Menu

Futbal

Európska liga (predkolá)

Osmanlispor – FC Midtjylland

2:0

koniec (1:0)

25.08.2016, 20:00 • Osmanli Stadyumu, Ankara • Play-off • Karel Janeba (@Kajaneba) cz

Tipsport: 1.98 3.66 3.8

Ode mě je to pro dnešek vše. Já se s vámi tímto loučím a přeji vám příjemný zbytek dne. (21:57:09)

Osmanlispor tak postupuje do základní skupiny Evropské ligy!
Tak máme dobojováno. Do druhého poločasu fotbalisté Midtjyllandu sice vlétli, ovšem jejich naděje uzemnil v 50. minutě krásnou brankou Tiago Pinto. Pro něj to byla druhá branka v zápase. Po nějaké době se sice fotbalisté z Dánska probrali a předváděli dobrý výkon, nicméně za 2 zápasy nedokázali dát Osmanlisporu ani jednu branku. S tím se prostě postoupit nedá. Navíc, když Osmanlispor dal 3.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Sledujeme poklidné poslední minutky zápasu, který se už jen dohrává.

90+2

Olsson to zkoušel z veliké dálky, nakonec jeho projektil nevypadal ani tak moc marně. Bohužel pro Midtjylland si však Karčemarskas připsal další úspěšný zákrok.

90+1

Tak se přeci jen budou nastavovat 4 minuty nad rámec řádné hrací doby.

90

Hassan ještě v posledních minutách posunul na Olssona, který přenechal van der Vaartovi. Tedy, alespoň chtěl. Letní akvizice se ke střele nedostala.

89

Zápas už se prakticky jen dohrává. Postupu Osmanlisporu by už zabránil jen zázrak.

88

Jenže Dánům se ani tento rohový kop nepovedl. Hostující celek si sice udržel míč a kombinuje u vápna Osmanlisporu, jenže koncovka chybí.

87

Tiago Pinto odvrátil další hrozbu od Midtjyllandu, tentokrát poslal projektil Rømera na rohový kop pro hosty z Dánska.

86

Hassan se dostal až k vápnu Osmanlisporu, poté posunul na Olssona. Jeho projektil ovšem letěl až směšně nad klec Karčemarskase.

85

A další projektil Rafaela van der Vaarta! A taktéž další, který mířil mimo.

84

A právě příchozí Bayir se hned zapojil do hry svého celku. Domácí Osmanlispor se brání náporu Midtjyllandu a každou přibývající minutou se přibližuje základní skupině Evropské ligy.

83

Střídání v týmu Osmanlispor: ze hřiště odchází Altinay, přichází Bayir.

82

A právě velkou šanci měla nedávná posila dánského klubu Rafael van der Vaart! Jeho hlavička však místo rozvlnění sítě rozvlnila rukavice Karčemarskase.

81

Midtjylland se už dobré tři minuty drží u vápna Osmanlisporu a zkouší proměnit nějakou šanci.

80

Změnit to zkoušel Olsson, jenže jeho projektil z dálky nepředstavoval pro Karčemarskase žádnou hrozbu.

79

Hostující Midtjylland se nějako začal snažit. Rafael van der Vaart hodně oživil hru, nicméně zatím to pro gól nestačí.

77

Martin Pusic (MID) inkasoval žlutou kartu, když se snažil zastavit Umara. No, on ho zastavil, ovšem zde šlo o to, jakým způsobem to bylo provedeno.

76

Střídání v týmu Osmanlispor: ze hřiště odchází Delarge, přichází Kılıçaslan.

75

A opět byl na míči Umar, jeho hlavička však letěla pouze do připravené náruče Johana Dahlina.

74

K tomu všemu Altinay (OSM) získává žlutou kartu za faul na Poulsena.

73

Českého hráče ve službách Midtjyllandu vystřídal věhlasný Rafael van der Vaart! Který se však do zápasu hned uvedl faulem. Naštěstí pro něj bez karty.

