Menu

Futbal

Európska liga (predkolá)

Brøndby IF – Hertha BSC

3:1

koniec (2:1)

04.08.2016, 20:15 • Brøndby, Brøndby • 3. predkolo • Tomáš Kubečka cz

Tipsport: 3.2 3.46 2.27

Z mé strany je to pro dnešní den vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Dobrou noc! (22:13:20)
Držení míče: 49 % : 51 %.
Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 2:2. Rohy: 0:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 17:10.
Je konec! V Dánsku propuká obrovská radost! Domácí Brøndby totiž po vítězství 3:1 nad Herthou Berlín postupuje do čtvrtého předkola Evropské ligy!

Domácím se dnes dařilo už od úvodní minuty! Hned ve třetí minutě využil sérii odrazů Teemu Pukki a vstřelil svůj první gól! Domácí byli poté nadále lepším týmem, ale Herthě se po půlhodině hry podařilo z ojedinělého útoku vyrovnat. Hlavou se prosadil Venad Ibišević! O další čtyři minuty bylo v Dánsku znovu veselo! Stoper Langkamp ve skluzu přiklepl míč do nohy Pukkimu a domácí kanonýr s přehledem přidal svou druhou branku!

Brøndby pokračovalo v aktivním výkonu i po přestávce a zanedlouho se dočkalo odměny. Špatný výkon stoperské dvojice Herthy vyšperkovala tragická rozehrávka mezi Langkampem a Brooksem. Wilczek ukradl stoperům míč, předložil jej na malé vápno a Teemu Pukki dovršil hattrick! Herthě stačil k postupu jediný gól, ale v největší šanci selhal tři minuty před koncem Salomon Kalou, kterého vychytal Rønnow!

90+3

Konec zápasu.

90+3

Jakobsen potáhl balón až k pokutovému území soupeře, kde o něj sice přišel, ale na druhé straně se vzápětí provinil útočným faulem Brooks, který za protesty dostává žlutou kartu!

90+2

Přihrávka do pokutového území Brøndby prošla až za brankovou čáru. Rønnow si dal s rozehrávkou rovněž načas. Domácí navíc udrželi míč na polovině soupeře. Herthě zbývá čas na poslední útok.

90+1

První minutku nastavení přečkalo Brøndby na polovině svého soupeře. Crone si dal načas s vhozením míče do hry a Phiri alespoň na chvíli zbrzdil postup Vladimíra Daridy středem hřiště.

90

Nastavují se 3 minuty!

89

Fanoušky Herthy Berlín asi nepříznivý výsledek svého celku příliš netrápí! Němečtí příznivci si totiž za brankou Krafta uspořádali velkou párty připomínající ohňovou show!

88

Domácí už nikam nespěchají a snaží se držet míč co nejdál od své svatyně. Nyní nastřádali dobrou minutku na polovině Herthy. Hosté se navíc provinili faulem. Tohle Němcům nehraje do karet.

87

87. Fantastický zákrok domácího brankáře

87

Obrovská šance Herthy! Salomon Kalou obdržel fantastickou přihrávku do běhu, ocitl se sám před brankářem a snažil se jej obstřelit! Rønnow se fantasticky roztáhl a vychytal hvězdného soupeře!

86

Také Vladimír Darida se zapíše na seznam hříšníků! Český záložník zajel ostrým skluzem nohama napřed do Austina. Rozhodčí s udělením karty neváhal ani vteřinu!

85

Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Pekarík, přichází Stocker.

84

Weiser si jen připravil míč a okamžitě vyslal lehký dloubák do pokutového území domácích. Jeho nabídku ale obrana bez problémů odvrátila. Weiser se poté provinil faulem.

83

Kraft napodobil svého kolegu z protější strany a vyrazil z brankové čáry pro centr. Brankář Herthy nebyl nikým atakován a bez problémů schoval balón v rukavicích. Hertha už musí spěchat.

82

Hertha zahrávala přímý kop. Centr směřoval do chumlu hlavičkářů na malém vápna. Za balónem se dral Venad Ibišević, avšak pozorný brankář se mu vrhl pod nohy a nedovolil mu zakončit.

