Menu

Futbal

Európska liga (predkolá)

Spartak Moskva – AEK Larnaca

0:1

koniec (0:0)

04.08.2016, 18:30 • Otkrytie Arena, Moskva • 3. predkolo • Tomáš Kubečka cz

Tipsport: 1.27 5.7 10.4

Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (21:06:50)
Zápas je u konce! Dlouho to vypadalo, že Spartak udrží bezbrankovou remízu a zajistí si postup do závěrečného předkola, ale nakonec je vše jinak! Domácí nevyužili své šance a ve druhé půli už se koncentrovali hlavně na bránění, což se jim stalo osudné! Minutu před koncem si totiž Ivan Tričkovskij naběhl na přihrávku za obranu a překonal Rebrova! Larnaca tak může nadále snít svůj sen o postupu do základní skupiny Evropské ligy! Po remíze 1:1 a vítězství 1:0 totiž postupuje do závěrečného předkola!

90+4

Konec zápasu.

90+3

V poslední minutě nastavení se hosté dostali na polovinu Spartaku, kde dokonce vybojovali míč. Domácím se naděje postupu do posledního předkola rozplývá před očima.

90+1

Nastavují se 3 minuty!

90

Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Ješčenko, přichází Melgarejo.

89

89. Ivan TRIČKOVSKIJ - 0:1

89

Larnaca právě vstřelila branku!
Neuvěřitelné! Kyperský sen dost možná bude pokračovat! Larnaca se totiž dostává do vedení! Na přihrávku mezi obránce si skvěle naběhl IVAN TRIČKOVSKIJ, který si míč skvěle zpracoval a placírkou jej procedil pod tělem brankáře do sítě!

88

Střídání v týmu AEK Larnaca FC: ze hřiště odchází Tete, přichází Englezou.

87

Tete z první vyslal vysoký centr před branku Arťoma Rebrova. Domácí brankář však nemusel zasahovat, jelikož před brankou se nepohyboval nikdo v černobílém dresu Larnacy.

87

Spartak už nikam nespěchá a snaží se nastřádat hlavně důležité vteřinky v boji o postup. Ješčenko si dal načas s vhozením míče do hry. Nakonec jej stejně odevzdal kyperskému celku.

86

Ani z dalšího útoku kyperského celku nevzejde nebezpečí pro svatyni Arťoma Rebrova. Domácí brankář totiž dobře přečetl úmysl hostujících fotbalistů a vyrazil pro míč, který ukryl v rukavicích.

85

Střídání v týmu AEK Larnaca FC: ze hřiště odchází Boljević, přichází Acorán.

84

Střídající Charalambides vedl rozehrávku kyperského celku na polovině Spartaku. Tete se kolem postranní čáry dral do šestnáctky, ale čistým zákrokem jej zastavil skvěle hrající Ješčenko.

83

Brankář Spartaku Moskva Rebrov dlouho otálel s odkopem od branky a rozhodčí mu za zdržování hry ukázal žlutou kartu!

82

Kombarov se vydal pomoci domácímu celku do ofenzivy. Při zpracování míče se dobře natlačil před obránce a vybojoval přímý kop. Domácí jej ale rozehráli zle a pouze odevzdali míč soupeři.

81

Střídání v týmu AEK Larnaca FC: ze hřiště odchází Murillo, přichází Charalambides.

80

Promes s Murillem si tentokrát prohodili role. Nedovoleným zákrokem se provinil ofenzivní fotbalista Spartaku Moskva. U něj se to však obejde bez žluté karty.

79

Po následném přímém kopu si míč našel Promes, který se však zalekl nabídnuté šance a zcela osamocený poslal míč daleko vedle hostující branky. Domácí mohli rozhodnout o postupu.

78

První žlutá i na straně hostujícího celku! Unikajícího Zé Luise zastavil v dobré šanci Murillo, který si navíc ublížil. Žlutá karta je mu odměnou!

77

Máme tady první žlutou kartu dnešního utkání! Hraje se opravdu čistě. Prvním hříšníkem je domácí Makajev!

76

Glušakov natáhl ke střele zpoza hranice pokutového území! Rána střídajícího fotbalisty mířila na zadní tyč a brankář Mino ji konečky prstů vytáhl na rohový kop!

