Menu

Futbal

Európska liga (predkolá)

NK Maribor – FK Qäbälä

1:0

koniec (0:0)

25.08.2016, 20:15 • Ljudski vrt, Maribor • Play-off • Filip Melecký cz

Tipsport: 2.22 3.5 3.26

To je ode mne pro tuto chvíli vše. Děkuji vám za pozornost a přeji hezký zbytek večera. (22:28:40)
Držení míče: 52 % : 48 %.
Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 11:3. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 16:12.
Je dobojováno!! Po poměrně nezáživných 45 minutách hry jsme již byli svědky velmi napínavého druhého poločasu! Po nádherné střele domácího kapitána Tavarese se Maribor dostal do vedení 1:0. O pár minut později se navíc po hloupém zákroku nechal vyloučit Weeks a bylo zaděláno na velké drama! Každopádně hosté nakonec úspěšně přečkali velký tlak domácích a udrželi postupový výsledek až do závěrečného hvizdu!

90+7

Konec zápasu.

90+7

Zřejmě poslední útok domácích...

90+6

Střídání v týmu FK Qäbälä: ze hřiště odchází Dabo, přichází Eyubov.

90+5

Jedinečná šance Janži! Míč totiž přistál přímo u jeho nohou, nicméně prudký pokus slovinského obránce prosvištěl jen těsně vedle.

90+4

Ne! Domácím se nedaří prorazit neprostupný val hostů. Vybojovali však alespoň rohový kop.

90+3

Tavares se namísto centru snažil přehodit Bezotosniye. Jeho chytrý pokus však hostujícího brankáře nezaskočil.

90+2

Hosté stále čelí velkému náporu Mariboru. Prozatím ale odolávají.

90+1

Nad rámec základní hrací doby se bude hrát ještě alespoň 6 minut!

90

K rozehrávce volného přímého kopu ze slibné pozice se postavil Novakovič. Bránu ale netrefil.

89

Ozobić Vršiče zastavil jen za cenu faulu. Posléze byl jeho zákrok oceněn žlutou kartou.

88

Nápor domácích pořád sílí. V branku se jim ho však stále přetavit nepodařilo.

87

Ani další centr Bohara jeho spoluhráče nenašel, neboť si pro něj dokráčel Bezotosniy.

86

Střídání v týmu FK Qäbälä: ze hřiště odchází Zenjov, přichází A. Mammadov.

85

Střídání v týmu NK Maribor: ze hřiště odchází Defendi, přichází Bajde.

85

Boharovi se centr hrubě nevyvedl, když skončil jen na tribuně za bránou ukrajinského brankáře.

84

Hráči ve fialových dresech mají i nadále míč ve své moci. Hosté však stále drží postupový výsledek.

82

Za hranicí šestnáctky napřáhl Bohar. Jeho pokus ale mířil jen do míst kde stál připravený Bezotosniy, který taky bez potíží zasáhl.

80

80.

80

Fantastický zákrok ukrajinského brankáře!! Po centru do pokutového území se míč od zad jednoho z bránících hráčů odrazil směrem do brány. Nicméně Bezotosniy svým tygřím skokem na poslední chvíli zasáhl a těsně před brankovou čarou poslal míč pryč!

78

Domácí k postupu stále potřebují přidat alespoň jednu branku. Bude jistě zajímavé sledovat, jestli se jim to podaří.

75

O chvíli později z hranice šestnáctky vypálil Kabha. Svou střelu sice vměstnal mezi tři tyče, na Bezotosniye si ale nepřišel.

74

Do zakončení se propracoval slovinský záložník Vršič. Svým střeleckým pokusem ale radost domácím fanouškům neudělal, protože nezamířil přesně.

72

Byli jsme svědky poněkud kuriózní situace. Na trávníku se totiž spustilo zavlažovací zařízení. Vše už je ale v pořádku, takže se může znovu pokračovat ve hře.

69

69. Červená karta

69

Hostující Weeks právě naprosto zbytečně dojel domácího Janžu ačkoli míč byl už dávno pryč. Za svůj hloupý zákrok zcela po právu dostal červenou kartu a oslabil tak svůj tým!

68

Ve velké šanci se vzápětí ocitl Dabo, který po přesné přihrávce jen těsně minul Handanovićovu bránu!