72

Střídání v týmu FC Midtjylland: ze hřiště odchází Václav Kadlec, přichází Rafael van der Vaart.

69

Delarge nádherně našel Umara, který z bezprostřední blízkosti netrefil naprosto dokonale naservírovanou šanci na stříbrném podnose!

67

Midtjylland nyní měl výhodu volného přímého kopu. Postavil se k němu Poulsen, který hledal Duelunda. Bohužel pro Dány však neúspěšně.

66

Střídání v týmu Osmanlispor: ze hřiště odchází Webó, přichází Diabaté.

65

Midtjylland působí strašně odevzdaným tempem. Osmanlispor si opravdu dělá vše, co chce.

64

Druhá žlutá karta pro druhého českého hráče. Václav Kadlec (MID) bránil rozjíždějící se útok Osmanlisporu až moc ostře, což neuniklo pozornosti rozhodčího.

63

Střídání v týmu FC Midtjylland: ze hřiště odchází Filip Novák, přichází Duelund.

62

A opět to je turecký Osmanlispor, který kontroluje hru a Dánům moc nedovoluje.

61

Tiago Pinto posunul míč na Umara, který centroval následně do pokutového území Midtjyllandu. Zde si ovšem kulatý nesmysl našel pouze hlavu Banggaarda.

60

Osmanlispor aktuálně pouze kontroluje hru. Midtjylland sice musí dát alespoň 3 góly, nicméně s tímhle předváděným tempem to opravdu nepůjde.

59

Rohový kop se ovšem severskému Midtjyllandu vůbec nepovedl. Rozehrávat míč tak může gólman Karčemarskas.

58

Václav Kadlec si dlouho nabíhal po křídle, až nakonec našel Rømera! Ten však poslal míč jen na rohový kop pro Dány.

57

Hosté však vůbec nenapodobili volný přímý kop Tiaga Pinta. Jejich standardní situace byla de facto odevzdání míče soupeři.

56

Po faulu na Olssona bude mít Midtjylland volný přímý kop!

55

Střídání v týmu FC Midtjylland: ze hřiště odchází Poulsen, přichází Pusic.

54

První žlutou kartu si připisuje Václav Procházka (OSM).

54

Další obrovská šance Webá, který však pálil jen do Johana Dahlina!

53

Následně se konal útok Midtjyllandu. Filip Novák posunul na Olssena, který ovšem v klíčové situaci přišel o míč.

52

Následně měl ještě N'Diaye obrovskou šanci na další navýšení skóre, jenže pálil do boční sítě.

50

50. Tiago PINTO - 2:0

50

Tým Osmanlispor právě vstřelil branku! Tohle byl skutečně nádherný gól! TIAGO PINTO si stoupl ke standardní situaci z dost velké vzdálenosti a zjevně všichni přítomní, včetně brankáře, očekávali centr. Toho však hráč Osmanlisporu využil a nádhernou střelou k bližší tyčce ještě zvětšuje šance Osmanlisporu na postup – 2:0!

49

Následně to byl Václav Kadlec, který ztratil míč a byl ještě k tomu všemu faulován. No, Midtjyllandu se nyní opravdu nedaří.

48

Tiago Pinto zahrával volný přímý kop Osmanlisporu z dobré vzdálenosti. Jeho standardní situace však skončila po hlavičce Çağırana v zámezí. Johan Dahlin bude odkopávat.

47

Nicméně Midtjylland začal druhý poločas vesměs ustrašeným výkonem. Hosté si pouze přihrávají na své polovině.

46

Začal nám tak druhý poločas v Ankaře. Rozehráli jej hráči Midtjyllandu.

46

Začal druhý poločas.
První poločas je minulostí. Sledovali jsme v celku atraktivní fotbal, ze začátku byly šance na obou stranách. Nicméně využít je dokázal jen turecký Osmanlispor, který se tak výrazně přiblížil postupu. Tiago Pinto totiž poslal domácí celek do vedení dorážkou ve 21. minutě, celkové skóre je tak 2:0 pro Osmanlispor s tím, že jeden gól dali venku v Dánsku. Midtjylland to tak bude mít ve druhém poločase hodně těžké, nicméně ne nemožné.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Nastavovat se bude jedna minuta nad rámec řádné hrací doby.

