenziva domácího mužstva ale drží pevný blok a nedává soupeři prostor.

41

Hostující brankář si musel dát pozor na nepříjemně padající střelu zpoza velkého vápna. Gólman míč skvěle viděl, ale raději míč přizvedl nad břevno.

40

Do konce prvního poločasu zbývá posledních pět minut a Mallorca se stále aktivně tlačí do ofenzivy. Ani další rána však neskončila mezi tyčemi.

39

Pokračuje velký boj o každý metr hrací plochy. Utkání se navíc hraje před skvělou kulisou, o kterou se starají domácí příznivci.

38

Mallorca zahrávala rohový kop. Prudký centr propadl k zadní tyči, jenže nikdo z fotbalistů v bílém se nedostal k zakončení.

36

Hosté se pokusili překvapit domácí defenzivu dlouhým autem až do pokutového území. Nikdo v bílém se však k zakončení nedostal.

35

Na pravé straně se skvěle uvolnil Sánchez, který si chtěl míč přehodit na levačku, ale jeho následný centr skončil blokem obránce Coteho.

34

Mallorca se znovu tlačila vpřed po levé straně hrací plochy, nicméně akce hostujícího celku vyústila v nepovedené zakončení.

33

Hosté reklamovali ruku jednoho z domácích obránců v pokutovém území. Sudí ještě počkal na pokyn kolegy u videa, ale nakonec je z toho pouze roh pro Mallorcu.

32

Hostující brankář Reina teď mohl dát záchranářským plánům Mallorcy pořádně trhliny! Nepřesnou rozehrávkou totiž nastřelil napadajícího Budimira, ale od něj se míč odrazil mimo palebnou pozici.

31

Cádiz v souběžně hraném duelu na půdě Deportiva Alavés zatím hraje bez branek. Za tohoto stavu by se Mallorca zachránila.

30

Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme spíše bojovné utkání. Mallorca se snaží hrát sympaticky, ale jen těžko se dostává do zakončení.

29

Zraněný hráč už je za postranní čárou a podle všeho bude schopen nadále pokračovat ve hře.

28

Hra je přerušena! Na trávníku zůstává po souboji s Budimirem ležet Antonio Raíllo, který si podle všeho poranil rameno a zápěstí.

27

Antonio Raíllo se pustil do souboje na levé straně, nicméně při skluzu s sebou vzal i nohy jednoho z obránců v červeném dresu Osasuny.

26

Hostující brankář Reina si dal pozor na vysoký centr z pravé strany hrací plochy, vyrazil na značku pokutového kopu a ukryl míč do rukavic.

25

Hostující obránce Valjent narýsoval přihrávku na levou stranu hrací plochy, kam sprintoval jeden z jeho spoluhráčů, ale pobídka proskákala do zámezí.

24

Sánchez si troufl na zakončení zpoza velkého vápna, nicméně střela mu tentokrát nesedla a míč prolétl vysoko nad břevnem.

23

Stopeři Mallorcy opět uklidňují rozehrávku na vlastní polovině a zatím se nikam neženou. Naopak fotbalisté domácího mužstva se tlačí dopředu.

22

V souboji na polovině hřiště se nedovoleného zákroku dopustil Ezequiel Ávila, který zboural jednoho ze soupeřů a může být rád, že odešel bez karetního trestu.

21

Na centr z pravé strany si v pokutovém území brousil zuby domácí střelec Budimir, ale kolem obránce v bílém dresu se nedokázal otočit.

20

Ángel Rodríguez si podle rozhodčího v osobním souboji u rohového praporku pomohl nedovoleným zákrokem. Rozehrávat tak bude domácí celek.

19

Za nákopem na levou stranu se hnal Cote, jenže jeho pobídka směřující na spoluhráče v bílém dresu už skončila u domácích zadáků.

18

Na opačnou stranu se s míčem u nohy hnal Sánchez, který dokonce zkusil zakončení z úctyhodné vzdálenosti, ale jeho pokus skončil vedle zadní tyčky.

17

Obrana Mallorcy si dala pozor na vysoký nákop. Skvěle zatím hraje stoper Valjent, který nepouští soupeře do vyložených šancí.

16

Maffeo si v souboji na polovině hrací plochy počínal nedovoleným způsobem a může být rád, že za svůj zákrok neviděl žlutou kartu.

15

Osasuna zahrávala přímý kop v blízkosti pokutového území soupeře. Jeho rozehrávky se ujal David García, ale nákop přizvedl Brašanac jen mimo hrací plochu.

14

Osasuna se dostala vpřed po pravé straně hrací plochy, jenže centr skončil na hrudi prvního obránce v bílém dresu hostující Mallorcy.