74

Glušakov vymyslel nadýchaný centr na malé vápna, kam spěchali hned dva hráči v červeném dresu. Před dotírajícím Zé Luisem odhlavičkoval balón na poslední chvíli Murillo.

73

Hosté zahrávali zajímavou standardní situaci! Do vápna se seběhli všichni hlavičkáři. Centrovaný míč z kopačky Boljeviće však našel pouze hlavu domácího stopera.

72

Právě Promes si rychlým rozběhnutím řekl o přihrávku podél levé postranní čáry, kterou také dostal, ale ke smůle domácího celku poněkud pozdě. Promes se o dva kroky nechal načapat v ofsajdu.

71

Promes zahrával další rohový kop domácího celku. Brankář Mino vyrazil z brankové čáry na malé vápno a s přehledem vyboxoval balón z pokutového území. Naděje kyperského celku stále žijí.

70

Střídající Romulo hledal vysokou přihrávkou rozběhnutého Ješčenka, jež chtěl ve vápně prodloužil míč hrudí, jenže přes důrazného obránce se k míči vůbec nedostal. Spartak ale rychle získal balón zpět.

69

Larnaca odevzdala míč domácím fotbalistům. Ješčenko vhazoval na vlastní polovině a ve spolupráci s dalšími spoluhráči posunul kombinaci domácího celku na stranu soupeře. Spartaku to zatím stačí.

68

Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Zobnin, přichází Romulo.

68

Hosté zkusili sehrát secvičený signál. Centr směřoval na jediného hlavičkáře na malém vápně. Stopeři Spartaku však cizince ve vlastních řadách nepustili k zakončení a odvrátili nebezpečí.

67

Tete táhl míč po levé straně, na brankové čáře se ještě snažil odcentrovat kolem vracejícího se Kombarova. Obránce Spartaku Moskva se dotkl míče a srazil jej na rohový kop.

66

Boljević přenesl těžiště hry z levé strany na pravou. Hosté si ale nikterak nepomohli. Naopak, přihrávkami na zadáky se dostali až k vlastnímu pokutovému území. Larnaca ale potřebuje útočit!

65

Larnaca se snaží najít skulinky v obraně moskevského Spartaku, ale ony tam prostě nejsou! Defenziva domácího celku dnes pracuje na podtrženou jedničku. Míč je až u brankáře Rebrova.

64

Hosté se ale sami zdlouhavou rozehrávkou zbytečně dostali pod tlak. Domácí záložníci skvěle napadali jejich rozehrávku a Murillo byl donucen zakopnout míč do zámezí. Spartak bude vhazovat.

63

Rychlou kombinaci Spartaku na pravé straně zabrzdil dobře se vracející obránce Catala. Levý bek Larnacy ukořistil kulatý nesmysl před rozběhnutým Ješčenkem, který by se řítil do otevřené obrany.

62

Larnaca zahrávala další rohový kop. Ve shluku hráčů si vysoký centr naskakoval Catala, jenže míč jej o pořádný kus přeletěl a bez jakékoliv teče opustil pokutové území Spartaku. Domácí se s přehledem ubránili.

61

Kombarov si několikrát vyměnil míč se Zobninem na rohu pokutového území. Druhý jmenovaný nakonec vyslal nepřesný míč, který uzmuli obránci Larnacy.

60

Míč už je ale znovu u domácích fotbalistů. Zadáci Spartaku si posílají jednu přihrávku za druhou a drží míč na polovině hrací plochy. Nikdo v pruhovaných dresech kombinaci Spartaku nikterak neatakuje.

59

Do kombinace hostujícího celku se zapojil i brankář Mino, který dlouho otálel s přihrávkou na spoluhráče. Nakonec zvolil riskantní míč na levou stranu, který tak tak prošel.

58

Po delší odmlce o sobě dali vědět hosté. Na levé straně se zjevil úplně osamocený Catala, ale naneštěstí pro kyperský celek se levý obránce nacházel několik metrů v ofsajdové pozici.

