Menu

Futbal

International Champions Cup

Bayern Mníchov – Real Madrid

0:1

koniec (0:0)

04.08.2016, 01:35 • MetLife Stadium, East Rutherford, NJ (kapacita: 82 500 diváků) • Lukáš Podleśny (@LukasPodlesny) cz

Fortuna: 2.2 3.65 2.98

K tomuto utkání je to ode mě vše, ale samozřejmě se na vás budu těšit u on-line přenosů z fotbalu či Letních olympijských her 2016. Dobrou noc! (03:39:41)
Dnešní přátelské utkání v rámci International Champions Cupu je tedy u konce a z vítězství se raduje Real Madrid. Ten byl sice v první půli téměř nic nevymyslel, ale v té druhé se po několika střídáních dočkal i šancí. Morata nejprve minul, Isco trefil tyč a nakonec to byl až Danilo, jenž v 79. minutě zaznamenal krásnou gólovou ránu zpoza velkého vápna. I přes jednu šanci Mariana Díaze to bylo gólově všechno a madridský tým tak slaví nejtěsnější možné vítězství.

90+3

Konec zápasu.

90+3

Díaz dokonce ještě zakončil svůj hattrick pokusů. Z volného kopu však svatyni Svena Ulreicha trestuhodně překopl.

90+2

90+2. Ulreich zlikvidoval šanci Mariana Díaze

90+2

A znovu Mariano Díaz! Tentokrát už se Dominikánec zjevil ve stoprocentní příležitosti, když byl sám před Ulreichem, avšak ten jeho střelu do odkryté brány ještě dokázal vykopnout pravou nohou!

90+1

Hodně zajímavě to nyní zkoušel Mariano Díaz, jenž nemohl přihrávat a tak se z pravé strany pokutového území odhodlal k technickému zakončení. Bránu však těsně minul.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje celkem tři minuty. Bayern tak má na vyrovnání celkem 180 vteřin.

89

Arturo Vidal (BAY) zastavil bleskový útok Realu taktickým faulem. To znamená třetí žlutou kartu zápasu a opět je pro hráče bavorského klubu.

88

Je tomu tak. Thiago Alcantara není schopen pokračovat a na hřiště tedy vbíhá Erdal Özturk.

87

Thiago Alcantara se už poněkolikáté drží za sval a zřejmě bude potřebovat střídání. Rozhodně je to lepší možnost než si přivodit nějaké větší zranění.

86

Konečně se Bayern dostal až do pokutového území a dokázal zakončit. Pokus Vidala však skončil zablokován jedním z beků Realu Madrid.

85

Pantović při snaze dostat se k míči fauloval. A nutno říci, že jeho do souboje s Nachem šel hodně nevybíravě.

84

Trochu z nouze to nyní zkoušel Miloš Pantović, jenž neměl komu přihrát a proto vystřelil z úctyhodné vzdálenosti. Casilla mohl být v klidu.

82

Bayern se snaží dostat do tlaku, nicméně defenzíva Realu je zatím velmi pozorná a nechce připustit komplikace.

81

Na druhé straně se o vyrovnání pokusil Thiago Alcantara. Střelou z přímého volného kopu ale Casillovu bránu o pár metrů minul.

79

79. DANILO - 0:1

79

Real právě vstřelil branku!
Konečně jsme se dočkali branky! Až příliš prostoru v 79. minutě dostal DANILO, kterého prakticky nikdo neatakoval a obránce Realu tak mohl v poklidu vypálit. Projektil Danila ve vzduchu zaplaval a skončil za zády překvapeného Ulreicha.

78

A nakonec střídá i Casemiro, kterého nahradí Marcos Llorente.

77

Střídá i Real. Na hřiště jde duo Tejero – M. Díaz, opačným směrem zamířila dvojice Marcelo – Morata.

77

K teprve druhé změně se nyní odhodlává Carlo Ancelotti, který stahuje Javiho Martíneze a z lavičky naopak zvedá Miloše Pantoviće.