13

Domácí obránce Cote si dal pozor na průnikovou přihrávku, zpracoval si nepřesnou pobídku a okamžitě otočil směr hry na opačnou stranu trávníku.

12

Martin Valjent si výborně pokryl náběh domácího kanonýra Budimira a nedal mu ani kousek prostoru navíc. Defenziva Mallorcy je nyní důrazná.

11

David García poslal nákop na pravou stranu hrací plochy, jenže obránce si jeho pobídku dobře pohlídal a hlavou přizvedl míč mimo nebezpečí.

10

Domácí stopeři uklidňují rozehrávku na vlastní polovině. Fotbalisté Mallorcy soupeře výborně napadají.

9

Právě Budimir dloubl míč do pokutového území, kam spěchali další fotbalisté v červených dresech, ale ti se do zakončení nedostali.

8

Cote dostal přihrávku do běhu na levou stranu, ale v klíčovou chvíli si míč předkopl daleko před sebe a už se nedostal k odcentrování.

7

Osasuna pro změnu zkusila kolmici do pokutového území, kam spěchal Budimir, jenže ten si míč zpracovával zády k brance a nedokázal se otočit.

6

Stopeři Osasuny kombinovali na vlastní polovině, nicméně jejich kombinace skončila nepřesným přenesením hry na pravou stranu.

5

Osasuna se vydala vpřed po levém křídle, ale rychlonohý Darko Brašanac v klíčovou chvíli zapomněl míč za sebou a už nestačil přihrát.

4

Hostující stoper Raillo nakopl míč na levou stranu hrací plochy, jenže jeho pobídka skončila v moci domácího zadáka Garcíi.

3

Domácí brankář nakopl míč na levou stranu hrací plochy, ale tam ve vzdušném souboji uspěli pouze zadáci Mallorcy.

1

Hostující Mallorca obstarala výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Hosté dnes potřebují bodovat.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

CA Osasuna: S. Herrera – Ramalho, García IV, García VII, Cote – Oier, Torró, Brašanac – Ávila, Budimir, García II.
Náhradníci: J. Pérez – I. Pérez, Barbero, R. Torres, Barja, Aridane, Jav. Martínez, Areso, M. Sánchez, J. Cruz, Moncayola.

RCD Mallorca: Reina – Maffeo, Valjent, Raíllo, Oliván – A. Sánchez, Sevilla, Battaglia, Ja. Costa – Á. Rodríguez, Muriqi.
Náhradníci: S. Rico – Baba, Lee Kang-in, Prats, Hoppe, Grenier, G. González, D. Rodríguez, Niño, Llabres, Russo.
CA Osasuna

Domácí Osasuna jde do dnešního souboje v naprostém klidu. Před posledním kolem má na kontě čtyřicet sedm bodů a v případě vítězství se může posunout na konečnou devátou pozici před Valencii. Doma se ale Osasuna v letošním ročníku hodně trápí. Hůře je na tom pouze Granada a Cádiz. V posledním kole navíc padla 0:2 na půdě Athleticu Bilbao.
RCD Mallorca

Hostující celek z baleárských ostrovů hraje v posledním kole ligového ročníku opravdu o hodně. Po třiceti sedmi odehraných zápasech má Mallorca na kontě třicet šest bodů a zatím drží sedmnáctou pozici. O záchranu ale svede boj s Cádizem. Ten má stejný bodový zisk a v posledním kole hraje ve stejný čas na půdě už jistě posledního Deportiva Alavés. Naposledy Mallorca zvítězila doma 2:1 s Vallecanem a vykřesala naději na záchranu.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

Osasuna Pamplona – RCD Mallorca

0:2

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 47. Á. Rodríguez, 84. Grenier

Karty:   64. Brašanac (OSS) – 90. Maffeo (MLR)

Držení míče: 62 % : 38 %.
Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 7:4. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 8:14.

Osasuna Pamplona: S. Herrera – Ramalho (76. I. Pérez), García IV, García VII, Cote – Oier (72. R. Torres), Torró, Brašanac – Ávila, Budimir, García II (65. Barja).
Náhradníci: J. Pérez – Barbero, Aridane, Jav. Martínez, Areso, M. Sánchez, J. Cruz, Moncayola.

RCD Mallorca: Reina – Maffeo, Valjent, Raíllo, Oliván – A. Sánchez (72. Grenier), Sevilla (66. D. Rodríguez), Battaglia, Ja. Costa – Á. Rodríguez (66. Prats), Muriqi.
Náhradníci: S. Rico – Baba, Lee Kang-in, Hoppe, G. González, Niño, Llabres, Russo.