57

Promes se obtočil kolem dvou obránců, předal míč do strany nabíhajícímu Fernandovi. Druhý jmenovaný si jej jedním dotekem připravil a druhým vyslal centr, jež zastavila připravená obrana.

56

Glušakov potáhl míč po pravé straně. Domácí chtěli vyťukat hostující obranu kombinací na jeden dotek. Po pravé straně spěchal za míčem Ješčenko, ale ani jeho rychlé nohy prudkou přihrávku nezastihly na hřišti.

55

Spartak zahrával další rohový kop. Na centrovaný míč si v klubku hlavičkářů naskočil Ze Luis, který míč pouze lízl. Kulatý nesmysl prolétl nebezpečně kolem vzdálenější tyče, ale nikdo v červeném jej už do sítě nestačil usměrnit.

54

Zobnin chtěl urychlit útok domácího celku vysokou přihrávkou na Zé Luise, který se ale k příliš dlouhému míči neprodral. Brankář Mino pouze zkontroloval cestu míče do zámezí!

53

Domácí se dostali až do pokutového území! Fernando se prodíral šestnáctkou z levé strany, ale stále nedokázal zakončit. Domácí záložník hledal lepší pozici a kvůli tomu přišel o míč.

52

Ješčenko se v souboji u postranní čáry dopustil nedovoleného zákroku, když si svého strážce přidržel za dres. Hlavní rozhodčí si faulu všiml a okamžitě přisoudil míč hostujícímu celku.

51

Na zemi se ocitl aktivní záložník Fernando. Hlavní rozhodčí se pro tentokrát rozhodl neodpískat nedovolený zákrok. Spartak se alespoň vymanil z úvodního tlaku kyperského protivníka.

50

50. Nebezpečné zakončení Zobnina

50

Dobrá šance Spartaku! Zobnin dostal nabito na hranici pokutového území, míč mu šel krásně proti noze a domácí záložník utaženou placírkou vyprášil rukavice hostujícího gólmana!

49

Zé Luis se prosmýkl za obranu po levé straně, dostal se s míčem do ostrého úhlu a zkusil alespoň odcentrovat. Jeho střílený centr srazil obránce Murillo na rohový kop.

48

Larnaca vletěla do druhé půle hodně aktivně. Hosté nechtějí domácímu celku půjčit míč a stále kombinují. Spartak se zatím nemusí bát, kombinace kyperského celku probíhá hlavně v zadních řadách.

47

Larnaca získala míč na polovině Spartaku, Jorge jej přenesl na pravou stranu, kde se Ortiz pokusil o individuální průnik. Pravý bek Larnacy si sice píchl míč mezi dva soupeře, ale ti mu zatarasili cestu.

46

Spartak zahájil výkopem druhý poločas dnešního utkání. Pro moskevský celek se zatím zápas vyvíjí dobře, Spartak drží výsledek, který by jej posunul do posledního předkola.

46

Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Ananidze, přichází Glušakov.

46

Začal druhý poločas.
První poločas je minulostí! Diváci na stadionu v Moskvě se zatím branky nedočkali. Hned v úvodu příznivcům Spartaku pořádně zatrnulo, neboť Alves spěchal sám na branku, ale nakonec minul! Do šancí se poté dostali i domácí fotbalisté. Tu největší spálil obránce Ješčenko, který z hranice malého vápna přestřelil hostující svatyni. Do šaten se proto odchází za bezbrankového stavu.

45+1

První poločas skončil.

45

Nastavuje se 1 minuta!

45

Larnaca se v samotném závěru prvního poločasu usadila na polovině Spartaku, avšak Catala nepřesnou přihrávkou zahnal spoluhráče zpět na vlastní polovinu. Larnaca nadále kombinuje s míčem.

44

Chybička se vloudila i do kombinace domácího celku. Na levé straně si o míč řekl Promes, ale spoluhráč mu adresoval přihrávku do zámezí. V závěru prvního poločasu budou vhazovat hosté.

43

Spartak měl k dispozici kop od rohového praporku. Do odraženého míče se na hranici šestnáctky opřel Kombarov, jenže zakončení mu nesedlo a Kombarov trefil jen hráče před sebou.

