Menu

Futbal

Európska liga (predkolá)

U.S. Sassuolo Calcio – FC Luzern

3:0

koniec (2:0)

04.08.2016, 20:30 • Stadio Città del Tricolore, Reggio Emilia (Itálie) • 3. predkolo • Lukáš Jasoněk cz

Tipsport: 1.65 4.1 5.35

US Sassuolo Calcio po remíze 1:1 na venkovním hřišti v domácí odvetě potvrdil roli papírového favorita a nad FC Luzern zvítězil 3:0. Italskému týmu do jisté míry dopomohlo k postupu vyloučení Ricarda Costy, po jehož faulu v závěru úvodní půle byl také nařízen pokutový kop. Jeho úspěšným exekutorem se stal Berardi, který dvacet minut předtím otevřel skóre a se dvěma přesnými zásahy byl ústředním strůjcem italského vítězství. Oslabený Luzern pak už jen dorazil Defrel. (22:27:40)

90

Konec zápasu.

88

Nyní můžeme vidět, jak si fotbalisté Sassuola vyměňují míč v blízkosti středového kruhu a zvyšují tím procento jeho držení.

85

Míče se ale zmocnili hosté a o vstřelení alespoň čestného gólu se pokusil střídající Joao De Oliveira. Bránu sice neminul o moc, dalo se to však určitě kopnout přesněji.

84

Utkání se už víceméně jen dohrává, domácí drží balon a kombinují s ním uprostřed hřiště.

82

Třetí a zároveň poslední střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Gregoire Defrel, přichází Diego Falcinelli.

80

Po zisku míče zaveleli k útoku také domácí a zakončení Politana vystavil stopku jeden z luzernských zadáků.

78

Hosté chvíli obléhali šestnáctku soupeře a posléze pokoušel střeleckou štěstěnu C. Schneuwly. Jeho rána ale ztroskotala na pozorném Consiglim.

76

Na opačné straně byl k vidění rohový kop, Luzern ho ale nerozehrál podle svých představ.

75

Defrel se zpoza pokutového území opřel do míče, avšak Zibung byl kvůli nepřesné ráně bez práce a provede tak pouze odkop od své brány.

73

Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: za obrovského potlesku z tribun odchází z trávníku Domenico Berardi, autora dvou branek nahradí Matteo Politano.

72

Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Davide Biondini, přichází Stefano Sensi.

72

Střídání v týmu FC Luzern: ze hřiště odchází Markus Neumayr, přichází Remo Arnold.

72

Střídání v týmu FC Luzern: ze hřiště odchází Jahmir Hyka, přichází Joao De Oliveira.

71

Berardi se postavil k exekuci standardní situace a zvolil přímou střelu, kterou Zibung vytěsnil na roh. Z něj se domácí neprosadili.

70

Duncan si potáhl míč a snažil se projít kolem bránícího Haase, který ale jeho únik zastavil nedovoleně.

68

Míč do hry zase vypustil Jantscher, ale ani tentokrát se jeho provedení rohového kopu nesetkalo s úspěchem.

67

Švýcarský tým bude kopat další roh.

66

Luzern měl možnost udeřit prosteřdnictvím rohového kopu, ale nestalo se. Jantscherův centr totiž zneškodnila pozorná obrana Sassuola Calcio.

64

64. Gregoire DEFREL - 3:0

64

Sassuolo právě vstřelilo branku!
O vítězství a také postupu italského celku je už nejspíš definitivně rozhodnuto! V době, kdy do konce utkání zbývá necelá půlhodina, Duncan z levé strany adresoval nadýchaný míč GREGOIRE DEFRELOVI, který si kulatou zásilku vyzvedl a z bezprostřední blízkosti ji poslal rovnou do sítě.

60

Teď se hra ustálila uprostřed hřiště, kde se týmy střídají v držení míče.

57

Na Zibunga, který je posledních minutách v permanenci střel, mířil také další pokus. Ten vylétl z kopačky Duncana a brankář švýcarského týmu opět úspěšně zakročil.

55

V ideální palebné pozici se objevil Defrel a gólman Zibung musel pořádně zpevnit své tělo, aby nebezpečnou jedovatou ránu zneškodnil.

52

Zibung musel být znovu obezřetný, protože se rozhodl vypálit Duncan. Strážce svatyně Lucernu si ale nakonec mohl oddechnout, míč totiž opět letěl jen mimo zařízení a práci tak budou mít pořadatelé.

50

Ke střele pak napřáhl také Defrel, ale ani jemu se vměstnat hrací předmět mezi tři tyče nepodařilo.

49

Po něm to zkusil ještě Berardi, ale neměl dostatečně přesně seřízena mířidla a Zibung tak vůbec nemusel zasahovat.

48

Domácí celek v úvodu druhého poločasu dovedl svou ofenzivní akci do zakončení, nicméně pokus Sansoneho byl obráncem zastaven.

46

O poločasové přestávce se ani jeden z trenérů nerozhodl pro střídání.

