Menu

Futbal

Európska liga (predkolá)

FC Midtjylland – FC Fehérvár

1:1

koniec po predl. (0:0)

04.08.2016, 18:00 • MCH Arena, Herning • 3. predkolo • Ondřej Hradecký (@ondra295) cz

Tipsport: 1.25 5.5 13.0

Je tu tedy konec dnešního zápasu a domácí musejí mít propocené svoje dresy a to ne hlavně námahou, ale tím, jak se museli klepat o vyřazení! V prodloužení totiž museli odvracet hned několik šancí, které by znamenaly jejich konec v pohárové Evropě – nakonec to ale byl Filip Novák, který zareagoval na branku Kovácse a poslal tak Midtjylland přes všechny strasti a bolesti dál na úkor maďarského Videotonu. Ten tak končí na prahu 4. předkola, které si na jeho úkor zahrají coby nasazení právě svěřenci dánského kouče Jess Thorupa. S konstatováním, že je to z tohoto zápasu ode mne vše, se loučím a přeji Vám pěkný zbytek týdne. (20:35:12)

120+2

Konec zápasu.

120+2

Nakonec musel rychlý kontr zastavovat Ádám Bódi, který za dres stáhl Duelunda. Bude se už pískat konec.

120+2

A je tu ještě poslední přímák pro hosty, na který šel do vápna i gólman a uvidíme, jak to dopadne.

120+1

Nastaveny jsou dvě minuty – budou to poslední dvě minuty v Evropě pro Videoton nebo pro domácí Midtjylland? Právě domácí teď už jen brání svoji šestnáctku.

120

V poslední minutě prodloužení se dostal do velké šance Onuachu, kterému přistrčil míč mezi nohama obránce Pušić, ale Kovácsik byl moc blízko a zvládl jeho ránu vyrazit mimo!

118

Po dlouhém autu Videotonu odklidil míč pryč Halsti, který poté dostal křeč do nohy a musí být ošetřován.

117

Po kombinaci Midtjyllandu se dostal ke střele zpoza vápna Larsen, ovšem střela mu nesedla a skončila tak pouze vysoko nad bránou Fehérváru.

116

Na druhé straně se do úniku snažil dostat Onuachu, ale klička se mu nepovedla, takže protiakci musel zastavovat taktickým faulem Duelund – a za něj viděl žlutou kartu.

115

Tak teď domácím muselo hodně zatrnout, protože se ve vápně uvolňoval ke střele Juhász, ovšem jeho pokus z otočky sebral spolehlivě Dahlin!

114

Za obranu už mířil Martin Pušić, jenže proti němu včas vyběhl mimo vápno gólman Kovácsik, který ve skluzu poslal míč pryč.

113

Nissen nikam nespěchá se svým autem, takže to vypadá, že poslední minuty se budou hodně natahovat, aby domácí měli svoji úlohu o něco málo jednodušší.

112

Momentálně se hraje ve středu pole a domácí se snaží držet hosty na distanc od svojí brány, je vidět, že se po předchozí zkušenosti o výsledek hodně bojí.

110

Teď se ale ještě pokouší o útoky hráči hostů, kteří měli několikrát blízko k tomu, aby se dostali do vápna, ale vždy jim kousek chyběl.

108

Ze hřiště nakonec musí jít pryč Kristoffer Olsson, který dostal křeče, nahradí ho Marco Larsen.

107

A na druhé straně mohl pojistit postup domácím Olsson, ovšem jeho střela z druhého doteku šla do dosahu gólmana Kovácsika, který ji dokázal vyrazit na rohový kop!

106

Tak teď zachránil všechny domácí naděje Johan Dahlin! Ten si velice dobře vyběhl proti Suljićovi a tak mu zmenšil střelecký úhel, že zvládl míč vyrazit na roh!

106

Začalo druhé prodloužení.
A takřka hned po rozehrání rozhodčí Guida píská poločas prodloužení – v tom prvním měli domácí namále, protože skoro dvakrát inkasovali, ale nakonec zakončil tuto patnáctiminutovku gólem Novák, který tak prozatím poslal svůj celek dál.

105

První prodloužení skončilo.

