Menu

Futbal

Európska liga (predkolá)

Rosenborg BK – FK Austria Viedeň

1:2

koniec (0:0)

25.08.2016, 19:00 • Lerkendal Stadion, Trondheim • Play-off • Vojtěch Tůma cz

Tipsport: 1.5 4.55 6.2

Ode mě je to vše, děkuji Vám za pozornost a u dalších online přenosů se někdy příště budu těšit na počtenou! (21:03:28)
Utkání je u konce, spokojenější mohou být fotbalisté Austrie, kteří dnes na hřišti svého norského soka dokázali zvítězit 2:1, zopakovali tedy stejný výsledek z týden starého mače, a zajistili si tak postup do základní skupiny Evropské ligy! První poločas dnešního duelu byl velice vyrovnaný, do šaten se odcházelo za bezbrankového stavu. Po návratu na trávník jsme byli svědky parádní fotbalové podívané, nejprve se do vedení dostali hosté zásluhou Grünwalda, ani ne minutu nato však Trondheim odpověděl, pokutový kop proměnil Gytkjær. Domácí byli posléze nuceni otevřít hru, tento tah se jim ale nevyplatil, zásluhou Kayodea ještě jednou inkasovali a ve zbývajícím průběhu se už na žádné zdramatizování situace nezmohli.

90+3

Konec zápasu.

90+2

Tak jsme se dočkali ještě jednoho střeleckého pokusu v podání Rosenborgu. Gytkjær u toho byl znovu, tentokráte ovšem v roli nahrávače, když šikovným pasem uvolnil Elbu Rashaniho, který si balon navedl na střed, mezi tři tyče ale nezacílil.

90+1

Domácí se ještě odhodlali k jakémusi závěrečnému tlaku, brankáře Almera ale ohrozit nedokázali. Odcentrovat se pokoušel Rashani, jeho nabídku ale zablokoval před chvílí příchozí Tajouri.

90

Rozhodčí Atkinson se nad rámec základní hrací doby rozhodl nastavit tři minuty!

89

Střídání v týmu FK Austria Vídeň: ze hřiště odchází Stryger-Larsen, přichází Tajouri.

89

Gytkjær to zkouší ze všech možných pozic, kromě pokutového kopu se však žádná z jeho ran neujala. Nyní domácí útočník těžil z přihrávky od Konradsena a pokusil se technickým pokusem na zadní tyč zaskočit Almera, ovšem znovu o vlásek minul!

88

Po souboji s Reginiussenem se k zemi poroučel David de Paula. Sudí se byl přesvědčit o jeho zdravotním stavu, vše se ale nakonec ukázalo býti v pořádku, hra tedy může pokračovat.

87

Vídeňští zvolili očekávanou taktiku a zatáhli se do hluboké defenzivy. Čas od času se však vrhnou do rychlého brejku, tak jako nyní Pires, daleko se ale nedostal, dobře totiž zasáhl Svensson.

85

Ani tentokráte se z něj ale domácím nezadařilo, standardní situace dnes Rosenborgu zkrátka a dobře nefungují. K centru se o pár vteřinek později sice dostal Rashani, Almer s jeho zkrocením ale neměl větší problém.

84

Tohle musí být gól, v Trondheimu mělo být vyrovnáno! Gytkjær vše udělal naprosto fantasticky, balon si ideálně zpracoval, obhodil si hned dva bránící hráče, tváří v tvář brankáři Almerovi ale nezakončil příliš důrazně, rakouský gólman stačil zasáhnout a vytěsnit kulatý nesmysl na roh!

83

Po Eyjólfssonově zbytečném faulu zahrávali Vídeňští přímý kop z nějakých osmadvaceti metrů od branky. Raphael Holzhauser to zkusil na přímo, jeho rána Kwaraseye pořádně protáhla, domácí gólman ale nadvakrát stačil kulatý nesmysl zkrotit.

82

Žlutou kartu dostává Eyjólfsson (Rosenborg BK).