42

Zé Luis se tentokrát ocitl v pozici centrujícího fotbalisty. Domácí útočník hledal nabíhajícího Promese. Naneštěstí pro Spartak však prudký centr trefil pouze vracejícího se obránce.

41

Hra je znovu přerušena. Na hrací ploše totiž po hlavičkovém souboji se Zé Luisem zůstává ležet Mojsov. Hostující stoper podle všeho utrpěl nějakou ránu do obličeje.

40

Znovu hrála hlavní roli na hřišti dvojice Zé Luis – Promes. První jmenovaný postupoval do vápna a ještě chtěl vylepšit pozici pro Promese. Míč na poslední chvíli vypíchl obránce Ortiz.

39

Naopak málem zahřmělo na druhé straně! Po rychlém protiútoku se k hlavičce z hranice malého vápna prodral Promes, který zakončoval zády k brance, ale jen těsně minul přední tyč!

38

Larnaca si vypracovala první rohový kop v zápase. Centrovaný míč směřoval na bližší tyč, kde však stáli pouze připravení hlavičkáři Spartaku a Bochetti nikým neatakován odpravil míč ze šestnáctky.

37

Ananidze si v pokutovém území zkoušel přebrat obtížnou přihrávku, který mu mířila na paty. Domácí kapitán se dlouhou dobu otáčel, ale nakonec mu Murillo odpálil míč.

36

Nedovolený zákrok se však zanedlouho po rozehrávce objevil i na druhé straně. Vracející se Jorge vystavil stopku rozběhnutému Ananidzemu. Rozhodčí píská přímý kop ku prospěchu Spartaku Moskva.

35

Promes si předkopl míč daleko od nohy a snažil se jej dohnat ve skluzu. Při tomto zákroku však trefil stojnou nohu hostujícího záložníka a může být rád, že neviděl žlutou kartu. Hosté budou rozehrávat.

34

Domácí znovu napadali rozehrávku Larnacy na polovině hrací plochy a poněkolikáté v utkání slavili úspěch. Catala musel hrát ve velké tísni a nakonec pouze zakopl míč do zámezí. Spartak bude vhazovat.

33

Na trávníku zůstává ležet Tričkovskij. Ofenzivní záložník hostujícího celku si ublížil ve snaze zastavit rodící se útok Spartaku. Podle všeho ale bude schopen v utkání pokračovat.

32

Ananidze rozděloval přihrávky ve středu hřiště svým spoluhráčům. Jednu takovou poslal i Promesovi, jež se ale neotočil kolem své osy a obránce Larnacy mu skluzem ukopl míč.

31

Alves si skvěle zpracoval těžkou přihrávku na prsa, ale celou akci hostujícího celku následně zazdil špatnou přihrávkou na spoluhráče. Jeho nepřesná pobídka oslovila pouze Kutěpova.

30

Kombarov se zapojil do útočení svého týmu, vyměnil si míč s Ananidzem, který okamžitě centroval do pokutového území, jenže nabíhající Ješčenko se přes obránce neprodral k zakončení.

29

Promes si před pokutovým územím vyměnil míč se Zé Luisem, potáhl si jej na střed a vypálil těsně nad zemí. Jeho tvrdý projektil schytal obětavý obránce Kutěpov. Tato dvojice ale dělá obraně hostů velké problémy.

28

Ortiz kombinoval se spoluhráči na pravé straně. Hosté se ale znovu stáhli z poloviny domácího Spartaku. Larnaca se zatím směrem vpřed spíše hledá. Domácí výborně presují.

27

Promes ukradl míč ve středu hrací plochy, zamířil s ním vpřed a obloučkem za obranu se snažil vysunout Ananidzeho. Druhý jmenovaný se k balónu nedostal, jelikož si Mojsov splnil obranné povinnosti.

26

Na stadionu v Moskvě zatím panuje vynikající atmosféra. Domácí fanoušci podporují Spartak hlasitými chorály, ale zahanbit se nenechá ani početná skupinka kyperských příznivců!

25

Ješčenko se vydal na další ofenzivní výlet podél postranní čáry. Pravý obránce Spartaku je v prvním poločase hodně aktivní. Nyní mu cestu zatarasil důrazný Ortiz.