104

104. Filip NOVÁK - 1:1

104

Midtjylland právě vstřelil branku!
Tak to je neuvěřitelné! Celý stadion naprosto vybuchl nadšením a do toho všeho zní oslavná píseň Viva la vida od Coldplay, která se tu pouští po každém gólu domácích. A je to spasitel Midtjyllandu z tohoto dvojzápasu, FILIP NOVÁK, který dostal míč za obranu, zpracoval si ho a poslal ho k tyči mimo dosah gólmana Kovácsika!

103

Teď hodně tvrdý souboj na vlastní polovině musel podstoupit Onuachu, ale nakonec míč udržel a domácí tak mohou po delší době opět dopředu.

101

Domácím se vůbec nelíbí to, že byl teď pískán faul Duelunda na Nega, ale asi to tak bylo správně, protože dánský záložník svého soupeře vážně přistrčil.

100

Velkou chybu si připsal Olsson, který přihrál míč přesně na nohu soupeři a pak ho musel faulovat, aby nevznikla další fatální nepříjemnost.

99

Z přímého kopu poslal centr do vápna Novák, ale míč byl odvrácen do autu, protože na Halstiho byl moc dlouhý – přijde tak další dlouhý aut Hansena.

97

Tak tohle zavánělo koncem v pohárové Evropě pro domácí! Sám na brankáře Dahlina běžel Bódi, jenže udělal vyběhnutému Švédovi kličku a nakonec z velkého úhlu poslal míč pouze do boční sítě!

96

Rohové kopy zatím pro domácí moc velkou výhodou nejsou, protože je neumí pořádně zakončit a obvykle končí na prvním hráči soupeře.

95

Za obranou byl nachystaný Pušić, ale míč se k němu nakonec nedostal – domácí jsou sice o něco aktivnější, ale stále jim chybí lepší finální řešení situace.

94

Po zmatku před bránou nakonec musel hlavičku jednoho z vlastních hráčů nad vytěsňovat Kovácsik, který to ale zvládl a následný roh už žádné nebezpeční nepřinesl.

93

Domácí házeli jeden ze svých klasických dlouhých autů, ale nakonec to skončil pouze tím, že Halsti vybojoval rohový kop.

91

No, domácí by si měli dávat velký pozor, protože když inkasují, tak asi končí – teď ale měl dobrou možnost ve vápně Juhász, ovšem z otočky zamířil těsně nad!

91

Střídání v týmu Videoton FC Fehérvár: ze hřiště odchází Kovács, přichází Suljić.

91

Začal první poločas prodloužení.
Základní hrací dobu tedy máme za sebou a po 180 minutách je stav vyrovnaný – 1:1. Domácí nedokázali zužitkovat výhodu z Maďarska a v deseti hrající hosté (vyloučen byl Vinícius) dokázali zásluhou tečované rány Kovácse srovnat stav dvojzápasu. Domácí měli více šancí, ale štěstí jim nepřálo a tak mohli být ve výsledku rádi, že neinkasovali druhý gól, protože v posledních minutách musel z brány vykopávat míč Hansen. Uvidíme, jestli rozhodne prodloužení nebo uvidíme penaltový rozstřel.

90+6

Druhý poločas skončil.

90+5

V poslední možné chvíli ještě chtěl získat penaltu za zákrok na svoji osobu Onuachu, ale to by bylo od sudího Guidy moc přísné.

90+5

Už se bude pískat konec, protože Halsti z voleje napálil vyboxovaný míč pouze vedle brány Fehérváru, takže už uplynul nastavený čas.

90+4

Další rohový kop získal na své straně velice aktivní Nissen, který tak ještě může se svými kolegy změnit běh zápasu.

90+3

Olsson sice vyhrál hlavičkový souboj ve středu pole, ale míč poslal hlavou pouze do autu, takže z toho vůbec žádný profit nebyl.

90+2

Je tam i krvavé zranění, takže je hra přerušena delší dobu – ale počítám s tím, že sudí nastaví tyto prodlevy nad rámec hrací doby.

90+2

K zakončení hlavou se dostal Paul Onuachu, který se vyšplhal nejvýše, ale po jako střele zůstal na zemi jeden z domácích, takže je hra přerušena – navíc šla hlavička výrazně mimo.

