Menu

Futbal

Európska liga (predkolá)

AIK Štokholm – KÍ Klaksvík

5:0

koniec (5:0)

06.07.2017, 19:00 • Friends Arena, Stockholm • 1. predkolo • Michal Břuchanský cz

Tipsport: 1.1 10.6 24.0

Z tohoto zápasu je to vše, přeji Vám hezký zbytek dne. (22:35:07)
Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 3:3. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 5:10.
Je dobojováno! O osudu odvetného zápasu mezi švédským AIK Stockholm a faerským Klaksvíkem rozhodl samotný úvod zápasu, ve kterém domácí vstřelili hned tři góly za prvních šestnáct minut. Po pěti gólech z prvního poločasu se AIK začalo šetřit na další boje a další branky už nepřidalo. I tak ale může slavit postup do druhého předkola Evropské ligy!

90+1

Konec zápasu.

90+1

Střídání v týmu KÍ Klaksvík: ze hřiště odchází Albert Kojo Adu-Donyinah, přichází Steinbjørn Olsen.

90

Nastavuje se 1 minuta.

89

Hostující obránci místo založení útoku drží míč u vlastního vápna. Evidentně už nechtějí riskovat šestou inkasovanou branku.

87

Mushitu přišel na hřiště a hned se zapojil do útočné akce, při které přichystal šanci jednomu ze svých spoluhráčů, jenž z hranice vápna ale nezamířil mezi tři tyče.

86

Střídání v týmu AIK Stockholm: ze hřiště odchází Eero Markkanen, přichází Daniel Mushitu.

82

Bjartalíð rozehrál hostující rohový kop, po kterém ale došlo k útočnému faulu a čisté konto Linnéra tak v ohrožení není.

81

Střídání v týmu KÍ Klaksvík: ze hřiště odchází Isak Simonsen, přichází Hjalgrím Elttør.

80

Na hrací ploše mezitím centroval Simonsenen do rukavic Linnéra, který vyrazil míč na rohový kop.

79

Až teď se na hostující straně chystá první střídání, na střídačce se připravuje Hjalgrím Elttør.

77

Domácí ale nepustili balón do blízkosti Linnérovy branky a po faulu Adu-Donyinaha mohou sami poslat míč do pokutového území.

76

Hosté mají stále k dispozici všechny tři střídání. Mezitím se ale chystají k rozehrávce po faulu Perryho.

74

Zhruba šestnáct minut před koncem zápasu se dá říct, že se zápas už pouze dohrává. Ani jeden z týmů nejeví větší snahu útočit.

72

Affaneho centr hostující obránci znovu odhlavičkovali, ovšem útočná akce AIK přesto ještě pokračuje.

70

Perry se probil přes Rasmussena, ale ten ve skluzu v pokutovém území poslal míč na rohový kop.

67

Meinhardt Joensen už se postavil na nohy a s největší pravděpodobností bude moct pokračovat ve hře.

65

Markkanen se nedostal k Sundgrenově kolmé přihrávce, když jej k míči nepustil Rasmussen. Útočník AIK poté nechtěně zavadil o Joensena a zřejmě mu udělal nějaký šrám na hlavě.

64

Střídání v týmu AIK Stockholm: ze hřiště odchází Per Karlsson, přichází Sauli Väisänen.

62

Domácí reagují poklidným držením míče v místech, odkud je to zhruba stejně daleko k oběma brankám.

60

60. Albert Kojo Adu-Donyinah (KLK)

60

První opravdová šance pro Klaksvík! Adu-Donyinah se probil k centru z levé strany, jenomže zblízka hlavičkoval přímo do šťastně postaveného Oscara Linnéra.

59

Markkanen má i po vstřeleném hattricku velkou chuť hrát, nyní to ale přehnal s důrazem a před střídačkami fauloval.

58

Albert Kojo Adu-Donyinah to měl daleko k balónu, a tak alespoň naložil Olssonovi. Míč pro AIK.