81

Po Rashaniho dlouhém autovém vhazování míč skrze šestnáctku doskákal až na hranici malého vápna, kde se k hlavičce skoro dostal Gytkjær, celou situaci ale pro Austrii zachránil Filipović, jenž hlavou sklepl pro Almera.

80

Po Jensenově nepřesné rozehrávce se do okamžité protiakce pustil Felipe Pires. Hostující křídelník to celé vymyslel parádně, když na sebe natáhl dva bránící hráče a poté mezi nimi poslal balon na de Paulu, ten však v tutové příležitosti přestřelil!

79

Střídání v týmu FK Austria Vídeň: ze hřiště odchází Kayode, přichází Friesenbichler.

78

Panečku, to byla rána jako z kanónu! Anders Konradsen se s tím opravdu nepáral, ve vzdálenosti nějakých pětadvacet metrů od branky využil volného prostoru a vypustil parádní dělovku, brankáři Almerovi ale pomohlo břevno!

77

Nařízené standardní situace se znovu podle očekávání ujal Holzhauser, který vyslal přízemní centr někam do oblasti přední tyče, tam si ale nejlépe ze všech počínal Eyjólfsson.

76

Střídání v týmu FK Austria Vídeň: ze hřiště odchází Venuto, přichází de Paula.

75

A znovu se bude žlutit. Rashani ve snaze zabránit protiakci soupeře nejdříve fauloval Pirese, poté si ještě vyšlápl na Grünwalda. Sudí neměl na vybranou.

73

Sudí Atkinson je nucen ze své kapičky znovu vytáhnout žlutou kartu, kterou tentokráte po souboji s Piresem dostává domácí kapitán Jensen.

72

Ani z něj se ovšem domácímu celku nepodařilo udeřit, Rashaniho centr sice nebyl vůbec marný, tentokráte se ale vyznamenal brankář Almer, který ideálně vyběhl a vyboxoval kulatý nesmysl do bezpečné vzdálenosti od vlastní svatyně.

71

Domácí se ale jen tak nehodlají vzdát, což je velice sympatické. Jensen se nejprve skácel k zemi po souboji s Martschinkem, balon se k němu však znovu odrazil a domácí kapitán posléze našel volného Reginiussena, jeho pokus ovšem byl ztečován na další roh.

70

Střídání v týmu Rosenborg BK: ze hřiště odchází Skjelvik, přichází Gersbach.

69

69. KAYODE - 1:2

69

Austria právě vstřelila branku!
Hosté jdou do vedení a zdá se, že o postupujícím je rozhodnuto – Rosenborg by se ve zbývajících dvaceti minutách musel trefit hned třikrát! Po rozehrání rohového kopu domácí zaspali při návratu do defenzivy, rychlý brejk nakonec v parádní sóloakci proměnil OLARENWAJU KAYODE, který se probil přes několik obránců a nekompromisně propálil bezmocného Kwaraseye!

68

Exekuce přímého kopu z dobré pozice se ujal Elba Rashani, který balon sice dokázal zakroutit přes zeď, ve vápně stojící Rotpuller jej ale se štěstím zvládl odhlavičkovat na roh.

67

Na hřišti se navíc začíná lehce přiostřovat. Filipović nyní svůj skluz v souboji s Jensenem načasoval velice špatně, po právu dostává od sudího Atkinsona žlutou kartu.

66

A domácí fanoušci začínají být nespokojeni, fotbalisté Austrie totiž začínají bránit drobný náskok v rámci celého dvojzápasu všemi prostředky a průběh hry se snaží hodně pozdržet.

65

Žlutou kartu dostává Serbest (FK Austria Vídeň).

64

Domácím byla dopřána výhoda, příliš dobře s ní ale norský tým nenaložil. Gytkjær roztáhl hru doleva pro nikým nehlídaného Skjelvika, ten však svým centrem překopl úplně celou šestnáctku.

63

Následně si oba aktéři předchozí situace role vyměnili. Gytkjær se tentokráte pasoval do role nahrávače a na hranici šestnáctky oslovil číhajícího Jensen, jehož tečovanou ránu Almer nadvakrát stačil zastavit.

