Menu

Futbal

Európska konferenčná liga (predkolá)

Śląsk Wrocław – Ararat Jerevan

3:3

koniec (1:2)

29.07.2021, 20:00 • Stadion Miejski, Vratislav • 2. predkolo • David Klier cz

Tipsport: 1.47 4.34 6.68

Slask sice jen remizoval s Araratem Jerevan, díky výhře 4:2 z prvního utkání ale postupuje do třetího předkola! Pro hosty to tedy v letošní pohárové Evropě znamená konečnou. (21:53:47)

90+4

Konec zápasu.

90+4

Střídání v týmu Śląsk Wrocław: ze hřiště odchází Róbert Pich, přichází Adrian Lyszczarz.

90+4

90+4. Piasecki (SLA)

90+4

Další velká šance domácího týmu, i tentokrát to byl Piasecki, který nebezpečně hlavičkoval pod břevno, i tentokrát byl proti gólman!

90+3

90+3. Piasecki (SLA)

90+3

Piasecki se mohl prosadit nádhernými nůžkami, které vystřihl po centru z pravé strany, gólman Jermakov byl ale proti a střelu vyráží na roh!

90+2

Hostující útok zastavilo ofsajdové postavení, ve kterém byl jeden z útočníků.

90

Rozhodčí nastavuje čtyři minuty.

89

89. Silue (ARJ) - 3:3

89

FC Ararat právě vstřelil branku!
Hosté ještě živí naději! YACOUBA SILUE dostal ideální přihrávku od Margarjana, kterou šajtlí poslal za záda brankáře Jermakova!

87

Střídání v týmu Śląsk Wrocław: ze hřiště odchází Patryk Janasik, přichází Bartlomiej Pawlowski.
Střídání v týmu Śląsk Wrocław: ze hřiště odchází Erik Expósito, přichází Fabian Piasecki.

84

84. Exposito nevyřešil situaci ideálně

84

Erik Expósito vše udělal výjimečně, dokud nedošlo na zakončení! Nejprve si efektně převzal balón a narazil si ho se spoluhráčem. Když už byl v pokutovém území, tak mohl střílet, volil ale ještě přihrávku na spoluhráče. Ta nebyla přesná a domácí útočník tak zazdil velikou šanci na skórování.

82

Slask má zápas nějakých deset minut před koncem pod kontrolou, Ararat téměř do ničeho nepouští a nevypadá to, že by měl v závěrečných minutách ztratit třígólové vedení.

80

I na druhé straně pokus z dálky. Nový muž na trávníku Aliyu Isah se opřel do míče, i on ale zamířil jen do ochozů za bránou Szromnika.

79

Střídání v týmu FC Ararat Jerevan: ze hřiště odchází Dimitruje Pobulič, přichází Aliyu Isah.

78

Expósito zkusil své štěstí zpoza pokutového území, levou nohou ale zamířil vysoko nad.

77

Szymon Lewkot (Śląsk Wrocław) zatáhl za dres Gora Malakjana a i on tak dostává žluté napomenutí.

75

Yacouba Silue (FC Ararat Jerevan) se na hřišti dlouho neohřál a už dostává žlutou kartu za podkopnutí unikajícího soupeře.

73

Střídání v týmu FC Ararat Jerevan: ze hřiště odchází Serge Deble, přichází Yacouba Silue.
Střídání v týmu FC Ararat Jerevan: ze hřiště odchází Davit Manojan, přichází Malakjan.

69

Ararat zatím ve druhé půli neměl téměř žádnou šanci. Útočí hlavně domácí, kteří nebudou chtít dopustit další otočku ve skóre.

68

A mohlo to být o dvě branky ve prospěch domácích! Expósito přesprintoval obránce a dostal se k míči, následně chtěl přehodit vyběhnutého gólmana Jermakova, toho trefil míč do hlavy!

65

65. Róbert PICH - 3:2

65

Śląsk právě vstřelil branku!
Domácí se znovu prosazují a berou si zpět vedení, které ztratili na konci první půle! A znovu to byl RÓBERT PICH, který si naběhl na centr z pravé strany a přesným zakončením pravou nohou dává na 3:2!

64

Zhirajr Margarjan (FC Ararat Jerevan) ostře fauloval soupeře a byla mu udělena první žlutá karta dnešního utkání.