57

Snad první rychlejší akci faerského celku překazila zachycená předfinální přihrávka na levou část hřiště.

56

Semir Hadžibulić v hlavičkovém souboji trefil loktem soupeře do obličeje, rozhodčí to ale neviděli a nechávají míč na kopačkách Klaksvíku.

55

Dnešní utkání sleduje 6 257 diváků.

54

Exekuci rohového kopu AIK na sebe vzal Affane, po jehož částečně odvráceném centru z velké dálky napřáhl střídající Perry, jenže pomalu letící míč prolétl hodně vedle pravé tyče.

53

Rozhodně to nevypadá, že by se Klaksvík pokusil o nějaké zdramatizování výsledku. Hosté naopak poctivě brání a snaží se odvrátit ještě větší debakl.

51

Další ofenzivní snažení AIK ztroskotalo na ofsajdu, ve kterém se zapomněl autor tří gólů Eero Markkanen.

50

Na řadu tak přišel rohový kop Amina Afanneho, jehož pobídku do šestnáctky ale schoval do rukavic pozorný gólman Joensen.

49

Na druhé straně se něco takového povedlo Olssonovi, jehož pokus z devatenácti metrů ale jeden z protihráčů tečoval mimo branku.

48

Po Affaneho faulu hosté zkusili nakopnout míč k pokutovému území, jenže jeden z hráčů se nedokázal obtočit přes obránce ke střele.

47

Druhá půle začíná v poklidném tempu, které asi budeme vídat až do konce již rozhodnutého zápasu.

46

Střídání v týmu AIK Stockholm: ze hřiště odchází Stefan Ishizaki, přichází Nebiyou Perry.

46

Začal druhý poločas.
Celek z hlavního města Švédska v právě skončeném poločase důrazně odmítl překvapivé vyřazení poté, co na Faerských ostrovech pouze remizoval 0:0. AIK dvakrát skórovalo během prvních šesti minut, když první dva ze svých tří gólů vstřelil finský útočník Eero Markkanen. Další trefy zaznamenali Kristoffer Olsson se Stefanem Ishizakim, a tak domácí vedou nad faerským outsiderem už 5:0.

45+2

První poločas skončil.

45+2

Markkanen patou prodloužil Olssonův pas na rozběhnutého Avdiće. Joensen ale výborně přečetl hru a po rychlém vyběhnutí míč lapil.

45+1

Nastavují se 2 minuty.

45

Útočník Klaksvíku si ublížil po autovém vhazování, když se snažil vymanit z objetí Nilse-Erica Johanssona.

44

Páll Klettskard zůstává ležet před domácí brankou a bude potřebovat ošetření.

42

42. Eero MARKKANEN - 5:0

42

AIK Stockholm právě vstřelil branku!
Po exhibiční souhře na jeden dotek přichází pátý gól AIK! Affane zrychlil nekončící kolotoč přihrávek narážečkou s Sundgren, který ještě posunul míč na EERO MARKKANENA a ten už to měl s kompletováním hattricku jednoduché.

40

Hosté se při bránění stahují v jedenácti lidech a jenom přihlíží kombinujícím hráčům Stockholmu...

39

Klaksvík popáté inkasoval, nicméně stav se zatím nemění, neboť Eero Markkanen tečoval spoluhráčovu střelu ze sedmnácti metrů z evidentního ofsajdu.

37

Hosté se zmocnili míče a po centru z pravé strany zahrozili Klettskardem, který dostal opravdu hodně prostoru na zakončení, ale tím o nějaký ten metr minul Linnérovu svatyni.

35

Až teď se pokračuje ve hře. Konkrétně to je zadní řada Stockholmu, která sbírá další procenta do statistiky držení míče.

34

Člen hostujícího realizačního týmu nakonec donesl Joensenovi novou sadu kopaček. Fanoušci AIK mezitím reagují nesmělým pískotem.

