Menu

Futbal

Baráž o postup do FORTUNA:LIGY

Bohemians 1905 – Slezský FC Opava

2:0

koniec (1:0)

22.05.2022, 16:00 • Ďolíček, Praha-Vršovice • 2. kolo • Michal Nussbauer cz

Tipsport: 1.52 4.31 6.6

90+4

90+4. I tuhle tutovku Kopečného zlikvidoval Valeš

90+4

Kopečný si narazil s Bílkem a naběhl si na překrásnou uličku, Valeš se ale nenechal okrást o čisté konto! Skvěle vyběhl a zmenšením úhlu nedal hostujícímu záložníkovi šanci rozvlnit síť!

90

90. Vaníčkovu střelu vyrazil Digaňa

90

Kramář špatně sklepl pod sebe a Petrák vyslal do úniku Vaníčka. Ten si poradil se soupeřem v souboji 1 na 1 a zakončoval tvrdě na zadní tyč, Digaňa ale odmítl inkasovat potřetí!

89

89. Před Kopečným stála prázdná brána, míč ale končí jen u Valeše

89

Za tečovaným centrem Ščudly z levé strany se natahoval Kopečný, jenže pro ideální zakončení mu chyběl půlkrok. Takhle nedokázal zamířit jinam, než vysoko nad břevno.

88

Ostrým skluzem po odehrání míče sestřelil Kramáře Bartek a zaslouženě vidí žlutou.

86

Střídání v týmu Bohemians Praha 1905:
ze hřiště odchází Roman Květ, přichází Ondřej Petrák.
ze hřiště odchází Petr Hronek, přichází David Puškáč.

77

Střídání v týmu Bohemians Praha 1905:
ze hřiště odchází Jan Chramosta, přichází Jakub Fulnek.
ze hřiště odchází Jan Kovařík, přichází Antonín Vaníček.

75

Střídání v týmu SFC Opava:
ze hřiště odchází Josef Celba, přichází Matěj Helebrand.

72

72. Míč dostal do sítě i Hronek, jenže z ofsajdu

72

Chramosta táhl brejk a rozehrál na pravé křídlo, odkud našel Dostál přízemním pasem Hronka. Ten z první překonal Digaňu – domácí radosti ale vystavil stopku praporek sudího.

72

Střídání v týmu SFC Opava:
ze hřiště odchází Matěj Helešic, přichází Adam Šcudla.
ze hřiště odchází David Macháček, přichází Michal Bílek.

70

Střídání v týmu Bohemians Praha 1905:
ze hřiště odchází Michal Beran, přichází David Bartek.

68

Bohemians právě vstřelili branku! Digaňa neměl komu hrát a svým výkopem našel jen Dostála, který ihned oslovil na vápně čekajícího Hronka. Ten přiťukl nabíhajícímu JANU CHRAMOSTOVI – útočník Bohemians dotykem do pohybu doslova posadil na zadek Didibu a placírou na zadní tyč i přes teč Digani rozvlnil síť. 2:0 pro domácí, Opava musí dát alespoň tři branky, aby se dostala do nejvyšší soutěže!

67

67. Chramostovu střelu z úhlu lapil pohotový Digaňa

67

Jindřišek našel přihrávkou za obranu Chramostu, který se řítil sám na Digaňu. Bohužel pro domácí byl ale relativně v úhlu a zamířil svoji ránu nártem jen do prostoru, který byl vykryt hostujícím gólmanem.

62

Hronkův aut si našel Köstl, hlavičkou ale zamířil jen těsně vedle Digaňovy svatyně!

60

60. Macháček zničehonic v šanci, jenže bránu vůbec netrefil

60

Beran chyboval v rozehrávce a poslal do brejku soupeře. Následně centroval z pravé strany po zemi Kopečný, jeho pas prodloužil za sebe Helešic a Macháčkovi chyběl kousíček k tomu, aby mohl nebezpečně zamířit z vyložené šance a ne se nechat balonem jen trefit!