63

Střídání v týmu FC Ararat Jerevan: ze hřiště odchází Alik Arakeljan, přichází Igor Stanojevič.
Střídání v týmu FC Ararat Jerevan: ze hřiště odchází Edgar Malajkan, přichází Robert Hakobjan.

61

Další rohový kop Slasku, tentokrát z druhé strany, úspěšný nebyl. Poradil si s ním první bránící hráč na přední tyči.

58

58. Szymon LEWKOT - 2:2

58

Śląsk právě vstřelil branku!
Teď už domácí dávají regulérní gól a vyrovnávají na 2:2! Rohový kop z levé strany chytře prodloužil Wojciech Golla a na zadní tyči ve skluzu vše zavřel SZYMON LEWKOT!

56

Domácí fotbalisté znovu zkusili své štěstí, tentokrát ale mohl gólman Jermakov zůstat v klidu, střela totiž šla mimo tři tyče.

54

Ararat se dostal k míči na útočné polovině, po ztrátě u rohového praporku ale museli hosté přepnout směrem dozadu. To se jim podařilo a následně na útočné půlce vybojovali faul.

49

49.

49

Domácí fotbalisté se sice dokázali znovu prosadit ze začátku poločasu, branka ale neplatí! Zakončení totiž předcházelo hraní rukou právě od střelce Makowskiho.

47

Slask chtěl vstoupit do druhé půle stejně, jako do té první. Centr z pravé strany sice našel domácího hráče, ten se ale do zakončení nedostal.

46

Začal druhý poločas.
První poločas ve Vratislavi je u konce! Domácí Slask se sice díky trefě Picha dostal brzy do vedení, poté ale útočné snažení týmu v zeleném trochu opadlo. Iniciativu převzali fotbalisté z Jerevanu, kteří pět minut před přestávkou otočili skóre v jejich prospěch. Celkem je tedy v součtu dvojutkání skóre 5:4 pro Slask.

45+3

První poločas skončil.

45+3

Po odvráceném rohovém kopu se Róbert Pych napřáhl ke střele z hranice pokutového území a napálil tyč!

45+2

Domácí se snaží o vyrovnání ještě v první půli. Možnost na to budou mít, protože po zaváhání obránce budou rozehrávat roh.

45

Po nepovedeném volném kopu domácích rozhodčí nastavuje dvě minuty.

45

Kapitán Araratu Mkoyan se sice diví, ovšem jeho faul byl nezpochybnitelný. Domácí budou mít v závěru půle k dispozici volný kop.

42

42. Mory KONE - 1:2

42

FC Ararat právě vstřelil branku!
A pozor, už je to jenom o gól! Souhra dvou hráčů z Pobřeží Slonoviny zafungovala na jedničku, když Deble předložil míč před prázdnou bránu MORY KONEMU, který druhou brankou během tří minut dostává Ararat na dostřel prodloužení!

40

40. Mory KONE - 1:1

40

FC Ararat právě vstřelil branku!
Hosté konečně proměňují jednu ze svých šancí a ve dvojzápase snižují na rozdíl dvou branek! Edgar Malakjan našel v pokutovém území MORY KONEHO, po jehož střele je stav dnešního zápasu 1:1!

40

Ararat bude kopat rohový kop poté, co šel míč do zámezí po dotyku Márka Tamáse.

38

Střídání v týmu Śląsk Wrocław: ze hřiště odchází Mateusz Praszelik, přichází Waldemar Sobota.

36

Alik Arakeljan se na pravé straně pěkně uvolnil a předložil míč Manojanovi. Ten centrem hledal Koneho, který střílel nepřesně. Hostující hráč se sice dožadoval rohu, Griffith ale signalizuje odkop od brány.

32

32. Před Expósitem zakročil obránce

32

Teď ale znovu zahrozil Slask! Róbert Pych se chytře uvolnil na levé straně a hledal před bránou Expósita, před ním ale skvěle zakročil jeden z obránců, jenž odvrátil na roh.

31

Po půlhodině hry Slask vede 1:0 a v součtu s prvním utkáním má tříbrankový náskok. Hosté se sice snaží ohrožovat bránu Szromnika, zatím je ale sráží přesnost zakončení.

28

Patryk Janasik to zkusil z velké dálky, i on ale zamířil nad břevno.

28

Kone si během napadání na útočné polovině počínal nedovoleně a je tak proti němu odpískán faul.