90+1

Nastaveny jsou nakonec čtyři minuty a ty začal ziskem rohového kopu Nissen, který po tomto počinu hecuje diváky za bránou k větší podpoře svého týmu.

90

Midtjylland se vůbec nemůže dostat dopředu a je pro něj velice těžké tak ohrozit bránu soupeře – teď byl v dalším ofsajdu přichycen Olsson.

89

Tak teď domácí přežili vlastní smrt! Ke střele hlavou, která směřovala za Dahlina, se totiž dostal Feczesin, ale z brankové čáry míč vykopl dánský zachránce Hansen!

88

Midtjylland je naprosto rozhozený a je pro něj velice těžké se dostat do nějaké kloudné akce – teď se pokusil o střelu po zemi Mikkel Duelund, ovšem ta bránu o nějaký ten metr minula.

87

Jenže na míč si dobře vyběhl Kovácsik, takže ho zvládl vyrazit a založil akci svého celku – ta ale skončila až za Dahlinovou bránou.

86

Duelund ale nakonec po dobré individuální akci vybojoval rohový kop, takže domácí budou moci ještě strhnou postup na svoji stranu.

85

Domácí celek drží míč na svých kopačkách, ale je naprosto bezmocný směrem dopředu, takže je dost dobře možné, že budeme sledovat tady v MCH Areně prodloužení.

83

Celek z Herningu se ještě snaží o nějakou aktivitu směrem dopředu, ale Pušić sklepl pouze do ofsajdu na Hassana, takže míč má opět maďarský celek.

82

Domácí pořádně protestují, protože Videoton hodně zdržuje, ale nakonec ještě přišla střela od Langa, po níž asi všem domácím zatrnulo – skóre 0:2 už by bylo asi nezvratné.

81

Do vápna se dostávala Hassan, ale nakonec nezvládl ten míč v pádu poslat na bránu, takže si pro něj v klidu došel Kovácsik.

80

Přichází nakonec logická změna, protože ze hřiště odchází záložník Ibsen Rømer a nahrazuje rakouský útočník Martin Pušić.

79

Domácí nakonec po té hluché pasáži vybojovali alespoň roh a Nissen se pokouší vyburcovat svoji spoluhráče.

78

Do vápna se pokoušel vniknout Onuachu, který byl ale včas zastaven jedním z beků, takže skončil na zemi a o míč přišel.

77

Domácí jsou jako opaření a to platí i pro fanoušky, kteří najednou ztichli a vypadá to, že to bude ještě hodně velké drama.

75

75. István KOVÁCS - 0:1

75

Videoton Fehérvár právě vstřelil branku!
Tak toto je obrovská komplikace pro domácí! Přímý kop totiž odvrátil hlavou Novák pouze na nohu ISTVÁNA KOVÁCSE, který neváhal a opřel se do míče, ten ještě tečoval jeden z beků – střela tak skončila za zády bezmocného Dahlina!

75

Patrick Banggaard Jensen je dalším hráčem, který vidí žlutou kartu, protože stáhl za dres Bódiho.

73

Teď byli hosté hodně nepřesní, takže míč skončil v autu a Midtjylland mohl vhazovat – následně chtěl jít dopředu Onuachu, ale k míči se nedostal.

72

Teď chvíli drží míč o něco více hosté a snaží se dostat do šance, ovšem střela z dálky od Szolnokiho mířila pouze na tribunu za bránou.

71

Ke střele z dálky se dostal Olsson, který ale trefil pouze prostředek brány, takže Kovácsik neměl velké potíže.

70

Domácí se snaží hrát hodně dopředu a teď posílal po průniku centr do vápna Hassan, ale nakonec jeho míč celé území přelétl.

69

Střídají i domácí, ze hřiště odejde český hráč Václav Kadlec, kterého nahradí mladý Dán Mikkel Duelund.

68

Do další velké šance se dostali domácí, protože po rohu se dostal k hlavičce Halsti, ale trefil pouze v bráně stojícího obránce!