58

58. Hronek hlavičkoval těsně vedle

58

Tohle už byl od Dostála ale parádní rohlíček, na který si naskočil Hronek a hlavou mířil těsně vedle levé tyče. Hosté si mohou hlasitě oddychnout.

53

A opět v akci Polák Pikul. Po nakrátko rozehraném rohu orazítkoval svým tvrdým projektilem břevno z nějakých třiceti metrů, to byla nádherná pumelice! Následná dorážka Žídka mířila vedle.

53

53. Pokus Pikula vyrazil Valeš na roh

53

Helešic přihrál pod sebe Pikulovi, ten z druhého dotyku levačkou vypálil do tyče! Míč se ale ještě otřel o Valeše, takže tu máme roh.

46

Střídání v týmu SFC Opava:
ze hřiště odchází Tomáš Rataj, přichází Denis Kramář.
ze hřiště odchází Samuel Šigut, přichází Miloš Kopečný.

39

39. Kovařík mohl zvýšit, Digaňu však nepropálil

39

Fantastickým pasem poslal Jindřišek do samostatného úniku Kovaříka. Ten za sebou udržel Celbu a pálil po zemi levačkou na zadní tyč, Digaňa ale reflexivním zákrokem nohou uchránil Slezany od pohromy.

37

Do vápna vlétl Květ a mezi Didibou a Žídkem se poroučel k zemi. Z tribuny to vypadalo jako dost laciný pokus vymodlit si penaltu, zcela upřímně bych ale byl zvědavý na opakovaný záběr.

31

31. Domácí v další šanci, znovu v tom měl prsty Köstl

31

Hlavičkou z pravé strany vracel míč do ohně Köstl, Křapkovi k možnosti zakončit nechybělo mnoho! Nakonec je z toho pouze kop od branky, stadionem to ale řádně zahučelo.

24

Žídek šel k zemi poté, co se Hronkova kopačka nepříjemně přiblížila jeho hlavě. Domácí fanoušci se zlobí, jejich záložník ale i tak vidí žlutou.

17

17. Daniel KÖSTL - 1:0

17

Bohemians právě vstřelili branku! Tak tuhle erupci radosti museli zaznamenat snad až na stadionu dvě tramvajové zastávky vzdálené Slavie. Kovaříkův centr z rohového kopu propadl do místa, kde byl úplně volný DANIEL KÖSTL – ten propálil přízemní ranou vše, co mu stálo v cestě a otevírá skóre utkání! 1:0 pro domácí!

7

7. V první šanci Darmovzal, bránu ale netrefil

7

Po nastřeleném centru Celby z pravé strany se ocitl v dobré pozici Darmovzal, měl to ale na dlouhou nohu a levačkou nedokázal do míče pořádně udeřit

Bohemians 1905 – Slezský FC Opava

2:0

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 17. Köstl, 68. Chramosta (Hronek)

Karty:   24. Hronek (BOH), 88. Bartek (BOH)

Držení míče: 51 % : 49 %.
Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 5:2. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 8:0. Fauly: 17:10.

Bohemians 1905: Valeš – Dostál, Köstl, Křapka, Vondra, Kovařík (77. Vaníček) – Květ (86. Petrák), Beran (70. Bartek), Jindřišek (C), Hronek (86. Puškáč) – Chramosta (77. Fulnek).
Náhradníci: Bačkovský – Krch.

Tréner: Jaroslav Veselý

Slezský FC Opava: Digaňa – Celba (75. Helebrand), Didiba, Žídek (C), Janoščín – Macháček (72. Bílek) – Šigut (46. Kopečný), Pikul, Darmovzal, Helešic (72. Šcudla) – Rataj (46. Kramář).
Náhradníci: Lasák – J. Kadlec.

Tréner: Roman West

Rozhodca: Zelinka – Hájek, Caletka

Diváci: 6095

Prvý zápas: Opava - Bohemians 0:1