46

Začal druhý poločas.
Hlavní aktéři už se vracejí na trávník a druhý poločas tak za okamžik začne.
Fotbalisté US Sassuolo Calcio v úvodní půli potvrdili roli papírových favoritů a do druhého dějství si přinesou dvoubrankový náskok. Skóre otevřel v 19. minutě Berardi a stejný hráč pak v závěru první pětačtyřicetiminutovky proměnil také pokutový kop. Hosté to budou mít po změně stran velmi obtížné a jejich šance na postup jsou minimální, neboť se navíc budou muset obejít bez vyloučeného Ricarda Costy.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Již v nastavené minutě si připravil míč pro střelu Sansone, ale vměstnat míč mezi tři tyče se italskému hráči nepovedlo.

44

Mužstvo ze Švýcarska bylo zatlačeno hluboko na své území a osvobodilo se pouze za cenu dlouhého odkopu.

42

Schneuwlyho tažení pro ofsajd utnul pomezní rozhodčí.

39

39. Domenico BERARDI - 2:0

39

Sassuolo právě vstřelilo branku!
Míč si na značku penalty postavil DOMENICO BERARDI a přesnou střelou k levé konstrukci brány zdvojnásobil vedení svého týmu! Dnes je to pro něj už druhý gól, takže tento úspěšný střelec má zaděláno na hattrick.

38

38. Červená karta

38

Berardi byl uvnitř pokutového území faulován Ricardem Costou (FC Luzern), který za svůj zákrok uviděl přímo červenou kartu.

37

Berardi se odhodlal k razantní střele, proti které skvěle zakročil Zibung.

35

Hned dva rohové kopy v krátkém časovém sledu měl FC Luzern možnost rozehrát. Ani po jednom z nich se však výrazněji neprosadil.

34

Jenomže domácí po krátké kombinační souhře míč ztratili a po rychlém protiútoku budeme svědky rohového kopu.

33

Chvíli po překročení půlící čáry byl faulován Magnanelli, když se hříšníkem stal C. Schneuwly. Sassuolo tak zůstane u míče.

32

Hrací předmět je v tuto chvíli kořistí zeleně oděných mužů, kteří se snaží proniknout přes zkonsolidovanou zálohu švýcarského mužstva.

29

Exekuci nařízené standardní situace si vzal na starost Jantscher, který se podle předpokladů rozhodl pro přímou střelu. Jeho rána z volného kopu ale cílené zařízení netrefila.

28

Hyka se zmocnil míče a pelášil s ním kupředu. Do cesty se mu však postavil Biondini a útok svého protivníka zastavil jen za cenu faulu.

27

Evidujeme přesunutí hry blíže ke středu hřiště, hrací předmět se stále častěji vyskytuje poblíž středového kruhu, kde o něj mužstva svádí souboje.

24

Sassuolo, namlsáno úvodní brankou, se znovu tlačilo do zakončení. Ve střelecké pozici se objevil Berardi, ale svůj pokus nenasměroval tím správným směrem.

22

Fotbalisty Calcia vstřelená branka nabudila a svěřenci trenéra Di Francesca opět vytrvale zaměstnávají defenzivu Luzernu.

19

19. Domenico BERARDI - 1:0

19

Sassuolo právě vstřelilo branku!
Domácí mužstvo potvrzuje roli papírového favorita a po necelých dvaceti minutách se ujímá vedení! Sansone oslovil DOMENICA BERARDIHO, který přesnou střelou, na kterou neměl Ziburg nárok, k obrovské radosti příznivců italského týmu otevřel gólový účet zápasu.

18

Neumayr poslal nabídku rovnou do pokutového území, kde se míč od klubka hráčů odrazil mimo nebezpečí.

17

Švýcarské mužstvo zaútočilo po pravém křídle a po sraženém centru bude mít možnost provést rohový kop.

14

Sarr se v zápase uvedl tak, že zahrál míč rukou. Jeho provinění ovšem nezůstalo bez povšimnutí hlavního arbitra, který okamžitě přerušil hru.

13

Hra se v tuto chvíli přesunula doprostřed hřiště, kde probíhají četné a urputné souboje o míč, který střídá svého majitele.

11

Avizované střídání v týmu FC Luzern: ze hřiště odchází Tomislav Puljić, zraněného spoluhráče nahradí Sally Sarr.

11

Puljić si v jednom z přechozích soubojů přivodil blíže nespecifikované zranění a nejspíš bude muset být vystřídán.

10

Domácí rozvinuli útočnou akci, na jejímž konci byla střela Defrela, který ovšem mířil nepřesně.

9

Ofenzivní výpad hostujícího týmu zastavil zdviženým praporkem asistent rozhodčího, který Schneuwlyho přistihl v ofsajdu.

8

Nicola Sansone (US Sassuolo Calcio) podstoupil souboj s Haasem, kterého atakoval v rozporu s pravidly a uviděl žlutou kartu.

6

Momentálně hrají s míčem fotbalisté švýcarského mužstva, kteří si vyměňují přihrávky na polovině svých soupeřů.

4

Tentokrát uvedl míč do hry Neumayr, jenže svým centrem žádného z nabíhajících spoluhráčů neoslovil.

