Menu

Futbal

Európska liga (predkolá)

NK Maribor – Aberdeen FC

1:0

koniec (0:0)

04.08.2016, 20:15 • 3. predkolo • Daniel Kinc cz

Tipsport: 2.12 3.3 3.7

Tímto se s vámi loučím a přeji hezký zbytek večera. (22:13:27)
A to je také konec zápasu! Aberdeen byl lepší v jeho první půli. Maribor zase hrál aktivněji v té druhé! Skotové se snažili, bojovali, ale branku se jim vstřelit nepodařilo. Domácí na tom byli po celý zápas stejně, než je do nebe volajícím zkratem "podpořil" gólman Lewis. I bez vlastního gólu by to však na výsledku nic nezměnilo, po vyrovnaném dvojzápase tak dál postupuje fialovo-žlutý celek z Mariboru.
Obětavý výkon podali zejména Šuler, Tavarés, a také oba brankáři – Lewis však jen do 93. minuty...

Konec zápasu.

90+3

90+3. Joel LEWIS - 1:0

90+3

Maribor právě vstřelil branku!
Ohromná chyba brankáře Lewise! GRAEME SHINNIE vybojoval míč před vlastním vápnem a pro uklidnění situace poslal Lewisovi malou domů. Skotský gólman však promáchl a dopřál tak domácím uklidnění o které se celý zápas tak snažili!

90+3

Přestupku u středového kruhu se dopustil Wright přímo před bulharským sudím. Vidí tak po právu žlutý kartónek.

90

Rozhodčí Popov přidá pětici minut k dnešní hrací době. Aberdeen je zatím tráví na polovině soupeře, ovšem jen do dalšího faulu.

89

V další šanci se mohl objevit útočník Rooney. Chvílemi to vypadá, jakoby se snažil připomenout svého slavnějšího jmenovce z Anglie! Skončil však v ofsajdu.

89

Vršič se nakonec svého gólu nedočkal, i když k dosavadnímu příznivému stavu pro Maribor přispěl komplexním výkonem.

87

Skvěle to teď provedl Bajde ! Převzal přihrávku, zasekl, zbavil se soupeře a vypálil. Střele však nedodal potřebnou razanci a tak míč skončil v rukavicích Lewise.

86

Další faul, další centr, a zase nic. Kolikrát jsme to dnes již viděli? Nyní opět v podání hostí, kteří se uhnízdili na polovině Slovinců, přízemní Shinnieho střela však směřovala vedle.

85

85. Rooney nedal, a tak Maribor stále drží postupový výsledek

85

Obranou Mariboru teď protančil Rooney, jehož ne zrovna silnou střelu však odvrátil pozorný Handanovič.

84

Střídání v týmu Aberdeen FC: ze hřiště odchází McGinn, přichází Wright.

82

Žlutou kartu vidí také další střídající hráč,Khaba.

82

V akci se mohl objevit nováček Storey, kdyby nefauloval skvěle hrajícího Šulera

80

Veškeré dlouhé míče hostí zatím končí neúspěšně. Obrana fialových míče okamžitě vrací dopředu, kde se činí především brazilský velitel Tavarés.

79

A další šance domácích! Skotové již hrají téměř s otevřenými dveřmi! Obranou proklouzl Novakovič, jeho ránu zblízka však vyrazil brankář Lewis.

78

78. Tavares zblízka neuspěl

78

Ke střele se dostal Bajde jeho ránu však však vyrazil obránce jen k Tavaresovi, jenž se z akrobatické otočky a z hranice malého vápna netrefil do brány

77

Čtvrtý rozhodčí překonal drobné problémy při oznámení střídání. A i za asistence přihlížejícího pořadatele povolil stažení Pihlera za Kabhu.

75

O míč uprostřed hřiště přišel Tavarés, McGinnův centr od levé postranní čáry však skončil jen na hlavě pozorného obrance

74

Nečekaná šance domácích! Parádně napřáhl z dálky Pihler a rána záložníka Mariboru jen tak tak přeletěla přes břevno skotské branky!

73

Odchazí křídelní hráč fialových. Bohar toho dnes naběhal opravdu dost a zejména v první poločase zlobil beky soupeře.