62

Následně domácí zahrávali rohový kop, po němž Jensen posadil balon přesně na hlavu Gytkjær, tomu ale tentokráte zakončení nevyšlo podle vlastních představ.

61

A domácí jsou jako politi živou vodou. Rashani se prohnal přes polovinu hřiště až do pozice pro centr, poté se ale ocitl proti dvojnásobné přesile, přes níž už míč do šestnáctky poslat nedokázal.

59

59. GYTKJÆR - 1:1

59

Rosenborg právě vstřelil branku!
Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat, máme srovnáno! Pokutového kopu se ujal CHRISTIAN GYTKJÆR, který zacílil neomylně k pravé tyči, a i když Almer směr jeho rány vystihl, na balon zkrátka a dobře dosáhnout nemohl!

59

59.

59

Pár okamžiků nato ale Filipović ve vápně zahrál rukou, domácí tak budou moci okamžitě odpovědět, k dispozici totiž mají pokutový kop!

58

58. GRÜNWALD - 0:1

58

Austria právě vstřelila branku!
Standardní situaci si fotbalisté Rosenborgu nepohlídali ale vůbec dobře, Austria se tedy dostává do vedení, a přibližuje se tak vytouženému postupu! Holzhauser přímý kop zahrál parádně, když balon zakroutil přesně na hlavu ALEXANDERA GRÜNWALDA, který zakončil přesně do protipohybu gólmana Kwaraseye.

57

Midtsjø jasně fauloval unikajícího Pirese, a nabídl tak hostům přímý kop. Následně si navíc neodpustil velice zbytečné poznámky na adresu hlavního sudího a dostal žlutou kartu.

56

Z něj se domácím nepodařilo nic vytěžit, jejich tlak však ještě pár okamžiků pokračoval. Nic velkého z něj ale nakonec nevzešlo, Rashani si totiž míč ukopl od nohy a poté jej zpět do své moci získal jen a cenu faulu.

55

Teď byl Rosenborg opravdu blízko vytouženému vedení! Svensson parádně zabojoval a doběhl téměř ztracený balon, následně jej navíc poslal k Vilhjálmssonovi, který ideální kolmicí našel Gytkjæra, jeho dobrou ránu ale vybíhající Almer stačil vytěsnit na roh!

53

Gytkjær si seběhl pro přihrávku a poté balon brilantní patičkou poslal na Jensena. Ten se dobře zorientoval a okamžitě vyslal do útoku Rashaniho, který se snažil probít mezi dvěma bránícími hráči, se štěstím se ale neshledal.

52

A vzápětí se do podobně vypadajícího brejku vrhli domácí. Konradsen na zteč vyslal Jensena, který se přes Holzhausera dostal až ke střele, ta mu ale nevyšla podle představ, Almer mohl zůstat naprosto v klidu.

51

Nyní už se pravý obránce Rosenborgu prokousal až k centru, ten ale opravdu za moc nestál. Na to konto se Austria vrhla do okamžité protiakce, Kayode ji ale pohřbil nepřesným přenesením hry pro Venuta.

50

Domácí se snaží o postupnou kombinaci. Od brankáře Kwaraseye se balon dostal ke Svenssonovi, který se s ním chtěl nacpat na osu hřiště, byl ale faulován vracejícím se Piresem.

49

Na útočnou polovinu se po povedení individuální akci podíval Rashani, daleko se ale nedostal, hned při prvním kontaktu s hráčem soupeře, jímž byl Filipović, o balon totiž přišel.

48

Právě jsme byli svědky prvního střeleckého pokusu druhého poločasu. Venuto si balon potáhl až na hranici šestnáctky, kde se štěstím našel svého kolegu Pirese, který okamžitě vypálil, balonu ale dodal opačnou rotaci, než asi zamýšlel.

47

Grünwald po odpískání naprosto zbytečně zakopl míč, navíc přímo před zraky hlavního sudího, který okamžitě vytáhl žlutou kartu.

