Menu

Futbal

Majstrovstvá Európy v malom futbale

Slovensko – Bosna a Hercegovina

2:3

koniec (0:1)

25.08.2016, 21:15 • Skupina H • Matej Kubove (@Matej Kubove)

Slovensko sa teší, Bosna sa teší, všetci sa tešíme! Oba tímy postupujú zo skupiny ďalej. Už pred zápasom bolo jasné, že Bosna to má isté, len ešte sa nevedelo, z ktorého miesta a že Slovensko musí buď vyhrať, remizovať a ak prehrať, tak len o gól. To sa aj splnilo, keď sa útočník Félix trafil a 2:3 tri minúty pred záverečným hvizdom. Po tomto presnom zásahu balkánsky súper pochopil, že taký výsledok stačí obom a tak sa už ani jeden tím nehnal do ničoho, len čakal na záver. (22:05:45)

40

Koniec zápasu.

40

Vujica s Filipovičom si vymenili snáď tisíc prihrávok. Z tribún počuť pískanie aj potlesk, ale je jasné, že ten výsledok stačí obom!

39

Súper drží loptu a prihráva si na vlastnej polovici. Naši nenapádajú. Dámy a páni, toto vyzerá na výsledok, ktorý stačí obom a ako keby si to tímy už v závere nechceli rozdať.

38

Zápas sa nám chýli ku koncu a adrenalín i emócie v dobrom slova zmysle by sa dali krájať. Naši sú blízko k postupu, uvidíme, či Bosna ešte vyvinie tlak a bude chcieť zvýšiť.

37

37. FÉLIX - 2:3

37

Slovensko dalo gól!
Obrovská radosť na našej strane! Aj prehra o gól nás z druhého miesta posúva ďalej zo skupiny. ˇĽUDOVÍT FÉLIX fantasticky získal loptu v strede poľa, viedol ju do šance, ale najprv zlyhal, keď nastrelil len Filipoviča. Následne mu je všetko odpustené, pretože náš elitný strelec sa nakoniec presadil!

36

Dokonca budeme hrať so šiestimi hráčmi. Brankár Harag už na ihrisku nie je, ako šiesty naskočil Vangel.

35

Naši majú po góle adrenalínu dosť a budú sa snažiť všetko vrhnúť dopredu. Dúfajme, že im to výjde.

34

34. KUČERA - 1:3

34

Slovensko dalo gól!
Nakoniec som rád, že sa mýlim, pretože IVAN KUČERA napriahol z polovice ihriska presne k žrdi a trafil do siete. Veľmi dobrú prácu odviedol Félix, cez ktorého Filipovič nevidel nič.

33

Filipovič je dnes neprekonateľný. Félix bol pred ním zas úplne osamotený a teraz poslal veľmi dobrú strelu k žrdi, kde sa zdalo, že nemôže s rozhodennou rovnováhou zasiahnuť, ale on čarovne vykopol.

32

Keďže bol Harang vyššie z brány, súper vyskúšal strelu z diaľky a chcel ho prekvapiť. Slovenský gólman si dal pozor a dokázal zasiahnuť.

31

Félix si fantasticky udržal po prihrávke na bránkovisko súpera na chrbte, čo znamenalo, že sa ocitol sám pred Filipovičom. Obrovská šanca ostala bez riadneho zakončenia. Náš útočník sa ako keby zľakol.

30

Rýchla kontra našich do otvorenej defenzívy súpera priniesla strelu Félixa z mierneho uhlu na bližšiu tyč, ktorú Filipovič dokázal zraziť. Možno mal prihrávať voľnému spoluhráčovi na druhú stranu.

29

Bednár v šestnástke súpera zahrozil, Filipoviča nakoniec neohrozil. Po tom, ako od neho odpadol jeden obranca na zem sa dostal okamžite k strele, lenže práve od neho lopta smeruje vedľa.

28

Po následnom rohovom kope prišlo zakončenie po zemi, navyše tečované, lenže dobre chytajúci Filipovič dokázal aj napriek tomu zakročiť.