71

Hosté rozehrávali další z bezpočtu situací, nyní téměř od poloviny hřiště. Jakoukoli šanci však rezolutně odmítl rozhodčí Popov, jenž odpískal útočný faul pro změnu druhé straně.

70

Soupeře přetlačil domácí kapitán Tavares, zmocnil se míče a -jeho levačka zamířila dobrých pár metrů od brány Lewise.

68

S míčem teď kouzlil v blízkosti vápna Shinnie, než jej soupeř tvrdě poslal k zemi. Rozhodčí si však nevšiml žádného přohřešku proti pravidlům.

66

Slovinci ovládají střed hřiště. Možnou šanci však zhatil nepřesný centr Vršiče a hosté se ženou dopředu! Do vápna si nabíhají i obránci, na centrovaný míč ze strany však nedosáhl nikdo.

65

Na hřiště jde další útočník hostí!

64

Balkánci utahují takový volnější zámek kolem soupeřů. Jejich minutovou snahu zhatil Tavares špatnou pobídkou spoluhráči.

62

Roh Skotům překazil Handanovič, i když mu míč nejprve vypadl. Hráči se přetahují jako na řecko-řémské zápase.

61

A teď to bude mít Aberdeen teprve těžké! Krásně to demonstrovali dobrou kolmicí domácí, jenže Tavares stál v ofsajdu.

60

60. Za tento souboj uviděl Stockley druhou žlutou

60

Kolikátý faul už to dnes je! Jayden Stockley složil Šulera a je vyloučen! Tomu se tedy neříká šťastné střídání od trenéra hostí.

58

Přímý kop hostům zrovna nevyšel. Napravit se to pokusil alespoň Logan, jeho centr však jen doslova trefil spoluhráče do hlavy! To mohla být tutovka! Rozehrávají tak jen domácí.

56

Přihrávku domácích skvěle vystihl a nastartoval spoluhráče k protiútoku. Fialoví se však dokázali vrátit a nastavit hostům disciplinovanou zeď. Méně disciplinovaně si však počínal Vrchovec a fauloval 30 metrů od branky.

54

Hraje se teď nahoru dolů, ale do šestnácky se dostávají pouze domácí. Skotové se to rozhodli změnit, ale rychlý protiútok zastavil Janža i za cenu faulu a žlutého napomenutí.

53

Žlutou kartu dostává Stockley (Aberdeen FC).

53

A další kousek do sbírky! Agilní záložník Vršic se zjevně rozhodl, že dnes skóruje, jeho střela však mířila nad břevno!

52

52. Ani Novaković skóre dnešního zápasu neotevřel

52

Domácí jsou při chuti! Z otočky se k výstřelu, po pěkné akci na levé straně, prodral Novakovič a Lewis odvrátil pouze na roh.

51

Střídání v týmu Aberdeen FC: ze hřiště odchází Burns, přichází Stockley.

50

A další akce domácích. Ke střele se dostal Vršič, ale míč mu sjel po nártu a se slabou ránou neměl Lewis žádné problémy.

49

Vršičův střílený centr odvrátili domácí. Následnou pobídku z nitra hřiště uzmul brankář Lewis.

48

Teď to s důrazem přehnal Taylor, v souboji o centrovaný míč fauloval Šulera a blízko vlastní brány rozehrávají domácí. A další faul! Chybou kapitána Jacka se Maribor dostává k zajímavé standardní situaci.

46

46. McGinn z dobré pozice minul

46

A Aberdeen začíná aktivně! Considine hodil aut do šestnáctky a k nadzvednutému míči se dostal McGinn, jeho pokus o zakončení však skončil mimo svatyni domácích.

46

Začal druhý poločas.
Zatím jsme viděli útočný, bojovný zápas, jenž by se možná vyjímal i o patro výš. Jen škoda té spousty faulů. Mírnou převahu si i co se týče statistik udrželi hosté, kteří zkrátka musí skórovat. Šance na diamantovém podnose přišla k útočníkovi Rooneymu. Irský střelec však penaltu neproměnil a i další šance dokázal zmařit gólman Handanovič.
Druhý poločas začne přibližně v 21:15

45+1

První poločas skončil.

45

Hosté zahrávali roh, jenž byl odvrácen, následná dorážka se taktéž neujala. Rozhodčí nastavil jednu minutu. Míč mají v držení hosté a pokouší se o poslední akci poločasu.