81

81. Důležitý zákrok brankáře Krafta

81

Na druhé straně si míč do středu hřiště navedl Ureňa a technickou střelou pravačkou protáhl Krafta! Brankář berlínského celku vytáhl míč nad břevno konečky prstů!

80

Sám na malém vápně se objevil střídají Allagui, který měl spoustu času na zamíření, ale svá mířidla přesto nedokázal seřídit a hlavičku poslal úplně mimo branku!

79

Exekuce přímého kopu se chopil střídající Austin! Zkusil štěstí technickou střelou, ale ta nenabrala dostatečnou výšku a zastavila se o čtyřčlennou zeď hostujících fotbalistů.

78

Kalou si špatně zpracoval míč ve středovém kruhu. Balón mu odskočil od nohy a našel si cestu k domácím fotbalistům. Brøndby navíc získalo přímý kop na polovině soupeře.

77

Langkamp s Brooksem si tentokrát dali dobrý pozor na přihrávky před pokutovým územím a raději zapojili do hry i brankáře Krafta. Hertha se ale nemůže dostat na polovinu domácího celku.

76

Střídání v týmu Brøndby IF: ze hřiště odchází Nørgaard, přichází Austin.
Střídání v týmu Brøndby IF: ze hřiště odchází Pukki, přichází Ureňa.

75

Kalou potáhl míč dobrých třicet metrů. Před pokutovým územím se rozhodl přihrávat na Ibiševiće, který spěchal za obranu, ale Albrechtsen dobře pokryl prostor mezi ním a kolegou Rockerem.

74

Ibišević obdržel míč na hranici šestnáctky, posunul jej vpravo, kam spěchal Kalou, jenže ani on se neprodral přes obranný val Brøndby. Obrana domácích znovu zafungovala na sto procent.

73

Kalou odcentroval z levé strany. Míč padal příliš dlouhou dobu a Rocker si na něj počkal na značce pokutového kopu. Vysoké míče kontroluje domácí obrana s jistotou.

72

Ke střele zpoza hranice pokutového území natáhl střídající Jakobsen. Míč se mu svezl po vnějším nártu a místo hostující branky ohrozil spíše rohový praporek.

71

Weiser se otočil kolem dvou obránců a z brankové čáry vyslal prudký centr před branku Brøndby. Před nabíhajícím Ibiševićem odkopl míč do bezpečí stoper Albrechtsen.

70

Teemu Pukki je dnes opravdu rozdílovým hráčem! Autor hattricku pobavil fanoušky a nasadil jednomu ze soupeřů jesličky. Poté o míč přišel, ale za svůj technický kousek sklidil potlesk.

69

Domácí vykombinovali středovou řadu soupeře s naprostou elegancí a lehkostí. Weiser sice získal míč, ale jeho postup dlouho netrval. Hertha však zůstane u míče.

68

Přímý kop zahrávalo i Brøndby. Exekuce se chopil kapitán Larsson, jehož centr se snesl na zadní tyč, kde si v hlavičkovém souboji lépe počínal bránící fotbalista Herthy.

67

Střídání v týmu Brøndby IF: ze hřiště odchází Mukhtar, přichází Jakobsen.

66

Stoper Herthy Langkamp korunuje svůj nedobrý výkon žlutou kartou! Při návratu na vlastní půli totiž zastavil slibně se rozvíjející akci soupeře.

65

Po přímém kopu následoval ještě kop rohový! Centr směřoval na malé vápno, kde však kraloval Albrechtsen. Domácí stoper odhlavičkoval míč ven z pokutového území.

64

A nyní může udeřit z další standardní situace. Salomon Kalou se totiž nechal faulovat v blízkosti pokutového území. Ve vápně už se znovu sešli všichni hlavičkáři.

63

Domácí pohlídali další nepřesnou přihrávku hostujícího celku na cestě do zámezí. Brøndby bude vhazovat na vlastní polovině. Hertha musí zařadit vyšší rychlostní stupeň.