27

Krempaský si vypýtal faul. Podobná situácia pre našich, ako pred chvíľou mali Bosniaci a dali z nej gól. Szabo tvrdo vypálil nahor, Filipovič vyrazil.

26

26. VUJICA - 0:3

26

Bosna a Hercegovina dala gól!
Už sa to sype, pretože Bosna sa dostala na koňa... MARKO VUJICA po zbytočnom faule pri postrannej čiare takmer v strede od našich napriahol a totálne prekvapil Haraga strelou po zemi k žrdi.

26

Center Bednára z otočky mal prekvapiť všetkých, čo sa aj stalo. Bohužiaľ aj samotného Krempaského na druhej strane, ktorý bol, alebo mal byť, adresátom prihrávky.

25

Krempaský v obrovskej šanci. Prihrávka ho našla osamoteného z mierneho uhlu tesne pred brankárom Filipovičom a mieril to veľmi dobre, do rohu brány, lenže Bosniak vyrazil.

23

23. JUKIČ - 0:2

23

Bosna a Hercegovina dala gól!
Bohužiaľ, ďalší gól v našej sieti. Po strele z priameho kopu po zemi Harag loptu udržať nedokázal a vyrazil ju len pred seba. Tam si obrancovia zle rozobrali súperov. MARIN JUKIČ sa pri dorážke na svoj druhý presný zásah veľmi nenadrel.

23

Nakoniec sa vytiahol Félix a slávil úspech. Filipovič musel prihrávať iba za čiaru. Naši sa zas k ničomu nedostali, navyše zbytočne vedľa stredového kruhu faulovali.

22

Bosna drží loptu na vlastnej polovici, naši napádajú prakticky len po stredovú čiaru. Filipovič s obrancami s tak poľahky hrá s loptou.

21

Úvod druhého polčasu priniesol aktivitu našich, ktorá šancou neskončila, ale neujal sa ani nákop na druhý stranu. Filipovič bol veľmi nepresný.

21

Začal sa druhý polčas.
Slovensko bohužiaľ po prvom dejstve prehráva, pretože neubránilo jednu obrannú situáciu. Až na ňu si vzadu naši hráči vedú veľmi dobre a s favoritom držia krok.

20

Prvý polčas sa skončil.

20

Nepresná prihrávka Čiliča dozadu dáva loptu našim. Budú mať aut pri šestnástke súpera. Posledná možnosť prvého dejstva ostáva nevyužitá. Vangel nenašiel nikoho.

19

19. Nebezpečná strela Bosny.

19

Navyše, v strede poľa prišli o loptu a dokonca sa dopustili faulu. Po rozohrávke z diaľky, takmer polovice vypálil jeden zo súperov. Za Harangom sa ozval zvuk, ako po odraze lopty od niečoho železného. Bola to zadná žrď brány, ktorá ju drží, aby nespadla.

18

Prvý polčas sa pomaly chýli ku koncu a naši sa v týchto chvíľach do nebezpečnej pozície dostať nevedia.

18

Len pomaly sa hráči v žltých dresoch dostávajú dopredu, ale Vujica zas mohol zahroziť. Pri centri mu Szabo odkopol loptu na aut a ten následne len preletel naším bránkoviskom.

17

Bosne tentoraz hra v strede poľa vyhovuje. Musia hrať Slováci, takže balkánsky celok zbiera sekundy.

16

Naši sa síce nasťahovali do okolia šestnástky súpera, ale nič viac. Félix následne dostal ťažkú prihrávku a o loptu prišiel.

15

Vangel následne získal priamy kop, ktorý Slováci rozohrali veľmi zle. Strela Félixa išla cez obrancu a len do autu. Hrozne nepresne.

14

14. Vangela nedokázal vyrovnať.

14

Obrovská možnosť nášho útočníka Vangela, ktorého našiel oblúčik samého pred Filipovičom, lenže zakončenie trafilo presne do brankára Bosny.

14

Obranca Bednár si nabehol na aut do bránkoviska Bosny a dokázal hlavou aj zakončiť, lenže bránu tesne minul.

13

Po góle ako keby hra ožila a často mení ťažisko hry. Obaja brankári musia byť v strehu, pretože strely môžu prísť z akejkoľvek pozície.