76

Nikdo nyní moc nevěděl, co se děje, ale nakonec je zřejmě pískán faul jednoho z hráčů Bayernu Mnichov.

75

Patnáct minut před koncem řádné hrací doby tady máme informaci o návštěvnosti. Dnešní utkání v East Rutherfordu sleduje 80 012 diváků.

74

Tým z Madridu je ale o poznání aktivnější a napadá rozehrávku soupeře. Bayern už se několik minut nedostal do soustavnějšího držení míče.

73

Real rozehrával volný kop, ale nepříliš povedený centr byl v klidu odvrácen a Arturo Vidal si záhy vykoledoval faul.

72

Naprosto zbytečná rozmíška mezi Rafinhou (BAY) a Moratou končí potrestáním prvního jmenovaného, jenž zakopl míč po faulu na Moratu.

71

Ani Marcelo ani Asensio nyní kolmicí neodkázali najít některého ze svých spoluhráčů. Real se ale k míči opět velmi rychle dostává.

70

Další faul Bayernu obstaral Green a Real díky tomu zůstane nastěhován na útočné polovině. K ohrožení brány se ale zatím nedostává.

69

Alaba si po nedovoleném zákroku hodně zbytečně pustil pusu na špacír a může být rád, že neinkasoval žlutou kartu.

68

Připomněl se nám David Alaba, jenž byl v prvním poločase nejaktivnějším hráčem na hřišti. V 68. minutě se tento rakouský hráč dostal k odraženému míči, avšak tvrdou ranou zprava poměrně dost minul.

66

Stále se hraje jen poblíž poloviny hřiště. Ani jednomu z týmů se nyní nedaří projít hlouběji na polovinu soupeře.

65

Po dvou šancích Realu se hra uklidnila. Bayern ale vůbec poprvé v zápase nedůrazně bránil a ihned pocítil sílu madridského velkoklubu.

63

Dalšími vystřídanými hráči Realu jsou nyní Isco s Carvajalem. Které nahradí Martin Ødegaard a Danilo.

62

A přicházejí další střídání Realu Madrid. Odpracováno má Sergio Ramos, kterého nahradí Philipp Lienhart.

62

62. Střelu Isca zastavila až tyč

62

Tak teď byl Real hodně blízko! Ke krásné střele se odhodlal Isco, jenž natáhl zpoza velkého vápna, avšak parádním projektilem trefil jen tyč!

61

Marcelo je hodně při chuti a nyní pobavil diváky krásnými kličkami. Sklidil potlesk a rozehrál směrem dopředu.

60

Na druhé straně se chtěl opět připomenout David Alaba, nicméně jeho centrovaný míč do vápna byl bezpečně odvrácen pozornou defenzívou Realu Madrid.

59

59. Morata v nadějné pozici minul

59

První gólová šance Realu! Marcelo vystihl rozehrávku soupeře, předal míč nalevo Moratovi, avšak ten utaženou ranou na zadní tyč minul!

58

Álvaro Morata si to zleva rychle namířil do pokutového území a po souboji s Feldhahnem padá na trávník. Sudí ukazuje, že se nejednalo o faul a penaltu tak nepíská.

57

Vidal se po sérii faulů pokusil prezentovat nějakou povedenější útočnou akcí, avšak proti dvěma bekům soupeře neměl sebemenší šanci.

56

První střídání na straně Bayernu Mnichov. Ze hřiště odchází Xabi Alonso, naopak na trávník si to namířil Fabian Benko.

55

Arturo Vidal se podruhé během minuty provinil nedovoleným zákrokem. Tentokrát sjel kopačkou po lýtku Marcela a to sudí nemohl nechat bez hvizdu.

54

Parádně si nyní ve vlastním pokutovém území poradil jeden z obránců Bayernu, který si před dotírajícím soupeřem pomohl krásnou "zidanovkou".