67

Hosté se rychle snažili přispěchat s odpovědí. Nebezpečný útok Qäbälä uhasil Kabha jen za cenu faulu, za který následně dostal žlutou kartu.

66

66. MARCOS TAVARES - 1:0

66

Maribor právě vstřelil branku!
Domácí se z ničeho nic ujímají vedení!! Ke střele zpoza šestnáctky se odhodlal brazilský kapitán Mariboru MARCOS TAVARES a jeho nádherná pumelice se od břevna odrazila až za záda bezmocného brankáře! Asistenci u vedoucí branky si připisuje střídající Kabha.

65

A opět se nám žlutí a znovu na straně domácích. Potrestaným je slovinský obránce Šme.

63

Střídání v týmu NK Maribor: ze hřiště odchází Pihler, přichází Sallalich.

62

Vzápětí ze střední vzdálenosti vypálil aktivní Ozobić. S jeho tvrdým projektilem, který směřoval jen do středu brány, si Handanović bez problému poradil.

61

Kvekveskiri se pokusil o přímé ohrožení Handanoviće. Jeho prudká střela ale prosvištěla jen vysoko nad jeho bránou.

60

Pihler na poslední chvíli před šestnáctkou zastavil Mirzabekova. Bylo ta ale jen za pomoci faulu, za který následně obdržel žlutou kartu.

59

U míče ale dlouho nezůstali. Po útočném výpadu po pravé straně bude rozehrávat Maribor rohový kop.

58

Útočného faulu se navíc dopustil střídající Kabha. Hosté tak mají příležitost na chvíli zklidnit tempo hry.

56

Nicméně domácí neupouštějí od své aktivity a stále kombinují na dostřel svatyně soupeře. Obrana však vešekeré snažení prozatím úspěšně eliminuje.

54

Druhý poločas má podstatně větší náboj než ten první! Po pohledné kombinaci vyslal nebezpečný pas do pokutového území Bohar. Mířil ale jen do míst, kde stál připravený Bezotosniy.

51

Další příležitost Qäbälä! Zenjovův tvrdý střelecký pokus naštěstí pro domácí trefil jen jednoho z hráčů, kteří se nacházeli v chumlu uvnitř pokutového území!

50

50.

50

Obrovský tlak ázerbajdžánského celku! Domácí teď přečkali doslova infarktové chvíle! Po rohovém kopu Ozobić nejprve nastřelil jen svého spoluhráče. O chvíli později už však pálil znovu, ale Handanović jeho ránu dostal mimo tři tyče!

49

Na opačné straně se o podobný zákrok pokusil Janža, jenže trefil jen svého soupeře. Rozhodčí Kassai už k němu přibíhá a uděluje mu kartu žluté bravy.

48

Unikajícího Novakoviče skvělým obraným skluzem zastavil Mirzabekov, který tak překazil nadějnou akci domácích.

47

Kapitán domácích Tavares na půli hrací plochy nedovoleně zastavil svého soupeře. Kassai nařizuje volný přímý kop pro hosty.

46

Střídání v týmu NK Maribor: ze hřiště odchází Vrhovec, přichází Kabha.

46

Začal druhý poločas.
Úvodní dějství odvetného zápasu mezi týmy NK Maribor a FK Qäbälä je již minulostí. Prvních 45 minut se neslo v duchu marného dobývání brány ázerbajdžánského celku. Přestože domácí potřebují k postupu vstřelit alespoň 2 branky, tak na bránu ukrajinského brankáře dosud nevystřelili. Obrana hostů totiž předvádí bezchybný výkon a přibližuje FK Qäbälä k vytouženému postupu do skupinové fáze Evropské ligy!

45+1

První poločas skončil.

45

Vrhovec svým střeleckým pokusem jen minul soupeřovu bránu. Rozehrávat tak bude Bezotosniy.

43

Brejkovou situaci Weeks nevyřešil dobře, když jeho přihrávku vystihla obrana domácích. Vzápětí se v podobné situaci na opačné straně ocitli hráči ve fialových trikotech, ani oni ji však zužitkovat nedokázali.

41

Domácí se stále snaží nějak překvapit skvěle pracující obranu soupeře. Každopádně prozatím se jim to vůbec nedaří.