62

Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Skjelbred, přichází Stark.
Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Lustenberger, přichází Allagui.

61

61. Kalou a jeho nebezpečné zakončení

61

Obrovská šance Herthy! Vladimír Darida přenesl hru na levou stranu, kde si míč vzal Kalou, jež si jej navedl na pravačku a vypálil. Jeho ránu fantastickým zákrokem vyrazil Rønnow!

60

A míč v pokutovém území propadl k Ibiševićovi, který se z otočky dokázal procpat k zakončení! Jeho ránu však Rønnow nepustil za brankovou čáru! Útočník Herthy Berlín se navíc nacházel v ofsajdu!

59

Kapitán Brøndby Larsson nedovoleně zastavil Plattenhardta. Hostům se naskýtá možnost v podobě přímého kopu. Do šestnáctky už směřují všichni hlavičkáři.

58

Hertha se snaží posunout se co nejblíž pokutovému území domácích, ale Brøndby dnes neskutečně skvěle napadá a dělá obránců hostům obrovské problémy! Langkamp byl znovu v nesnázích.

57

Teemu Pukki potáhl míč na polovinu Herthy, avšak poté přihrál svému spoluhráči na paty. Hjulsager už se nestačil rychle otočit. Hosté mohou postupovat vpřed s míčem na kopačkách.

56

Hosté málem znovu darovali domácímu celku velkou šanci. Příliš pomalou přihrávku do zadních řad doběhl na poslední chvíli Langkamp. Hertha má dnes s rozehrávkou trestuhodné problémy.

55

Domácí se naopak nikam neženou a v naprostém klidu kombinují s míčem na vlastní polovině. Albrechtsen nechtěl nic riskovat, a proto raději zahrál malou domů. Probudili se také fandové.

54

Hertha by za tohoto stavu nepostupovala, což dobře ví i Kalou, který okamžitě spěchal s míčem po levé straně. Jeho přízemní centr ale odvrátila domácí obrana ven z šestnáctky.

52

52. Teemu PUKKI - 3:1

52

Brøndby právě vstřelilo branku!
Neskutečné! Chyby v obraně Herthy Berlín pokračují! Langkamp s Brooksem pokazili rozehrávku, přihrávku Brookse vystihl Wilczek, který předložil míč na malé vápno a TEEMU PUKKI s přehledem do prázdné branky zkompletoval hattrick!

51

Hertha se usadila na polovině dánského celku a kombinuje s míčem na kopačkách. Pekarík vyslal centr z pravé strany. Slovenský reprezentant nezazářil a poslal míč za brankovou čáru.

50

Weiser hrál na polovině hřiště riskantní patičku, kvůli které přišel o míč a poslal domácí do šance. Wilczek centroval z levé strany, nicméně jeho prudká přízemní nabídka prolétla šestnáctkou bez teče.

49

Rohový kop se však Herthě vůbec nepovedl. Darida musel hodně zrychlit, aby před rozběhnutým soupeřem stačil zahrát malou domů. Kraft měl tentokrát čas a s rozehrávkou si věděl rady.

48

Darida vyslal nádherný centr na hranici malého vápna, kam spěchali hned tři fotbalisté Berlína. Jediný obránce domácího celku situaci ustál a zažehnal odhlavičkováním na roh.

47

Vladimír Darida pospíchal za přihrávkou k postranní čáře. Český záložník už nedokázal zachytit míč na hrací ploše. Němečtí fanoušci se mezitím ve svém sektoru uspořádali pyrotechnickou show.

46

Hertha zahájila výkopem druhý poločas dnešního utkání. Venad Ibišević se ale rychle zbavil míče a daroval jej domácímu celku. Dánové chtějí navázat na první půli.

46

Začal druhý poločas.
První poločas je minulostí! Diváci se zatím rozhodně nenudí! Obrovskou vlnu nadšení odpálil ve třetí minutě Teemu Pukki, který jako první překonal Krafta! Domácí poté pokračovali v náporu, ale Hertha po půlhodině hry udeřila z ojedinělého útoku, když se hlavou prosadil Ibišević! Domácí se však rychle vrátili na koně! O čtyři minuty později totiž zaváhání hostující obrany zužitkoval Teemu Pukki! Před druhou půlí je tedy vše otevřené!