53

Nadějně vypadající brejk Bayernu zastaven díky pozornému Marcelovi a Real tak může poměrně rychle otočit hru zpět směrem k Ulreichovi.

52

Konečně se na ofenzívu zmohl také Real a Morata si okamžitě připisuje střelu. Hned z těžké přihrávky zprava však bránu hodně míjí.

51

Opět je pískáno a opět je to kvůli faulu Casemira. Defenzivně laděný fotbalista Realu dnes podle mého neodejde bez žluté karty.

50

Na začátku padesáté minuty registrujeme další nedovolený zákrok a počtvrté v dnešním utkání se proti pravidlům provinil Casemiro. Stále je to bez karty.

49

Sergio Ramos přerušuje ofenzivní postup Bayernu nedovoleným zákrokem. Zdá se, že i po přestávce bude mít lehce navrch právě mnichovský tým.

48

Realu se nyní podařilo vytlačit soupeře zpátky za půlící čáru, ale k míči se Bílý balet ne a ne dostat.

47

Velmi rychle po úvodním výkopu se nedovoleného zákroku dopustil Feldhahn. Z volného kopu Realu však nic nebylo a míč už je u hráčů bavorského týmu.

46

Real Madrid jde do druhé půle se třemi změnami v sestavě. Na hřiště se již nevrátí trojice James Rodríguez – Raphaël Varane – Luka Modrić a místo těchto tří se place objevuje Marco Asensio, Nacho a Mateo Kovačić.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 2:36.
Nakonec z vhazování Bayernu nebylo opět vůbec nic a týmy tedy odcházejí do kabin za bezbrankového stavu. Zatím sledujeme velmi nezajímavé utkání, ve kterém stojí za zmínku jen střelecké pokusy Alaby a Thiaga Alcantary. Ani jeden však neskončil brankou a oba celky tedy mají o čem přemýšlet. Výrazně aktivnější byl v první půli Bayern Mnichov.

45+1

První poločas skončil.

45

Philipp Lahm se nacházel v hodně tíživé pozici, avšak nakonec pro svůj tým dokázal vybojovat aspoň autové vhazování.

44

Bavorský velkoklub se znovu snaží prosadit po levé straně, kdo operuje Alaba. Dani Carvajal už si ale na rakouského šikulu dává velký pozor.

43

Nutno říci, že ani Bayern momentálně není úplně bezchybný a neprezentuje se přesnější kombinací. Alaba teď dokonce poblíž laviček fauloval.

42

Bayern sice ztratil míč ještě na vlastní polovině, ale Marcelo z nabídnuté šance nic nevytěžil. Jeho předávka Rodríguezovi byla příliš prudká a skončila za brankovou čárou.

40

Zinédine Zidane opravdu nemůže být spokojen. Ani po čtyřiceti minutách hry si jeho svěřenci totiž nedokázali vypracovat nějakou slibnější situaci, která by vedla k ohrožení Ulreicha.

39

Po ztrátě soupeře se James Rodríguez rychle vydal dopředu a ač byl zabrzděn, nakonec to byl on, kdo vypálil na Ulreichovu bránu. Míč si to namířil několik decimetrů nad.

38

A jeden z madridských hráčů se nakonec uchýlil k faulu. Bavorský celek bude rozehrávat volný kop, ale učiní tak až u půlící čáry.

37

Další nepřesnost v souhře madridského celku vyústila ve ztrátu. Pozvolný útok tak může rozjet Bayern.

35

Už se zase pokračuje ve hře, avšak Realu se nedaří proniknout přes pozorně bránící defenzivní řadu. Ulreich má v kolonce zákroků po 35. minutách stále nulu.

34

Z rohového kopu Bayernu nebylo vůbec nic a tak se dopředu vydali fotbalisté Bílého baletu. Juan Bernat (BAY) se postup soupeře pokusil zastavit, nicméně jeho šlapák na Carvajala je "odměněn" žlutou kartou.