39

V dobré pozici uvnitř vápna už byl Novakovič. Přes svého strážce se mu však ke svým spoluhráčům míč dopravit nepovedlo.

38

Vernydub právě nepříjemně přišlápl nohu Bohara. Za tento zákrok vzápětí obdržel od Kassaie žlutou kartu.

36

Hráči v červenočerné barevné kombinaci si prozatím s bráněním soupeřových výpadů počínají na výbornou. Takže domácí působí poněkud bezzubým dojmem.

34

Domácí se snažili o rychlý přechod do útoku a jejich akce nebyla vůbec špatná. Přihrávku do malého vápna však srbský bek Stanković srazil na poslední chvíli do zámezí.

32

Co se hráčů Qäbälä týče, tak Weeks patří k těm nejaktivnějším. Všechny přítomné právě přesvědčil, že míč mu není cizí a po faulu Bohara zůstanou u míče hosté.

31

Vzápětí se na útočné polovině s míčem po delší odmlce ocitli také hosté. Weeksův centr do šestnáctky si však našel jen stoper Mariboru.

29

O ohrožení Bezotosniye se pokusil také Pihler. Ani on však svá mířidla dostatečně nesešteloval.

28

Vršičovi se rozehrávka volného přímého kopu ale vůbec nepovedla, protože na jeho vysoký centr do vápna byli všichni jeho spoluhráči krátcí.

27

Ačkoli proti Novakovičovi byli hned dva obránci hostů, tak si domácí forvard dokázal míč skvěle pokrýt, takže soupeři nezbývalo nic jiného než faulovat.

25

Ze střední vzdálenosti vypálil Vršič. Jeho rána mu ale nesedla podle představ, neboť domácí snajpr vůbec netrefil branku.

24

Ázerbajdžánský fotbal má dnes nakročeno k velkému úspěchu. Odvetu na domácím stadionu totiž skvěle zvládl FK Karabach a jejich ligoví konkurenti FK Qäbälä mají taky k postupu hodně blízko.

22

V hlavičkových soubojích mají však hosté jednoznačně navrch, takže ani další centr do vápna ohrožení brankáře nepřinesl.

21

Chorvatský záložník zastavil akci Mariboru jen za cenu faulu. Standardní situaci mají k dispozici opět domácí.

19

Hosté si ale s jejich bráněním vědí rady, takže Bezotosniy prozatím mnoho práce neměl.

18

Domácí stále tlačí a hosté ještě pořád odolávají. Ze své snahy vytěžil slovinský celek opět jen rohový kop, už čtvrtý v tomto zápase.

17

Vršič poslal do vápna Qäbälä nepříjemný centr. Ukrajinský brankář Bezotosniy však těsně před dotírajícími útočníky stačil zasáhnout.

15

Nicméně domácí neopouštějí útočnou polovinu. Centrovaný míč Janži odvrátila obrana soupeře na rohový kop.

13

Do výborné pozice uvnitř šestnáctky Qäbälä dostal přihrávku kapitán Tavares. Ke smůle domácích si však se zpracováním míče neporadil nejlépe, takže ho obránci o míč připravili.

12

Pro centrovaný míč do pokutového území od Mirzabekova si došel Handanović, který svým vyběhnutím znemožnil hostům zakončit.

9

První slibnou příležitost k otevření skóre ale měli hosté! Po zbytečné ztrátě míče domácích obdržel přihrávku Ozobić. Chorvatský záložník se s míčem dlouho nepáral a ihned se rozhodl prověřit Handanoviće, který musel předvést dobrý zákrok!

7

Vršičův střelecký pokus zblokoval jeden z bránících hráčů do zámezí. Nicméně hráči ve fialových dresech u balonu stále zůstanou, budou totiž rozehrávat rohový kop.

6

Nepřesnou rozehrávku hostů vystihl Janža, takže u míče jsou znovu domácí, kteří vymýšli další útočnou akci.

4

Hostující útočník Zenjov právě fauloval domácího obránce. Výhodu volného přímého kopu mají svěřenci trenéra Milaniče.

3

První minuty zápasu se nesou jasně v režii hráčů Mariboru, kteří pohodlně kombinují na své polovině hřiště.