3

K exekuci kopu od rohového praporku se postavil Jantscher a pozorná defenziva domácích jeho centr odvrátila na další roh.

2

Luzern podnikl další útočnou akci, po které bude rozehrávat rohový kop.

1

Hned v úvodní minutě se ke střele dostal Neumayr, ale Consigliho svatyni minul.

1

Domácí fotbalisté hrají v zelených dresech a hosté oblékli dresy bílé barvy.

1

Utkání právě začalo.
Fotbalisté obou celků právě přicházejí na trávník.
Úvodní sestavy:

US Sassuolo Calcio: Consigli – Gazzola, Acerbi, Cannavaro, Peluso – Biondini, Magnanelli (C), Duncan – Berardi, Defrel, Sansone
Náhradníci: Pegolo – Antei, Falcinelli, Sensi, Politano, Dell'Orco, Mazzitelli

FC Luzern: Zibung – C. Schneuwly, Ricardo Costa, Puljić, Lustenberger (C) – Hyka, Haas, Kryeziu, Jantscher – Neumayr – M. Schneuwly
Náhradníci: Omlin – Arnold, Juric, Sarr, Itten, Grether, De Oliveira

Rozhodčí: Ali Palabıyık – Çem Satman, Ekrem Kan (všichni Turecko).

Dějištěm utkání bude Stadio Città del Tricolore

Stadion

Zápas se odehraje na Stadio Città del Tricolore ve městě Reggio Emilia. Kapacita místního stánku, který byl otevřen v roce 1995, činí 23 717 diváků a svá domácí utkání na něm US Sassuolo Calcio hraje teprve od sezony 2013/2014, kdy poprvé postoupil do Serie A.
Delegace rozhodčích

Nyní si představme rozhodčí čtvrtečního duelu. Mužem s píšťalou a tedy hlavním arbitrem bude Turek Ali Palabıyık, jemuž s řízením utkání pomůžou jeho krajané Çem Satman a Ekrem Kan. Funkci čtvrtého sudího pak bude vykonávat Alper Ulusoy rovněž z Turecka.
Úvodní duel

První utkání, které se minulý týden odehrálo na stadionu Swissporarena v Luzernu, vítěze nepoznalo. Hostující US Sassuolo Calcio do něj sice vstupoval jako mírný favorit, ale po závěrečném hvizdu se italský klub musel spokojit pouze s remízou 1:1.

Zápas přitom začal lépe pro Luzern, který otevřel skóre už po osmi minutách hry, to když domácí příznivce namlsal parádní střelou Schneuwly. První půle byla na šance bohatá a ofenzivní aktivitou oplývala obě mužstva. Krátce před jejím koncem Gazzola unikl Hykovi, ten uvnitř šestnáctky zatáhl za záchrannou brzdu a hlavní arbitr nařídil penaltu. K její exekuci se postavil Berardi a střelou do protipohybu gólmana vyrovnal.

Také po změně stran se bylo na co dívat a obecenstvo se rozhodně nenudilo. Týmy si totiž během druhé pětačtyřicetiminutovky vytvořily několik slibných příležitostí. Ta největší přišla v 65. minutě, kdy možnost rozehrávky pokutového kopu získal také domácí celek. Jenomže Neumayr ztroskotal na brankáři Consiglim. Konečný výsledek je tak příznivější pro Sassuolo, které by před svými příznivci chtělo oslavit postup do závěrečného předkola Evropské ligy.
Pozvánka na odvetu 3. předkola Evropské ligy

Příjemný čtvrteční večer přeji všem fanynkám a fanouškům evropského fotbalu. Vítám vás u sledování odvetného utkání 3. předkola Evropské ligy, ve kterém změří své síly fotbalisté US Sassuolo Calcio a FC Luzern. Italsko-švýcarským soubojem, jehož úvodní výkop je stanoven na 20:30, vás prostřednictvím textové online reportáže provede Lukáš Jasoněk.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

U.S. Sassuolo Calcio – FC Luzern

3:0

koniec (2:0)

Späť na online

Góly: 19. Berardi, 39. Berardi (pen.), 64. Defrel

Karty:   8. Sansone (SAS)   38. Costa (LUZ)

Držení míče: 50 % : 50 %.
Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 7:3. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 10:14.

U.S. Sassuolo Calcio: Consigli – Gazzola, Acerbi, Cannavaro, Peluso – Biondini (72. Sensi), Magnanelli (C), Duncan – Berardi (73. Politano), Defrel (82. Falcinelli), Sansone
Náhradníci: Pegolo – Antei, Falcinelli, Sensi, Politano, Dell'Orco, Mazzitelli

FC Luzern: Zibung – C. Schneuwly, Ricardo Costa, Puljić (11. Sarr), Lustenberger (C) – Hyka (72. De Oliveira), Haas, Kryeziu, Jantscher – Neumayr (72. Arnold) – M. Schneuwly
Náhradníci: Omlin – Arnold, Juric, Sarr, Itten, Grether, De Oliveira

Rozhodca: Ali Palabıyık – Çem Satman, Ekrem Kan (všichni Turecko)

Prvý zápas: Luzern - Sassuolo 1:1

Európska liga (predkolá)