Menu

Futbal

Európska liga (predkolá)

AC Sparta Praha – SønderjyskE

3:2

koniec (1:2)

25.08.2016, 20:00 • Generali Arena • Play-off • Tomáš Kohlmann (@tom__kohlmann) cz

Tipsport: 1.34 5.25 9.5

Na Letné je dobojováno! Sparta v neuvěřitelném souboji poráží dánské SønderjyskE 3:2 a v součtu s remízou 0:0 ze hřiště soupeře postupuje do základní skupiny Evropské ligy!

90+4

Sparta přežila klinickou smrt! Do pokutového území Sparty se při rozběhnuté akci dánského celku vydal i brankář Skender a ten dokázal připravit výbornou pozici pro Uhreho, jenž v obrovské příležitosti míjí!

90+2

Tomáš Koubek je následně potrestán žlutou kartou za zdržování hry při výkopu od branky.

86

Další změna v hostující sestavě a tentokrát už Absalonsen pořádně peláší k vlastní střídačce, aby přepustil místo na hřišti Luijcxovi.

85

85. Jakub BRABEC - 3:2

85

Sparta právě vstřelila branku!
Extáze radosti na Letné!

Sparta i potřetí dnes skóruje ze standardní situace a hrdinou davu je JAKUB BRABEC, jenž na hřišti pobyl sotva deset sekund! Sparťanský stoper si naskočil na dlouhé autové vhazování Martina Frýdka a hlavou propasíroval míč za záda brankáře Skendera!

85

Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Karavajev, přichází Brabec.

83

Střídání v týmu SønderjyskE: ze hřiště odchází Romer, přichází Mattila.

82

Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Pulkrab, přichází Zahustel.

81

Marcel Romer následně příliš přehnal své důrazné snažení o zisk míče u sparťanského pokutového území a je skotským sudím žlutě napomenut.

79

79. Super zákrok Koubka

79

Koubek neuvěřitelně zachránil sparťanské naděje! Na Romerův centr si naskočil Dal Hende a ten měl naprostou tutovku na hlavě, ovšem Koubek senzačním zákrokem dokázal míč vyrazit, do odraženého balónu se ještě opřel Kanstrup, ovšem vysoko přestřelil!

76

Hosté poprvé střídají, autor druhé branky Troels Kløve přepouští místo na hřišti Simonu Kroonovi. Ten už jeden slavný postup přes Spartu zažil, před dvěma lety v předkole Ligy mistrů se švédským Malmö. I tehdy si na Letné zahrál v pozici náhradníka.

69

69. Josef ŠURAL - 2:2

69

Sparta právě vstřelila branku!
Na Letné nás čeká pořádné drama! Sparta vybojovala standardní situaci v hloubi útočné poloviny, Frýdek posadil míč na hlavu JOSEFA ŠURALA, jenž hlavou pokořil Skendera a vyrovnává!

67

Na Letné mohlo být takřka hotovo! Uhre se nadechl k velkému individuálnímu průniku po pravém křídle, před brankou hledal Madsena, před nímž by zívala odkrytá sparťanská svatyně, ovšem Pražany zachránil včasným skluzem Mario Holek!

51

Vjačeslav Karavajev přibrzdil rychlejší útočnou akci hostů nedovoleným zákrokem, vidí žlutou kartu a hosté se stěhují před Koubka.

46

Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Lukáš Mareček, přichází Lukáš Juliš.

44

44. David LAFATA - 1:2

44

Sparta právě vstřelila branku!
Ten první Sparta střílí ještě do přestávky! Na další Karavajevův centr od rohového praporku si naskočil DAVID LAFATA a sparťanský kapitán hlavou nezadržitelně skóroval!

40

40. tTroelse KLØVE - 0:2

40

Tým SønderjyskE právě vstřelil branku! Zatímco při první brance hostů sparťanští fanoušci nadále podporovali domácí tým, tak nyní už se z tribun ozývá pískot! Holek velmi nepřesnou přihrávkou v hloubi vlastní poloviny hledal Váchu, míč vystihl Nicolai Madsen, jenž uvolnil TROELSE KLOVEHO a ten po individuální akci dokázal prostřelit Koubka!

35

35. Mikael UHRE - 0:1

35

Tým SønderjyskE právě vstřelil branku! Šok na Letné! Kløve narýsoval přihrávku Uhremu mezi Kadlece s Holkem, MIKAEL UHRE následně pláchl sparťanským zadákům a ve skluzu se mu podařilo dopravit míč za Koubkova záda!

32

Naopak je pískáno proti Spartě, to když se Vácha provinil v souboji s Madsenem a sparťanský středopolař i vidí žlutou kartu.

23

23. Střela Váchy

23

Vácha napřáhl k povedené ráně z více než třiceti metrů a míč nabral pro brankáře Skendera pořádně nebezpečnou rotaci, hostující gólman ji ale dokázal vyboxovat.

AC Sparta Praha – SønderjyskE

3:2

koniec (1:2)

Späť na online

Góly: 44. Lafata, 69. Šural, 85. Brabec – 35. Uhre, 40. Kløve

Karty:   32. Vácha (SPA), 51. Karavajev (SPA), 90+2. Koubek (SPA) – 81. Romer (SON)

Držení míče: 56 % : 44 %.
Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 4:8. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 15:14.

AC Sparta Praha: Koubek – Karavajev (85. Brabec), Holek, Kadlec, Costa – Šural, Vácha, Mareček (46. Juliš), Frýdek – Lafata – Pulkrab (82. Zahustel)
Náhradníci: Bičík, Mazuch, Brabec, Zahustel, Holzer, Sáček, Juliš

SønderjyskE: Skender – Pedersen, Kanstrup, Maak, Dal Hende – Kløve (76. Kroon), Drachmann, Romer (83. Mattilä), Absalonsen (87. Luijckx) – Madsen, Uhre
Náhradníci: Fernandes, Ritter, Luijckx, Kroon, Mattilä, Nissen, Okwi

Rozhodca: Madden – Stewart, Carr (vš. Skotsko)

Diváci: 13 685

Prvý zápas: SønderjyskE - Sparta Praha 0:0