46

Do druhého poločasu vstupují oba celky bez jediné změny v základní jedenáctce. Domácí se musí více tlačit dopředu, k postupu potřebují alespoň jednu branku vstřelit a pokud možno vůbec neinkasovat.

46

Začal druhý poločas.
Prvních pětačtyřicet minut je za námi, branky jsme zatím neviděli, momentálně do základní skupiny Evropské ligy tak stále postupuje Austria. Nesledujeme vůbec špatné utkání, ze začátku byli aktivnějším týmem domácí, do žádné vyloženě gólové příležitosti se jim však dostat nepodařilo. Postupem času začali zápasové otěže přebírat Vídeňští, kteří se okolo třicáté minuty mohli hned dvakrát ujmout vedení, Grünwaldův přímý kop ale zneškodnil Kwarasey, o pár okamžiků později hlavičkoval Kayode těsně vedle.

45+1

První poločas skončil.

45+1

A domácí se ještě pokusili zahrozit. Midtsjø udržel balon i přes obránce na svých zádech a povedeným bochánkem jej dostal Vilhjálmssonovi, ten se ale k centru díky dobré obranné práci od Martschinka nedostal.

45

Nad rámec prvního poločasu se sudí Atkinson rozhodl nastavit jen jednu minutu!

44

Poté, co se balon po souboji mezi Rashanim a Strygerem Larsenem odporoučel za postranní čáru, se domácí hráči i fanoušci začali zlobit. Dle jejich názoru totiž měl mít Rosenborg k dispozici roh, opakovaný záběr ale dal za pravdu sudímu Atkinsonovi.

43

Obrana Rosenborgu si nyní vybrala slabší chvilku, když za svými zády ponechala zcela osamoceného Pirese. Ten si posléze poradil s vracejícím se Svenssonem a chtěl odcentrovat na Grünwalda, jeho úmysl ale přečetl Reginiussen.

42

Po trmě – vrmě ve středu hřiště, která byla plná nepřesných přihrávek a tvrdých osobních soubojů, se balon zhostil Konradsen, díky faulujícímu Grünwaldovi ale daleko nedošel.

41

Nic světoborného to nebylo, Holzhauserův centrovaný balon domácí obrana s přehledem odvrátila mimo pokutové území, ke střele se však i tak dostal Serbest, mířidla měl ale pořádně vychýlená.

40

Felipe Pires ve snaze odcentrovat ztroskotal na dobře bránícím Svenssonovi, alespoň ale pro své spoluhráče vybojoval kop od rohového praporku. Jak s ním Austria naloží?

39

Na druhé straně se do okamžité protiakce probojoval Lucas Venuto. V konečné fázi se však zachoval poněkud sobecky, místo přihrávky na někoho z volných spoluhráčů se totiž rozhodl vystřelit, jeho tečována rána ale Kwaraseye nezaskočila.

38

Pěkná akce domácích! Rashaniho přetažený centr si zpracoval Gytkjær, ale dostal se z ideální střelecké pozice, proto balon patičkou posunul za sebe, a vypálit tak mohl z druhé vlny si sbíhající Midtsjø, brankář Almer ale číhal na správném místě a zasáhl!

37

Trondheimští ovšem ještě na chvíli zůstali zabydleni na útočné polovině, jejich snaha ale k ničemu světobornému nevedla. Vše vyústilo v centr od Rashaniho, balon se však zakroutil přesně do náruče brankáře Almera.

36

A byl to právě Martschinko, kdo nyní vystoupil proti Svenssonovi a zastavil jej díky jasnému faulu. Z nařízené standardní situace ovšem domácí nic nevytěžili, po Jensenově centru balon s klidem mimo vápno odhlavičkoval Filipović.

35

Změnit se to snažil Anders Konradsen. Středopolař v dresu norského mistra si sice šikovně poradil se Serbestem a poté kolmým pasem rozběhl Vilhjálmssona, ten ale přes pozorného Martschinka neodcentroval.