44

Sám na brankáře mohl postupovat kanonýr Novakovič. Zkušeného dravce však zastavil odpískaný ofsajd.

42

42. Handanovič opět podržel svůj tým

42

Tři přihrávky včetně výkopu brankáře a Skotové byli v pořádné šanci! Handanovič však opět bravurně zúřadoval a zkazil radost Shininiemu,

41

Maribor se pokusil o několik nákopů, jejich snaha však přišla vniveč. Obránci hostů dokázali míče odvrátit a vše skončilo faulem na Burnse, jenž se pokoušel o protiútok.

39

Hosté hrají hodně agresivně. Kapitán Jack teď tvrdým zákrokem zabránil další šanci.

38

Žlutou kartu dostává Novakovič (NK Maribor).

37

Bohar se dostal k odraženému míči a zkusil vypálit, stále ještě mimo vápno, přízemní střela však brankáře Lewise vůbec neohrozila.

36

Žlutou kartu dostává Shinnie (Aberdeen FC).

36

A je tu další faul! Hráči se do toho dneska pustili s odhodláním býků při koridě. Vrchovec skončil na zemi, ale opět z toho nebylo nic.

35

35. Snadná práce pro domácího gólmana

35

Burns si navedl míč na střed a zpoza šestnácky zkusil překvapit brankáře domácích. Rána však mířila přímo do náruče Handanoviče.

33

McLean nasedl do sekačky a pořádně přistihl Vršiče. Sám faulovaný vyzýval z přímého kupu Tavarese. Kapitán však na míč nedosáhl.

32

Vypadá to, že se Maribor již vzpamatoval a pomalu přebírá otěže nad hrou. Aktivní je zejména kapitán Tavares. Teď se vyhnul dvěma protihráčům, ale pak se nechal příliš opít úspěchem; dalšího Skota fauloval a míč tak mají hosté.

31

V dobré příležitosti se ocitl Šme. Křídelník fialových však míč pomalu zpracoval a vytěžil tak pouze roh. Ten byl odvrácen až za autovou čáru někde u půli hřiště.

30

První roh domácích vybojoval Pihler. Úspěšný však nebyl, Tavares rozhodně mohl centrovat lépe.

28

Standardní situaci opět odvrátila obrana domácích.

27

Na hřišti jsou cítit emoce! Domácí jsou v tlaku a pořádně otřeseni, dvojice obránců teď nevybíravým způsobem zabránila dalšímu průniku a je z toho opět standardní situace!

25

25. Z psance hrdinou. Handanovič svůj faul bravurně odčinil!

25

Jmenovec kapitána Rudých ďáblů byl nejspíš patřičně otřesen! Pokutový kop směřoval k levé tyči, ale veterán v bráně Mariboru se teď vytáhl. Tutovku zlikvidoval doslova nekompromisně!

23

Žlutou kartu dostává Handanovič (NK Maribor).

23

A tohle bude penalta pro hosty! Zkušený brankář nevybíravým skluzem složil Adama Rooneyho. Skotům se podařilo vsítit gól, avšak ten neplatí; bude to penalta!

22

Nyní je míč pro změnu v moci hostí. Nápaditými přihrávkami se dostali až do útočné třetiny, ale opět se vrátili zpátky. Pokus Burnse po levé straně zachránil Šuler

21

Zajímavou šanci domácích zhatil brankář Lewis a následně i pomezní rozhodčí, jenž odpískal ofsajd.

20

Domácí teď zapojili do postupné rozehrávky i brankáře. Míč se točí v obranné čtveřici.

19

A další faul! Rozehrávka se však hráčům ve fialových dresech nepovedla. Je z toho aut pro hosty.

18

Tavares se pokusil vyvést míč od levé postranní čáry, ale hosté jeho pokus z blokovali do zámezí.

16

Standardní situace však byla odvrácena a Maribor se dostal do rychlého protiútoku. Bohar zakličkoval po pravé straně, ale centr skončil v zámezí. Vykopává Lewis.

14

Domácí se dopustili faulu. Defendi si ostře naskočil na hostujícího útočníka a Skotové mohou rozehrát přímý kop

13

Na druhé straně se tlačil dopředu Rooney, byl však zdvojen a o míč přišel.