67

Ke střídání dojedu u hostů, kteří této možnosti využívají podruhé – dolů jde útočník Géresi, nahradí ho Feczesin.

66

Teď domácí celek zklidnil hru a snaží se drže míč více na svojí polovině, aby nedošlo k dalším komplikacím.

65

Hra se teď trochu uklidnila, i když domácí působí o hodně živelněji, než v prvním poločase a mají blízko k tomu, aby dali ten klíčový gól.

63

63. Ani Hansen neuspěl se svým pokusem hlavou!

63

A hned z následného rohu tu byla další velká šance, protože na centr si naskočil kapitán Kian Hansen a poslal ho přesně po břevno, jenže na místě byl opět skvělý Kovácsik a poslal ho na další roh!

62

62. Kadlec ve velké šanci neuspěl.

62

A hned z kontru mohlo udeřit na druhé straně, kde se za obranu dostal Václav Kadlec, ovšem jeho střelu po skvělém zpracování vyrazil famózně nad Kovácsik.

61

61. Za Dahlinem zadunělo břevno!

61

K velice výživné ráně z dálky se dostal na druhé straně ofenzivní hráč Juhász, který se opět do míče z pořádné vzdálenosti a napálil horní tyč Dahlinovy brány!

60

Hassan se o chvíli později pokoušel prostrčit míč za obranu na nabíhajícího Kadlece, ale nakonec se k němu míč vůbec nedostal.

59

Teď byli domácí v dobré šanci, když si na míč naskakoval Onuachu, ovšem ten dnes nemá potřebné štěstí a nedokázal tak na centr dosáhnout.

58

Žlutou kartu dostal zpětně za tento zákrok na Olssona po stížnostech od kouče domácích Thorupa a jeho asistenta Bacha Baka Barczi, který si počínal možná až moc tvrdě.

57

Domácí se snaží dosáhnout té kýžené pojistné branky, ale zatím se jim nedaří se dostat bezprostředně před Kovácsikovu bránu – teď byl faulován Olsson a budou k tomu tak mít možnost.

55

Za obranu se dostal po pasu od Nováka Ibsen Rømer, ovšem ve velice dobře pozici svojí přízemní střelou o centimetry minul vzdálenější tyč!

54

Teď ale musel zasahovat Johan Dahlin, protože první střelu mezi tři tyče vyslal po zemi k tyči Kovács, ovšem domácí brankář byl na zemi včas a míč udržel.

53

Videoton to tak bude mít v deseti velice těžké a zatím se nedostal od vyloučení snad ani za půlku, ale Midtjylland se také nikam výrazně netlačí.

52

Teď už to bylo o něco lepší, když přízemní míč od Nissena prolétl vápnem kousek od kopaček domácích fotbalistů, ale nikdo ho nakonec nezasáhl.

51

Do vápna se snažil dostat Hassan, ovšem klička se mu nepovedla a následně poslal míč pouze do náruče gólmana Kovácsika.

50

Hodně se teď vzteká domácí kouč Jess Thorup, kterému se nelíbí, že byl odpískán zákrok Kadlece na Langa u vápna soupeře – nutno říci, že to bylo vážně přísné.

48

Jenže Olsson následný přímák vůbec nevyužil, když špatnou střelou trefil pouze dolní část zdi, od které se míč odrazil do bezpečí.

47

47. Červená karta Paula Viníciuse za faul na Hassana.

47

Tak toto je opravdu výrazná komplikace pro hosty, protože jejich hráč byl právě vyloučen! Paulo Vinícius velice tvrdě srazil k zemi unikajícího Hassana a byl za to náležitě potrestán!

46

Druhý poločas začali více s míčem hosté, kteří se snažili dostat do akce, ovšem nebylo jim přáno a o míč přišli.

46

Začal druhý poločas.
První poločas tak máme za sebou a moc k vidění toho v něm nebylo – domácí mají o něco větší kvalitu, ale ani jeden z jejich nadějných pokusů neskončil střelou na bránu, takže jsme velkou šanci vidět nemohli. Midtjylland ale velice dobře hraje v obraně, takže Videoton také neměl žádnou střelu a dokonce se nedostával ani do těch náznaků. Dánský celek se pak velice často nachází v ofsajdu, na ty vede už 6-0. Uvidíme, jestli se hra obou celků ve druhé půli zlepší.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Nastavena byla jedna minuta a v té měl Videoton další centry do vápna, ovšem ani jeden z nich se neujal, protože nejvýše vždy vystoupal jeden z obránců domácího celku.