34

Domácí se musí rozhodně zlepšit, v posledních minutách tahají za kratší konec provazu, dopředu se jim nedaří, navíc nechávají otevřená okénka v defenzivě.

33

Míč končí v domácí brance, oslavy Vídeňských jsou ale zbytečné! Po bleskové rozehrávce standardní situace se na pravé straně až k centru dostal Venuto, který na přední tyči našel volného Kaydoea a ten zacílil přesně. Gól ale neplatí, sudí viděl ofsajd nigerijského útočníka.

32

Příliš se jim to ale nedaří. Kapitán Jensen zatím nehraje úplně ideální utkání a potvrdil to i nyní, když si balon zbytečně ukopl a posléze nepříjemně zasáhl Serbesta. Sudí Atkinson si jej pozval na kobereček, kartu mu ale neudělil.

31

Hosté ještě chvíli pokračovali ve své aktivitě, po útočném faulu v podání Pirese se ale byli nuceni stáhnout. Přímý kop rozehrál Rosenborg na krátko, domácí hráči se snaží o uklidnění tempa.

30

30.

30

Další obrovská příležitost hostí! Hned z následného rohového kopu poslal Raphael Holzhauser míč přesně k úplně zapomenutému Kayodemu, který si na centr ideálně naskočil, hlavou ale zacílil těsně vedle levé tyče trondheimské svatyně!

29

29.

29

A s nařízeným přímým kopem hosté nenaložili vůbec špatně! Holzhauser přenechal kulatý nesmysl pro Grünwalda, který jej umně zakroutil přes zeď, brankář Kwarasey ale stál na správném místě a díky dobrému zákroku podržel své spoluhráče!

28

Následnou protiakci Austrie musel obránce Reginiussen zastavit jen za cenu faulu, sudí Atkinson se nakonec rozhodl tasit první žlutý kartónek v utkání.

27

Obránce Skjelvik si balon píchl směrem ke středu a i přes clonu dvou bránících hráčů dokázal odcentrovat, ve vápně si ale nejlépe počínal Filipović, který, dle názoru domácích, hrál rukou, sudí ale nechal hru plynout.

26

Po příchodu střídajícího hráče se hosté konečně dočkali pokynu k rozehrání rohového kopu, delší čekání je ale, zdá se, lehce vyvedlo z koncentrace, po Holzhauserově centru se totiž balon dostal pouze k vybíhajícímu Kwaraseyovi.

25

Hellandovy problémy s tříslem jsou zřejmě vážnější, pro domácího křidelníka tak utkání končí. Místo něj se na hřiště podívá Matthías Vilhjálmsson.

24

Felipe Pires zvedl hlavu a přenesl balon na úplně volného Venuta, který udělal pár rychlých kroků, nechal za zády Skjelvika a přízemním centrem zkusil některého ze spoluhráčů vyzvat k zakončení, Svensson ale kulatý nesmysl odklidil na roh.

23

Zatímco byl Helland ošetřován za postranní lajnou, balon se dostal k volnému Rashanimu, jenž se s ním dostal až do pozice pro centr, proti ale byl včas blokující Stryger Larsen.

22

Sudí Atkinson je nucen utkání na malou chvíli přerušit. K zemi se totiž skácel Helland, opakovaný záběr ukázal, že si zdravotní potíže ale přivodil bez cizího zavinění. Zřejmě jej trápí tříslo, tak uvidíme, zda bude domácí křídelník moci pokračovat.

21

Při dalším rychlém brejku už si fotbalisté Trondheimu vedli o něco lépe. Konradsen roztáhl hru na Hellanda, jehož přetažený centr dolétl až do míst, kde číhal Midtsjø, jenž si balon nachystal do ideální střelecké pozice, branku ale o kousek minul.

20

Nyní nebezpečný centr přilétl do šestnáctky Austrie, zasloužil se o to Rashani. Odražený balon se se štěstím dostal přesně ke Gytkjærovi, který si jej navedl na pravačku, trefil ale pouze jednoho z blokujících hostujících beků.