45

První poločas skončil.

45

Míč propadl v pokutovém území za záda domácí obrany. Ibišević se za ním okamžitě vydal, jenže domácí brankář skvěle přečetl hru, vystartoval z brankové čáry a byl u odraženého balónu jako první.

44

Brooks musel hrát hodně těžký míč. Hostující stoper musel dávat pozor na dotírající útočníky, ale v těžké pozici trefil padající svící s naprostým přehledem. Hertha se tlačí vpřed.

43

Kalou se rval o vysoký míč s jedním ze stoperů. Albrechtsen ale neponechal nic náhodě a využil své fyzické parametry k vítězství v hlavičkovém souboji před hranicí pokutového území.

42

Darida poslal krásnou přihrávku vpřed a rychlý Weiser si ve sprinterském souboji poradil s obráncem. Útočníkovi Herthy už ale nezbyly síly na zakončení a slabou ránou jen pozdravil domácího gólmana.

41

Hertha kombinuje s míčem na vlastní polovině. Domácí dobře vysunuli napadání a nedávají zadákům berlínského celku příliš času ani prostoru ke kombinaci.

40

Larsson se s ničím nepáral a jednoduše napálil míč vpřed. Před Wilczekem tentokráte s jistotou zasáhl stoper Langkamp, který alespoň trošičku odčinil svou chybu.

39

Salomon Kalou hledal centrem z levé strany Ibiševiće. Autor jediné branky Herthy v utkání si tentokrát neudělal prostor k zakončení. Domácí budou odkopávat.

38

První poločas se zatím hodně kouskuje! Rozhodčí nyní domlouval stoperům Herthy. Brooksovi hodně dlouho trvalo uvedení míče do hry, zatím se to ale obešlo bez karetního trestu.

37

Exekuce se chopil kapitán Larsson, který nadýchaným centrem našel Wilczeka, jež hlavičkoval sám na malém vápně, ale trestuhodně minul horní tyč!

36

Misky vah se znovu převážily! Nyní jsou domácím týmem, který je herně nahoře. Brøndby si navíc vypracovalo standardní situaci v dobré pozici. Ve vápně už se shlukují hlavičkáři.

34

34. Teemu PUKKI - 2:1

34

Brøndby právě vstřelilo branku!
Neskutečný první poločas pokračuje! TEEMU PUKKI znovu posílá Brøndby do vedení! Wilczek vyslal přihrávku mezi obránce, kterou Langkamp nechtěně ve skluzu přiklepl do kroku Pukkimu a domácí zabiják sám proti Kraftovi neváhal!

33

Langkamp se vytáhl na polovinu domácího celku a dokonce se z levé strany pokusil odcentrovat. Jeho pobídku ale ještě před pokutovým územím zastavila domácí obrana.

32

Je tedy jasno, že dnes se prodlužovat nebude. Nyní jsou domácí týmem, který musí hrát a musí vstřelit minimálně dvě branky! Hertha ale po vyrovnání ožila a kombinuje na polovině soupeře.

30

30. Vedad IBIŠEVIĆ - 1:1

30

Hertha právě vstřelila branku!
Je vyrovnáno! Hertha z ničeho nic dává gól! Hosté se hnali do rychlého protiútoku. Weiser táhl míč po pravé straně, nacentroval do pokutového území, kde si míč našel VEDAD IBIŠEVIĆ, jež krásnou hlavičkou propálil domácího brankáře!

29

Kraft musel znovu vypomoci při rozehrávce německého celku. Jeho výkop prodloužil Skjelbred hlavou pouze do zámezí. Brøndby bude vhazovat. Dánové se zatím příliš nenadřou.

28

Larsson vymyslel nádhernou přihrávku do pokutového území! Na míč si naběhl Pukki, jež se zjevil před vyběhnutým Kraftem a chtěl si jej obhodit. Naneštěstí pro domácí si ukopl míč za čáru!

