Menu

Futbal

Európska liga (predkolá)

Rosenborg BK – FK Austria Viedeň

1:2

koniec (0:0)

25.08.2016, 19:00 • Lerkendal Stadion, Trondheim • Play-off • Vojtěch Tůma cz

Tipsport: 1.5 4.55 6.2

89

Střídání v týmu FK Austria Vídeň: ze hřiště odchází Stryger-Larsen, přichází Tajouri.

89

Gytkjær to zkouší ze všech možných pozic, kromě pokutového kopu se však žádná z jeho ran neujala. Nyní domácí útočník těžil z přihrávky od Konradsena a pokusil se technickým pokusem na zadní tyč zaskočit Almera, ovšem znovu o vlásek minul!

84

Tohle musí být gól, v Trondheimu mělo být vyrovnáno! Gytkjær vše udělal naprosto fantasticky, balon si ideálně zpracoval, obhodil si hned dva bránící hráče, tváří v tvář brankáři Almerovi ale nezakončil příliš důrazně, rakouský gólman stačil zasáhnout a vytěsnit kulatý nesmysl na roh!

82

Žlutou kartu dostává Eyjólfsson (Rosenborg BK).

80

Po Jensenově nepřesné rozehrávce se do okamžité protiakce pustil Felipe Pires. Hostující křídelník to celé vymyslel parádně, když na sebe natáhl dva bránící hráče a poté mezi nimi poslal balon na de Paulu, ten však v tutové příležitosti přestřelil!

79

Střídání v týmu FK Austria Vídeň: ze hřiště odchází Kayode, přichází Friesenbichler.

78

Panečku, to byla rána jako z kanónu! Anders Konradsen se s tím opravdu nepáral, ve vzdálenosti nějakých pětadvacet metrů od branky využil volného prostoru a vypustil parádní dělovku, brankáři Almerovi ale pomohlo břevno!

76

Střídání v týmu FK Austria Vídeň: ze hřiště odchází Venuto, přichází de Paula.

75

A znovu se bude žlutit. Rashani ve snaze zabránit protiakci soupeře nejdříve fauloval Pirese, poté si ještě vyšlápl na Grünwalda. Sudí neměl na vybranou.

73

Sudí Atkinson je nucen ze své kapičky znovu vytáhnout žlutou kartu, kterou tentokráte po souboji s Piresem dostává domácí kapitán Jensen.

70

Střídání v týmu Rosenborg BK: ze hřiště odchází Skjelvik, přichází Gersbach.

69

69. KAYODE - 1:2

69

Austria právě vstřelila branku!
Hosté jdou do vedení a zdá se, že o postupujícím je rozhodnuto – Rosenborg by se ve zbývajících dvaceti minutách musel trefit hned třikrát! Po rozehrání rohového kopu domácí zaspali při návratu do defenzivy, rychlý brejk nakonec v parádní sóloakci proměnil OLARENWAJU KAYODE, který se probil přes několik obránců a nekompromisně propálil bezmocného Kwaraseye!

67

Na hřišti se navíc začíná lehce přiostřovat. Filipović nyní svůj skluz v souboji s Jensenem načasoval velice špatně, po právu dostává od sudího Atkinsona žlutou kartu.

65

Žlutou kartu dostává Serbest (FK Austria Vídeň).

59

59. GYTKJÆR - 1:1

59

Rosenborg právě vstřelil branku!
Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat, máme srovnáno! Pokutového kopu se ujal CHRISTIAN GYTKJÆR, který zacílil neomylně k pravé tyči, a i když Almer směr jeho rány vystihl, na balon zkrátka a dobře dosáhnout nemohl!

59

59.

59

Pár okamžiků nato ale Filipović ve vápně zahrál rukou, domácí tak budou moci okamžitě odpovědět, k dispozici totiž mají pokutový kop!

58

58. GRÜNWALD - 0:1

58

Austria právě vstřelila branku!
Standardní situaci si fotbalisté Rosenborgu nepohlídali ale vůbec dobře, Austria se tedy dostává do vedení, a přibližuje se tak vytouženému postupu! Holzhauser přímý kop zahrál parádně, když balon zakroutil přesně na hlavu ALEXANDERA GRÜNWALDA, který zakončil přesně do protipohybu gólmana Kwaraseye.

57

Midtsjø jasně fauloval unikajícího Pirese, a nabídl tak hostům přímý kop. Následně si navíc neodpustil velice zbytečné poznámky na adresu hlavního sudího a dostal žlutou kartu.

55

Teď byl Rosenborg opravdu blízko vytouženému vedení! Svensson parádně zabojoval a doběhl téměř ztracený balon, následně jej navíc poslal k Vilhjálmssonovi, který ideální kolmicí našel Gytkjæra, jeho dobrou ránu ale vybíhající Almer stačil vytěsnit na roh!

47

Grünwald po odpískání naprosto zbytečně zakopl míč, navíc přímo před zraky hlavního sudího, který okamžitě vytáhl žlutou kartu.

30

30.

30

Další obrovská příležitost hostí! Hned z následného rohového kopu poslal Raphael Holzhauser míč přesně k úplně zapomenutému Kayodemu, který si na centr ideálně naskočil, hlavou ale zacílil těsně vedle levé tyče trondheimské svatyně!

29

29.

29

A s nařízeným přímým kopem hosté nenaložili vůbec špatně! Holzhauser přenechal kulatý nesmysl pro Grünwalda, který jej umně zakroutil přes zeď, brankář Kwarasey ale stál na správném místě a díky dobrému zákroku podržel své spoluhráče!

28

Následnou protiakci Austrie musel obránce Reginiussen zastavit jen za cenu faulu, sudí Atkinson se nakonec rozhodl tasit první žlutý kartónek v utkání.

25

Hellandovy problémy s tříslem jsou zřejmě vážnější, pro domácího křidelníka tak utkání končí. Místo něj se na hřiště podívá Matthías Vilhjálmsson.

Rosenborg BK – FK Austria Viedeň

1:2

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 59. Gytkjær (pen.) – 58. Grünwald, 69. Kayode

Karty:   28. Reginiussen (RSN), 57. Midtsjø (RSN), 73. Jensen (RSN), 75. Rashani (RSN), 82. Eyjólfsson (RSN) – 47. Grünwald (AUV), 65. Serbest (AUV), 67. Filipović (AUV)

Držení míče: 57 % : 43 %.
Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 7:3. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:18.

Rosenborg BK: Kwarasey – Svensson, Reginiussen, Eyjólfsson, Skjelvik (70. Gersbach) – Jensen (C), Konradsen, Midtsjø – Helland (25. Vilhjálmsson), Gytkjær, Rashani
Náhradníci: Londak – Vilhjálmsson, Bjørdal, Stamnestrø, Gersbach, Thórarinsson, Reitan

FK Austria Viedeň: Almer (C) – Stryger Larsen (89. Tajouri), Filipović, Rotpuller, Martschinko – Serbest, Holzhauser – Venuto (76. de Paula), Grünwald, Pires – Kayode (79. Friesenbichler)
Náhradníci: Hadžikić – Windbichler, Vukojević, Tajouri, Friesenbichler, de Paula, Salamon

Rozhodca: Martin Atkinson – Stephen Child, Ian Hussin (všichni Anglie)

Prvý zápas: Austria - Rosenborg 2:1