33

Hostující brankář má nějaké problémy s kopačkou, rozhodčí proto pozastavil hru a dává Joensenovi prostor na vyřešení celého problému.

31

Tempo hry v posledních vteřinách trochu opadlo. Divit se ale nemůžeme, neboť AIK rozhodně nemá důvod za stavu 4:0 někam pospíchat.

29

Ojedinělá návštěva Klaksvíku na útočné polovině nic nebezpečného nepřinesla, Hadžibulićovi zakončení nesedlo a Linnér zasahovat nemusel.

28

Markkanen pouštěl přihrávku z hloubi pole za sebe dovnitř pokutového území, ale tam Avdić rovněž jenom prodloužil míč na Joensena.

27

Pátý gól v rozmezí sedmadvaceti minut zatím nepřichází, rozehrávající Amin Affane totiž vůbec netrefil zařízení.

26

Páll Klettskard se jako ofenzivní hráč poctivě vrátil před hostující branku, kde ale na hranici vápna fauloval Ishizakiho. Rýsuje se tak další přímé ohrožení pro branku Klaksvíku.

24

24. Kristoffer OLSSON - 4:0

24

AIK Stockholm právě vstřelil branku!
Začíná to vypadat na pořádný debakl, který nechává zapomenout na týden starou remízu. Autorem už čtvrtého gólu je KRISTOFFER OLSSON, jenž převzal přihrávku do druhé vlny a střelou z necelých pětadvaceti metrů trefil bránícího hráče, od něhož se míč odrazil do protipohybu bezmocného Joensena.

23

I další roh znamenal velké problémy pro obranu Klaksvíku. Olsson nabil nedaleko stojícímu Johanssonovi, ale ten nepropálil obranný val v bílých dresech.

22

Ishizaki v rychlosti narazil Salétrosovi, na jehož centr zleva ale nedosáhl žádný z domácích fotbalistů.

20

Domácí nadále kontrolují hru a už několik desítek vteřin si ve středu hřiště vyměňují jednu přihrávku za druhou.

18

Za aktuálního stavu by faerský celek potřeboval k postupu vstřelit tři branky a navíc ani jednou neinkasovat, což se zatím nejeví být jako reálná záležitost.

16

16. Stefan ISHIZAKI - 3:0

16

AIK Stockholm právě vstřelil branku!
Máme tu třetí gól a zřejmě definitivní rozhodnutí o postupu AIK do druhého předkola! Salétros rozjel nacvičený signál přihrávkou před šestnáctku na STEFANA ISHIZAKIHO, na jehož střelu k pravé tyči si Joensen sáhl, ale rukama si míč jenom srazil za brankovou čáru.

16

Domácí po faulu na Ishizakiho velmi rychle rozehráli a získali ve svůj prospěch rozehrávku rohového kopu.

15

Další vysoký míč směřoval na Avdiće s Markkanenem, před nimiž ho ale do bezpečí vyboxoval už několikrát zmíněný brankář Meinhardt Joensen.

14

Denni Avdić si v šestnáctce udělal prostor k finální přihrávce na Markkanena, který zakončoval zadní nohou a zvedl míč ideálně pro dobře postaveného Joensena.

13

Na konci třinácté minutě se míč zjevil v rukavicích Oscara Linnéra, na kterého směřoval neúspěšný centr z pravého konce hřiště.

11

Domácí si s balónem opravdu rozumí, elegantní kombinací ho znovu přenesli do šestnáctky, jenže zadáci Klaksvíku je v tomto případě zakončit nenechali.

10

Sundgrenův rohový kop Faeřané precizně ubránili, míč ale dostali jen k obráncům Stockholmu, kteří pokračovali v útočné aktivitě a dali míč Olssonovi, jenž také vystřelil zpoza vápna, ale Joensen si s pokusem doprostřed branky poradil.