45

Poločas už se opravdu spíše dohrává. U míče je sice Midtjylland, ovšem jejich přechod není nijak moc aktivní.

43

Jinak tomu nebylo ani nyní, když jejich projektil zastavil N'Diaye.

42

V posledních minutách sledujeme dlouhou kombinační hru Midtjyllandu, který se hodně snaží o korekci skóre před poločasem, nicméně v zakončení do Dánům moc nejde.

40

Z dalšího rohového kopu už nic nevzešlo a Midtjylland sbírá poslední špetky sil v tomto poločase na útok na klec Karčemarskase.

38

Další rohový kop rozehrál Midtjylland pouze přihrávkou, která vyústila v centr na Filipa Nováka. Český talent ovšem tuto šanci nezužitkoval.

37

Utkání přešlo do vesměs pozvolného tempa. U míče jsou spíše domácí a kontrolují dění na hřišti.

36

A opět to byli Turci, kteří se dostali do šance. Projektil Umara ovšem skončil na becích Midtjyllandu.

34

Nyní však byl Tiago Pinto faulován při bránění útočné akce Midtjyllandu. Po ošetření bude zahrávat Osmanlispor volný přímý kop od své šestnáctky.

33

Následoval rohový kop pro fotbalisty Midtjyllandu, jenže ten skončil opětovně na hlavě Václava Procházky. Český bek pak míč v klidu odhlavičkoval pryč.

31

Dánové se však přeci jen dostali k šestnáctce Osmanlisporu, jenže zde zkrátka ne a ne se prosadit. Zkoušel to Olsson zpoza vápna, ovšem neúspěšně.

30

Tiago Pinto rozehrál míč po autovém vhazování přesně na polovinu hřiště, kde se však domácí hráči Osmanlisporu provinili faulem. Midtjylland však rozehrál přihrávkou do obrany.

29

U míče jsou nyní fotbalisté Midtjyllandu. Ti se snaží svými kombinacemi roztáhnout hru více na křídlo a otevřít tak obranu Osmanlisporu.

28

Filip Novák skončil na zemi po nepříjemném faulu od Çağırana.

26

Poulsen měl k dispozici volný přímý kop. Ten si od hlav tureckých beků našel Kristensena pro střelu z voleje. Ten ovšem mířil mimo tři tyče Karčemarskase.

25

A skutečně Hansen poslal míč od autové čáry až do šestnáctky Osmanlisporu, jenže zde si balón opět našel pouze hlavy těch z Osmanlisporu.

24

Poulsen hezky zarazil rozjíždějící se útok Osmanlisporu a sám vybojoval alespoň autové vhazování pro svůj celek. To Dánům jde.

23

Webó si opět získal míč a místo rozjíždění nějakého útoku jej raději odkopl zpět k zadákům Midtjyllandu.

22

Osmanlispor je najednou hodně při chuti a okamžitě se přesouvá do dalšího útoku. Midtjylland by se potřeboval nějako probrat, aby mohl konkurovat.

21

21. Tiago PINTO - 1:0

21

Tým Osmanlispor právě vstřelil branku! Tak tohle už bude mít Midtjylland těžké. První ránu Delargeho zpoza vápna sice Johan Dahlin vyrazil, ovšem pouze do míst, kde stál TIAGO PINTO. Ten už dokázal balón doklepnout do klece – 1:0!

20

A další šanci si vytvořil Lawal, který svou pozemní přihrávkou zkoušel nalézt někoho ze spoluhráčů ve vápně Midtjyllandu. Jenže nalezl pouze Hansena, který míč poctivě odkopl.