19

Vídeňským to ovšem nikterak zvlášť vadit nemuselo. Po Konradseově minele v rozehrávce se totiž až k centru probil Lucas Venuto, balon ale nezasáhl podle vlastních představ, a našel tak pouze náruč gólmana Kwaraseye.

18

Hosté se teď zlobí. Po Grünwaldově nahrávce se totiž po levém křídle hnal Felipe Pires, byl ale zastaven Svenssonovým zákrokem na hranici fotbalových pravidel a regulí. Sudí však nechává hru plynout.

17

S touhle možností šlo naložit určitě lépe. Martschinko se po dobrém pasu od kolegy Pirese dostal k centru, místo toho ale volil pas na nikým nehlídaného Serbesta, který asi měl vypálit, místo toho si ale ještě dovolil jednu kličku navíc a pohořel.

16

Martschinko přenesl hru ke Strygeru Larsenovi, tomu ale vůbec nevyšlo zpracování, načež se kupředu mohl hnát Elba Rashani, daleko se ale nedostal, hned v prvním souboji jej totiž díky dobrému obrannému skluzu zastavil Filipović.

15

Fotbalisté Rosenborgu se usadili na útočné polovině, k žádnému centru či střeleckému pokusu se však přes dobře fungující defenzivu soupeře dostat nezvládli. Jensen navíc nepřesně nahrál, rodící se protiakci Austrie však zažehnal Eyjólfsson.

13

Teď už se ale k zakončení dostali! Po přesném pasu z pravé strany se ke střele odhodlal Grünwald, balon byl ale lehce tečován a pomaličku se šoural k brankáři Rosenborgu, všechny ale zaskočil Stryger Larsen, který se dostal za obranu domácích, ani on ale úspěch neslavil.

12

Po až příliš agresivním napadání rozehrávky soupeře byl Rashanimu odpískán faul. Hosté se ale po rozehrání přímého kopu nikam bezhlavě hnát nehodlají, přeci jen mají k dispozici jednobrankový náskok.

11

V posledních okamžicích tempo hry vydatně ožilo. Holzhauser se nyní obtočil okolo svého strážce a rychlou kolmicí vyslal na zteč Kayodea, který si balon po souboji se Svenssonem přehodil na levačku, jeho rána ale brankáři Kwaraseyovi starosti nepřidělala.

10

Slušná šance byla k vidění i na opačném kraji travnaté plochy. Díky vysoké rychlosti se až k centru prokousal Helland, obránce Filipović ve snaze odvrátit nebezpeční balon odhlavičkoval pouze k volnému Konradsenovi, ten ale vypálil mimo.

9

Lucas Venuto zvedl hlavu a pasem přes celou šíři hrací plochy našel kousek do šestnáctky číhajícího Pirese, který si balon po rychlé kličce přehodil na pravačku a vypálil, balon ale stačil zablokovat dobře postavený Reginiussen.

8

Hosté se však díky dobrému napadání z řad svého oponenta daleko nedostali, osamocený Pires byl nucen zvolit zpětnou přihrávku na obrannou polovinu hřiště. Kombinace hostí se posléze přesunula vpravo.

7

Svensson se dnes pokoušel už o třetí dlouhý nákop na útočnou polovinu, ani tentokráte si ale s přesností příliš nepotykal. Balonu se posléze ujal brankář Almer, po jehož pasu protiakci Austrie rozjede Stryger Larsen.

6

Nyní si však obrana Trondheimu vybrala slabší moment. Po pravém křídle jí pláchl Lucas Venuto, který si na konci své akce pohrál se Skjelvikem a přízemním centrem vyzval ke střele Kayodeho, tomu ale k dosažení na míč ještě jeden krok scházel.

5

Vídeňští se dopustili další chyby při rozehrávce a těžit z toho opět mohl Elba Rashani, který si na levém kraji hrací plochy pohrál se svým strážcem a odcentroval, hlavičkujícího Hellanda ovšem k zakončení nepustil Rotpuller.

4

4.