45

Filip Novák teď hondě tvrdě zajel do Juhásze, se kterým se poté ještě pustil do křížku, takže donutil sudího Giudu uklidnit situaci tím, že mu ukázal žlutou kartu.

44

O chvíli později centr sice přišel, ale mířil pouze do míst, kde stál připravený Dahlin, který ho v pohodě stáhl do svých rukavic.

43

Ani teď to Fehérváru nevyšlo, protože na pravé straně byl v pohotovosti Novák a dokázal míč vybojovat a tím zamezit centru.

41

Teď se snaží být aktivnější Videoton, který se ale nemůže dostat k vápnu soupeře, protože Midtjylland brání ve velkém počtu hráčů.

40

K centru se dostal ze křídla Novák, ale ani tomu se dnes zatím nedaří být efektivní vepředu – teď poslal svůj pokus daleko za čáru.

39

Teď dánský celek rozehrává v klidu zezadu od stoperů, vypadá to, že se nebude zlobit, když poločas skončí bez branek.

38

Teď více drží mí domácí celek z Herningu, ovšem nic z toho nemá a nedá se říci, že by měl nějak blízko k šanci.

37

Hra zatím mnoho šancí nenabídla a stále čekáme na první střelu na bránu, ovšem vypadá to, že domácí si celkem zkušeně hlídají svoje vedení z prvního duelu.

36

Chvíli poté ve středu pole fauloval takticky Halsti, finský defenzivní hráč ale z tohoto souboje vyvázne bez karty.

35

Géresi se dostal ve vápně k míči a zavánělo to nebezpečím, ovšem na zem se proti jeho přízemnímu centru položil Hansen a zastavil ho. Mezitím se na hřišti pořádně rozpršelo.

34

Už poněkolikáté ale zastavil domácí akci ofsajd a opět v něm byl Kadlec, který si zatím svoji pozici v dnešní zápase neumí moc dobře pohlídat.

33

Výtečný obranný zákrok si připsal ve středu pole Rømer, který se položil na zem a zachytil tak přihrávku Langa, čímž založil útok svého celku.

32

Po kratší hluché pasáži se dostal k dalšímu dlouhému míči za obranu Szolnoki, ale Dahlin byl včas z brány a dokázal tak tento pokus schovat v rukavicích.

30

Další míč za obranu rýsoval Olsson, ale ten skončil až u brankáře Kovácsika – domácí kouč Thorup s tím pak není moc spokojen a ukazuje svým svěřencům, aby hru více roztahovali a nepokoušeli se o dlouhé míče středem.

29

Hraje se ve středu pole, kde má ale silovou převahu domácí celek, který díky tomu vyhrává drtivou většinu soubojů.

28

Hra se teď trochu zrychlila a domácí se snaží dostat do útoku, ovšem další Kadlecovu akci opět přerušil ofsajd, který byl tentokráte více než sporný.

26

K velice nebezpečné střele se dostal Kristoffer Olsson, který vně vápna napálil míč směrem na bránu, ovšem obrana ho zablokovala na poslední chvíli na roh.

25

Teď dostal za obranu míč Onuachu na Kadlece, jenže ten byl v ofsajdu, jak správně posoudili italští sudí – celá akce je tak předčasně přerušena.

23

Do nebezpečného protiútoku se hnali hosté, kteří se také dostali k centru před bránu, ale tam byl připravený navrátivší se Olsson a míč odkopl na roh. Navíc viděl Hansen žlutou kartu za svoji snahu tento kontr v úvodu přerušit.

22

Hosté měli chvíli na to výhodu prvního rohového kopu zápasu, ten skončil po Olssonově centru na hlavě Rømera, ten míč ale pouze lízl za sebe.

20

Z přímého kopu ale domácí nic nevytěžili, protože míč po střele Nováka skončil pouze nad bránou Videotonu.