9

Zatím se hraje v parádním tempu. Svůj druhý zákrok si už připsal domácí brankář Linnér, kterého velmi slabou střelou z delší vzdálenosti tentokrát prověřil Adu-Donyinah.

8

AIK přispěchalo s dalším útokem po levém křídle, nicméně Joensen tentokrát pohodlně schoval centrovaný balón do své náruče.

6

6. Eero MARKKANEN - 2:0

6

AIK Stockholm právě vstřelil branku!
V šesté minutě vedou domácí už o dva góly a potvrzují tak roli velkého favorita! Denni Avdić v pokutovém území sklepl centr z pravé strany před sebe k EERO MARKKANENOVI, který z bezprostřední blízkosti nekompromisně propálil Joensena. Tento moment si obrana Klaksvíku za rámeček rozhodně nedá.

5

Své útočné schopnosti teď ukázali také Faeřané! Byl to Jóannes Bjartalíð který zkusil štěstí střelou z dvaceti metrů a Linnér vyrazil balón jen před sebe, kde naštěstí pro něj nebyl nikdo v bílém.

3

3. Eero MARKKANEN - 1:0

3

AIK Stockholm právě vstřelil branku!
Tak to je výborný vstup do zápasu pro AIK, které jde hned ve třetí minutě do vedení! Jeden z obránců Klaksvíku po rohovém kopu v podání Sundgrena odvrátil míč jen před pokutové území, odkud z voleje vystřelil Ishizaki a jeho vysoký pokus těsně před brankářem Joensenem tečoval do branky EERO MARKKANEN.

2

Jako první ale zahrozil zástupce švédského fotbalu. Salétros zleva odcentroval přes Niclasena, ovšem Kristoffer Olson před bližší tyčkou neprodloužil míč směrem mezi tři tyče.

1

Úvodní výkop zápasu obstarali hosté, kteří nastupují v bílých, zatímco domácí v černých dresech.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

AIK Stockholm: Linnér – Sundgren, Nyholm, Karlsson, Johansson (C), Salétros – Ishizaki, Affane, Olsson – Avdić, Markkanen.
Náhradníci: Stamatopoulos – Thern, Väisänen, Mushitu, Goitom, Perry, Aphrem.

KÍ Klaksvík: M. Joensen – Rasmussen (C), Mujdragić, Askham – Niclasen, Hadžibulić, Andreasen, Bjartalið, Simonsen – Klettskard, Adu-Donyinah.
Náhradníci: K. Joensen – Elttør, Danielsen, Justensen, Splidt, Danielsen, Olsen.

Rozhodčí: Kopriwa – Santos, Becker (všichni LUX).
1. zápas

První střetnutí se pochopitelně odehrálo na faerské půdě. A mnohem spokojenější po něm byl Klaksvík, který v azylu v Tórshavnu ubránil převahu švédského klubu a vybojoval cennou remízu 0:0. I přesto se od klubu ze Stockholmu nečeká nic jiného než postup.
KÍ Klaksvík

Outsider tohoto dvojutkání sídlí na Faerských ostrovech, konkrétně v pětitisícovém městečku Klaksvík. V něm se v minulém roce slavil velký úspěch, když tamní klub po sedmnácti letech triumfoval v národním poháru. V evropské konfrontaci se Klaksvík naposledy představil v sezóně 2003/04, kdy v kvalifikaci tehdejšího poháru UEFA padl 0:2 a 0:4 s norským Molde.
AIK Stockholm

V roce 1891 založený švédský klub v minulém roce vylepšil své postavení ze sezóny 2015 a v tamní nejvyšší soutěži skončil na druhém místě, když na mistrovské Malmö ztratilo šest bodů. AIK se v předkolech Evropské ligy představuje opět po roce, vloni postoupilo přes waleský klub Bala Town do druhého předkola, kde si poradilo i s gibraltarským celkem Europa, avšak ve třetím předkole již nestačilo na řecký Panathinaikos.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

AIK Štokholm – KÍ Klaksvík

5:0

koniec (5:0)

Späť na online

Góly: 3. Markkanen, 6. Markkanen, 16. Ishizaki, 24. Olsson, 42. Markkanen

Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 3:3. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 5:10.