27

Vladimír Darida se snaží zapojit do rozehrávky hostujícího celku. Většina kombinací Herthy však zatím končí nepřesnou přihrávkou na polovině hřiště. Weiser se nyní provinil útočným faulem.

26

Ibišević si došel pro míč do hloubi hracího pole, zpracoval si jej, otočil se do středu a okamžitě hledal rozběhnutého Weisera, který si nepotykal se zpracováním a ukopl si míč daleko od nohy.

25

Na světě je první žlutá karta! Za pomoc loktem v hlavičkovém souboji s domácím kapitánem Larssonem ji vidí Martin Plattenhardt!

24

Wilczek si sběhl na přihrávku za obranu německého celku. Naneštěstí pro dánský klub se útočník v jeho barvách chytil do ofsajdové pasti. Skvělá práce Herthy.

23

Hra je zatím plná nepřesností z obou stran. Další přihrávka za obranu Herthy Berlín doputovala až za brankovou čáru. Kraft si v úvodu hodně zahraje s míčem. Nyní bude odkopávat.

22

Hertha získala míč ve středu hřiště a snažila se zaútočit po pravé straně. Lustenberger si ale všiml příliš zahuštěného prostoru a raději obrátil hru na vlastní zadáky.

21

Hjulsager hledal lehkým dloubákem za obranu Herthy nabíhající spoluhráče. Nikdo ve světle žlutém dresu se však za obranu německého týmu nerozběhl, Kraft si nikým neatakován došel pro míč.

20

Pukki operoval s míčem na pravé straně, vymyslel přihrávku do vápna, kterou nedokázal napoprvé odvrátit Langkamp. Stoper německého celku nakonec odpálil míč až ve skluzu.

19

Kapitán Larsson hraje od úvodní minuty hodně aktivně a jde svým spoluhráčům příkladem. Nyní znovu podpořil útok po pravé straně, ale podruhé v krátké době ihned přišel o míč.

18

Do rozehrávky německého celku se zapojil i brankář Kraft, který dlouho váhal, komu přihrát. Nakonec zvolil oblouček na polovinu hřiště a jeho špatnou přihrávku musel hasit Lustenberger.

17

Larsson se vydal podpořit domácí ofenzívu náběhem po pravé straně. Kapitána dánského celku si do parády vzal Plattenhardt, jež mu bez váhání odkopl míč daleko od nohy.

16

Vladimír Darida spěchal s míčem vpřed podél pravé postranní čáry. Český záložník se dokonce dostal k odcentrování, avšak jeho centr zablokoval vracející se Larsson.

15

Hjulsager si ve výskoku pomohl rukama a sudí mu okamžitě odpískal nedovolený zákrok. Hertha se stále nemůže delší dobu udržet s míčem na kopačkách, domácí výborně napadají.

14

Své defenzivní umění musel naplno ukázat Pekarík, jež hlavou odvracel míč před dotírajícím záložníkem dánského celku. Slovenský reprezentant splnil svou úlohu na jedničku.

13

Brooks předvedl hodně špatnou rozehrávku a málem poslal domácí do obrovské šance. Naštěstí pro něj se Pukki nedostal k příliš prudké přihrávce. Herthě to zatím vzadu skřípe.

11

A po kratší pauze se dokonce vydali do útoku. Wilczek se ale rukama opřel o záda jednoho z hostujících stoperů a dopustil se prohřešku proti pravidlům. Sudí píská přímý kop pro Herthu.

10

Albrechtsen se dopustil faulu na aktivního Ibiševiće. Hertha po inkasované brance převzala otěže zápasu a dotírá na obranu domácího celku. Dánové zatím brání s přehledem.

9

Darida se ocitl s míčem v pokutovém území a dokonce mohl zakončovat. Místo toho ale zvolil přihrávku na střed, kde se do balónu opřel Lustenberger, jehož rána ohrozila jen diváky za brankou.