24

Hosté znovu uklidnili hru před svou šestnáctkou a rozvinuli postupný útok po pravé straně. Po mírném kontaktu se v pokutovém území svalil Tomas, ale sám věděl, že penalta se pískat nebude.

23

I po rohovém kopu se Spartaku podařilo zakončit! Do třetice zkoušel své střelecké štěstí Ananidze. Zpoza vápna se opřel do skákavého míče, nicméně jeho dělovka ohrozila jen diváky za brankou.

22

Exekuce přímého kopu se chopil Quincey Promes. Záložník Spartaku zkusil štěstí technickou střelou na přední tyč. Brankář Mino jeho pokus vyboxoval na rohový kop.

21

Nyní už si ale domácí kapitán vymodlil nedovolený zákrok v blízkosti pokutového území. Rozhodčí navíc důrazně domlouvá Mojsovovi. Tohle je dobrá možnost pro Spartak!

20

Právě kapitán Ananidze obdržel skvělou přihrávku, mohl vysunout spoluhráče, jež by šel sám na brankáře, ale raději zvolil samostatný postup, který zastavila důrazná obrana.

19

Mino si zatím nemůže stěžovat na nedostatek práce. K další ráně zpoza hranice pokutového území natáhl Ananidze. Střela domácího kapitána mířila doprostřed branky a Mino ji s přehledem kryl.

18

Larnaca se také okamžitě vydala do útoku. Hosté zkusili štěstí pomocí dlouhého míče za obranu Spartaku, na který číhal Alves. Hostující útočník se však lapil do ofsajdové pasti.

17

Promes dotíral na rozehrávku kyperských obránců. Ani jeho aktivní napadání však domácím nepřineslo zisk kulatého nesmyslu. Zaútočit mohou hosté.

15

15. Ješčenkova zahozená možnost

15

Spartak je zatím častěji u míče a snaží se útočit. Domácí to nyní zkoušeli po levé straně, na centr do pokutového území si naběhl Ješčenko, který z hranice malého vápna přestřelil branku!

14

Domácí se řítili do otevřené obrany kyperského celku, míč na střed obdržel Zé Luis, který nechal proklouzat obránce a vypálil levou nohou. Jeho rána nabrala opačnou faleš a minula branku.

13

Ješčenko našlápl kolem pravé postranní čáry k rychlému sprintu, avšak naneštěstí pro domácí celek jej zradilo obutí a pravý obránce Spartaku se poroučel k zemi. Larnaca bude vhazovat.

12

Fernando obdržel přihrávku do těžké pozice. Kolem domácího záložníka stáli hned tři hráči Larnacy. Fernando patičkou pouze prodloužil míč do zámezí.

11

Naopak na druhé straně si Fernando v pokutovém území zasekl míč okolo obránce, přichystal si jej na pravačku a vypálil. Ránu domácího záložníka srazil obětavým skluzem obránce.

10

Larnaca se nastěhovala na polovinu domácího celku a hledá si skulinku pomocí postupné kombinace. Obrana kyperského týmu však zatím nenašla nikoho z ofenzivně laděných kolegů.

9

Ješčenko vymyslel centr do pokutového území. Nikdo v červeném však nedokázal míč tečovat, ale domácí zůstali u balónu. Zé Luis spěchal za obloučkem, nicméně Mino včas vyběhl a míč schoval v rukavicích.

8

Z následného protiútoku přišlo i první zakončení na druhé straně hrací plochy. Zobnin si připravil míč na levačku a táhlou dělovkou prověřil pozornost hostujícího brankáře.

7

Hosté se rázem osmělili a předvedli rychlou kombinaci na jeden dotek v blízkosti pokutového území Spartaku. Domácí obrana však soupeře do vápna nepustila.

6

6. Alvesovo nepovedené zakončení

6

A pozor! Kypřané se dostali do první šance dnešního zápasu! Tričkovskij našel rozběhnutého Alvese, jež se dostal za záda obrany, ale střela po zemi mu nesedla a minula domácí svatyni!

5

Kutěpov se vytáhl na polovinu kyperského celku, kde operoval s balónem u postranní čáry. Obránce Spartaku se nechal chytře faulovat a vytěžil pro domácí celek přímý kop.