4

Utkání se zatím odehrává v režii norského mistra. Naopak Austria působí poněkud vyjukaně, což nyní předvedl Serbest, jenž ve středu hřiště zbytečně přišel o balon. Na to konto se k centru dostal Rashani, zakončující Gytkjær ale z první zacílil nad branku.

3

Už od začátku na Lerkendal Stadion panuje opravdu skvělá atmosféra! Za hlasitého povzbuzování domácích příznivců se balonu ujal kapitán Jensen, který roztáhl hru napravo ke Svenssonovi, jeho centr ale přelétl celou šestnáctku.

2

Díky Piresově ztrátě se jako první směrem vpřed mohli vrhnout domácí fotbalisté. Zkušený zadák Svensson vyslal na útočnou polovinu dlouhatánský nákop, který se sice dostal ke Gytkjærovi, tomu ale nevyšlo zpracování.

1

Martin Atkinson právě foukl do píšťalky, a odstartoval tak dnešní utkání – pojďme na to! Los přisoudil rozehrávku hostujícím fotbalistům, kteří nastupují v červených dresech, naopak Rosenborg zvolili tradiční bílou kombinaci.

1

Utkání právě začalo.
Ještě jednou Vás všechny vítám u sledování našeho online přenosu! Velezkušený sudí Atkinson, který má dnešní mač mezi Rosenborgem a Austrií na povel, právě přivádí oba celky na travnatou plochu, za pár okamžiků tedy budeme moci začít.
Úvodní sestavy:

Rosenborg BK: Kwarasey – Svensson, Reginiussen, Eyjólfsson, Skjelvik – Jensen (C), Konradsen, Midtsjø – Helland, Gytkjær, Rashani
Náhradníci: Londak – Vilhjálmsson, Bjørdal, Stamnestrø, Gersbach, Thórarinsson, Reitan

FK Austria Vídeň: Almer (C) – Stryger Larsen, Filipović, Rotpuller, Martschinko – Serbest, Holzhauser – Venuto, Grünwald, Pires – Kayode
Náhradníci: Hadžikić – Windbichler, Vukojević, Tajouri, Friesenbichler, de Paula, Salamon

Rozhodčí: Martin Atkinson – Stephen Child, Ian Hussin (všichni Anglie).
První utkání

18.8. 2016 – FK Austria Vídeň:Rosenborg BK 2:1

Branky: 51. Grünwald, 53. Pires – 90+1. Reginiussen

FK Austria Vídeň: Almer (C) – Stryger Larsen, Rotpuller, Filipovic, Martschinko – Serbest, Holzhauser – Venuto (84. De Paula), Grünwald (81. Windbichler), Felipe Pires – Kayode (90. Friesenbichler).

Rosenborg BK: Kwarasey – Svensson, Reginiussen, Eyjólfsson, Skjelvik (71. Rashani) – Jensen (C), Konradsen, Midtsjø (77. Vilhjálmsson) – Helland, Gytkjær, Gersbach.
FK Austria Vídeň

Čtyřiadvacetinásobný rakouský mistr v posledních letech zažívá drobný ústup ze slávy. Poslední titul dokázala Austria vybojovat na jaře roku 2013, čímž si zajistila účast v základní skupině Ligy mistrů. Od té doby se však celku z rakouského hlavního města nedaří úplně ideálně, o titul se spolu perou výrazně Red Bull Salzburg a úhlavní rival Rapid. Loni se svěřenci Thorstena Finka umístili právě za těmito dvěma soupeři, a po tříleté pauze se tak vrátili na evropskou scénu. Na úvod si poměrně snadno poradili s albánským Kukësi, ve třetím předkole jim překvapivě velké problémy dělal Spartak Trnava.