8

Vladimír Darida hledal kolmicí za obránce domácích rozběhnutého Kaloua, který běžel sice hodně rychle, ale příliš prudkou pobídku českého šikuly nezachytil.

5

Německému celku se zatím nedaří najít recept na výborně pracující obranu dánského týmu. Hertha se v kombinaci ve středu hřiště hodně trápí.

3

3. Teemu PUKKI - 1:0

3

Brøndby právě vstřelilo branku!
Skvělý start dánského celku do dnešního zápasu! Domácí se už po třech minutách dostávají do vedení! Hrdinou domácího celku se stává TEEMU PUKKI! Kraft si sice poradil se střelou z ostrého úhlu, nicméně domácí se ještě udrželi před vápnem, po sérii odrazů se míč dostal až na malé vápno a Pukki jej se štěstím dopravil za záda hostujícího brankáře!

2

Phiri se dopustil nedovoleného zákroku, když na polovině hrací plochy nedovoleně atakoval Skjelbreda. Německý celek bude zahrávat přímý kop.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Brøndby IF: Rønnow – Larsson (C), Albrechtsen, Rocker, Crone – Hjulsager, Nørgaard, Phiri – Pukki, Mukhtar, Wilczek
Náhradníci: Toppel, Juelsgård, Hermannsson, Austin, Holst, Ureňa, Jakobsen

Hertha BSC: Kraft – Pekárik, Langkamp, Brooks, Plattenhardt – Skjelbred, Darida, Lustenberger (C) – Weiser, Ibišević, Kalou
Náhradníci: Jarstein, Stark, Allagui, Hegeler, Stocker, Schieber, Haraguchi

Rozhodčí: Gil – Sadczuk, Borkowski (všichni Polsko).
První zápas

Hertha úvodní zápas na domácím trávníku zvládla a díky brance Ibiševiće z 28. minutě si do dnešní odvety přiváží lepší výsledek.
Brøndby IF

Naopak dánský celek musí o druhou nejprestižnější evropskou soutěž bojovat už od prvního předkola.V prvním předkole si s naprostým přehledem poradilo s islandským Valurem. Ve druhém narazilo na Hibernian ze Skotska a postup si zajistilo až v penaltovém rozstřelu!
Hertha BSC

Berlínský celek stále čeká na začátek německé Bundesligy. První ostré utkání bylo pro Herthu právě minulý týden proti dánskému soupeři. V přípravě Hertha prohrála jen s Alkmaarem. Německý klub je navíc zajímavý pro české fanoušky, jelikož si ve středu záložní řady vybudoval pevné místo Vladimír Darida!
Dobrý večer všem fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování odvety třetího předkola Evropské ligy mezi Brøndby IF a Herthou Berlín! Zápas startuje ve 20:15 a jeho průběhem Vás provede Tomáš Kubečka.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:15.

Brøndby IF – Hertha BSC

3:1

koniec (2:1)

Späť na online

Góly: 3. Pukki, 34. Pukki, 52. Pukki – 30. Ibišević

Karty:   25. Plattenhardt (HER), 66. Langkamp (HER), 86. Darida (HER), 90+3. Brooks (HER)

Držení míče: 49 % : 51 %.
Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 2:2. Rohy: 0:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 17:10.

Brøndby IF: Rønnow – Larsson (C), Albrechtsen, Rocker, Crone – Hjulsager, Nørgaard (76. Austin), Phiri – Pukki (76. Ureňa), Mukhtar (67. Jakobsen), Wilczek
Náhradníci: Toppel, Juelsgård, Hermannsson, Austin, Holst, Ureňa, Jakobsen

Hertha BSC: Kraft – Pekárik (85. Stocker), Langkamp, Brooks, Plattenhardt – Skjelbred (62. Stark), Darida, Lustenberger (C) (62. Allagui) – Weiser, Ibišević, Kalou
Náhradníci: Jarstein, Stark, Allagui, Hegeler, Stocker, Schieber, Haraguchi

Rozhodca: Gil – Sadczuk, Borkowski (všichni Polsko)

Prvý zápas: Hertha - Brøndby 1:0

Európska liga (predkolá)