1

Hlavní arbitr pan Kassai z Maďarska právě zahájil dnešní utkání. Úvodní rozehrávku obstarali domácí hráči.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

NK Maribor: Handanović – Šme, Šuler, Defendi, Janža – Pihler, Vrhovec – Vršič, Tavares (C), Bohar – Novakovič.
Náhradníci: Obradović – Sallalich, Omoregie, Bajde, Kabha, Viler, Mertelj.

FK Qäbälä: Bezotosniy – Mirzabekov, Rafael (C), Stanković, Ricardinho – Ozobić, Kvekveskiri, Vernydub, Weeks, Zenjov – Dabo.
Náhradníci: Pietrzkiewicz – Jamalov, Sadygov, A. Mammadov, Musayev, Eyubov, Abbasov.

Rozhodčí: Kassai – Ring, Tóth (všichni HUN).
Domácí dnes čeká velmi těžký úkol, protože musí dohánět nepříjemné manko z prvního zápasu. Jestli se jim to povede, to se dozvíme od 20:15.
1. zápas

Vzhledem k výsledku z prvního utkání, které se odehrálo v Ázerbajdžánu jsou jasnými favority na postup hráči FK Qäbalä. Ti totiž na domácím stadionu zvítězili 3:1, když se dvěma góly blýskl francouzský forvard Dabo a jednu branku přidal také Zenjov. Jediný úspěšný zásah za hosty z Mariboru zaznamenal kapitán Tavares.
FK Qäbälä

Klub z Ázerbajdžánu bojuje o účast ve skupinové fázi Evropské ligy již od prvnhího předkola! V něm svěřenci ukrajinského kouče Grigorchuka poměrně snadno přešli přes gruzínský klub FC Samtredia, po jednoznačném vítězství 5:1 a následné porážce 1:2. Ve druhém předkole narazili na maďarský MTK Budapešť. Po výhrách 2:1 a 2:0 však slavili postup opět hráči Qäbälä. O velkou senzaci se mužstvo FK Qäbälä postaralo v kole následujícím, když zcela nečekaně po remíze 1:1 a výhře 1:0 vyřadilo favorizovaný francouzský celek Lille OSC.
NK Maribor

Cesta do současné fáze bojů o Evropskou ligu byla pro slovinský celek poměrně trnitá. Ve druhém předkole svěřenci trenéra Milaniće narazili na nepříjemný tým PFC Levski Sofia. Úvodní zápas v Mariboru skončil 0:0 a o týden později v Bulharsku 1:1, takže se z postupu nakonec přece jen radovali hosté. V dalším kole bojovali proti skotskému klubu Aberdeen FC, přes který se jim po remíze 1:1 a vítězství 1:0 podařilo přejít.
Srdečně vítám všechny fotbalové fanynky a fanoušky u sledování našeho textového online přenosu. Dnes jsou na programu odvetné zápasy 4. předkola Evropské ligy a my se společně zaměříme na utkání, které obstarají kluby NK Maribor a FK Qäbälä.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:15.

NK Maribor – FK Qäbälä

1:0

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 66. Tavares

Karty:   49. Janža (MAR), 60. Pihler (MAR), 65. Šme (MAR), 67. Kabha (MAR) – 38. Vernydub (QAB), 89. Ozobić (QAB)   69. Weeks (QAB)

Držení míče: 52 % : 48 %.
Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 11:3. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 16:12.

NK Maribor: Handanović – Šme, Šuler, Defendi (85. Bajde), Janža – Pihler (63. Sallalich), Vrhovec (46. Kabha) – Vršič, Tavares (C), Bohar – Novakovič.
Náhradníci: Obradović – Sallalich, Omoregie, Bajde, Kabha, Viler, Mertelj.

FK Qäbälä: Bezotosniy – Mirzabekov, Rafael (C), Stanković, Ricardinho – Ozobić, Kvekveskiri, Vernydub, Weeks, Zenjov (86. A. Mammadov) – Dabo (90+6. Eyubov).
Náhradníci: Pietrzkiewicz – Jamalov, Sadygov, A. Mammadov, Musayev, Eyubov, Abbasov.

Rozhodca: Kassai – Ring, Tóth (všichni HUN)

Prvý zápas: Qäbälä - Maribor 3:1