12

12. JUKIČ - 0:1

12

Bosna a Hercegovina dala gól!
Dá sa povedať, že prvá nebezpečná akcia jedného, či druhého tímu končí gólom. Po strele MARINA JUKIČA, ktorý Harang perfektným vybehnutím vrazil ešte gól nepadol, ale následne mu po nezhode loptu spred nosa odkopol priamo na kopačku Bosňana Szabo. Jukič druhú možnosť zúžitkoval.

11

Prihrávka na polovici od Bosny bola zablokovaná našimi hráčmi, ale tým sa bohužiaľ nepodaril pokus o protiútok. Kapitán Szabo bol faulovaný.

10

Bosna zase na polovici s loptou. Po zemi to nešlo, tak to súper skúsil nakopnúť vzduchom. Pas skončil nepresne za čiarou. Následne ani Kučera nebol presný, odkopávať bude Filipovič.

9

Z tribún sa ozýva zborový pokrik "Héjá Slovenskóóó..", takže je jasné, že cestu do Székesféherváru merala aj skupina fanúšikov. Evidentne to ocenil aj maďarský hlásateľ, ktorý vo vete hovorenej po maďarsky povedal niečo so Slovenskom.

8

Dokonca z toho mohol byť brejk dvoch našich proti jedinému v žltom, lenže Vangel priam hrozne prihral na Félixa. Ten by mohol ísť sám na brankára Filipoviča. Následne sa práve Vangel ocitá na zemi, faul sa zas nepíska.

7

Bosna síce drží loptu a kombinuje, ale veľmi ďaleko od našej brány. Slovákom sa darí súpera vytláčať čo najďalej.

6

Po strate lopty od súpera mohol ísť po kolmici dopredu náš útočník, lenže pomáhal si faulom proti Vujicovi, okolo ktorého neprešiel.

5

Po rozohrávke na krátko pálil z diaľky obranca Bednár, svoj pokus nasmeroval veľmi nepresne a vysoko nad.

5

Zatiaľ určite najaktívnejším hráčom Bosny je s desiatkou hrajúci Vujica, no teraz o loptu prišiel. Naši reprezentanti následne vybojovali rohový kop.

4

Kučera napádal hráčov súpera pri ich bránkovisku. Vyťažil z toho aspoň zisk lopty, nakoľko Filipovič bol nútený rýchlo vykopnúť. Harag vrátil nákopom loptu späť na kopačky súperov.

3

Vujica opäť strieľal, ale teraz to bolo ešte z väčšej diaľky, takmer zo stredu. Zamieril veľmi nepresne k rohovej zástavke.

3

Po rohovom kope sme mohli prejsť do protiútoku, ktorý pokazil hvizd hlavného arbitra. Náš útočník Vangel údajne fauloval.

2

Vujica získal loptu na polovici ihriska, okamžite vyskúšal strelu, lenže trafil len obrancov súpera.

2

Kapitán Szabo sa naň veľmi dobre nabehol a tvrdou strelou spoza pokutového územia prvýkrát vystrašil brankára Filipoviča, no bránu tesne minul.

1

Nepresnosť aj na strane Bosny, naši budú mať aut vedľa pokutového územia protivníka.

1

Výkop mali naši futbalisti, ktorí začínajú postupnou rozohrávkou na vlastnej polovici. Harag ale nepresne vykopol kvôli napádajúcemu súperovi.

1

Stretnutie sa práve začalo.

Začiatok stretnutia sa podľa pôvodného plánu o niečo oneskorí. Nezačne sa o 21:00, ako bolo v pláne, ale o niekoľko minút neskôr. Tesne pred štvrť na desať.

Tabuľka pred posledným zápasom skupiny:
1. Bosna – 2 zápasy, 6 bodov (4:1)
2. Slovensko – 2 zápasy, 4 body (2:1)
3. Škótsko – 3 zápasy, 4 body (4:4)
4. Ukrajina – 3 zápasy, 0 bodov (2:6)

Najdôležitejšie momenty zápasu Slovenska s Ukrajinou

Doterajšie zápasy Slovenska:

Slovensko 1:1 Škótsko
V prvom zápase dokázala naša reprezentácia remizovať 1:1 so Škótskom a vybojovať 1 bod! Naši reprezentanti predviedli v prvom polčase výborný výkon a v 17. minúte sa ujali gólom Kučeru vedenia 1:0. Druhý polčas však lepšie zvládol náš súper a po góle z penalty vyrovnal na 1:1 Wells.