19

Tak teď se Kadlecovi dařilo o poznání lépe, když dostal míč do běhu a snažil se dostat mezi dva beky hostů, ale Ádam Lang ho zatáhl za dres a kromě přímého kopu kousek před vápnem si vysloužil i žlutou kartu.

18

Na druhé straně si došel pro míč Johan Dahlin, který neměl s dlouhým nákopem žádnou práci a posílá míč stejným způsobem na Onuachua.

16

16. Kadlec ve výborné pozici vůbec netrefil bránu!

16

Do obrovské šance se dostal Václav Kadlec, ale pohrdl jí! Po ose Hassan-Rømer se dostal míč na hraně vápna až k českému ofenzivnímu hráči, ten ho ale netrefil dobře a poslal ho vysoko nad bránu! Pozice to ale byla ideální.

15

Hra teď plyne většinou uprostřed hřiště a ani jeden z týmů se nemůže dostat dopředu, což více vyhovuje domácím – i když Thorupovi na tváři žádný úsměv rozhodně nehraje.

14

U míče jsou po tomto přerušení opět domácí, kteří hru uklidňují a nikam se neženou, i když je k tomu zaplněná MCH Arena žene.

12

Ze hřiště musel celkem překvapivě dolů Stopira, který si asi přivodil nějaké svalové zranění a na hrací ploše místo něj uvidíme Ádáma Bódiho.

11

Fehérvár to zkouší všemi možnými cestami a teď je lepším týmem na hřišti, ovšem obrana domácích je kompaktní a vůbec nepouští hráče soupeře na dostřel k Dahlinovi.

10

Maďarský celek to zkoušel dlouhými nákopy, ale to není věc, která by proti vysoké stoperské dvojici Hansen-Banggaard měla platit – a to se teď do puntíku potvrdilo.

9

Midtjylland hraje hlavně ze zabezpečené obrany, což je rukopis kouče Jesse Thorupa a Videoton se i díky tomu zatím skoro vůbec nedostal do útoku – domácí si zkrátka chtějí postup bez potíží pohlídat.

8

Ke střele se dostal po otočce český zástupce v tomto zápase Václav Kadlec, ale rána mu moc nesedla, takže skončila mimo Kovácsikovu bránu.

7

Teď se po levé straně prohnal súdánský záložník Hassan, který hledal Onuachua, ovšem ten měl k míči daleko a Nego odpálil míč do autu.

6

Za míčem na druhé straně spěchal Juhász, ale nacentrovat stihl pouze do boční sítě.

5

Teď to úplně dobře nevymyslel mladík Nissen Kristensen, který hraje místo Rømera právě na pravém obránci, protože míč poslal ve snaze nahrát Olssonovi do autu.

4

Domácí celek v úvodu celkem tvrdě napadá a faulu se při tom dopustil Rømer – ten dnes hraje nezvykle ve středu zálohy, přestože jeho primární pozice je na pravém bekovi.

3

O chvíli později byl ve středu pole faulován další Švéd v domácí sestavě Olsson, a Midtjylland tak bude moci rozehrávat od půlící čáry přímák.

2

Následně měl odkop od své brány švédský legionář Johan Dahlin, vyzval ke sprintu Kadlece, ale ten nestihl míč na hrací ploše.

1

První útok Videotonu, který musí dohánět svoji ztrátu, skončil faulem od Halstiho, ale přímák byl odvrácen Hansenem, takže z celé akce nic nebylo.

1

Utkání právě začalo.
Hráči už jsou na trávníku MCH Areny v Herningu a vše je tak připraveno na to, aby byl zápas zahájen.
Úvodní sestavy:

FC Midtjylland: Dahlin – Nissen Kristensen, Banggaard Jensen, Hansen (C), Novák – Halsti – Olsson, Rømer, Hassan, Kadlec – Onuachu
Náhradníci: Andersen – Riis, Munksgaard, Larsen, Duelund, Thychosen, Pušić

Videoton FC Fehérvár: Kovácsik – Nego, Paulo Vinícius, Lang, Stopira – Szolnoki, Pátkai – Juhász (C), Kovács, Barczi – Géresi
Náhradníci: Horváth – Lazović, Feczesin, Sejben, Bódi, Lorentz, Suljić