4

Právě Zé Luis si pohybem na pravé straně řekl o kolmici za obránce Larnacy. Spoluhráč jeho prosbu vyslyšel, nicméně dobře stojící Ortiz přihrávku vypíchl.

3

Zé Luis si řekl o přihrávku mezi obránce, sběhl si na půlící čárů, jenže hlídající stoper jej v poslední chvíli předskočil a nepustil domácího útočníka do úniku.

2

Tričkovskij dostal hodně prostoru ve středu hřiště a samostatným průnikem se přiblížil pokutovému území Spartaku. Ke střele se ale neodhodlal a o míč následně přišel.

1

Hosté zahájili dnešní zápas výkopem. Larnaca okamžitě poslala míč až k brankáři Minovi, který dlouhým výkopem hledal spoluhráče na pravé straně. Balón však uzmul Ješčenko.

1

Utkání právě začalo.
Hlavní rozhodčí už přivádí aktéry dnešního utkání na dobře připravený trávník. Domácí dnes zvolili červenou sadu dresů, zatímco Larnaca nastoupí v bílých dresech s černými pruhy.
Úvodní sestavy:

FK Spartak Moskva: Rebrov – Ješčenko, Kutěpov, Bochetti, Makajev, D. Kombarov – Promes, Zobnin, Fernando, Ananidze – Zé Luis
Náhradníci: Maksimenko, Romulo, Kutin, Popov, Melgarejo, Zujev, Glušakov

AEK Larnaca FC: Mino – Ortiz, Mojsov, Murillo, Catala – Tomas, Jorge, Tričkovskij, Boljević, Tete – Alves
Náhradníci: Saizar, Truyols, Acorán, Ioannou, Englezou, Charalambides, Mintikkis

Rozhodčí: Harkam- Witschnigg, Staudinger (všichni Rakousko).
První zápas

O postupujícím před dnešním duelem rozhodně není jasno! Moskevský celek šel sice před poločasovou přestávkou na Kypru do vedení díky Ananidzemu, ale dvacet minut před koncem vykřesal Larnace naději Alves!
Naopak pro celek z hlavního města Ruska začala sezóna teprve před týdnem právě soubojem s Larnacou. Ruskému týmu chybí kvůli zranění kyčle Pesjakov. V přípravě vyhrál Spartak posledních pět zápasů a o víkendu navíc prožil vítězný vstup do ligové soutěže, když doma deklasoval Arsenal Tula 4:0!
Kyperský celek zatím prožívá svůj evropský sen! Larnaca vstoupila do soutěže už v prvním předkole. V úvodních dvou kolech pokaždé zvítězila. Za sebou nechala trpaslíka Folgore ze San Marina a také celek Cliftonville.
Příjemný podvečer všem fotbalovým fanouškům! Vítejte u sledování odvetného zápasu třetího předkola Evropské ligy mezi FK Spartak Moskva a AEK Larnaca FC. Zápas startuje v 18:30 a jeho průběhem Vás provede Tomáš Kubečka.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

Spartak Moskva – AEK Larnaca

0:1

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 89. Tričkovskij

Karty:   77. Makajev (SPM), 83. Rebrov (SPM) – 78. Murillo (LAR)

Držení míče: 52 % : 48 %.
Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 6:2. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 13:8.

Spartak Moskva: Rebrov – Ješčenko (90. Melgarejo), Kutěpov, Bochetti, Makajev, D. Kombarov – Promes, Zobnin (68. Romulo), Fernando, Ananidze (46. Glušakov) – Zé Luis
Náhradníci: Maksimenko, Romulo, Kutin, Popov, Melgarejo, Zujev, Glušakov

AEK Larnaca: Mino – Ortiz, Mojsov, Murillo (81. Charalambides), Catala – Tomas, Jorge, Tričkovskij, Boljević (85. Acorán), Tete (88. Englezou) – Alves
Náhradníci: Saizar, Truyols, Acorán, Ioannou, Englezou, Charalambides, Mintikkis

Rozhodca: Harkam- Witschnigg, Staudinger (všichni Rakousko)

Prvý zápas: Larnaca - S. Moskva 1:1

Európska liga (predkolá)