Menu

Futbal

Európska liga (predkolá)

Rosenborg BK – FK Austria Viedeň

1:2

koniec (0:0)

25.08.2016, 19:00 • Lerkendal Stadion, Trondheim • Play-off • Vojtěch Tůma cz

Tipsport: 1.5 4.55 6.2

Ode mě je to vše, děkuji Vám za pozornost a u dalších online přenosů se někdy příště budu těšit na počtenou! (21:03:28)
Utkání je u konce, spokojenější mohou být fotbalisté Austrie, kteří dnes na hřišti svého norského soka dokázali zvítězit 2:1, zopakovali tedy stejný výsledek z týden starého mače, a zajistili si tak postup do základní skupiny Evropské ligy! První poločas dnešního duelu byl velice vyrovnaný, do šaten se odcházelo za bezbrankového stavu. Po návratu na trávník jsme byli svědky parádní fotbalové podívané, nejprve se do vedení dostali hosté zásluhou Grünwalda, ani ne minutu nato však Trondheim odpověděl, pokutový kop proměnil Gytkjær. Domácí byli posléze nuceni otevřít hru, tento tah se jim ale nevyplatil, zásluhou Kayodea ještě jednou inkasovali a ve zbývajícím průběhu se už na žádné zdramatizování situace nezmohli.

90+3

Konec zápasu.

90+2

Tak jsme se dočkali ještě jednoho střeleckého pokusu v podání Rosenborgu. Gytkjær u toho byl znovu, tentokráte ovšem v roli nahrávače, když šikovným pasem uvolnil Elbu Rashaniho, který si balon navedl na střed, mezi tři tyče ale nezacílil.

90+1

Domácí se ještě odhodlali k jakémusi závěrečnému tlaku, brankáře Almera ale ohrozit nedokázali. Odcentrovat se pokoušel Rashani, jeho nabídku ale zablokoval před chvílí příchozí Tajouri.

90

Rozhodčí Atkinson se nad rámec základní hrací doby rozhodl nastavit tři minuty!

89

Střídání v týmu FK Austria Vídeň: ze hřiště odchází Stryger-Larsen, přichází Tajouri.

89

Gytkjær to zkouší ze všech možných pozic, kromě pokutového kopu se však žádná z jeho ran neujala. Nyní domácí útočník těžil z přihrávky od Konradsena a pokusil se technickým pokusem na zadní tyč zaskočit Almera, ovšem znovu o vlásek minul!

88

Po souboji s Reginiussenem se k zemi poroučel David de Paula. Sudí se byl přesvědčit o jeho zdravotním stavu, vše se ale nakonec ukázalo býti v pořádku, hra tedy může pokračovat.

87

Vídeňští zvolili očekávanou taktiku a zatáhli se do hluboké defenzivy. Čas od času se však vrhnou do rychlého brejku, tak jako nyní Pires, daleko se ale nedostal, dobře totiž zasáhl Svensson.

85

Ani tentokráte se z něj ale domácím nezadařilo, standardní situace dnes Rosenborgu zkrátka a dobře nefungují. K centru se o pár vteřinek později sice dostal Rashani, Almer s jeho zkrocením ale neměl větší problém.

84

Tohle musí být gól, v Trondheimu mělo být vyrovnáno! Gytkjær vše udělal naprosto fantasticky, balon si ideálně zpracoval, obhodil si hned dva bránící hráče, tváří v tvář brankáři Almerovi ale nezakončil příliš důrazně, rakouský gólman stačil zasáhnout a vytěsnit kulatý nesmysl na roh!

83

Po Eyjólfssonově zbytečném faulu zahrávali Vídeňští přímý kop z nějakých osmadvaceti metrů od branky. Raphael Holzhauser to zkusil na přímo, jeho rána Kwaraseye pořádně protáhla, domácí gólman ale nadvakrát stačil kulatý nesmysl zkrotit.

82

Žlutou kartu dostává Eyjólfsson (Rosenborg BK).

81

Po Rashaniho dlouhém autovém vhazování míč skrze šestnáctku doskákal až na hranici malého vápna, kde se k hlavičce skoro dostal Gytkjær, celou situaci ale pro Austrii zachránil Filipović, jenž hlavou sklepl pro Almera.

80

Po Jensenově nepřesné rozehrávce se do okamžité protiakce pustil Felipe Pires. Hostující křídelník to celé vymyslel parádně, když na sebe natáhl dva bránící hráče a poté mezi nimi poslal balon na de Paulu, ten však v tutové příležitosti přestřelil!

79

Střídání v týmu FK Austria Vídeň: ze hřiště odchází Kayode, přichází Friesenbichler.

78

Panečku, to byla rána jako z kanónu! Anders Konradsen se s tím opravdu nepáral, ve vzdálenosti nějakých pětadvacet metrů od branky využil volného prostoru a vypustil parádní dělovku, brankáři Almerovi ale pomohlo břevno!

77

Nařízené standardní situace se znovu podle očekávání ujal Holzhauser, který vyslal přízemní centr někam do oblasti přední tyče, tam si ale nejlépe ze všech počínal Eyjólfsson.

Rosenborg BK – FK Austria Viedeň

1:2

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 59. Gytkjær (pen.) – 58. Grünwald, 69. Kayode

Karty:   28. Reginiussen (RSN), 57. Midtsjø (RSN), 73. Jensen (RSN), 75. Rashani (RSN), 82. Eyjólfsson (RSN) – 47. Grünwald (AUV), 65. Serbest (AUV), 67. Filipović (AUV)

Držení míče: 57 % : 43 %.
Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 7:3. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:18.

Rosenborg BK: Kwarasey – Svensson, Reginiussen, Eyjólfsson, Skjelvik (70. Gersbach) – Jensen (C), Konradsen, Midtsjø – Helland (25. Vilhjálmsson), Gytkjær, Rashani
Náhradníci: Londak – Vilhjálmsson, Bjørdal, Stamnestrø, Gersbach, Thórarinsson, Reitan

FK Austria Viedeň: Almer (C) – Stryger Larsen (89. Tajouri), Filipović, Rotpuller, Martschinko – Serbest, Holzhauser – Venuto (76. de Paula), Grünwald, Pires – Kayode (79. Friesenbichler)
Náhradníci: Hadžikić – Windbichler, Vukojević, Tajouri, Friesenbichler, de Paula, Salamon

Rozhodca: Martin Atkinson – Stephen Child, Ian Hussin (všichni Anglie)

Prvý zápas: Austria - Rosenborg 2:1