33

33. Casilla vytěsnil krásný Alcantarův pokus

33

Krásný pokus Thiaga Alcantary! Španělský záložník Bayernu si nachystal míč na svou pravou nohu a výbornou střelou protáhl Casillu, jenž kulatý nesmysl vytáhl konečky prstů vedle brány!

32

Rozehrávka nakrátko sice Realu vyšla, ale následné pokračování akce už nebylo ideální. Rozběhnutý Marcelo totiž centr trefil jen do nohy obránce a nakonec šel míč za čáru ještě od končetiny madridského hráče.

31

Morata s Iscem se pokusili udržet míč proti přesile hráčů v červeném a nakonec získali aspoň volný kop. Ten však opět nebude ze zajímavější pozice.

30

U míče je opět aktivní Alaba, který se chystá vhazovat. Na hřišti je ale ještě jeden míč a tak se musí počkat až toto hrací náčiní rozhodčí vyprovodí ze hřiště.

29

Real hned po Casillově zákroku získal míč ve svůj prospěch a snažil se o rychlejší přechod do útoku. Ofenzivní výpad byl zastaven faulem na půlící čáře.

28

První šance z postupného útoku. Bayern vymyslel dobrou kolmici, která si to namířila k nohám Juliana Greena a ten i přes dobrou obranu soupeře dokázal zakončit. Casilla zasahuje levou nohou!

27

Centr Luky Modriće byl příliš nízký a skončil na hlavě jednoho z bránících borců. Sergio Ramos byl navíc po chvíli usvědčen z ofsajdu.

26

Volný kop si po dlouhé době vyzkoušejí také hráč Realu Madrid. Pozice však není tak nebezpečná jako v případě Alabova pokusu.

25

25. Alaba z "přímáku" olízl tyč!

25

Parádní Alabova rána z přímého volného kopu! Rakouský hráč se svou pověstnou levačkou opřel do balónu a Casilla se po jeho střele, která se otřela o tyč, jen ohlédl.

25

Hráčům Realu Madrid se sice rozhodnutí sudího vůbec nelíbí, ale nakonec je přeci jenom pískán faul na Vidala. Hodně diskutabilní situace.

24

A třetí čárku do kolonky faulů si právě teď může připsat Casemiro, jenž poslal na trávník Alcantaru. Bayern získává kontrolu nad míčem.

23

Sudí byl nyní opravdu velmi blízko a viděl, jak Vidal s Feldhahnem okopávali jednoho ze soupeřů. Volný kop Real rozehrál okamžitě a to vedlo k velmi rychlé ztrátě.

22

Bavorský klub měl nyní potíže již od rozehrávky a nakonec na soupeřově polovině ztratil míč. Vše navíc končí nedovoleným zákrokem na Jamese Rodrígueze.

21

Už už to vypadalo na první gólovou šanci, ale Greenovi je nakonec odmáván ofsajd. Nutno říci, že to byla naprosto jasná záležitost a nejednalo se o nic sporného.

20

Po nepovedené akci Bernata a Casillově odkopu od brány se k míči prakticky okamžitě dostávají znovu hráči Bayernu. Real je naprosto bezradný.

19

Carvajal ve vzdušném souboji zasáhl Alabu. Jednalo se sice o nezaviněnou srážku, ale sudí i tak přisuzuje míč Bayernu Mnichov.

18

Centr od rohového praporku byl bez potíží odvrácen a následný zpětný vysoký míč už si to namířil až za brankovou čáru. Tohle se moc nepovedlo.

17

Aktivní Alaba znovu zaměstnal defenzívu Realu a Dani Carvajal jeho přihrávku znovu sráží jen na rohový kop. Ten běží rozehrát Thiago Alcantara.

16

Zbytečná ztráta v kombinaci Realu dává šanci soupeři. Madridskému týmu se dnes zatím moc nedaří a jen zřídka se poslední vítězové Ligy mistrů dostávají na dostřel brány.