19

Když byl Poulsen s míčem ve vápně Osmanlisporu vedle Lawala a písklo se, tak si dost fanoušků Midtjyllandu jistě myslelo, že jejich miláčci budou zahrávat penaltu. Pravda byla však taková, že to byl Poulsen, kdo fauloval.

18

Další pokus o útok Midtjyllandu skončil na faulovaném Kadlecovi, který tak alespoň vybojoval volný přímý kop pro hosty z Dánska.

17

17. Šance Tiaga Pinta.

17

Nyní to byl Filip Novák, který vybojoval míč pro Midtjylland zpět. Nicméně on ho moc dlouho neudržel a pálit tak mohl Tiago Pinto. Jeho rána mířila jen těsně mimo klec Johana Dahlina!

16

Po odkopu Altinayeho se dostal k míči Çürüksu, který však nedokázal balón patřičně zpracovat a ihned jej ztratil. I díky tomu se jej ujal po autovém vhazování Banggaard s maskou, který rozjíždí nový atak Midtjyllandu.

15

K následnému odkopu se dostává Žydrunas Karčemarskas, který svým centrem přenesl hru opět na polovinu Midtjyllandu. Zde se však nic zásadního moc nestalo.

14

Obrovská škoda pro Osmanlispor! N'Diaye se zmocnil míče po zahraném rohu Midtjyllandu a rychle se s Delargem přesouval až ke kleci Dahlina. Nakonec posunul na Delargeho, který však nestihl vrátit N'Diayemu. Po dalších kličkách zbývala Delargovi pouze možnost pálit, kterou využil. Johan Dahlin si však s jeho pokusem poradil na jedničku.

13

Ze svého následného útoku vytěžili hosté rohový kop, když proti jejich pokusu zasáhl Umar. Následný rohový kop se potom snesl akorát do shluku hráčů, kde už stál Václav Procházka a odhlavičkoval míč pryč.

12

A opět to byl Tiago Pinto, který zastavil rozjíždějící se útok Midtjyllandu. Svůj následný aut nasměřoval na polovinu hřiště, kde hledal spoluhráče.

11

A skutečně tomu bylo tak, nicméně Hansenův aut si to namířil jen na beka Osmanlisporu. Ti se kvůli tomu dostali dopředu ke kleci Johana Dahlina, ovšem zde pro změnu obránci Dánů odvedli skvostnou práci. Konkrétně Olsson, který odhlavičkoval dva centry.

10

Rozehrávku Midtjyllandu zastavil Václav Procházka svým pohotovým čtením hry. Svůj následný pas ovšem namířil přímo do autu, tudíž Dánové budou opět zahrávat své nebezpečně dlouhé auty.

9

Volný přímý kop se však domácímu tureckému celku moc nepovedl. Míč se tak okamžitě vrátil k Johanovi Dahlinovi, který jej odkop na druhou polovinu.

8

Václav Kadlec si dlouho držel míč a moc toho nestihl předvést. Do útoku tak šli domácí. Ti sice byli zastaveni Halstim, který fauloval N'Diayeho. Osmanlispor tak získává další volný přímý kop.

7

Hansen vyslal setsakramentsky dlouhý aut přímo na Poulsena, který pálil ostrými z voleje. Jeho rána ovšem letěla jen kousek vedle klece Žydrunase Karčemarskase.

6

Konkrétně Tiago Pinto zkoušel centrovat do šestnáctky Midtjyllandu, což se mu taktéž povedlo. Nicméně po tomto centru se k míči dostal akorát hostující Johan Dahlin.

5

Další útok dánského Midtjyllandu byl přerušen, když Kristensen fauloval Delargeho. Osmanlispor tak zahrával volný přímý kop ze své poloviny, který pouze využil pro přechod do útoku.

4

Ovšem poté zahrozil Osmanlispor! N'Diaye našel přesným pasem Delargeho, který jen kvůli veliké porci neštěstí netrefil z bezprostřední blízkosti klec Dahlina.