Slovensko: Harag (Kapičák) – Bednár, Kučera, Szabo, Milota, Vangel, Hvizdoš, Félix, Ryban, Krempaský, Caňo, Uhliarik

Škótsko: Whitelaw – Anderson, Andrew, G. Finlay, S. Finlay, Hagan, Ramsay, Scott, Steele, Wells, Keith


Slovensko 1:0 Ukrajina
Obom tímom išlo o udržanie šance na postup, takže sa hralo opatrne zo zabezpečených obrán, aj keď šance prichádzali na oboch stranách. Nakoniec padol iba jeden gól, v závere ho strelil slovenský útočník Krempaský. V súboji s Bosnou tak dnes uvidíme priamy boj o prvú priečku.

Slovensko: Harag (Kapičák) – Bednár, Kučera, Szabo, Milota, Vangel, Hvizdoš, Félix, Ryban, Krempaský, Caňo, Uhliarik

Ukrajina: Lavrenčuk (Kravčuk) – Gordienko, Kladov, Hrečka, Nesteruk, Melnyk, Šendera, Gerasimčuk, Doncov

Fotografie po výhre Slovenska proti Ukrajine

Vítam všetkých priaznivcov športu pri sledovaní tohto on-line textového prenosu! V ňom sa spoločne pozrieme na stretnutie z Majstrovstej Európy v malom futbale medzi Slovenskom a Bosnou. Zápas sa začína o 21:00!

Majstrovstvá Európy v malom futbale prebiehajú v Maďarsku. Na nich má svoje zastúpenie aj Slovensko, ktoré hrá v náročnej základnej skupine H, ktorú tvorí okrem Slovenska ešte aj Škótsko, Ukrajina, a Bosna a Hercegovina.

Program Slovenska:
22.08. 19:00 Slovensko – Škótsko 1:1
23.08. 14:00 Slovensko – Ukrajina 1:0
25.08. 21:00 Slovensko – Bosna a Hercegovina

Nominácia: 1 Martin Harag, 3 Filip Bednár, 4 Michal Kučera, 5 Erik Szabo, 6 Tomáš Milota, 7 Dušan Vangel, 8 Miroslav Hvizdoš, 9 Ľudovít Félix, 10 Jakub Ryban, 11 Stanislav Krempaský, 13 Michal Caňo, 18 Michal Uhliarik

Náhradníci:
22 Jozef Kapičák, 33 Milan Vinclér, 2 Martin Schwinghammer

Realizačný tím: Milan Bagin – tréner, Rudolf Beliš – asistent trénera, Ondrej Kačmár – vedúci mužstva

Pravidlá:
Hrá sa s loptou číslo 5, na hracej plochy 44-54 m x 24-30 m. Hracia doba je 2x20 minút.
Auty sa vhadzujú. Tímy nastupujú s piatimi hráčmi 5 brankárom. Existuje žltá a červená karta, ako vo futbale, ale vylúčený hráč sa do zápasu nemôže vrátiť, no po piatich minútach ho nahradí iný.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

Slovensko – Bosna a Hercegovina

2:3

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 34. Kučera, 37. Félix – 12. Jukič, 23. Jukič, 26. Vujica

Slovensko: Harag (Kapičák) – Bednár, Kučera, Szabo, Milota, Vangel, Hvizdoš, Félix, Ryban, Krempaský, Caňo, Uhliarik

Bosna a Hercegovina: Filipovič (Dehič) – Lovrinovič, Šafradin, Berovič, Jukič, Čilič, Vujica, Ramič, Škulj, Kapetanovič, E. Blaževič I., E. Blaževič II., Milanovič, Kupreškič

Rozhodca: Vitolinš – Salimovš, Otto