25

Hra se nyní trochu uklidnila, hosté ale zůstávají na míči a nevzdávají se naděje, že by mohli postoupit. Na to by ale museli vstřelit minimálně tři branky.

21

21. Malakjan zamířil nad bránu

21

Další zajímavé šance arménského týmu. Po centru z kopačky Arakeljana zakončoval z hranice malého vápna právě Edgar Malakjan, zamířil však nad břevno.

20

20.

20

Pohledná akce Araratu nekončí střelou na bránu. Středem zálohy domácího týmu se prohnal Edgar Malakjan a následně se ke střele dostal Kone, jeho pokus ale šel vedle.

19

Už to vypadalo, že se jeden z hostujících hráčů dostane do zajímavé střelecké pozice, všemu ale předcházel ofsajd, ve kterém byl nachytán Arakeljan.

17

17. Expósitovu střelu vykryl Jermakov

17

Erik Expósito se poprvé v utkání dostal do zakončení a to bylo velice nebezpečné! Gólman Jermakov měl co dělat, aby míč vytáhl na rohový kop.

14

Vzdušná přihrávka z kopačky Margarjana, která měla najít nohu Mory Koneho, nebyla přesná a k míči se znovu dostávají hráči v zeleném.

13

Další střela Araratu z velké dálky. Tentokrát to bylo ještě dále, než před chvílí pálil Kone, tentokrát ale Polský gólman mohl zůstat v klidu.

12

Domácí bránu strážící Michal Szromnik musel poprvé na zem. Proti přízemní střele ze střední vzdálenosti byl úspěšný.

10

Kapitán Slasku Maczynski se společně se svým spoluhráčem snažil vykombinovat se z těžké pozice na levém křídle, Bravo ho ale čistým skluzem odzbrojil.

8

Arménští fotbalisté se naopak snaží projít domácí obranou středem. Serge Deble zkoušel kolmou přihrávkou najít spoluhráče, bohužel pro hosty ale neúspěšně.

6

Domácí se znovu snažili zahrozit z centru ze strany. Janasik ovšem přímo před očima asistenta rozhodčího stál v ofsajdovém postavení.

4

Šanci ke skórování ale měli i hráči Araratu. Rohový kop z pravé strany jim ale vůbec nevyšel a domácí tak mohli zůstat v klidu.

2

2. Róbert PICH - 1:0

2

Śląsk právě vstřelil branku!
Netrvalo to dlouho a domácí fotbalisté se ujímají vedení! Centr Garcii z levé strany vyrazil gólman Jermakov před sebe, kde byl volný RÓBERT PICH, jehož úloha už byla jednoduchá. V součtu obou zápasů domácí vedou 5:2!

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Śląsk Wrocław: Szromnik – Lewkot, Golla, Tamás – Janasik, Maczynski (C), Makowski, Garcia Marin – Pich, Praszelik – Expósito
Náhradníci: Putnocký – Verdasca, Štiglec, Sobota, Pawlowski, Piasecki, Schwarz, Bejger, Lyszczarz

FC Ararat Jerevan: Jermakov – Bravo, Prljevič, Mkojan (C), Magarjan – Arakeljan, Pobulič, Manojan, E. Malakjan – Deble, Kone
Náhradníci: Simonjan – Hakobjan, Vardanjan, Isah, Raz. Hakobjan, Silue, Stanojevič, G. Malakjan, Nazarjan

Rozhodčí: Griffith – Beckett, Bird (vš. Wales).
Ve druhém předkole úvodního ročníku Evrospké konferenční ligy na sebe narazil polský Śląsk Wrocław proti FC Ararat Jerevan z Arménie.

Před prvním utkáním byl jasným favoritem tým z Polska, což se také potvrdilo. Na stadionu v Gyumri to ale bývalý tým českého trenéra Vítězslava Lavičky neměl vůbec jednoduché. Proti Araratu totiž vstřelil čtyři branky, dvě ovšem také dostal a tento dvojzápas tedy ještě rozhodně není rozhodnutý. Hosté navíc mohou mít více sil, neboť o víkendu nehráli domácí ligu, která začíná až začátkem srpna. Na druhé straně Śląsk remizoval v prvním kole domácí Ekstraklasy 2:2 s Wartou Poznaň 2:2.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

Śląsk Wrocław – Ararat Jerevan

3:3

koniec (1:2)