3

Po úvodních pár minutách oťukávání se dostal dopředu Kadlec, který prodral míč až podél postranní čáry. Nicméně následně nic nepředvedl.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Osmanlispor: Karčemarskas – Altinay, N'Diaye, Tiago Pinto, Lawal – Webó – Procházka, Umar, Çağıran, Çürüksu – Delarge
Náhradníci: Arikan – Güven, Kılıçaslan, Diabaté, Rusescu, Bayir

FC Midtjylland: Dahlin – Hansen, Kadlec, Olsson, Halsti – Poulsen – Banggaard, Rømer, Kristensen, Novák – Hassan
Náhradníci: Andersen – van der Vaart, Pusic, Munksgaard, Riis, Duelund, Thychosen

Rozhodčí: Jevgen Aranovskij – Oleksandr Vojtjuk, Sergij Bekker, Anatolij Abdula (všichni Ukrajina).
PRVNÍ ZÁPAS

První zápas se hrál na půdě Midtjyllandu, šlo o vyrovnané utkání, které rozhodla jediná branka. Ta padla ve 21. minutě, když si Patrick Bangaard vsítil vlastní branku. Midtjylland se poté hodně snažil o vyrovnání, jenže Osmanlispor se ubránil. Uvidíme tedy, jak si Turci doma pohlídají svůj komfortní náskok.
FC MIDTJYLLAND

Dánský Midtjylland, který je na světě již 17 let, se dostal do čtvrtého předkola až z prvního! V prvním předkole narazili Dánové na litevský celek Sūduva Marijampolė, který porazili 2:0 na zápasy. Ve druhém předkole je čekal pro změnu lichtenštejnský Vaduz, se kterým si poradili 5:2 na zápasy. Následovalo tak 3. předkolo, kde na Midtjylland číhal maďarský Videoton FC, proti tomu vystřelil v prodloužení výhru Filip Novák. Co se týče dánské Superligaen, tak zde se Midtjylland nachází po šesti zápasech na pátém místě, když s bilancí 2 výher, 3 remíz a jedné porážky s Kodaní ztrácí na čtvrté Randers 2 body.
OSMANLISPOR

Celek z turecké Ankary se do čtvrtého předkola Evropské ligy dostával z druhého předkola. Nejprve si s celkovým skórem 7:2 poradil s moldavským celkem Zimbru Kišiněv. Následně ve třetím předkole přejel 3:0 na zápasy tým Nõmme Kalju z Estonska. Co se týče domácí Süper Lig, tak zde zatím Turkové sehráli jen jeden zápas. V úvodním kole turecké nejvyšší soutěže zavítali na půdu Antalyasporu, odkud se vrátili s remízou 0:0.
Playoff Ligy mistrů již skončilo, tak je na čase se dozvědět, kdo poražené celky doplní v základních skupinách Evropské ligy. Každopádně vás vítám u sledování odvetného duelu mezi týmy Osmanlispor a FC Midtjylland. Tímto zápasem vás provede Karel Janeba.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

Osmanlispor – FC Midtjylland

2:0

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 21. Pinto, 50. Pinto

Karty:   54. Procházka (OSM), 74. Altinay (OSM) – 64. Kadlec (MID), 77. Pusic (MID)

Držení míče: 50 % : 50 %.
Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 5:6. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 18:18.

Osmanlispor: Karčemarskas – Altinay, N'Diaye, Tiago Pinto, Lawal – Webó – Procházka, Umar, Çağıran, Çürüksu – Delarge
Náhradníci: Arikan – Güven, Kılıçaslan, Diabaté, Rusescu, Bayir

FC Midtjylland: Dahlin – Hansen, Kadlec, Olsson, Halsti – Poulsen – Banggaard, Rømer, Kristensen, Novák – Hassan
Náhradníci: Andersen – van der Vaart, Pusic, Munksgaard, Riis, Duelund, Thychosen

Rozhodca: Jevgen Aranovskij – Oleksandr Vojtjuk, Sergij Bekker, Anatolij Abdula (všichni Ukrajina)

Prvý zápas: Midtjylland - Osmanlispor 0:1