15

Velešikovný Isco si na levé straně poradil se dvěma protihráči a dokázal vymyslet přihrávku před Ulreichovu bránu. Po několika odrazech si to ale míč namířil do rukavic německého gólmana.

14

Z nepříliš povedeného volného kopu bavorský tým vůbec nic nevytěžil. Po delší době může zaútočit Bílý balet.

13

Velmi šikovně to teď udělal Juan Bernat, který se snažil prohnat kolem Casemira, ale jakmile ucítil Caseirovu ruku na rameni, ochotně upadl a zařídil volný kop pro Bayern.

12

Nakonec to byl Arturo Vidal, kdo zahrozil! Chilský rychlík si zaběhl za obranu Realu, ale na vysoký míč mu několik centimetrů přeci jenom chybělo.

11

Bayern v posledních minutách převzal iniciativu a nyní opět kombinuje na útočné polovině. Uvidíme, co z této uspávací souhry vzejde.

10

Po Casemirově faulu si míč postavil David Alaba, ale jeho přízemní rána z volného kopu letěla přibližně metr a půl vedle tyče Casillovy brány.

9

Vlevo je zatím Bayern Mnichov o poznání aktivnější a rovněž nebezpečnější. Další akce měla zakončená centrem do vápna však končí dobrým defenzivním zákrokem Ramose.

8

Green si zády k bráně dobře zpracoval Alabovu prudkou přihrávku, nicméně na hranici malého vápna se nedokázal otočit a Casilla ve spolupráci s beky Realu odvrátil hrozící nebezpečí.

7

Na druhé straně registrujeme centr do pokutového území, ale ten ani následná kolmice nenašla nikoho v červeném dresu bavorského týmu.

6

Znovu se tým z hlavního města Španělska pokusil o přesunutí hry napravo, ale tentokrát skončila akce nepřesností a autem ve prospěch Bayernu.

5

Real vezl první pohlednější akci, nicméně James byl na pravé straně pokutového území ustrážen Javim Martínezem. Madridský tým bude pouze vhazovat.

4

Zatím sledujeme opravdu obrovskou aktivitu. Hned po ztrátě se oba celky snaží dotírat na soupeře a získat kulatý nesmysl rychle na svou stranu.

3

David Alaba na levé straně v pohodě uhlídán a následnou přízemní přihrávku si pohlídal stoper Realu. Ten byl navíc faulován Greenem.

2

Okamžitým pressingem na balón se prezentoval i Bayern, avšak Thiago Alcantara se dopustil nedovoleného zákroku. Real bude rozehrávat z hloubi vlastní poloviny.

1

Real hned od úvodu výrazně napadá rozehrávku Bayernu, který obstaral výkop. K míči se však madridský velkoklub zatím nedostal.

1

Utkání právě začalo.
Vše je připraveno k zahájení utkání. Čeká se už jen na to až sudí foukne do píšťalky.
Hráči si podali ruce, absolvovali týmové foto a nyní už se kapitáni obou celků nacházejí u sudích, kde bude proveden los.
Přátelské utkání v rámci International Champions Cupu mezi Bayernem Mnichov a Realem Madrid je tady! Hráči již vycházejí z útrob stadiónu a míří na trávník.
Úvodní sestavy:

Bayern Mnichov: Ulreich – Feldhahn, Rafinha, Javi Martínez, Alaba, Thiago Alcantara, Bernat, Xabi Alonso, Lahm, Vidal, Green
Náhradníci: Starke – Benko, Tillman, Özturk, Dorsch, Lappe, Pantović, Crnički

Real Madrid CF: Casilla – Marcelo, Varane, Carvajal, Ramos, Vázquez, Isco, Casemiro, Modrić, Rodríguez, Morata
Náhradníci: Navas, Craninx, Luca, Yáňez – S. Díaz, Tejero, Lienhart, Achraf, Enzo, Febas, M. Díaz, Llorente, Nacho, Benzema, Kovačić, Jesé, Danilo, Ødegaard, Asensio