Rozhodčí: Guida – Passeri, Fiorito (všichni Itálie).
FC Midtjylland

Také dánský účastník třetího předkola Evropské ligy již musel zdolat dva soupeře. V prvním předkole porazil Suduvu, když v obou duelech vyhrál shodně 1:0 a o góly se postarali Onuachu s Novákem a v tom druhém Vaduz – tam přišla domácí výhra 3:0 (prosadili se dvakrát Sisto a Onuachu) a venkovní remíza 2:2 (opět se o obě branky postaral Sisto). Na Midtjyllandu je na začátku sezóny vidět, že v posledních týdnech má úctyhodnou formu.

V dánské Superlize jsou odehrány tři zápasy, v nichž Midtjylland získal sedm bodů a patří mu druhá pozice. Lepší už byla jen Kodaň, která má stoprocentní úspěšnost. O víkendu Midtjylland porazil Silkeborg, který porazil 3:0. Navíc se o dvě branky postaral český útočník Václav Kadlec, tu třetí pak dával mladíček Mikkel Duelund. V předchozích zápasech Mitdjylland doma remizoval s Randers 2:2 (góly dávali Kadlec a Onuachu) a venku vypráskal Nordsjaelland, když ve Farumu výhru 4:0 svými góly řídili Poulsen, dvakrát Sisto a Novák.

Dá se tedy čekat, že dnes se nám představí v základní sestavě i dva čeští hráči, když Filip Novák i Václav Kadlec patří do základní sestavy, přičemž Kadlec hraje možná trochu nezvykle spíše z křídla. O největší hvězdu Midtjyllandu ale dnes budeme ochuzeni, protože dánský supertalent Pione Sisto, který dal v předkolech za čtyři zápasy stejný počet branek, tento týden přesídlil do španělské Celty Vigo.
Videoton FC Fehérvár

Videoton se do třetího předkola Evropské ligy musel prokousat už z prvního předkola. Maďarský tým musel postupně vyřadit Zaria Balti a srbské Čukarički.

O víkendu čekal Fehérvár na domácí půdě duel s Vasasem. Účastník třetího předkola Evropské ligy poslední duel před domácími fanoušky prohrál 1:2 a po třech kolech mu patří až jedenácté kolo. Dle předchozí věty je jasný, že se Videotonu na domácí scéně vůbec nedaří, když získal pouhý jeden bod.
Vítám vás u odvetného zápasu třetího předkola Evropské ligy, v němž budeme sledovat FC Midtjylland a Videoton FC Fehérvár.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

FC Midtjylland – FC Fehérvár

1:1

koniec po predl. (0:0)

Späť na online

Góly: 104. Novák – 75. Kovács

Karty:   23. Hansen (MID), 45. Novák (MID), 75. Banggaard Jensen (MID), 116. Duelund (MID) – 19. Lang (VID), 58. Barczi (VID), 120+2. Bódi (VID)   47. Paulo Vinícius (VID)

Držení míče: 57 % : 43 %.
Střely na branku: 10:6. Střely mimo: 11:10. Rohy: 14:2. Ofsajdy: 10:0. Fauly: 22:10.

FC Midtjylland: Dahlin – Nissen Kristensen, Banggaard Jensen, Hansen (C), Novák – Halsti – Olsson (108. Larsen), Rømer (80. Pušić), Hassan, Kadlec (69. Duelund) – Onuachu
Náhradníci: Andersen – Riis, Munksgaard, Larsen, Duelund, Thychosen, Pušić

FC Fehérvár: Kovácsik – Nego, Paulo Vinícius, Lang, Stopira (12. Bódi) – Szolnoki, Pátkai – Juhász (C), Kovács (91. Suljić), Barczi – Géresi (67. Feczesin)
Náhradníci: Horváth – Lazović, Feczesin, Sejben, Bódi, Lorentz, Suljić

Rozhodca: Guida – Passeri, Fiorito (všichni Itálie)

Prvý zápas: Fehérvár - Midtjylland 0:1

Európska liga (predkolá)