Späť na online

Góly: 2. Pich, 58. Lewkot (Golla), 65. Pich (Janasik) – 40. Kone (E. Malakjan), 42. Kone (Deble), 89. Silue (Margarjan)

Karty:   77. Lewkot (SLA) – 64. Margarjan (ARJ), 75. Silue (ARJ)

Śląsk Wrocław: Szromnik – Lewkot, Golla, Tamás – Janasik (87. Pawlowski), Maczynski (C), Makowski, Garcia – Pich (90+4 Lyszczarz), Praszelik (38. Sobota) – Expósito (87. Piasecki)
Náhradníci: Putnocký – Verdasca, Štiglec, Sobota, Pawlowski, Piasecki, Schwarz, Bejger, Lyszczarz

Ararat Jerevan: Jermakov – Bravo, Prljevič, Mkojan (C), Margarjan – Arakeljan (63- Stanojevič), Pobulič (79. Isah), Manojan (73. G. Malakjan), E. Malakjan (63. Hakobjan) – Deble (73. Silue) – Kone
Náhradníci: Simonjan – Hakobjan, Vardanjan, Isah, Raz. Hakobjan, Silue, Stanojevič, G. Malakjan, Nazarjan

Rozhodca: Griffith – Beckett, Bird (vš. Wales)

Prvý zápas: Ararat - Śląsk 2:4

Európska konferenčná liga (predkolá)

Karaganda – FCSB koniec po penal. (5:3) 15:00 2:1

FK Liepāja – CSKA Sofia koniec po penal. (1:3) 16:00 0:0

Tobol Kostanaj – Hajduk Split koniec po predl. 17:00 4:1

Vaduz – Újpest FC 18:00 1:3

Birkirkara – Ljubljana koniec po penal. (4:5) 18:00 1:0

Honka Espoo – Domžale 18:00 0:1

Dinamo Brest – Plzeň 18:00 1:2

Keşla FK – Soči 18:00 2:4

Sumgait – Čukarički Belehrad 18:00 0:2

Vorskla Poltava – KuPS koniec po predl. 18:00 2:3

Bodö/Glimt – Valur 18:00 3:0

Häcken – Aberdeen 18:30 2:0

FC Santa Coloma – Hibernian 18:30 1:2

Levadia Tallinn – Dundalk 18:30 1:2

Sepsi – Trnava  sk koniec po penal. (3:4) 18:30 1:1

Žilina – Limassol  sk 18:45 2:2

Žodino – Kodaň 19:00 0:5

Rosenborg – Hafnarfjördur 19:00 4:1

Raków – FK Sūduva koniec po penal. (4:3) 19:00 0:0

Slovácko – Lokomotiv Plovdiv koniec po penal. (2:3) 19:00 1:0

FC Ashdod – Karabach 19:00 0:1

Vålerenga – Gent 19:00 2:0

Aarhus – Larne FC 19:00 1:1

Borisov – Dinamo Bt. 19:00 1:4

Milsami – Elfsborg 19:00 0:5

Sivasspor – CS Petrocub 19:00 1:0

Be'er Sheva – Arda Kyrdżali 19:00 4:0

Haifa – Dinamo Tbilisi 19:00 5:1

New Saints – Kauno Žalgiris 19:15 5:1

Tel Aviv – Sutjeska 19:30 3:1

Fola – Salihorsk 19:30 1:0

Breidablik – Austria 19:30 2:1

Novi Sad – FK Ponevěž 20:00 1:0

Partizani Tirana – Bazilej 20:00 0:2

Feyenoord – KF Drita 20:00 3:2

Śląsk – Ararat 20:00 3:3

AEK Atény – Velež Mostar koniec po penal. (2:3) 20:00 1:0

Rijeka – Gżira 20:00 1:0

Puskás Akadémia – RFS Riga 20:00 0:2

Connah's Quay – Priština 20:00 4:2

Banja Luka – Linfield 20:00 0:0

Škendija – Riga FC 20:00 0:1

Servette – Molde 20:30 2:0

Aris Soluň – Astana koniec po predl. 20:30 2:1

Universitatea Craiova – Laçi 20:30 0:0

Maribor – Hammarby IF 20:45 0:1

Bohemians Dublin – Dudelange 20:45 3:0

Dunajská Streda – Partizan  sk 20:45 0:2

Osijek – Pogoń 21:00 1:0

Vllaznia Skadar – AEL Limassol 21:00 0:1

Santa Clara – Shkupi 22:00 2:0