Rozhodčí: Herrera (MEX) – Wenckowski, Lowry (oba USA).
POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ ZÁPASY

Vzájemná střetnutí z posledních dvou let vyznívají lépe pro španělský celek. Real sice v dosud posledním utkání s Bayernem prohrál (0:1), ale to bylo před rokem jen v rámci přípravného turnaje Audi Cup. V posledních vzájemných soutěžních utkáních má tým z Madridu navrch, neboť v roce 2014 po výsledcích 1:0 a 4:0 vyřadil Bayern ze semifinále Ligy mistrů.
REAL MADRID CF

Vítěz dosud posledního ročníku Ligy mistrů a loni druhý tým španělské ligy se zatím připravuje bez svých dvou největších hvězd Garetha Balea s Cristianem Ronaldem a výsledky dvou dosavadních přípravných zápasů nejsou nikterak přesvědčivé. V prvním zápase v rámci tohoto turnaje totiž Real podlehl PSG a naposledy si s Chelsea poradil jen díky skvělému prvnímu poločasu. Nutno však říci, že v posledních deseti minutách utkání, kdy Real inkasoval dvě branky, už na hřišti byli především náhradníci.

Dosavadní přípravné zápasy

30.7.2016 Real Madrid – Chelsea 3:2
28.7.2016 Real Madrid – PSG 1:3
BAYERN MNICHOV

Bavorský velkoklub má za sebou úspěšnou sezónu, když vyhrál německou ligu i pohár, nicméně na vytoužený triple Bayern znovu nedosáhl a o navázání na triumf v Lize mistrů ze sezóny 2012/13 se tak bude pokoušet opět letos. Pod novým koučem Carlem Ancelottim odehrál mnichovský tým zatím pět přátelských utkání a v ani jednom nebyl poražen po řádné hrací době. Dnes však Bayern čeká dosud nejtěžší zkouška, neboť bude hrát s posledním vítězem Ligy mistrů, Realem Madrid.

Dosavadní přípravné zápasy

30.7.2016 Inter Milán – Bayern 1:4
28.7.2016 Bayern – AC Milán 3:3 (3:5 pen.)
23.7.2016 Landshut – Bayern 0:3
20.7.2016 Bayern – Man. City 1:0
16.7.2016 Lippstadt – Bayern 3:4
Vítáme vás u on-line přenosu ze zápasu International Champions Cupu. Utkání začíná v 01:30.

Bayern Mníchov – Real Madrid

0:1

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 79. Danilo

Karty:   34. Bernat (BAY), 72. Rafinha (BAY), 89. Vidal (BAY)

Držení míče: 54 % : 46 %.
Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 5:7. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 24:17.

Bayern Mníchov: Ulreich – Feldhahn, Rafinha, Javi Martínez (77. Pantović), Alaba, Thiago Alcantara (88. Özturk), Bernat, Xabi Alonso (56. Benko), Lahm (C), Vidal, Green
Náhradníci: Starke – Benko, Tillman, Özturk, Dorsch, Lappe, Pantović, Crnički

Real Madrid: Casilla – Marcelo (77. Tejero), Varane (46. Nacho), Carvajal (63. Danilo), Ramos (C) (62. Lienhart), Vázquez, Isco (63. Ødegaard), Casemiro (78. Llorente), Modrić (46. Kovačić), Rodríguez (46. Asensio), Morata (77. M. Díaz)
Náhradníci: Navas, Luca, Yáňez – S. Díaz, Tejero, Lienhart, Achraf, Enzo, Febas, M. Díaz, Llorente, Nacho, Benzema, Kovačić, Jesé, Danilo, Ødegaard, Asensio

Rozhodca: Herrera (MEX) – Wenckowski, Lowry (oba USA)

Diváci: 80 012

Európska liga (predkolá)