12

Domácí i nadále pokračují v aktivní hře, jejich další akci však zastavil útočný faul ve středu hřiště.

11

11. V první šanci se ocitl Vršič

11

A k vidění byla první větší šance dnešního klání! Ke střele se dostal Vršič, jeho pokus však dokázal Lewis skvěle pokrýt!

9

Následně při další akci hostů fauloval na útočné polovině obránce Reynolds, u balonu bude opět slovinský celek.

8

Ani jemu však centr do šestnáctky nevyšel dle představ, domácí se osvobodili dlouhým odkopem.

7

A vzápětí je zde další rohový kop pro Aberdeen, míč si staví záložník McLean.

6

Z něj žádné nebezpečí nevzešlo, brankář Handanovič bude vykopávat od vlastní svatyně.

5

Rohový kop pro skotský celek.

4

Úvod utkání je hodně opatrný, žádný z celků nechce udělat chybu.

2

A hned tu máme první faul. Logan fauloval a slovinský tym tak dostává přímý kop

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

NK Maribor: Handanovič – Janza, Defendi, Suler, Sme – Vrhovec, Pihler – Bohar, Tavares (C) , Vršič – Novakovič
Náhradníci: Náhradníci: Obradovic- Bajde, Kabgha, Mertelj, Omoregie, Sallalich, Viler

Aberdeen FC: Lewis – Considine, Taylor, Reynolds, Logan – Shinnie, McLean, Jack (C) – Burns, Rooney, McGinn
Náhradníci: Alexander- O´Connor, Pawlett, Stockley, Storey, Storie, Wright

Rozhodčí: Rozhodčí: Popov- Dobriyanov, Todorov- Yordanov (všichni Bul).
Vítejte u odvetného zápasu 3. předkola Evropské ligy mezi týmy NK Maribor a Aberdeen FC.

Oba kluby se musely k tomuto střetnutí prokousat již přes jeden duel. Skotové si poměrně snadno poradili s lotyšským Ventspils, zatímco Maribor se podstatně víc nadřel při zdolávání bulharského Levski Sofia, kdy postoupil přes dvě remízy díky pravidlu o venkovním gólu. Pro úplnost doplním že oba týmy se do soutěže dostaly skrz druhá místa v domácích ligách.

Smírně se oba zítřejší soupeři rozešli i při svém prvním střetnutí na západě Evropy. Branky padly až na konci zápasu. Nejdříve se za Maribor radoval Novakovič. Pouhé dvě minuty před závěrečným hvizdem však skóre srovnal Hayes. Slovinský celek jde tak do odvety v lepší pozici.

Znamenat to však mnoho nemusí, tím spíš, že třináctinásobného mistra Slovinska dnes zasáhla tragédie, když při autonehodě přišli o život dva členové B-týmu. Každopádně, vyrovnaný evropský duel máme před sebou!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:15.

NK Maribor – Aberdeen FC

1:0

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 90+3. Shinnie (vla.)

Karty:   23. Handanovič (MAR), 38. Novakovič (MAR), 54. Janža (MAR), 82. Khaba (MAR) – 36. Shinnie (ABE), 53. Stockley (ABE), 90+3. Wright (ABE)   60. Stockley (ABE)

Nepremenená penalta: 25. Rooney (ABE), brankár Handanovič zneškodnil

NK Maribor: Handanovič – Janza, Defendi, Suler, Sme – Vrhovec, Pihler (77. Kabha)– Bohar (74. Bajde), Tavares (C) , Vršič (89. Sallalich) – Novakovič
Náhradníci: Obradovic – Bajde, Kabgha, Mertelj, Omoregie, Sallalich, Viler

Aberdeen FC: Lewis – Considine, Taylor, Reynolds, Logan – Shinnie, McLean (66. Storey) , Jack (C) – Burns (51. Stockley), Rooney, McGinn (84. Wright)
Náhradníci: Alexander – O´Connor, Pawlett, Stockley, Storey, Storie, Wright

Rozhodca: Rozhodčí: Popov- Dobriyanov, Todorov- Yordanov (všichni Bul)

Prvý zápas: Aberdeen - Maribor 1:1

Európska liga (predkolá)