Čtvrtý tým loňského ročníku slovenské nejvyšší soutěže ve Vídni zvítězili 1:0, do domácí odvety si tak vytvořili velice výhodnou pozici. Už už to vypadalo, že se dočkají postupu, v osmaosmdesáté minutě jim ale plány zhatil Friesenbichler. Rozhodnout musely až pokutové kopy, v nichž fotbalisté Austrie ani jednou nechybili, naopak za Spartak v poslední sérii neproměnil kapitán Mikovič. I dvojzápas s Rosenborgem mají Vídeňští dobře rozehraný, inkasovaná branka v závěru prvního duelu by je však mohla mrzet. Na Lerkendal Stadion přijíždí bílo-fialoví v poměrně dobré náladě, po dvou ligových porážkách si o víkendu zvedli sebevědomí, když před vlastními fanoušky poměrem 3:1 přemohli Altach.
Rosenborg BK

Minulý ročník norské nejvyšší fotbalové soutěže vyhrál Rosenborg s poměrně velkým přehledem, z třiceti kol zaznamenal pouhopouhé tři porážky a na konci se mohl pyšnit velice komfortním dvanáctibodovým náskokem. Tippeligaen, stejně jako většina severoevropských soutěží, běží od března do listopadu, momentálně se tak nachází už ve své poslední třetině. Nový ročník sice svěřenci trenéra Ingebrigtsena začali porážkou proti Odds, poté ale opět najeli na vítěznou vlnu a nyní se zdá, že si celek z Trondheimu v naprostém klidu dokráčí už pro čtyřiadvacátý ligový titul v klubové v historii.

Letošní pouť evropskými poháry začali černo-bílí ve druhém předkole Ligy mistrů. V něm ještě úspěšní byli, po výsledcích 3:1 a 2:3 dokázali přejít přes švédský Norrköping. O kolo dál na ně čekal nevyzpytatelný APOEL. Rosenborg tento dvojzápas rozehrál poměrně solidně, když před vlastními fanoušky díky Gytkjæra a Skjelvika zvítězili 2:1. V odvetě pak Trondheimští dlouho drželi bezbrankový a tudíž postupový výsledek, v nastaveném čase ale inkasovali hned třikrát, a musí tak zabojovat alespoň o Evropskou ligu. Do ní se loni zvládli prokousat, i přesto, že svou cestu započali už v prvním předkole kvalifikace. Povede se jim do základní skupiny této prestižní soutěže probojovat znovu?
Příjemný čtvrteční večer přeji všem fanynkám a fanouškům kvalitní evropské kopané! Kvalifikační boje o účast v základních skupinách Evropské ligy se pomalu dostaly do své závěrečné fáze, dnes jsou na programu odvety čtvrtého předkola, z něhož vzejde zbývajících dvaadvacet účastníků. V tomto online přenosu se zaměříme na vyrovnané střetnutí, v němž Rosenborg BK přivítá rakouský celek FK Austria Vídeň! Začínáme v 19:00.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

Rosenborg BK – FK Austria Viedeň

1:2

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 59. Gytkjær (pen.) – 58. Grünwald, 69. Kayode

Karty:   28. Reginiussen (RSN), 57. Midtsjø (RSN), 73. Jensen (RSN), 75. Rashani (RSN), 82. Eyjólfsson (RSN) – 47. Grünwald (AUV), 65. Serbest (AUV), 67. Filipović (AUV)

Držení míče: 57 % : 43 %.
Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 7:3. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:18.

Rosenborg BK: Kwarasey – Svensson, Reginiussen, Eyjólfsson, Skjelvik (70. Gersbach) – Jensen (C), Konradsen, Midtsjø – Helland (25. Vilhjálmsson), Gytkjær, Rashani
Náhradníci: Londak – Vilhjálmsson, Bjørdal, Stamnestrø, Gersbach, Thórarinsson, Reitan

FK Austria Viedeň: Almer (C) – Stryger Larsen (89. Tajouri), Filipović, Rotpuller, Martschinko – Serbest, Holzhauser – Venuto (76. de Paula), Grünwald, Pires – Kayode (79. Friesenbichler)
Náhradníci: Hadžikić – Windbichler, Vukojević, Tajouri, Friesenbichler, de Paula, Salamon

Rozhodca: Martin Atkinson – Stephen Child, Ian Hussin (všichni Anglie)

Prvý zápas: Austria - Rosenborg 2:1