AIK Štokholm: Linnér – Sundgren, Nyholm, Karlsson (64. Väisänen), Johansson (C), Salétros – Ishizaki (46. Perry), Affane, Olsson – Avdić, Markkanen (86. Mushitu).
Náhradníci: Stamatopoulos – Thern, Väisänen, Mushitu, Goitom, Perry, Aphrem.

KÍ Klaksvík: M. Joensen – Rasmussen (C), Mujdragić, Askham – Niclasen, Hadžibulić, Andreasen, Bjartalið, Simonsen (81. Elttør) – Klettskard, Adu-Donyinah (90+1. Olsen).
Náhradníci: K. Joensen – Elttør, Danielsen, Justensen, Splidt, Danielsen, Olsen.

Rozhodca: Kopriwa – Santos, Becker (všichni LUX)

Diváci: 6 257

Prvý zápas: KÍ Klaksvík - Štokholm 0:0

Európska liga (predkolá)

Dacia Kišinev – Škendija 16:00 0:4

AEL Limassol – St Joseph's 16:00 6:0

FK Sūduva – Soligorsk 17:00 2:1

Ordabasy – Široki Brijeg 17:00 0:0

Milsami – Fola 17:00 1:1

Tirana – Tel Aviv 17:00 0:3

Pelister – Lech Poznań 17:00 0:3

Jelgava – Ferencvároš 17:30 0:1

FK Rabotnički – Tre Penne 17:30 6:0

Riteriai – St. Johnstone 18:00 1:0

Seinäjoki – Reykjavík 18:00 0:2

Helsinki – Connah's Quay 18:00 3:0

Flora – Domžale 18:00 2:3

Gandzasar – Podgorica 18:00 0:3

Atlantas – Almaty 18:00 1:2

FK Liepāja – Crusaders 18:45 2:0

Štokholm – KÍ Klaksvík 19:00 5:0

Vaduz – Bala Town 19:00 3:0

Slovan Bratislava – Pjunik  sk 19:00 5:0

Plovdiv – Partizani Tirana 19:00 1:0

Dunav Ruse – Irtyš Pavlodar 19:00 0:2

Ružomberok – Novi Sad  sk 19:00 2:0

Differdange – Zirä FK 19:00 1:2

Kutaisi – Trenčín  sk 19:00 0:3

Keşla FK – Mladost Lučani 19:00 2:0

Bangor City – Lyngby 19:30 0:3

Runavík – Minsk 19:30 0:2

B36 Tórshavn – Kalju 20:00 1:2

Priština – Norrköping 20:00 0:1

FK Sarajevo – Zaria Balti koniec po penal. (5:6) 20:00 2:1

Ljubljana – VPS 20:15 0:1

Rheindorf Altach – Čichura 20:30 1:1

Sant Juliá – Skenderbeu 20:30 0:5

Folgore – Valletta 20:30 0:1

Zeta – Željezničar Sarajevo 20:30 2:2

Floriana – CZ Belehrad 20:30 3:3

Jagiellonia – Dinamo Bt. 20:30 4:0

Vasas – Beitar Jeruzalém 20:30 0:3

Sutjeska – Levski Sofia 20:30 0:0

ND Gorica – Shirak 20:30 2:2

Derry City – Midtjylland 20:45 1:4

Cork City – Levadia Tallinn 20:45 4:2

Ballymena – Odd 20:45 0:2

Coleraine – Haugesund 20:45 0:0

Osijek – UE Santa Coloma 20:45 4:0

Shamrock – Stjarnan 21:00 1:0

Valur – Ventspils 22:00 1:0

Lincoln – Larnaca 22:00 1:1